Murray vyhrál v Queen´s Clubu a neztratil ani set

14. 6. 2009, 19:17
Aktuality 17
22letý tenista Andy Murray vyhrál jako první Brit po 71 letech turnaj v londýnském Queensu. Třetí hráč světového žebříčku ATP, jenž byl na londýnské trávě nasazen jako číslo jedna, přehrál v dnešním finále Američana Jamese Blaka za 68 minut 7:5, 6:4 a navázal tak na Bunnyho Austina, dosud posledního britského vítěze v Queen's Clubu z roku 1938.
Profily hráčů
Andy Murray

„Byl jsem docela nervózní. Lidi mi říkali, že tu žádný Brit přes 70 let nevyhrál, to už nervy rozhodí. Zvlášť, když podáváte na vítězství,“ přiznal po zápase Murray, jenž se výhrou pasoval na jednoho ze spolufavoritů Wimbledonu. I na třetím grandslamovém podniku sezony může navázat na Austina, který po svém triumfu v Queen's Clubu prošel ve Wimbledonu až do finále.

„Předvedl jsem jeden z nejlepších výkonů mé kariéry. Celý týden jsem hrál dobře, a pokud jsem měl šance, tak jsem je využil,“ dodal přemožitel Jamese Blaka, který by na nadcházejícím třetím grandslamu sezony jistě rád pokračoval ve stopách Freda Perryho, posledního britského vítěze Wimbledonu z roku 1936.

„K vítězství ve Wimbledonu mám ještě daleko, ale věřím si. Když budu hrát jako tento týden, předvádět to nejlepší, co umím, mám šanci. Budou zde však i dva z nejlepších tenistů všech dob a bude těžké přes ně přejít,“ dodal Murray, který o sedm let staršímu soupeři oplatil porážku ze zatím jediného vzájemného zápasu z roku 2006. Za čtvrtý letošní a celkové dvanáctý titul v kariéře inkasoval Murray prémii 84 300 eur z celkové dotace 750 000.

Výsledky neděle 14.6. - Londýn (tráva, dotace 750 000 eur):

Dvouhra- finále:
Murray (1-Brit.) - Blake (6-USA) 7:5, 6:4

Čtyřhra - finále:
Moodie, Južnyj (JAR/Rus.) - Melo, Sá (6-Braz.) 6:4, 4:6, 10:6.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

17
Přidat komentář
no1
omg kazdej vi ze trava je nejrychlejsi povrch a on se mu de smat zato .. looool
Reagovat
smazaný uživatel
já si pořád myslim, že on na grandslam pořád zatim nemá...
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Na Grandlsam už rozhodně má. Neříkám, že má šanci vyhrát už teď ve Wimbledonu, ale když se podívám kousek zpátky do historie na titul Djokovice na Australian Open, tak nevidím důvod proč by si Murray neměl připsat v nejbližší době taky nějaký grandslamový titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jeho výkony na trávě budou podle mě stačit i na Fedexe. No, počkejme si na los, ale myslím že nikdo jiný z trojice hráčů Murray, Federer, Nadal nemá na Wimbledonu šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
pro me bohuzel nejvetsi favorit wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
největší favorit je Fedex
Reagovat
smazaný uživatel
pre mna zial tak isto najvacsi favorit a uz sa do oddalovat dlho dat nebude a andy grandslam vyhra zial, aj ked uz som neni nan ho tak alergicky stale mi je nesympaticky aje ked jeho kvlaity su nesporne a to hlavne takticke a ide hore aj co sa tyka sily a utoku jeho tenis je na travu ako stvoreny s mojho pohladu, inak neviete co je s rafom uz par dni nic nove sa tu o nom nepisalo neviete ako prebieha liecenie rehabilitacia?????
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon nevyhra. Vyhra to Federer aspon dufam. A tento turnaj tiez vyhral len vdaka Roddickovi, ze sa vzdal s Blakom. Keby hral vo finale s Andym tak dostane lebo jemu by podanie nezobral a na tajbrejky na takomto rychlom povrchu je Andy neporazitelny. Dal Hewitta aj Karlovica v Tie-breaku a dal by aj Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
trává a rychlý povrch:-Dno zasmál sem se:-Dde vidět ,jak tomu tenisu rozumíš a nezapoměn ,že murray má taky dobrý servis a na rozdíl od roddicka má taky dobrý backhand:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem na com sa smejes ale trava je rychly povrch ved tato v Quense je snad najrychlejsi povrch aky som zatial videl ovela rychlejsi jak Wimbledon kde vo finale uz ta trava je znicena. No Roddick by ho dal za tym si stojim lebo Roddickovi by servis nezobral a v tie-breaku Roddick hra skvelo videl som vseetky jeho zapasy v Quense.
Reagovat
smazaný uživatel
majkl: Podle tebe je trava pomaly povrch? :-D Tak to se smeju zase ja, romismak ma pravdu. Trava ma nizky velmi rychly odskok.
Reagovat
smazaný uživatel
tráva je rychlej povrch a Andy Roddick kdyby nevzdal tak by ten turnaj vyhrál a nějakej Murray by si mohl utřít nos do kapesníčky. Ve Wimblédonu rozhodně není favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak suhlasim
Reagovat
smazaný uživatel
prchlik.petr, romismak) Mno Muray spolufavoritem je, urcite ma na to, dojit dal, nez loni.
Reagovat
smazaný uživatel
to majkl: co ty si za cloveka?vzdyt trava je nejrychlejsi povrch ze vsech, na kterych se tenis hrava!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Trava sa povazuje za rychly povrch. Idealna je hra servis - volej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist