Musetti v Neapoli vyhrál italské finále proti Berrettinimu

23. 10. 2022, 18:16
Aktuality 1
ATP NEAPOL - Finálový souboj domácích hráčů na turnaji ATP 250 v Neapoli vyhrál Lorenzo Musetti. 20letý Ital porazil Mattea Berrettiniho 7-6 6-2 a zvítězil i ve druhém finálovém zápase.
Lorenzo Musetti

Lorenzo Musetti si první finále na okruhu ATP zahrál letos v létě v Hamburku a hned ho přetavil v triumf. A uspěl i podruhé při finálové premiéře v domácím prostředí a na tvrdém povrchu. 

Na nové akci ATP 250 v Neapoli 20letý Ital neprohrál ani set, ve finále si poradil bez ztráty podání se zkušenějším krajanem Matteem Berrettinim. První set bez jediného brejku získal v tie-breaku, směr vývoje druhé sady určil brejkem hned v úvodním gamu. Po dvou hodinách zvítězil 7-6 6-2.

"První set byl opravdu těžký a hodně dlouhý. Matteo je bojovník. I když nebyl stoprocentně fit, bojoval až do konce. Oba jsme dnes nehráli svůj nejlepší tenis, bylo to pro nás hodně emotivní. Ale v důležitých momentech jsem hrál lépe," komentoval Musetti. "Je moc příjemné být tady se svou rodinou a všemi fanoušky. Je to pro mě opravdu velké vítězství a důležitý okamžik kariéry," dodal.

Bývalý šestý hráč světa a finalista loňského Wimbledonu Berrettini hrál finále podvanácté v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu a v domácím prostředí. Sbírku sedmi titul - čtyř z trávy a tří z antuky - ale nerozšířil. Letos už triumfoval ve Stuttgartu a Queen's Clubu, vyhrát poprvé během jedné sezony tři turnaje ale stále nedokázal.

Musetti bude příští týden startovat v Basileji, kde ho v prvním kole čeká Španěl Albert Ramos. 26letý Berrettini, pokud mu to zranění nohy dovolí, bude na jiném halovém podniku ATP 500 ve Vídni čelit Britu Danielu Evansovi.

• ATP 250 NEAPOL •
Itálie, tv. povrch, 612.000 eur
nedělní výsledky (23. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Musetti (4-It.) - Berrettini (2-It.) 7-6(5) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Krajicek (1-Chorv./USA) - Ebden/Peers (3-Austr.) 6-3 1-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist