Murray zdolal Tsongu, má první letošní titul

13. 6. 2011, 18:49
Aktuality 4
Britský tenista Andy Murray se na domácím turnaji v Londýně dočkal prvního triumfu v této sezoně. V dramatickém finále své generálky na Wimbledon si čtvrtý hráč světa poradil s Francouzem Tsongou, kterého za téměř dvě a půl hodiny udolal 3-6 7-6 a 6-4.
Profily hráčů
Andy Murray

Na svůj první letošní triumf čekal Andy Murray téměř půl roku a včerejší déšť mu čekání navíc prodloužil ještě o jeden den. Ten si britská jednička i jeho finálový soupeř Jo-Wilfried Tsonga v neděli zpestřili zápasem ve stolním tenisu, ve kterém zvítězil francouzský tenista. Dnes mu to k radosti domácích fanoušků Murray oplatil a počtvrté v řadě ho porazil.

Murrayho vítězství se ale rozhodně nerodilo lehce. Tsonga dlouho podával suverénně, a když už měl čtvrtý hráč světa šanci sebrat soupeři servis, Francouz nebezpečí zažehnal. Když si pak Murray vybral slabší chvíli v šesté hře a prohrával 2-4, bylo o prvním setu rozhodnuto.

Pro britského tenistu ale mohlo být ještě hůř. Tsonga si dál kontroloval podání a za stavu 5-5 ve druhém setu mohl znovu udeřit. Andy Murray ale tentokrát oba brejkboly odvrátil a pevné nervy prokázal i v následném tie-breaku, který získal poměrem 7-2.

Rozhodující moment celého utkání přišel po 130 minutách hry, za stavu 2-2, kdy si rodák z Glasgowa vypracoval už desátý brejkbol. Ten konečně proměnil a žádné drama pak nepřipustil. Tsongu porazil 3-6 7-6 6-4 a podruhé v kariéře vyhrál tradiční generálku na Wimbledon. V Queen's Clubu získal titul už předloni. Naopak Tsonga, který ve čtvrtfinále porazil světovou jedničku Rafaela Nadala, neuspěl ani ve druhém letošním finále.

"V prvních dvou setech předváděl úplně jiný sport, ještě nikdy jsem nikoho neviděl tolik skákat," řekl Murray na adresu soupeře, který se blýskl několika skvělými 'rybičkami' na síti. "Je hrozně zábavné ho sledovat při hře, ale hrát proti němu už tak zábavné není. Střídal různá podání a hrál agresivně. Nakonec jsem mu ale servis prorazil. Tohle byl jeden z mých nejlepších týdnů na okruhu v kariéře. Moc se mi líbil," dodal.

Výsledky - Queen's Club (tráva, dotace 694.250 eur):
Dvouhra - finále:
Murray (2-Brit.) - Tsonga (5-Fr.) 3:6, 7:6 (7:2), 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zasloužená výhra, ale je to nesympatickej kokos.
Reagovat
smazaný uživatel
www.atennis.blog.cz
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=lMamGt2Qv5k

http://www.youtube.com/watch?v=u7euMZ0L69g

Povedené míče z obou stran. Ale celkově jsem zápas neviděl, takež hodnotit jinak nemůžu.
Reagovat
Jiri
MURRAY opet skvely, jak ho zname z minulych sezon. I pres pomerne vyrovnane skore mel Andy navrh a byl lepsi hracem. Tsongu bych ocenil predevsim za efektivitu (promenovani brejkbolu). Pokud forma vydrzi, verim, ze ma AM min.na finale, i kdyz konkurence je obrovska.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist