Murray zůstává na marodce. Hrát nebude ani v únoru v Montpellier a Rotterdamu

17. 1. 2020, 09:33
Aktuality 14
Andy Murray se odhlásil z únorových turnajů v Montpellier a Rotterdamu. Dvaatřicetiletý Brit aktuálně řeší bolesti pánve, které začal mít na konci loňské sezony, během níž se vrátil po operaci kyčle.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Na loňském Australian Open se Andy Murray rozloučil po prvním kole v slzách a kvůli dlouhodobým bolestem kyčle zvažoval konec kariéry. Nakonec se ale rozhodl pro druhou operaci a kovová kyčelní náhrada mu pomohla k návratu do tenisového života.

U
ž po necelých pěti měsících hrál čtyřhru a hned v červnu triumfoval společně se Španělem Felicianem Lópezem na domácí trávě v Queen's Clubu. Během léta začal hrát i dvouhru a na podzim v Antverpách ukončil po finálové výhře nad Stanem Wawrinkou i dvou a půlleté čekání na singlový titul. 

Za úspěšný návrat na kurty si dvaatřicetiletý Brit vysloužil od tenisové federace ITF i asociace ATP trofej za Comeback roku.

Bezbolestný návrat na kurty ale ani zdaleka neprožívá. V
důsledku kombinace operace kyčle a velké fyzické zátěže ho na podzim začaly limitovat bolesti pánve. Od říjnového triumfu odehrál už jen jeden zápas na finálovém turnaji Davis Cupu v Madridu, od té doby tráví mnohem více času v posilovnách, než na kurtu.

A léčba zhmožděné pánve se protahuje. Tento měsíc přišel o ATP Cup i Australian Open a včera oznámil, že se na kurty nevrátí ani v únoru, na který měl naplánované dvě akce v evropských halách - ve francouzském Montpellier a nizozemském Rotterdamu.


"Hojení zhmožděniny trvá déle, než se původně myslelo, takže hrát nebudu ani v únoru v Montpellier a Rotterdamu," oznámil Murray, který se v průběhu pauzy stal již trojnásobným otcem.

"Nechci nic uspěchat, chci si dát čas na uzdravení. Budu poslouchat své tělo a na kurty se vrátím, až bude správný čas," dodal bývalý první hráč světového žebříčku a trojnásobný grandslamový šampion, jemuž v současnosti patří v pořadí ATP 127. místo.

Nejdříve tak Murrayho uvidíme na březnových Masters v Indian Wells a Miami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
mahycek
Nevíte kdy bude zveřejněný hrací časový plán na pondělí ?
A jestli se to nedá najít někda jinde a hlavně dřív, než
tady v TP ? Kvůli Roger vs Johnson a Djoko vs Struff ? Dík.
Reagovat
Kozoroh
https://ausopen.com/schedule#!13851

Roger bude hrát třetí zápas DS, No1e druhý mač NS, oba v RLA.
Reagovat
RF46
Muze s tim ale zahejbat "pocasi"
Reagovat
Kozoroh
Na třech hlavních dvorcích je zatahovatelná střecha.
Reagovat
EllNino
Skvělý tenis od obou, Felix je oproti ATP Cupu v daleko větší pohodě, asi mu ta týmová soutěž a to, že musí hrát další den, i když prohraje, úplně nesedělo

Jsem zvědav na třetí set, zatím to aspiruje na zápas roku :)
Reagovat
EllNino
Druhé finále v řadě, stejně jako jeho skorokrajanka Rybakina :) Myslím, že Rusové si rvou vlasy, že ji pustili hrát za Kazachstán.

FAA hrál zezačátku třetího setu ve velkém stylu, v gemu na 3:0 dal čtyři esa :) Ale pak se začal Andrej víc soustředit a zaslouženě vyhrál

Myslím, že zítra proti Lloydovi Harrisovi to bude těžké, ale bude velkým favoritem
Reagovat
sojka1
Rublev vyhraje... :-) Tenhle zapas jsem nevidela, jen zaver s Evansem, Rublev byl durazny a hodne chtel, libil se mi. Vlastne i ten kontrast, presla jsem na nej od holek a bavila jsem se odlisnym poresenim urcitych situaci, to neni jen o sile (kterou uz nabral)... mimochodem, Ash je nekdy hodne blizko, skoda, ze ty slajzy nepreklopi..... :-)
Reagovat
Davor1
Vidím to tak, že antuku komplet vynechá, aj keby už bol zdravotne ok. Hrať v IW a Miami pre neho tiež nemá veľmi zmysel, na tých turnajoch sa mu dlhodobo nedarí a ísť tam nerozohratý po polročnej pauze, poletí na oboch turnajoch v prvom kole. Podľa mňa si to už chystá na Queens a Wimbledon, kde sa rozlúči s kariérou. Skúsil sa vrátiť, ale vidí, že už nie je fyzicky schopný odohrať mesiac v kuse na konkurencieschopnej úrovni a lepšie to už nebude, tak je zbytočné sa ďalej trápiť. Ten titul z Antwerp bol peknou bodkou, ale dlhodobo to nemá zmysel takto ťahať.
Reagovat
SwissMaestro
Po W jsou OH....to bude hlavní cíl :)
Reagovat
Krisboy
Myslíš, že pomýšlí na hattrick?
Reagovat
smazaný uživatel
Z jeho slov nemam pocit, ze by chcel koncit.
Reagovat
Mantra
měl to dávno odpískat
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre robí, hala a malé turnaje aj tak nikoho nezaujíma..

Pevne verim, ze ho uvidíme v severnej Amerike.
Reagovat
Krisboy
Na marodce, to ještě jde. Ale aby jednou nezůstal na vozíčku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist