Murray vrhá energii už jen na dvouhru. Hrát ji bude ve Winston-Salemu, na US Open vůbec neodletí

16. 8. 2019, 10:32
Aktuality 1
Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray pomalu končí s hraním čtyřher a návrat po druhé operaci kyčle směřuje do fyzicky náročnější dvouhry. V té se dvaatřicetiletý Brit představí příští týden ve Winston-Salemu, naopak podle původního plánu vynechá deblové soutěže na následném US Open.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

"Je úžasné tady mít tenistu, který vyhrál tři grandslamy a byl světovou jedničkou," pochvaloval si ředitel turnaje ve Winston-Salemu Bill Oakes.

Murray absolvoval první zápas dvouhry od lednového Australian Open a následné operace v pondělí v Cincinnati. S Francouzem Richardem Gasquetem prohrál za půldruhé hodiny 4-6 4-6 a po zápase potvrdil, že již dříve odmítl divokou kartu na US Open, neboť si nebyl jistý svým zdravotním stavem.

Ve Flushing Meadows se bývalá světová jednička nepředstaví na rozdíl od Wimbledonu ani v mužské či smíšené čtyřhře, protože chce veškerou snahu napnout k singlovému comebacku.

"Chci se vrátit na potřebnou úroveň ve dvouhře a rozhodl jsem se, že k tomu teď budu směřovat veškerou svou energii. Kdybych hrál debla a mix na US Open, bylo by to pár týdnů, které by to všechno zpomalilo," řekl BBC Murray, jenž zvažuje účast na challengeru v New Havenu, který se bude hrát v druhém týdnu US Open.

Tento týden v Cincinnati pokračuje ještě ve čtyřhře po boku Feliciana Lópeze. Dnes Murrayho ve čtvrtfinále čeká bratr Jamie, jenž hraje s krajanem Neilem Skupským.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Cico93
Andymu nechýba veľké odhodlanie vrátiť sa späť. Držím palce.
Menšie turnaje sú asi lepšia voľba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist