Murray vybojoval pro Velkou Británii první Salátovou mísu po 79 letech

29. 11. 2015, 16:02
Aktuality 110
DAVIS CUP - Velká Británie poprvé od roku 1936 slaví triumf v Davisově poháru. Bezpochyby největší zásluhu na tom má Andy Murray, který výběr kapitána Leona Smitha dovedl do finále a v něm na antuce v belgickém Gentu získal všechny tři body. Ten rozhodující po dnešní výhře nad Davidem Goffinem.
Profily hráčů
daviscupový tým Velké Británie

Ještě nedávno procházeli tenisté Velké Británie v Davis Cupu velkou krizí. Jejich největší hvězda Andy Murray hrál maximálně jednou za sezonu a Brity v roce 2010 dělila jediná porážka od sestupu do nejnižší výkonostní skupiny.

Počet vítězství v Davis Cupu:

32

USA
28 Austrálie
10 Velká Británie
9 Francie
7 Švédsko
5 Španělsko
3 Německo
Česko (vč. Československa)
2 Rusko
1 JAR, Itálie, Chorvatsko, Srbsko, Švýcarsko

Uplynulo však pouhých pět let a vše je jinak. Britští tenisté si poprvé od roku 1978 zahráli ve finále a dnes dokonce poprvé po 79 letech slaví triumf, kterým navázali na partu kolem Freda Perryho. Ta dominovala v letech 1933-1936. Celkově desátým vavřínem v soutěži se britští tenisté osamostatnili na třetím místě, lepší už jsou jen Australané (28 titulů) a Američané (32). Češi jsou s třemi výhrami spolu s Němci sedmí.

Obrovskou zásluhu na britském vzestupu nemá nikdo jiný, než Andy Murray. Ten už sedmkrát v řadě nechyběl v týmu kapitána Leona Smitha a z devatenácti duelů včetně čtyřher zaznamenal osmnáct výher. Letos Britové hráli proti Američanům, Francouzům, Australanům a Belgičanům a Murray vyhrál všech osm dvouher a další tři body přidal s bratrem Jamiem ve čtyřhře. To je druhá nejlepší sezonní bilance v historii týmové soutěže.

Andy Murray"Nemůžu uvěřit, že jsme to dokázali. Užijeme si to, protože se to nemusí opakovat," řekl Murray.

"Je to ten nejkrásnější pocit, jaký si umíte představit," řekl britský kapitán Leon Smith. "Andy ukázal, že je absolutní superhvězda. On bude říkat, že to je týmový úspěch, že se o to zasloužili všichni, ale je ohromující, co on sám dokázal," uvedl Smith.

Murrayho ve finále v Belgii nezastavila ani ještě před rokem velmi neoblíbená antuka. V pátek porazil 3-0 na sety outsidera Rubena Bemelmanse, v sobotu uspěl ve čtyřhře s bratrem Jamiem proti dvojici Darcis/Goffin a dnes rozhodl o vítězství v souboji týmových jedniček, když přehrál 6-3 7-5 6-3 šestnáctého hráče světa Davida Goffina.




V duelu s Goffinem ukázal Murray skvělou defenzivu. Výborně se pohyboval, skoro nezkazil úder a jen jednou na začátku třetí sady ztratil servis. Při soupeřově podání využil po dlouhé výměně, v které se bránil, druhý mečbol přesným lobem.

Andy MurrayMurray dnes ukončil svou životní sezonu stylově na antuce. Sice do své sbírky nepřidal třetí grandslamovou trofej, ale rok zakončil poprvé jako druhý hráč světa a konečně se začal prosazovat i na antuce. Až letos si na ní zahrál poprvé ve finále a dokonce vybojoval i dva tituly, jeden navíc na Masters 1000 v Madridu po výhře nad antukovým králem Rafaelem Nadalem.

Murray rozšířil svou sbírku cenných vavřínů. Salátovou mísu přidá ke grandslamovým trofejím z Wimbledonu a US Open či zlaté olympijské medaili. Nyní už ale myslí na další cíl, kterým je triumf na Australian Open. "V Melbourne jsem čtyřikát prohrál ve finále, takže to je pro mě další motivace," uvedl Skot.

• DAVIS CUP 2015, FINÁLE •
Belgie, Gent / antuka, hala Flanders Expo
kompletní výsledky (27. - 29. 11. 2015)
Belgie - Velká Británie 1-3
pátek 27. listopadu
Goffin - Edmund 3-6 1-6 6-2 6-1 6-0 ... 1-0
Bemelmans - A. Murray 3-6 2-6 5-7 ... 1-1
sobota 28. listopadu
Darcis/Goffin - A. Murray/J. Murray 4-6 6-4 3-6 2-6 ... 1-2
neděle 29. listopadu
Goffin - A. Murray 3-6 5-7 3-6 ... 1-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

110
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.facebook.com/NovakDjokovicskcz/photos/a.317326308359995.71760.317315905027702/929807617111858/?type=3&theater
Reagovat
turista
Po 79 letech čekání konečně Británie vyhrála mísu. Andy Murray se za zásluhy o britský tenis možná jednou dočká povýšení do šlechtického stavu a bude lordem. Získal pro VB olympijskou zlatou placku a nyní salátovou mísu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už má nižší šlechtický titul, tuším MBE nebo OBE, do Sira má ještě daleko, to až bude kariérní GS :-))
Reagovat
Mayo
možno bude raz Sir...k jeho prvému GS ho priviedol veľký Sir Alex (:
Reagovat
panzer.dragon
https://vine.co/v/Ov97EpXbIHK
Reagovat
smazaný uživatel
V Buckinghamskem palaci se jiste oslavovalo;)

http://sketchtoy.com/66251665
-----------------------------
Reagovat
gigin
http://sketchtoy.com/66252728
Reagovat
smazaný uživatel
;D) Tak hlavne jeho hlasky...jsou urcite THE BEST;)

Vybiram jednu z nich;)

On his slow start to the 2009 season..

"I was playing like a Spanish player?two meters behind the baseline doing nothing."

;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
A davam k dobru jeste jeden;)

On how he beat Federer

"I think I beat Roger Federer because I ate scrambled eggs in the morning."
Reagovat
gigin
:DD Jo no. Tak uvidíme, co bude dál. Pořád se něco děje :DD
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12313805_844538258998171_4973450557223565473_n.jpg?oh=14d2b4367323c12f5fd89fece06c86db&oe=56F5A164

:-))
Reagovat
smazaný uživatel
příští rok očekávejme nového antukového krále ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Only player in the history to remain unbeaten in clay court finals

:DD Si piš, RG bude naše.
Reagovat
smazaný uživatel
to si teda píšu, takžeeee, příští rok Nole na Chatrierovi zase ostrouhá... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak :-)
Reagovat
tito
Moc si tady nevyskakuj! Jinak gratulace jak k DC, tak k 2. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky tito :-)
Reagovat
turista
Nole na RG někdy určitě vyhraje titul. Na antuce umí vyhrávat velké tituly a smůlu na RG jednou prolomí. Po titulu z RG Nole půjde jako zběsilý dokud ho nezíská.
Reagovat
rod_laver
Fotky z TM:

Sobotní obě semi, nedělní finále a 2 tréninky Rogera. Bohužel foceno mobilem, kvalita nic moc.

Všimněte si následujícího - když Roger podával za stavu 4:5 v druhém setu, Boris se postavil před výměnou postavil oproti Vajdovi.

Když Novak vyhrál, podepisoval se snad všem a chodil okolo arény k hloučkům :-))

http://rodlaver.rajce.idnes.cz/Turnaj_mistru,_SF_a_F
Reagovat
smazaný uživatel
To mi nejde na rozum, že se nedávno tak rval za trhnutí Skotů z UK a najednou tak za vlast bojoval, jako lev! Asi si to bude muset v kebuli srovnat..
Reagovat
seshitec
Chtěl vyhrát trofej a mimochodem nevidím nic špatného na jeho názoru každý má na to právo. Nehlede že skoti po nikom nehazej bomby. Prostě právo národa na sebeurčení. Koukni jak to Čechům a Slovákům prospělo
Reagovat
VlS
Nějak tak to vidím taky, navíc u většiny nakonec vítězí pragmatismus nad lokál patriotismem.
Reagovat
smazaný uživatel
http://e2.365dm.com/15/11/768x432/tennis-davis-cup_3383270.jpg?20151129182516

http://e1.365dm.com/15/11/768x432/tennis-davis-cup_3383269.jpg?20151129181826

Pánes :-))
Reagovat
kada.tom
Celý víkend jsem byl pryč, takže jsem neviděl ani jednu výměnu. Každopádně jsem rád, že vyhrála VB :-) Britům a zejména Andymu to moc přeji :-)
Reagovat
Holahej
Gratulace, krásná hra z obou stran, výměny, údery, minimum UE, fyzicky náročný zápas, dunivá atmosféra,...Andy, kdyby se ta koncentrace a nadšení z DC přeneslo do GS v Austrálii, to by se šance překročit "4x finalista" zvedly!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně jsem doma, tak se můžu trochu rozepsat. Bohužel jsem neviděl, ale prožíval jsem to i tak prostřednictvím livescore, highlighty jsem si pustil až teď. Jak jinak zakončit než lobem, no prostě pánes.

Strašně jsem to Andymu přál a i když on sám říká, že je to týmový úspěch, je to prostě hlavně a především jeho zásluha. Využil letos té šance a dal do DC strašně moc energie, kromě domácí výhry Warda nad Isnerem byl u každého bodu on, takovou dominanci jednoho hráče v DC nepamatuju. Obětoval tomu fakt dost, šlo vidět už od prvního kola, jak moc pro něj znamená hrát za svou zem a co víc, hrát společně s bráchou, to musí býtfakt úžasný pocit.

Dal do toho fakt všechno a i když si člověk může říct, že hráč jeho kvalit a s jeho postavením na žebříčku musí porazit skoro každého, tak jednoduché to není. Zvlášť, když je na něj vyvíjen takový tlak, když ví, že je jedinou možností a každé jeho zaváhání bude znamenat konec nadějí. Nejtěžší zápas byl určitě ten s Francií, hlavně rozhodující 4. zápas se Simonem, kdy prohrával 1:0 a Simon šel podávat na výhru v druhém a i v TB měl 2 minibrejky. Ukázal však svou bojovnost a velké srdce. Zní to trochu pateticky, ale tolik pozitivních emocí, co ukázal letos v DC, jsem u něj na okruhu nikdy neviděl.

Odpustím mu za to i ten TM a i když bez GS a těžce zápornou bilancí ze zápasů s Rogerem a Novakem, tak ta sezona byla v mnohem skvělá. Podle mě hrál možná nejlepší tenis v kariéře, dal 2 Masters, z toho jeden na antuce, na každém Masters vypadl buď s Nolem nebo Rogerem, na GS akorát výpadek s Kevinem, jinak taky s těma dvěma. Byl bych rád, kdyby to využil jako odrazový můstek a na jeho podle mě nejlepším GS AO konečně udělal ten poslední krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem Murray už dříve oznámil, že nastoupí v 1. kole proti Japonsku, ale dál odmítl potvrdit kvůli tomu, že DC je mezi Wimbledonem a olympiádou.
Reagovat
VlS
Andy to moc chtěl, takže budiž mu to přáno
Reagovat
Kozoroh
AO nedáme :-P
Lepší tenis podle mě hrál Murray v druhé půlce roku 2012 a na startu sezóny 2013, byl silnější psychicky, dokázal zahrát nejlepší údery v klíčových okamžicích, letos mu opora, kterou měl před rokem a půl v Lendlovi chybí. Murray bude mít v příštích sezónách problém přidat další GS titul. Jen aby ho nepředskočil Wawrinka v počtu majorů :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, na AO 2013 to bylo ještě o něco lepší, přišel mi v lepší kondici, po té operaci a loňských problémech byla tahle sezona velkým krokem kupředu. A v mnoha věcech to nejlepší tenis prostě byl.
Reagovat
FulnekUltras
a oběť letošního TM ve prospěch dokonalé antukové přípravy nevyšla nazmar. Vidím až teď poslední dlouhatánský mečbol, ale i tato jediná výměna ukazuje, jak pomalou past domácí připravili a jak obrovskou vůli po vítězství hosté měli. Do Skotska samozřejmě gratulace a ještě něco navrch...

https://www.youtube.com/watch?v=OIWKn1tntqM
Reagovat
smazaný uživatel
DC charita. Gratulace Andymu a spol.
Reagovat
HECIS
gratulka pristi rok Melbourne :))))
Reagovat
D@nny
:D pche, kvetak bude rad kdyz se dostane do ČF:DDD
Reagovat
HECIS
ty alkoholiku blbá kde jsi vcera byl jak jsme meli objednaný kurt ? :DD
Reagovat
D@nny
a do piiii.ce my jsme to meli vlastne objednane, ja na to uplne zapomnel... nezajdem zítra?
Reagovat
Kozoroh
Abyste nebyli můrovci zklamaní - bez Lendla Murray grandslamový titul nezískal a nezíská.
Reagovat
smazaný uživatel
A zas ty pohádky, Lendl nestál na kurtu s Murraym a nevyhrál to za něj.
Reagovat
Kozoroh
Byl Andymu oporou v kritických okamžicích. Ta nyní Murraymu chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz minuýl příspěvek. Na kurtu s ním nebyl, jen mu dodal sebedůvěru, během zápasu na to byl prostě tak či tak sám.
Reagovat
Holahej
Kdyby byl trenér tak zásadní, tak např. Vajda, mnohaletý trenér Noleho, který byl u toho, jak se stát TOP 1, má myslím radši svoje děti než smluvního svěřence a jistě by chtěl a i jim přál úspěch, tak má ze svých dcer šampiónky a nepohybují se jen v nižších patrech profi tenisu...., ale mluviti je tak snadné...
Reagovat
Kozoroh
Neříká ti nic jméno Toni Nadal? Nevidíš, jak je k němu Rafan upnutý? Jsou tenisté, kteří mají se svým trenérem užší vztah než ostatní a neplatí to jen pro muže - mezi ženami jsou příklady Kvitová nebo Wozniacká. Pro takové hráče jsou jejich trenéři oporami, alfou a omegou.
Murray tuto oporu našel v Lendlovi, během spolupráce s ním vyhrál dva GS a OH, před a po skončení spolupráce žádný GS neovládl. Vy to furt považujete za náhodu??
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, pomohl mu ke GS, ale co to má dělat s tím, že nevyhrál nic bez něj, když rok bez něj byl prostě sotva poloviční po té operaci. Však ještě na US Open po dvou vyrovnaných setech s Nolem dopadl fyzicky. Operace je větší zásah do organismus, než si spousta z nás tady dokáže představit, zvlášť pokud jde o záda. Letos nezvládl některé zápasy, ale fakt si nemyslím, že by to s Lendlem dopadlo lépe. Hrál lepší tenis než s ním.
Reagovat
Mayo
v Melbourne mu to sedí, dalšiemu finále by som sa nečudoval a doprial by som mu aj titul
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by načase po 4 prohraných finále, zvlášť po tom letošním, kdy měl skoro Noleho na lopatě a posral to.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky posílám gratulace britskému týmu a speciálně Můrovcům, je to pán, zasloužil se o to nejvíc, nejlepší britský tenista po letech a ta antuka už mu taky není tak cizí :))
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově zklamal, to prostě!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry... neunesl..
Reagovat
Kozoroh
Podle mě je dnes Goffin největší labil v TOP 20, co on umí zazdit...
Reagovat
milik254
Hater gonna hate....
Reagovat
rod_laver
Letos DC o ničem.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby se ČF letošního DC nehrálo krátce po Wimbledonu, dám ruku do ohně za to, že v letošním finále by byli místo Belgičanů Srbové a ti by byli favority finálového střetnutí. Holt DC nevhodné termíny zápasů ničí...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby, kdyby. Andy po Wimbledonu DC hrál, sice doma a na stejném povrchu, ale taky toho musekl plné brejle, zvlášť po tom, co ho Roger spláchnul v semi.
Reagovat
Kozoroh
No1e by po vítězství ve Wimbledonu letěl do Argentiny na antuku. To by byl větší zápřah než hrát DC na trávě kousek od Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, ale to je to kdyby. Vyhrál ten, kdo to prostě chtěl nejvíce.
Reagovat
rod_laver
Určitě by byli. Myslím si, že by Briti projeli se Španěly, Srby, Švýcary a možná i proti Francouzům. Říkávalo se, že jsme měli haluz, když jsme porazili Španěly bez Nadala nebo Srby bez Tipsareviče či v SF Argentince bez DelPa. Tohle je ještě větší fraška, Belgie je ráda, že je ve světové skupině.
Reagovat
Davor1
Na kdyby to ale v živote nefunguje a preto sú Briti, alebo skôr Andy za tento ročník absolútne zaslúžení víťazi DC. Aj v GS finále hrali niekoľkokrát hráči, ktorí na to absolútne nemali kvalitu, ale zhodou šťastných okolností a chvíľkovej formy im to vyšlo a už im to nikto nezoberie. Súhlas, že Belgičania môžu byť radi za skupinu, ale Andy predtým porazil aj Francúzov či Austrálčanov, ktorí hrali v najsilnejších zostavách a ten DC im takisto chýba a chceli ho.
Reagovat
rod_laver
Ano, na kdyby se nehraje, jen mi letos nepřišel DC atraktivní a neviděl jsem vlastně ani jeden zápas. Jména netáhla, něco tomu prostě chybělo. Finálové obsazení bylo velmi slabé, to je vše. Ale Andymu to upřímně přeju.
Reagovat
lars
Australani hrali bez Kyrgiose ve VB.
VB nehrala proti tymu, za ktery by hral tenista top10 !!
Reagovat
turista
Nevím proč tehdy Nole do Argentiny neletěl. Udělal by tam i přes velkou únavu po Wimbledonu 2 body. Britové si to ale zaslouží. Andy Murray vyhrál letos z 8 singlů v DC 8 a navíc 3 debly s bráchou. Klobouk dolů před takovými výkony.
Reagovat
adalv87
naprostý souhlas
Reagovat
slacker
letos i loni .. o nicem
Reagovat
rod_laver
Letos DS o ničem.
Reagovat
adalv87
souhlasím s tebou
Reagovat
a.magerova
No... letos to ještě šlo, byl ve hře Andy.... ale teď, když člověk koukne na žebř, tak zjistí, že prvních 7 hráčů DC má.... už to zase bude jen zájem jednotlivých zemí nikoli celosvětově atraktivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Příští rok vyhrají Francouzi a pak to můžou zrušit :)
Reagovat
rod_laver
Asi tak, krom toho ostatní si odehráli pak baráž kvůli OH, což chápu. Jen mi prostě připadá, že letos bylo finálové obsazení extrémně slabé.
Reagovat
a.magerova
No.... mě při pohledu na jásajícího Andyho & spol. vyvstala vzpomínka na jásající Švýcary a..... kuwa zas rok v pérdeli pane Hrábě.... :-/
Reagovat
ipko
myslím si že rozhodol sevis.. na svoju výšku ho má ešte nadpriemerný, ale v porovnaní s Andym bez šance.. a to ho zachránilo v 3.sete, lebo kebyže ho prehrá neviem ako by bol na tom fyzicky.. útočnejší sa stal David a aj tak mu to nestačilo viz. MB
Reagovat
Davor1
Neviem, čo majú všetci s tou Goffinovou výškou. Veď má 180 cm, to je v tenise úplne v pohode, samozrejme to pri servise nie je žiadne terno, ale zase pohybovo sú to ideálne parametre a na antuke o to viac, s rovnakou výškou dokázali vyhrávať grandslamy Borg, McEnroe či Agassi, Connors či Laver mali ešte menej.

Andy má síce 190, ale ten servis výške vôbec neodpovedá a je to jeho slabina, nemyslím si, že to dnes rozhodovalo, on na Goffina a hráčov jemu podobných vie, stačí si pozrieť zápasy, čo spolu odohrali v minulosti... David proste na úplnú špičku nemá (big4) a nejaký čas to ešte určite bude platiť...
Reagovat
ipko
no v 3.sete podľa mňa určite rozhodoval.. za stavu 3:2 sa dostal po dvoch parádnych útokoch na výhodu.. a potom Andy 2 priame body a eso a bolo vybavené.. a teda jeho veľká slabina je konkrétne 2.sevis
Reagovat
Fandina
Gratulka VB a hlavně Andymu. Občas jsem na jeho hru ve finále koukla a bylo to super.
Reagovat
FulnekUltras
že by znovuzrození vébáčků? ;)
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/LiveSport.cz/videos/10153290949801342/

nechápu, japato, že to neskončilo pro Belgičana...

Samozřejmě - nic by se nezměnilo, ale koukám...
Reagovat
Pe3k
Top 10 Greatest Players of All Time [Open Era]
https://www.youtube.com/watch?v=D5j1koOHPts

Dát Nadala takhle vysoko a navíc před Samprase je hodně kontroverzní, navíc Djokovic bude už brzy před ním ve všech statistikách.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol. Houno..
Reagovat
Nola
ty si nenapravitelny, v jednom vlakne hanis Robotovica, v druhom si rypnes do Rafu.....
Reagovat
Pe3k
Napsal jsem jen pravdu.
Rafa nikdy neobhájil titul mimo antuku.
Nikdy nevyhrál turnaj mistrů.
Djokovic mu naprosto dominuje, navíc během jeho vrcholných let.
Pouhých 141 týdnu jako světová jednička.
Rafa je vysoko, ale před Samprasa a celkově na 3 místo celkově to není.
Reagovat
smazaný uživatel
Si mal dnes zlý deň, vypršala planosť rybarskeho preukazu, alebo prečo toľko frustrácie..:)
Reagovat
Pe3k
Frustrácie pre teba pre mňa iba fakta...
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže mno, isteže :)
Reagovat
Mayo
veď ak bude patriť pred Rafu, tak potom tam bude ale zatiaľ ešte nepatrí pred neho, myslím Djokoviča, tak kľud (:
Reagovat
rusedski
Hmmm...vzhledem k tomu, že proti umístění RF nemáš výhrady, tak raději neklikám :/
Reagovat
smazaný uživatel
parádní a na konci dost vtipné video. Jak tam je ten face Můry. :D Jinak, když jsem se díval na ty výměny těch současných třech GOATů (Fedex, Rafa, Nole), tak jsem měl vlastně konzistentně husí kůži. Jsem rád, že můžu sledovat tenis v této době a spoustu z těch zápasů jsem viděl naživo. Kdybych začal tenis sledovat až za rok a viděl tohle video, asi bych si uškubl všechny vlasy.
Reagovat
smazaný uživatel
naživo v televizi. :D
Reagovat
Mayo
Gratulácia Británií. Andy to zakončil parádnym lobom. Parádne ťahal ten mančaft.
Reagovat
Kozoroh
Nebýt Murrayho, tak by VB byla nadále v pralese DC... Z 90% je to jeho úspěch.
Reagovat
VlS
Ale to u nás platilo skoro taky
Reagovat
Nola
Mura, tomassinho, Mutademus a spol. este raz velka gratulacia, posledny clen BIG4 ovladol DC... aka bude ich motivacia v buducnosti je otazne...
Reagovat
smazaný uživatel
DC mozu zajtra slávnostne ukončiť...:)
Reagovat
Kozoroh
Pochybuju, DC ještě nevyhrála francouzská klika Gasquet-Tsonga-Monfils-Simon :-))
Reagovat
FulnekUltras
Tím úžasnější, že Štěpcovi s Berďou se to povedlo hned dvakrát...
Reagovat
turista
Myslím že tahle francouzská klika nevyhraje. Francie vyhrává DC v době, kdy se to nejméně čeká (1991 nad silnými USA, 1996 ve Švédsku a 2001 v Austrálii). Když se to čeká tak nevyhrávají.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni to prolomili. Nečekalo se to a nevyhráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, škoda, že jsem viděl jen 1. set. Panes prostě, legenda britského tenisu. Po 76 letech GS, po 77 letech Wimbledon a po 79 DC. Ještě AO a RG a jsme komplet :-)))
Reagovat
a.magerova
Tož vyjíždím..... na zítra si vyřídím dovolenou a očekávám úžasnou noc nejen o jídle a pítí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už čekám s otevřenou náručí a kopou jídla a pití. Můžeš se těšit nejen na to. Jak už jsem psal minulé, všechno ve velkém :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin prekvapil, herne mal naozaj na víťazstvo...Andyho možu po premenenom MB odniest rovno na nosítka smer pohotovost..Dnes sa nadrel, v defenzíve predvádzal neuveriteľné veci, David v útoku trochu jalový, nedorazný, bad decision maker..

Gratulka Britom, tento víkend bol v ich historickej réžii..
Reagovat
Nola
u Davida ako vzdy nefunguje hlava, herne dnes nebol horsim hracom, ne returne po 2. servise bol jalovy, musi si najat psychologa....
Reagovat
Kozoroh
Psychika je u Goffina slabý článek. Ikdyž hraje TOP soupeř průměr nebo podprůměr (No1e v Cincinnati, Stan ve Wimbledonu atd.), tak Goffin toho stejně neumí využít. Přitom herně to zas takový slaboch není.
Reagovat
turista
Herně je Goffin výborný.
Reagovat
giovani
To sa dalo čakať. Andy potreboval takýto úspech. Hádam ho to nakopne a potrápi Fedexa a hlavne Djokera.
Reagovat
Pe3k
Britům.
Murrayům.
Andymu.

Matchball nebyl špatný, ale na ten Federerův to nemělo.
Btw. Andymu stačí už je 2 grand slamy a má super golden slam (asi slabá éra:D)
Reagovat
Kozoroh
Na Super Slam potřebuje získat ještě titul z TM, naopak DC se k Super Slamu nepočítá, není to individuální trofej.
Reagovat
Pe3k
Máš pravdu na wtf jsem úplně zapomněl. Snad mu to Robotovic příští rok pustí :)
Reagovat
Kozoroh
Já myslel, že TM chceš vždy pro Rogera :-o
Reagovat
Pe3k
Andymu nechám 2016 a Roger si zas vezme 2017.
Reagovat
Denis92
Videl som len SB na 2-0 a ten odohral Murray fantasticky krasnym passing winnerom na zaver. Na zaver som si zapol posledny gem a ako Murray zase premenil MB to bola parada. Z totalnej defenzivy krasny lob na zaver.
Reagovat
letityfanousek
gratulace!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist