Murray v Zhuhai zdolal Sandgrena a slaví první výhru na ATP po druhé operaci

24. 9. 2019, 16:59
Aktuality 17
ATP ZHUHAI - Andy Murray se po druhé operaci kyčle a poprvé od ledna dočkal vítězství na okruhu ATP. Trojnásobný grandslamový šampion na novém podniku v čínském Zhuhai ve třech setech zdolal Tennyse Sandgrena, kterému oplatil nedávnou porážku z Winston-Salemu. Ve druhém kole bývalou světovou jedničku čeká nasazený Alex de Minaur.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray na lednovém Australian Open v slzách oznámil, že se bolestí kyčle ani po operaci nezbavil a chystá se ukončit kariéru. Poté se však podrobil druhé operaci, během níž mu lékaři místo zraněné kyčle vpravili kovovou náhradu, a zkouší se ještě vrátit mezi elitu.

Trojnásobný grandslamový šampion, který nejdříve návrat testoval ve čtyřhře, v tomto týdnu hraje v čínském Zhuhai, kde absolvuje svůj celkově čtvrtý turnaj ve dvouhře po druhé operaci.

A slaví první výhru na okruhu ATP od ledna. Na novém podniku v prvním kole zdolal 6-3 6-7(6) 6-1 Tennyse Sandgrena, jemuž oplatil nedávnou porážku z Winston-Salemu.

Bývalá světová jednička Murray si k postupu pomohl 13 esy a soupeři díky skvělému výkonu na servisu nenabídl jediný brejkbol. Přesto musel do rozhodující sady, jelikož první mečbol za stavu 6-5 v tie-breaku druhého setu nevyužil.

"Za výhru jsem rád a doufám, že takhle budu moci pokračovat. Dnes jsem trefoval dobře míček, také pohyb byl snad v pořádku...kvalitně jsem podával. Samozřejmě tam byly věci, které jsem mohl udělat lépe, ale rozhodně to byl pokrok," uvedl Murray, jenž se před operací zabýval možností ukončit kariéru. "Nyní po zápase mě bolí svaly, ale kyčel je v pohodě," pochvaloval si dvojnásobný olympijský vítěz.

O své první čtvrtfinále od loňského září si 32letý Brit zahraje s nasazeným Alexem de Minaurem. S o 12 let mladším Australanem se utká poprvé.

• ATP 250 ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
úterní výsledky (24. 9. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Murray (Brit.) - Sandgren (USA) 6-3 6-7(6) 6-1
de Minaur (7-Austr.) - Millman (Austr.) 6-1 6-3
Andújar (Šp.) - Johnson (USA) 2-6 6-2 6-1
Kecmanovič (Srb.) - Ruud (Nor.) 6-2 / skreč
Zhizhen Zhang (Čína) - Köpfer (Něm.) 7-5 6-2
Džumhur (Bosna) - Cecchinato (It.) 5-7 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
turista
Výborná zpráva. Novak Djokovič v Tokiu hrát bude. Chce odehrát asijskou a pak evropskou část sezóny a za žádnou cenu nepustit Nadala na pozici světové jedničky.
Reagovat
spaniel
Ma mu co vracet.
Reagovat
turista
Třeba se dočkáme i nějaké djokomurárny.
Reagovat
George_Renel
Při jeho staylu hry jednou dvakrát špatně spadne a může skončit na invalidním vozíku. Divím se, že mu to za ten risk stojí.
Reagovat
panzer.dragon
vidím to stejně, příliš riskantní..
Reagovat
turista
Není to až tak velké riziko. V jeho případě šlo pouze o vyspravení hlavice kyčelního kloubu kovovou ploténkou a ne o totální endoprotézu.
Reagovat
George_Renel
To by bylo pochopitelně něco jiného.
Reagovat
Mayo
Nech to tam vyhra celé.
Reagovat
tito
Je to frajer.
Reagovat
Holahej
Hezký zápas, vysoká úroveň, z obou stran, výměny, útoky, prohozy, kraťasy, loby, skvělá hra v pohybu, vše k vidění, chytrost, kreativita, Andy 11 BB, soupeř žádný, ale hrál taky výborně,plus podání, tak snad kyčel bude držet bez bolesti, držím palce!
Reagovat
jackiec
květák ještě není v důchodu? nejnesympatičtější hráč s nejhnusnější a nejnudnější hrou, snad ti lepší budou vypinkávacímu pbranáři dávat strašně na prdel aby už neotravoval.
Reagovat
FulnekUltras
to dlouhodobé sebeprznění kyčlí už ho počítám moc daleko nepustí
Reagovat
jackiec
květák ještě není v důchodu? nejnesympatičtější hráč s nejhnusnější a nejnudnější hrou, snad ti lepší budou vypinkávacímu pbranáři dávat strašně na prdel aby už neotravoval.
Reagovat
Fransoas
Velký sympaťák vybojoval cenné vítězství.Gratulace.
Reagovat
horska.kraslice
Jé, to mám radost!
Kdysi jsem si k jeho stylu dlouho hledala cestu, ale teď mi na okruhu vyloženě chybí.
Reagovat
RF46
Gratulace! Zkus se vratit!
Reagovat
turista
Na okruhu chyběl. Výborně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist