Murray vzal dva měsíce po operaci kyčle raketu do ruky. Začal s pinkáním o zeď

2. 4. 2019, 15:30
Aktuality 3
Další krok k možnému návratu na kurty udělala bývalá světová jednička Andy Murray. Jednatřicetiletý Brit vzal dva měsíce po druhé operaci kyčle raketu do ruky a zlehka pinkal o tenisovou zeď. Jeho snem je pokusit se zakončit kariéru ve Wimbledonu, odkud dvakrát odjel jako šampion, stále však nevyloučil ani možný návrat do turnajového kolotoče.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray podstoupil první operaci loni v lednu, druhou o rok později a byla výrazně náročnější. Dostal povrchovou náhradu kyčelního kloubu. Před pár dny odhadl šanci na start na letošním grandslamu v All England Clubu na méně než 50 procent.

Dnes zveřejnil na sociálních sítích video s hraním o zeď. "To je začátek," napsal vítěz 45 turnajů na okruhu ATP a dvojnásobný olympijský vítěz. Wimbledon začne za tři měsíce. Murray ho vyhrál v letech 2013 a 2016, první ze tří grandslamových titulů získal před sedmi lety na US Open. Největší úspěchy sbíral pod vedením kouče Ivana Lendla.

Murray odstartuje slavný Londýnský maraton
Murray má během rekonvalescence čas na spoustu mimo tenisových aktivit a za necelé čtyři týdny bude mít čest odstartovat věhlasný Londýnský maraton. Desetitisíce běžců vyšle ze startovní brány dvojnásobný vítěz Wimbledonu v neděli 28. dubna.

"Je to úžasný závod, který znamená hrozně moc pro velkou masu lidí. Bude mi ctí," řekl jednatřicetiletý rodák ze skotského Dunblane. "Každoročně přináší miliony pro charitu a inspiruje lidi, aby byli aktivní. Obdivuju každého, kdo se rozhodne běžet. Možná to budu jednoho dne i já," dodal.

Londýnský maraton v posledních letech startovali členové královské rodiny. V roce 2014 již Murray nasával atmosféru v roli diváka, když běžela jeho manželka Kim.

"Sir Andy Murray je jednou z největších britských sportovních hvězd. A také jedním z nejvíce soutěživých lidí na zemi. Nepřipouští si ve sportu překážky," uvedl ředitel maratonu Hugh Brasher.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Padme
Andy...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Back to basics..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist