Murray vyhrál exhibici v Abú Dhabí. Djokovič kvůli horečce nenastoupil

3. 1. 2015, 14:54
Aktuality 57
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - Andy Murray po šesti letech vyhrál exhibici v Abú Dhabí. Letos mu k triumfu pomohl trojnásobný obhájce titulu Novak Djokovič, který dnes kvůli horečce nenastoupil k finálovému duelu.
Andy Murray

Čekalo se, v jakém stavu bude rameno Andyho Murrayho, který si na zdravotní potíže stěžoval po včerejší snadné semifinálové výhře nad Nadalem. Mezitím však Novak Djokovič oznámil, že k dnešnímu finále nenastoupí on. Kvůli nemoci.

"Je mi to líto, ale dnes nejsem schopný hrát finále v Abú Dhabí. Marodím s horečkou a na zápas nejsem fit," oznámil srbský tenista. "Jak už jsem řekl po včerejším zápase, lidé tady i letos ukázali, že tenis milujou a vždy mě inspirují k co nejlepším výkonům. Takže jsem zklamaný i kvůli nim, že dnes nejsem schopný hrát."

Světová jednička Djokovič tak přišel o možnost vyhrát exhibici v Abú Dhabí už čtvrtý rok po sobě. Navíc poprvé od narození syna Stefana na konci října poprvé nezískal trofej; jako vítěz odjel z Masters v Paříži i z Turnaje mistrů v Londýně.

Brit Murray, který ve čtvrtfinále zdolal Španěla Feliciana Lópeze po dvou a půlhodinách boje, se zapsal do historie akce jako šampion podruhé po úvodním ročníku 2009.

Konečné třetí místo obsadil Rafael Nadal, který porazil 7-6 6-3 Stana Wawrinku a oplatil mu porážku z finále loňského Australian Open. Španělský tenista si připsal první výhru poté, co před dvěma měsíci podstoupil operaci slepého střeva.

- EXHIBICE ABÚ DHABÍ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch)
sobotní výsledky (03. 01. 2015)
• Finále •
Murray (4-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) bez boje
• zápas o 3. místo •
Nadal (2-Šp.) - Wawrinka (3-Švýc.) 7-6(1) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
nejak popletli.. melo to byt vychazejici Slunce nad pousti a pripomina mi to zapadajici Slunce do more.. :-)
Reagovat
VlS
Nejsi trochu náročná? Já myslím, že je důležitý, jestli nepopletli číslovku a měnu na šeku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ne, jsem zodpovedna! :-))
Reagovat
VlS
A tak to jo, proti zodpovědnosti si netroufnu říct ani Ň
Reagovat
Kozoroh
Pokud se (doufejme) No1e vykurýruje, tak ho v 1. kole čeká Lajovič. Půjde o jejich první střetnutí na okruhu ATP.
Rosol sice bude v Melbourne chybět, v Doha se však objeví. Bude si však muset na úvod poradit s dr. Esovičem...
Toma čeká Istomin. Doufám, že nebude překvapivě vyřazen :)
Nadal má celkem snadný los a očekávám postup do finále.
Reagovat
George_Renel
Jinak Dóha dávají od pondělka na Eurosport 2. :-)
Reagovat
tito
Pokud Rafa přejde přes pravděpodobně Mayera (na hardu toho moc nenahraje, ale např. v Šanghaji ho dal Roger až v TB třetího), tak bude mít velké problémy v SF s Tomem, pokud přes něj vůbec přejde. O snadném losu a finálové účasti bych rozhodně vzhledem k aktuální formě obou ani nemluvil.
Reagovat
janek_da
zaslepený fanoušek Rafy, co chceš :-/
Reagovat
Kozoroh
Jediný, kdo je tu zaslepený, jsi ty, když nerozeznáš fandu Noleho od fanouška Rafy :-D
Reagovat
janek_da
Nepoznals ani srandu? :)

Se musím smát, jak fandové vidí snadnou cestu u soupeřů.
Reagovat
Kozoroh
Vidím, že se svůj chybný koment snažíš okecat, čemuž se já musím smát...
Reagovat
janek_da
Tvojich komentů k Nolemu jsem si všimnout stačil.

Já se směju fandům jejich brekotu nad losem svého oblíbence a naopak zlehčování losu konkurentů. Přece by svojemu favoritovi měli věřit, ne? No a tys právě takhle předpověděl snadnou cestu Nadalovi, tak jsem si rýpl, že musíš být Rafův fanda, že mu tak věříš. Toť vše.
Reagovat
gigin
Nechci ti do tvé euforie kecat, ale v janekdovi se mýlíš. Ten to má v hlavě hodně v pořádku. Je to sice takový recesista, ale dobrý... Jenomže, to ty nemůžeš vědět, jasný...
Reagovat
gigin
Navíc jak pořád píšeš to No1e... poprvé v životě jsem vyhodil Djokoviče z top 5...
Reagovat
smazaný uživatel
a mi spadl kamen.. :-)
Reagovat
gigin
z kama... z hercny? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak... to mam z "Kaplana", jeste ctu papirovy knihy.. :-)
Reagovat
janek_da
jasna facka :)
Reagovat
smazaný uživatel
muj konacek.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
tys vyhodil Noleho ze sve top 5?..Roger se konecne propracoval u tebe na No1?
Reagovat
smazaný uživatel
Tutově, panzer ho tak dlouho lanařil, až ho přetáhl.
Reagovat
Kozoroh
Ty odpadlíku, už se mi tu víckrát neukazuj!!!
Reagovat
gigin
Kde myslíš? Ve vlákně, nebo na TP?
Reagovat
Kozoroh
Ale sim tě. To byl jen fór :-)
Reagovat
Kozoroh
Řeknu to takhle - Rafovi věřím, že postoupí do finále, No1emu, že získá titul a vylepší si H2H. Stačí? ;)
Reagovat
janek_da
no jestli je to takhle, ok. Ale na tohle složení finále bych si nevsadil.
Reagovat
tommr
s Istominem má Tomáš dobrou bilanci (3:0). Problémy nejspíš příjdou až ve čtvrtfinále s Gasquetem a semifinále s Nadalem bude pro Toma každopádně konečná ...
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/posting/2015/451/mds.pdf
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/share/event-draws.aspx?Year=2015&EventId=451&Draw=md

El matador hraje se svým milencem...
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/01/03/ndtr.jpg
Reagovat
Nola
;-)
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
GOAT ve všem no :D
Reagovat
a.magerova
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10917052_677053139080018_5274178022579916727_n.png?oh=fdb5102f91ce8f9593cafe60fee46e20&oe=5544BF3D&__gda__=1430054625_50130bf158cad790fbcc43895cd6b7ca
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Můrovi
Reagovat
smazaný uživatel
V suchém triku :-))) Pšetřené rameno navíc a sebevědomí mu nespadne, když nedostane zase od Novaka na řiť. Ideál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že trochu aj kalkul od Novaka..Je to moja konštrukcia, ale možno nebolo v Noleho záujme nastúpiť proti Andymu na koni, navyše ak mal teplotu 37st.
Reagovat
Nola
ja myslim ze su dolezitejsie mety, ako exhibicia, kalkul, nekalkul... nie je prvy, urcite nie posledny, kto nenastupil na finalovy duel, naviac exhibicny... stve ma, ze som nemala tusenia, ze Nole odstupil, medzi inym som mala pusteny stream bez zvuku v ocakavani finaloveho duelu a zrazu si tam napochoduje Mura v civile...
Reagovat
Roger_Federer
muzes si podat ruce z Rafaeolim25, vcera to vypustil a kalkuloval Rafa, aby nemusel hrat z Novakem, dneska Novak aby nemusel hrat z Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehanda občas musíš brát s rezervou Dominiku. Mně včera (vlastně dnes nad ránem) sebral veškerá slova z klávesnice, dyž psal, že Rusové vypustili na dvacítkách zápas s námi. Asi proto, aby ve čtvrtfinále šli na "slabé" Američany a ne na favorita turnaje ze Slovenska. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
favoriti su uz doma:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, dobře jim tak. :) Přeji hodně štěstí v SF. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
diky:)))
Reagovat
Roger_Federer
Forehenda beru z rezervou, udivem a casto otevrenou hubou uz hodne dlouho..Presto obcas, dokaze nektere jeho vyjadreni sokovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ozaj mám zaspomínať na tvoje predzápasové preview?..

Apropos, prekrútil si moje slová, zrejme náročky..Písal som o ruskej snahe vyhnúť sa Kanade v semifinále..A hľa rozdiel..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo moje předzápasové preview byl emocionální výkřik vášnivého fanouška v euforii z nečekané výhry nad Ruskem, zato tvoje prohlášení nemělo s fandovstvím nic společného, vlastně možná zase nějaký hate na Česko.
Jo řekl jsi to tak, aby se vyhnuli v semifinále Kanadě, ale já ti naznačil jak absurdní tohle prohlášení bylo skrz čtvrtfinálové varianty. ;) Jsem naprosto přesvědčený, že Rusové se do SF vůbec nedívali. I vzhledem k tomu, že USA byli favoriti podobně jako Kanada (ostatně sehráli spolu vyrovnaný zápas) A propos, je úplně jedno jestli se s nimi střetnou v semifinále nebo "až" ve finále. Stejně je musí porazit. Takže oni tak určitě nepřemýšleli.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni, ja mám Čechov rád, nemusíš brať ten názor hneď osobne..Proste mám pocit, že do toho zápasu Rusi nedali úplne všetko, preto som ho nebral ako smerodajný..To s tou Kanadou v SF, ten názor všeobecne u nás počuť, čítať, dokonca aj z mediálnych zdrojov..Pre Rusov nie je kľúčové štvrťfinále, oni prišli vyhrať a v ich očiach je ich jediným súperom Kanada, u mňa to logiku má..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře. Já bych nevěřil všemu, co se kde špitně, ještě v diskuzích. Já žádný mediální šum na toto téma teda nezaznamenal, jenom pář výkřiků v diskuzi, kterým se každý smál. Nic nevypustili, juniorský hokej je jednoduše takový, vychází už z podstaty věci, junior se liší od profesionála hlavně tím, že má nevyrovnané výkony.
Stačí se podívat na jeden exemplární příklad z loňského roku. Nejprve jsme poprvé po dvaceti letech porazili Kanadu a následně prohráli s Německem, které nakonec hrálo o záchranu. ;) A takových případů je hodně. Ale i když přistoupím na tvoji logiku nedává mi to smysl. Přece, když chtějí zlato musí porazit Kanadu a je skoro jedno jestli ve finále, nebo semifinále. V semifinále případná porážka bolí míň a klidně potom může člověk zakončit turnaj výhrou.
Navíc Američani se těší velkému respektu v juniorských kategoriích. Ostatně nevím, jestli si ten duel sledoval, ale Američani přestříleli Rusko nějak 42:22 zhruba a doplatili na disciplinovanost. Kromě první třetiny byli jasně lepší a nebýt skvělého gólmana bylo všechno jinak. Podle mě hrát se o deset minut dýl Amerika vyrovná a v prodloužení to urve. Je to jen hraní na kdyby, ale stejně ti chci dokázat, že Rusové měli namále a rozhodně to nebyl záměr. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě přidám k dobru předzápasový kurz na Rusy, který se pohyboval kolem 6. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
O tej hypotéze hovorili v predzápasovom štúdiu v TV pred štvrťfnálovým súbojom..Ja do ruských hláv nevidím a popravde predložil si rozumné argumenty, no zároveň je pravdou, že Rusom už o moc nešlo a 17striel z ich strany o tom len vypovedá..Zároveň ten výsledok ostro kontrastuje s výsledkami českej repre predtým, hoci šport je samozrejme o prekvapeniach..
Reagovat
Mayo
aj tak titul vyhrajú Švédi
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, juniorský hokej je takový. Prý jsme navíc hráli výborně. Já jsem to sám neviděl, na Silvestra obyvkle dělám jiné věci, než sleduji hokej, ale i tak nevěřím, že by to vypustili. Hlavně vám budu držet dnes palce, ať to není debakl a trochu Javory potrápíte.
Reagovat
Cico93
Vamoooos!
Rafa to dajako silou vôle dotiahol.

Ten prohoz, keď Rafa odvratil BB bol krásny:)
Reagovat
tito
Zatím to je tak na první týden na AO, ale už je to lepší. Chyb z FH sice jak máku, ale jde to nahoru. Zdá se mi, že zapracoval na prvním podání, více se tlačí na síť. Slušné.
Reagovat
Kozoroh
Já jen doufám, že se No1e stihne do začátku turnaje v Doha vykurýrovat. IDEMO!
PS - Stan je dobrý břídil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist