Murray v Zhuhai skončil ve druhém kole po třísetové bitvě s De Minaurem

26. 9. 2019, 23:11
Aktuality 6
ATP ZHUHAI - Bývalý první hráč světa Andy Murray odehrál dnes nejlepší zápas od lednové druhé operace kyčle, ale na vítězství to nestačilo. Trojnásobný grandslamový šampion bojoval téměř tři hodiny na turnaji v čínském Zhuhai s Alexem De Minaurem, než s mladým Australanem prohrál 6-4 2-6 4-6.
Andy Murray

Andy Murray se vrátil k tenisu v červnu nejprve ve čtyřhře, dvouhru si poprvé od Australian Open zahrál v srpnu v Cincinnati. Na třetí pokus se dočkal singlové výhry na okruhu ATP v úterý v Zhuhai, když také ve třech setech porazil Američana Tennyse Sandgrena.

S dvacetiletým Alexem De Minaurem, o 12 let mladším soupeřem, hrál dvě a tři čtvrtě hodiny a prohrál poté, co za stavu 4-4 v rozhodující sadě neudržel servis.

"Porážka mě mrzí, ale nejdůležitější pro mě je, že tak dlouhý zápas vydrželo moje tělo. To je pro mě dobrý signál," řekl poražený Murray.

Australan De Minaur, jemuž patří 31. místo v žebříčku, může v Číně získat již třetí titul v sezoně. Ve čtvrtfinále si zahraje s Chorvatem Bornou Čoričem.

Ve druhém skole skončil nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas. Řecký mladík, který se do Číny přesunul z ženevského Laver Cupu, kvůli nemoci vzdal za stavu 6-3 a 5-7 Francouzi Adrianu Mannarinovi.

• ATP 250 ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 09. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mannarino (Fr.) - Tsitsipas (1-Řec.) 3-6 7-5 skreč T.
Bautista (2-Šp.) - Andújar (Šp.) 7-5 7-5
Čorič (4-Chorv.) - Di Wu (Čína) 6-3 6-3
De Minaur (7-Austr.) - A. Murray (Brit.) 4-6 6-2 6-4
Džumhur (Bosna) - Soon Woo Kwon (Korea) 7-6(3) 6-2
Seppi (It.) - Zhizhen Zhang (Čína) 7-6(4) 4-6 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Patik
Je to na dobrej ceste..od budúcej sezóny by mohol nastúpiť starý dobrý Andy..ale jeho hra musí byť rozhodne prísnejšia.
Reagovat
Mayo
Murray slabý ako čaj.
Reagovat
sojka1
vzdyt se louhoval skoro tri hodiny! :-)
Reagovat
Krisboy
Ale pokolikáté už..?
Reagovat
Pe3k
Maja realita nezajímá, hlavně si chce vždy napsat svojí větu plnou hejtu.
Reagovat
Holahej
Naopak, výborná hra, výborný tenis, soupeř hrál alá Djoko, Andy měl devět BB, jen dva proměnil, mohl zápas klidně vyhrát, co ho zradilo, bylo podání, jsou gamy, kdy nedá ani jedno první podání, celkově moc nízké procento, to se mu stalo ve druhém setu i za 4/4 ve třetím setu..., podání je v mužském tenise základ, nesmí být slabina, těžko se to dohání hrou, nedostane se k ní, protože muži první padesátky střílí podáním free body a těch možností na zvrat pak mnoho není....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist