Murray ve šlágru kola otočil bitvu s unaveným Gasquetem

24. 5. 2010, 20:18
Aktuality 10
Nebýt únavy a následné neochoty pořadatelů, mohlo letošní French Open skončit pro světovou čtyřku Andyho Muurayho už v 1. kole. Britský tenista prohrával s Richardem Gasquetem už 0-2 na sety, francouzskému tenistovi však v závěru došly síly a papírový favorit utkání otočil.
Profily hráčů
Andy Murray a Richard Gasquet

"Těžší soupeř mezi nenasazenými hráči není," obával se po losu Andy Murray. A věděl proč. Hned v úvodním kole ho na jeho nejméně oblíbeném povrchu čekal Richard Gasquet. Bývalá světová sedmička, jež se před antukovým grandslamem dostala do skvělé formy.

Gasquet si za poslední rok a půl příliš radost i neužil. Jenže během posledních 14 dnů vyhrál deset utkání v řadě a odvezl si tituly z challengeru v Bordeaux i podniku ATP v Nice. Tam slavil v sobotu večer a proto pořadatele opakovaně žádal o přeložení vstupu do French Open na úterý.

Vyhověno mu nebylo a to ho zřejmě stálo postup do druhého kola. Třiadvacetiletý Francouz od nástupu do utkání potvrzoval výkonostní vzestup. Stejně starého Brita dostával pod tlak a po dvou hodinách vedl 2-0 na sety. Pak mu však začal docházet dech a otěže utkání postupně přebíral Murray, který se nakonec po více než čtyřech hodinách radoval z vítězství 4-6 6-7 6-4 6-2 6-1.

"Bylo to hrozně těžké. Víte, on zahrál dvojnásobek vítězných úderů než udělal chyb. I když jsem prohrával 0-2 na sety, musel jsem zůstat klidný a neměnit svou hru," uvedl Murray. 

Gasquet tak dopadl na chlup stejně, jako předloni v osmifinále Wimbledonu. Tehdy totiž rovněž ztratil náskok dvou setů, jen se hrálo na Britově domácí půdě.

Zlom pařížského souboje přišel ve třetím setu, kdy Gasquet za stavu 3-2 podával. "To už jsem byl hrozně unevený," přiznal Francouz, který z posledních deseti pětisetových bitev prohrál už podeváté.

"Jeden den volna navíc by se mi hodil. Ale titul z Nice za zdejší výhru v prvním kole bych neměnil."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Slagr kola :-), ja myslela, ze slagr kola byl Federer vs. Luczak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Si se zbláznila ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
byl přece zápas Schuckin - Ram, to dá rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
Murraymu sa podaril úžasný obrat. Prehrávať 2:0 s domácim hráčom, ktorý mal všetku podporu fanúšikov a hral výborne a nakoniec vrátiť sa do zápasu a otočiť to. Murray sa tam dačo po tom prehratom tie-breaku sťažoval umpirovi dačo o divákoch som iba započul ze 10 thousand people a asi ze every single game asi mu pískali pri servise, lebo mal mizernú úspešnosť prvého servisu, skoro vôbec ho spočiatku nevedel trafiť. Murray má veľké šance teraz ísť ďaleko. Silnejšieho súpera ako Gasquet dostane najskôr až o dve kolá ďalej. Inak ešte jeden tenista dnes otočil z 0:2 na sety na 3:2- Nishikori. Ten chalan ma tiež talent a keby nebol zranený je oveľa vyššie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten a daleko? Promiň, ale ten bude končit velmi brzo, za celý zápas skoro nic nepředvedl, kdyby na Gasqueta nepadla únava na konci 3. setu, tak se Skot poroučel ve 3 setech. ODehrál celý týden v Nice a ve 3 setech na horkém slunci se to na něm podepsalo. A pokud se hráč elitní pětky nedokáže popasovat s publikem, tak to není hráč elitní pětky... Za svou labilitu, nekoncentrovanost a nevyváženost si může sám svým chováním. Bude rád když dojde do QF a pokud bude Fedex hrát jako dnes, zastaví ho asi jedině Nadal, protože nikoho jinýho v pavouku nevidim.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste mimo jine vedl 2:0 na sety Petzschner a taky prohral.
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu jak může někdo vyzdvyhovat vykon murryho, kdyby gasquet neodešel fyzicky mohl si murry i s těma jeho otrávenýma ksichtama sbalit kufry a poplakat si na ramínko jeho veličenstvu.stejně jako to bude dělat po wimbledonu.
TOTÁLNĚ PŘECEŇOVANÝ HRÁČ-nepatří ani do první 5(a to jeho ted už mi zbívá být jen no.1 když nadal nehrál 3 měsíce mě fakt pobavilo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ve Spojeném království nemají Jeho Veličenstvo, ale Její Veličenstvo. Ledaže bys měl na mysli třeba španělského krále, ale tomu by Murray asi na rameno brečet nešel...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tenis neni jen o způsobu hry, ale právě i o t vytrvalosti..
Reagovat
smazaný uživatel
ale joj šak toto není maturita z češtiny, šlo mi jen o to že kdyby gasquet dostal od pořadatelů o den víc volna po finále v nice, asi by murry neměl šanci.a taky ho prostě nesnáším, podle mě je arogantní až strach a vzhledem ke své duševní nevyrovnanosti podle mě nikdy nebude to co si přál a chvástal se že to brzy příjde a to je no.1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist