Murray v Rotterdamu nezaváhal, Čilič porazil Tsongu

12. 2. 2014, 22:17
Aktuality 15
ATP ROTTERDAM - Favorité dnes zvládli své úvodní zápasy na halovém turnaji v Rotterdamu. Do druhého kola postoupili Andy Murray, Juan Martín Del Potro, Gasquet i Haas. Už ve čtvrtfinále je rozjetý Marin Čilič, kterého nezastavil ani Tsonga.
Andy Murray

Po porážce ve čtvrtfinále Australian Open Andy Murray výrazně pomohl k postupu Velké Británie do čtvrtfinále Davisova poháru, na turnaji ATP se po Melbourne představil poprvé až dnes. V Rotterdamu, kde před pěti lety triumfoval, začal výhrou 6-3 6-3 nad Edouardem Rogerem-Vasselinem.

Druhý nasazený Brit v zápase nepřišel ani jednou o podání, přesto na kurtu strávil 90 minut. Set ale nakonec s francouzským soupeřem neztratil ani ve třetím vzájemném utkání.

"Jsem rád, že jsem zpátky v turnajovém kolotoči," řekl Murray, který po loňském US Open přečasně ukončil sezonu, aby operací vyřešil dlouhodobé potíže se zády. "Zatím se něcítím být v Top formě, ale myslím, že se to každým týdnem lepší. Potřebuju odehrát co nejvíce zápasů, to je teď pro mě nejdůležitější," dodal dvojnásobný grandslamový vítěz.

Ve druhém kole se Murray utká s rakouským mladíkem Dominikem Thiemem, který zdolal ve třech setech zkušeného Fina Jarkka Nieminena. "Čeká mě talentovaný soupeř. Moc ho neznám, ale určitě se na něj musím dobře připravit," uvedl šestý hráč světa.

Vůbec první zápas od Australian Open, na kterém se mu znovu ozvaly bolesti zápěstí a částečně i kvůli tomu vypadl už ve druhém kole, odehrál Juan Martín Del Potro. Nejvýše nasazený Argentinec a obhájce loňského titulu zvládl těžké první kolo, v němž porazil čerstvého vítěze z Montpellier Gaëla Monfilse.

"Na těžšího soupeře v prvním kole jsem tu asi narazit nemohl. Takže jsem rád, že jsem první zápas po měsíci vyhrál a postoupil do dalšího kola," komentoval bývalý vítěz US Open.

Prvním čtvrtfinalistou se stal Marin Čilič. Chorvatský tenista, který minulý týden triumfoval na domácí půdě v Záhřebu. porazil 6-4 6-4 pátého nasazeného Jo-Wilfrieda Tsongu a potvrdil výbornou formu. Vyhrát dokázal už sedmé utkání v řadě. O postup do semifinále by si mohl zahrát s Murraym.

- ATP 500 ROTTERDAM -
(Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.500.755 eur)
středeční výsledky (12. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (1-Arg.) - Monfils (Fr.) 7-6(6) 6-3
Murray (2-Brit.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-3 6-3
Gasquet (4-Fr.) - De Bakker (Niz.) 6-7(5) 7-6(2) 6-3
Haas (6-Něm.) - Verdasco (Šp.) 6-7(4) 7-6(1) 7-5
Mahut (Fr.) - Brands (Něm.) 7-5 6-3
Thiem (Rak.) - Nieminen (Fin.) 6-4 4-6 6-4
Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (Chorv.) - Tsonga (5-Fr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
v první setu sice začal trochu vlažně a musel za stavu 1:1 odvracet 4 brejkboly, ale pak už hru jasně kontroloval a za stavu 5:4 udeřil a sebral Mahutovi servis a tím i první set ... :)
Reagovat
VlS
Až to vypadalo jako rutina :-)
Reagovat
rychlej
tomík pěkně, skoro strojově, s janowiczem bude bitka, doufám že ho tomáš dá :-)
gulba dnes taky pěkně s dimitrovem
Reagovat
tommr
byla to rutina v tom nejlepším slova smyslu - po taktický stránce to bylo od Tomáše skvěle zvládnutý utkání. Nikam se nehonil a když potřeboval tak v závěru obou setů zabral a soupeře brejknul. Kéž by se takhle zkušeně jednou naučila hrát i Petra ...
Reagovat
gigin
Že ty toho Gulbise máš nakonec rád :DD
Jinak Ernests pěkně, hodně dobrý serv, některé momenty fakt parádní. Předpokládám že přijde J.M. a plkne, že Griša hrál prd.. ;))
Reagovat
smazaný uživatel
ale já nikde neřekl, že ho rád nemám. A dneska jsem musel chválit, ne? :)
Reagovat
gigin
Já vím, jen tě štengruju :))
Jj, dnes super.. a dííííííky!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak já ho ve čtvrtfinále trochu zdrbnu, slibuju :p
Reagovat
gigin
Jj, udělej to.. Abys ho těmi chválami tady někomu zase moc nezprotivil :)) Víš jak to chodí v životě.. ;)) předem děkuju...
Reagovat
tommr
zklamal mě Monfils - čekal jsem, že Del Potra trochu víc potrápí ... :(
Pokud si Tomáš zítra poradí podle předpokladů s Mahutem tak ho ve čtvrtfinále čeká nejspíš Haas, v případným semifinále Del Potro a ve finále bud Gasquet nebo Murray. Cesta k titulu je tudíž nesmírně obtížná a obávám se, že bude nad Tomášovy síly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty máš z toho, pochopitelně, radost ;-)
Reagovat
tommr
myslíš kvůli tomu smajlíku? Uznávám, že jeho použití bylo v daným kontextu trochu neuvážený ...
Tomášovi bych ten titul strašně přál, ale jsem realista a v tý silný konkurenci jaká se v Rotterdamu letos sešla bych za úspěch považoval i postup do semifinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale ty veselé tvářičky dávaš ve svých komentářích většinou, když mluvíš v souvislosti češtích hráčů negativně...Potom to vypadá, že se v tom vyžíváš. Ale pevně věřím, že jsi to tak nemyslel. Jen jsem tohle u tebe postřehl už víc krát, proto jsem se ozval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist