Murray ve Stuttgartu vyřadil Tsitsipase, hráče Top 5 porazil po šesti letech

10. 6. 2022, 22:45
Aktuality 41
ATP STUTTGART - Andy Murray na trávě ve Stuttgartu vyřadil světovou pětku Řeka Stefanose Tsitsipase a poprvé od Turnaje mistrů 2016 získal skalp hráče Top 5. V semifinále 35letý Brit narazí na Australana Nicka Kyrgiose.
Andy Murray (© AFP)

Britský tenista Andy Murray porazil ve čtvrtfinále turnaje ve Stuttgartu nasazenou jedničku Stefanose Tsitsipase z Řecka 7-6 6-3 a připsal si po šesti letech první výhru proti hráči z elitní pětky žebříčku ATP. Bývalý první hráč světového pořadí, který se vrací mezi elitu po vleklých potížích s kyčlemi a opakovaných operacích, zdolal aktuálně pátého hráče světa za hodinu a čtyřicet minut.

"Myslím, že jsem si vedl dobře. Soupeř v prvním setu podával skvěle a měl jsem jen málo šancí. Když si ale vytvářel příležitosti při mém servisu, zůstal jsem silný. V tie-breaku jsem to pak zvládl a ve druhém setu jsem zůstal u dobrého servisu, zatímco ten jeho už slábl," řekl Murray v rozhovoru na kurtu.

Pětatřicetiletý Brit naposledy uspěl proti podobně vysoko umístěnému hráči v žebříčku v roce 2016, kdy porazil ve finále Turnaje mistrů Novaka Djokoviče. Dvojnásobnému vítězi Wimbledonu patří aktuálně v žebříčku ATP 68. místo.

V semifinále Murray narazí na Australana Nicka Kyrgiose (h2h 5-2), jenž postoupil po skreči svého soupeře Mártona Fucsovicse z Maďarska a dál pokračuje bez ztráty servisu.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 769.645 eur
páteční výsledky (10. 06. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Murray (Brit.) - Tsitsipas (1-Řec.) 7-6(4) 6-3
Berrettini (2-It.) - Sonego (6-It.) 3-6 6-3 6-4
Kyrgios (Austr.) - Fucsovics (Maď.) 7-6(3) 3-0 skreč F.
Otte (Něm.) - Bonzi (Fr.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Sir Andy umi hrat na trave i s handicapem lepe nez Kyrgios... klobuk dole.
Na trave to byl vzdycynky machr, mimo travu...radeji moc nehovorit a nerozebirat:)

Finale pekne obsazene. Pokud by se Andymu podarilo vyhrat, tak by to byl supermajstrstyk. Dokonce bych byl na rozpacich, kam takove vitezstvi zaradit... to je asi na vznik nove kategorie ve stats. Paratenista vitezi na turnaji se zdravymi hraci... zitra se muze psat nova historie na okruhu ATP.:)

Uz jen kvuli tomu bych mu ten titul pral, ikdyz na druhe strane bude Matti.
Reagovat
Rafaeoli25
Mimo trávu ne? Finále FO, vícekrát sf FO, tituly z antukových Masters, titul z USO, několik finále AO, o Masters titulech celkově ani nemluvě. Když tedy mimo trávu nestojí za řeč, za jakou tedy stáli třeba Berdych nebo Tsonga? smile
Reagovat
EllNino
Sryl hry
Reagovat
Vlk-v-trave
diky, usetril jsi mi cas:) me se do toho vubec nechtelo.
Reagovat
Pe3k
Můra se na trávě pěkně rozjíždí. Gyros před pár dny prohlásil, že je nejlepší hráč na trávě, pak tak tak porazil Basilašviliho a poté dostal v semíčku naloženo od Sira 0:2. Felix mě pěkně naštval taková těsná prohra v tie breaku 3. setu z kvalifikantem a to už sem myslel, že by z toho mohl být druhý titul, tak snad bude mít štěstí na Wimbledonu.
Reagovat
Nola
videla som snad 2 hry, Gyros by si rozumel s Terkou Martincovou :D to tetovanie budu vekom lutovat, ale su pritazlivi vzhladom Terka samozrejme ovela viac, ako par by boli uplne cool
Reagovat
annah
Ta tráva ve Stuttgartu je hrozná. Úplný mlat. Tak nevypada centr Wimbledonu ani v době finale po 14 dnech turnaje. Asi že se na nem hraje méně? Nebo čím to je?
Reagovat
Rafaeoli25
V Británii je prostě lepší podnebí pro trávu. Jinak zajímalo by mě, na jaké trávě by se asi hrálo AO, kdyby v minulosti nezměnili povrch..
Reagovat
Rafaeoli25
Na finále Berrettini vs Murray se moc těším, fajn, že oba postoupili, potřebovali oba takový úspěch jako sůl. Naopak zklamal Felix, to je otřesná porážka, i když Van Rijthoven asi zažívá snový týden, to by se mu stávat prostě nemělo. Medvedev solidní výkony, škoda, že se člověk nedozví, jak by hrál ve Wimbledonu tentokrát.
Reagovat
paddy
pořád tady tlačíš Felixe a ten přitom umí prohrát s každým Hovenem smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je u něj ojedinělá porážka s takovými soupeři, jak ale říkám, stávat by se to nemělo. Kazí si tím renomé, které dobyl na posledních 4 GS, kde hrál opravdu skvěle. Každopádně GS jsou tím hlavním obrazem u každého hráče a na těch mu za poslední rok nelze moc co vytknout.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze, Nadal, Federer a Djokovic si ho uz davno pokazili:)
Brown, Stach, Vesely:D
Dokonce Nadal a Djokovic nebyli nikdy schopni je porazit, hrace, kteri se jen tezko, hlavne ten Brown dostavali a udrzovali v top100:)
Reagovat
paddy
porazit Big3 je jako otáčet volantem jednou rukou smile
prostě pohodová jízda smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=od_PmtmMDV0
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus psát míň, protože co komentář, to perla.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
brixner
Hovnem?? Si nezdvořák moresmilesmile
Reagovat
paddy
a ty neumíš číst smile
Reagovat
ipko
u Andyho na Wimbledon je celkom úlet a dúfam, že sa dostane do druhého týždňa.. ale reálne sa asi viac oplatí Marin za kurz 23, ktorého si za určitých okolností dokonca viem predstaviť s trofejousmile
Reagovat
Rafaeoli25
Čilič by mohl být černý kůň, pokud zahrál velmi dobře na FO, má ve Wimbledonu určitě šanci. Za mě je ale hlavním černým koněm, ale i potenciálním favoritem, o kterém se nemluví Felix.
Reagovat
Rafaeoli25
Resp. mluví, ale za mě dost málo, přitom to, jaký udělal progres za poslední rok, ho do pozice velkého favorita tam staví. Jako jediný dostal Nadala do pěti setů na FO, tráva je přitom jeho povrch číslo jedna. Má tam obrovskou šanci.
Reagovat
Martan1
Právě porazil hulváta Kyrgiose, tzn. že svět je ještě v pořádku
Reagovat
Martan1
Promiň myslel jsem že mluvíte o Murrayem
Reagovat
Rafaeoli25
Na zápas s Kyrgiosem jsem zvědavý. Pokud by i ten Murray vyhrál, tak už by to bylo na velký potlesk.
Reagovat
aligo
Mě se ta německá tráva prostě nelíbí smile nevim proč, ale ne no... smile
Reagovat
RFanousek
to bude úhlem kamery
Reagovat
Patik
vyradí top hráča a potom prehráva na turnajoch základnej školy s hráčom tretej tisícky.
Reagovat
Rafaeoli25
??? Promiň, ale jen letos porazil Tsipa, Šapovalova, Opelku, Goffina a další výborné hráče. A ti, se kterými prohrál sice často nebyli klasa, ale určitě nepatří do odpadu okruhu.
Reagovat
Patik
Všetci štyria sú túto sezónu viacmenej mimo..nevidiet žiadny progres v prvom kole zažiari a v druhom úplne zhasne.. Ale želám mu úspechy kedysi som mu veľmi fandil dnes ale nerozumiem prečo..
Reagovat
Rafaeoli25
Až na Bagnise a Kudlu (a ani ti opravdu žádným odpadem nejsou), prohrál jen se samými kvalitními hráči první třicítky čtxřicítky. Tvůj koment je tedy jaksi mimo.
Reagovat
safi1313
Další člověk úplně mimo realitu
Reagovat
Patik
Veď sledujem jeho zápasy a jeho prehry s kým a akým štýlom prehráva.
Reagovat
Rafaeoli25
S kým ostudně prohrál? Ze slabších hráčů jen s Kudlou a Bagnisem. Víš dobře, s kým dalším pak prohrál, to byly ostudy?
Reagovat
Patik
toľko času nemám..z fleku ma napadne trebárs AO tohtoročné ..Taro Daniel 120 v rebríčku hladko v troch setoch..a mohol by som menovať ďalej nedôstojné porážky..
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, tak třeba ten Taro Daniel ale např.těžce trápil Nadala při jeho cestě za titulem na USO 17. To není nějaký ubožáček.
Reagovat
Patik
Aha a Nadal je nejaké merítko ze keď potrapis Nadala tak si proste ultimejt plejer.. A potom vypadával v kvalifikaciach..
Reagovat
Rafaeoli25
To neříkám, jen že on patří mezi hráče, kteří se občas dokážou na nejlepší hráče vytáhnout. Ale zpět k meritu, krom Bagnise, Kudly a Daniela letos prohrál jen se samými dobrými hráči.
Reagovat
Patik
No ved ďakujem pekne.. Sme v polke sezóny a z toho par turnajov nehral.
Reagovat
Rafaeoli25
Navíc musíš brát v úvahu i okolnosti. S tím Danielem prohrál poté, co svedl v prvním kole vyčerpávající pětisetový souboj s velmi dobrým Basilašvilim, neměl kde brát, kondičně je to prostě pro něj složité, na GS zvlášť. A další prohry po AO? S Karacevem ve finále. Pak FAA v of, Bautista v of, Sinner v of, Bublik 2.kolo, Medvedev 2.kolo, proti Djokovicovi skreč a pak těsná a dost smolná prohra s Kudlou v sf. Až na toho Kudlu, který z těch hráčů je slabší prosím tě???
Reagovat
SwissMaestro
Koukám, že lze vše nějak omluvit.... :D
Reagovat
Rafaeoli25
Já vše neomlouvám, jen konstatuju, že za prohru s Danielem mohla jeho už bohužel horší kondice a pomalá regenerace, kdy není schopen se po opravdu dlouhých zápasech dát rychle dohromady, má už bohužel limity. Dál jsem jen uvedl, že po Austrálii už prohrál jen se samými kvalitními hráči. To byla reakce na to, že prý prohrává s kdekým i z druhé tisícovky. Asi to měla být ironie, ale dost nevhodná, to si fakt Murray, ač ho nemusím, nezaslouží.
Reagovat
Rafaeoli25
Kéžby tam dal titul, moc bych mu to přál. To by byl skvělý impuls pro další hraní smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist