Murray vykročil v Petrohradu za obhajobou. Davyděnko odstoupil

22. 10. 2008, 19:11
Aktuality 2
ATP PETROHRAD - Čtvrtý hráč světa Andy Murray dnes vykročil za obhajobou titulu v ruském Petrohradu výhrou dvakrát 6-3 nad Srbem Troickým. Turnajová trojka Verdasco už postoupil do čtvrtfinále, naopak domácí Nikolaj Davyděnko kvůli zranění odstoupil. Ohrožen je i jeho start v Paříži, kde se bude hrát v příštím týdnu.
Andy Murray

Andy Murray si z posledních čtyř turnajů odvezl dva tituly, navíc na US Open přidal premiérovou účast v grandslamovém finále. Oba triumfy navíc měly přvlastek Masters. Již jistý účastník Turnaje mistrů z Madridu odletěl do ruského Petrohradu, kde dnes zahájil cestu za obhajobou loňkého vítězství.

Britský tenista s třiapadesátým hráčem světa Viktorem Troickým ze Srbska ani jednou neztratil podání a za 68 minut vyhrál snadno 6-3 6-3. Od US Open to byla jeho už osmá výhra v řadě.

"Viktor dnes hodně chyboval z forhendu. Moc jsem ho dosud neviděl hrát, a tak jsem moc taktiku neměnil. Spokojen mohu být se svým servisem," řekl Murray, který se ve čtvrtek střetne s Lotyšem Gulbisem. Toho už letos porazil.

Vstup do turnaje zvládl i dvonásobný vítěz podniku Marat Safin. Osmý nasazený hráš se Sergejem Stachovským z Ukrajiny vyhrál 6-2 6-4 a ve druhém kole ho čeká kazašský kvalifikant Golubjov, jenž přešel Belgičana Oliviera Rochuse.

Už do čtvrtfinále postoupil třetí nasazený Fernando Verdasco. Španěl jenž měl včera namále s Gabašvilim, si bez problémů poradil s Lotyšem Lejnieksem.

Suverénní vítězství z prvního kola proti Tursunovovi dnes nedokázal zopakovat Dominik Hrbatý, který s Rainerem Schüttlerem prohrál dvakrát 3-6. Dvaatřicetiletý Němec si v pátek o postup do semifinále zahraje s Verdascem.

Davyděnko je zraněný
V turnaji už nebude pokračovat domácí Nikolaj Davyděnko. Šestý hráč světa se tak s turnajem v Petrohradu stejně jako v předchozích dvou ročnících loučí už ve druhém kole. Letos však o čtvrtfinále ani bojovat nebude - pořadatelům dnes oznámil, že kvůli zranění zápěstí odstupuje.

Davyděnko se měl ve druhém kole utkat s krajanem Michailem Jelginem, který tak bez boje prošel do čtvrtfinále.

Zraněný Rus se obává, že nestihne turnaj Masters v Paříži, který začíná už za 5 dní. "I když zánět a bolest odezní, nebudu mít žádný čas na přípravu," obává se Davyděnko. Ovšem dodal, že podle doktorů to není vážné a po týdnu léčení by to mělo být v pořádku.

V Petrohradu si tenisté mezi sebe rozdělí 1,049.000 dolarů.

ATP PETROHRAD (Rusko, hala, 1.049.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (1-Brit.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-3
Safin (8-Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 6-4
Golubjov (Kaz.) - O. Rochus (Belg.) 6-1 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (3-Šp.) - Lejnieks (Lot.) 6-1 6-3
Schüttler (Něm.) - Hrbatý (SR) 6-3 6-3
Jelgin - Davyděnko (2-oba Rus.) bez boje.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Murray parada !!! Nevim co by se muselo stat , aby tento turnaj nevyhral !!! V soucasnosti nejlepsi tenista ( tim myslim posledni tydny) !!! Lets go Andy lets go !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Murray v poslední době fantasticky servíruje, zvlášť jeho úspěšnost z prvního podání je vynikající..Troicki uhrál jen dva míčky, když Andy trefil první serv. Určitě velký favorit turnaje v Petrohradu, ale v Rusku člověk nikdy neví..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist