Murray zřejmě přijde o čtvrtfinále Davis Cupu a možná i Masters v Monte Carlu

27. 3. 2017, 14:40
Aktuality 10
Zranění Andyho Murrayho zřejmě není úplně banální. Britská jednička s vysokou pravděpodobností nepomůže britskému daviscupovému týmu ve čtvrtfinále Davisova poháru proti domácí Francii. Světová jednička má nařízený klid. Informaci novinářům sdělil Jamie Murray. V ohrožení je i příprava Murrayho na přechod z tvrdého povrchu na antuku.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray si minulý týden přivodil zranění lokte, kvůli němuž musel vynechat letošní ročník turnaje Masters v Miami. A není vyloučeno, že startovat nebude ani ve čtvrtfinále Davis Cupu. Informaci poskytl bratr světové jedničky Jamie Murray.

Čtvrtfinálové utkání světové skupiny Davisova poháru je na programu od 7. do 9. dubna. Britové budou čelit domácím Francouzům, kteří si své soupeře pozvali do haly v Rouenu. Hrát se bude na antuce, zřejmě však bez největší britské hvězdy.

Kapitáni musí nominace oznámit nejpozději v úterý a je vysoce pravděpodobné, že se britská jednička nestihne dát zdravotně dohromady a svému týmu tak nepomůže. Alespoň Jamie Murray s účastí svého bratra nepočítá.

"Má v loktu natržené vazy. Říkal mi, že mu dělá problémy akorát servis. Potřebuje loket udržovat v klidu. Ve Francii s ním raději dopředu nepočítám. Pokud přijede, tak to samozřejmě pro tým bude skvělé, ale nejdůležitější je, aby se uzdravil," řekl Jamie Murray.

"Nedávno prodělal pásový opar a teď ho trápí loket. V Miami navíc po odhlášení onemocněl. Ještě dva nebo tři dny poté měl chřipku. Měl by se dát zdravotně dohromady a odpočívat, protože se v nadcházejících měsících bude hrát spousta velkých a důležitých turnajů," dodal.

Ke zranění lokte došlo při jednom z tréninků. Murray se poté z Miami odhlásil a vydal se zpět na britské ostrovy, kde se podrobil dalším vyšetřením.

Oficiální zprávu o stavu zranění však zatím nezveřejnil. Jeho tým pravděpodobně vydá oficiální prohlášení v nejbližších dnech. Povaha zranění ohrožuje i start Murrayho na Masters v Monte Carlu, jež začíná 16. dubna.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
kada.tom
:-(
Reagovat
dunphy
Neboj, vynahradíš si to svou trapnou radostí, až zas nějaký Slovák, Švýcar nebo Monica prohraje. :))))
Reagovat
kada.tom
pokud vím, ženy v Monte Carlu nehrají
Reagovat
dunphy
A kde vidíš, že píšu o Monte Carlu?
Reagovat
kada.tom
tak tento článek se týká zejména Monte Carla, tudíž jsem reagoval na to, že tam Andy asi nebude hrát, tys na to reagoval, tudíž jsem usoudil, že se domníváš, že se budu "trapně radovat až zas nějaký Slovák, Švýcar nebo Monica prohraje" ... na to jsem následně reagoval tím, že ženy (tj. i Monica Puig) v Monte Carlo nehrají
Reagovat
dunphy
Jako na tohle můžu říct fakt jenom "lol".
Reagovat
Kozoroh
Tak to abys šel opět fandit Djokovi :-)
Reagovat
kada.tom
já mu fandím i tak ..
Reagovat
janek_da
Andy neví jak se vykroutit z návštěvy Djokerovi restaurace. Vloni narozdíl od drtivé většiny pozvaných postoupil. A to jenom díky tomu, že hrál až dva po její návštěvě.
Reagovat
Fandina
Výborně, dík za typ na to už jsem zapomněla, už vím, kam zajít, až tam budu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist