Musetti zastavil Cerúndola a v Hamburku si zahraje první finále na okruhu ATP

24. 7. 2022, 08:27
Aktuality 4
ATP HAMBURK - Lorenzo Musetti na antukové 'pětistovce' v Hamburku zdolal 6-3 7-6 osm zápasů neporaženého Argentince Francisca Cerúndola a poprvé postoupil do finále turnaje ATP. O titul si 20letý Ital zahraje s 19letým Španělem Carlosem Alcarazem.
Lorenzo Musetti (© AFP)

Lorenzo Musetti na začátku června vyhrál domácí antukový challenger ve Forli a po dvou letech ukončil čekání na druhý titul. Následně ale na turnajích ATP - z toho tří na trávě - prohrál čtyři zápasy v řadě a neuhrál v nich ani set. 

Tento týden v Hamburku černou sérii málem protáhl, v prvním kole proti Dušanu Lajovičovi ale utekl ze dvou mečbolů, po měsíci a půl vyhrál set a dostal se na vítěznou vlnu. Od té chvíle vyhrál už osm setů po sobě.

V sobotním semifinále, na okruhu ATP celkově čtvrtém a prvním po 14 měsících, porazil 6-3 7-6 osm zápasů neporaženého Argentince Francisca Cerúndola, jenž minulý týden v Bastadu slavil premiérový triumf.

20letý Ital tak poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP a hned na podniku kategorie ATP 500. 

O titul si Musetti zahraje s 19letým Carlosem Alcarazem (h2h 0-1). Španělský teenager si v semifinále poradil 7-6 6-1 se Slovákem Alexem Molčanem, letošní bilanci vylepšil na 38-5 a pošesté v kariéře a popáté v sezoně postoupil do finále. Dosud v něm neprohrál.

Souboj Musettiho s Alcarazem bude 'nejmladším' finále na okruhu ATP od Bastadu 2005, kde se střetli tehdy devatenáctiletí Rafael Nadal a Tomáš Berdych.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,911.620 eur
sobotní výsledky (23. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Molčan (SR) 7-6(2) 6-1
Musetti (It.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Rafaeoli25
Musetti se konečně probudil, na Cerundola už toho bylo přece jen moc, i tak pochvala. Ve finále by mohl Lorenzo Carlose potrápit, ale že by mu vzal titul toku nevěřím.
Reagovat
Pavol
Ja verím. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem nenapsal, že je to nemožné, Musetti je bezpochyby také velkým talentem. Ale po tom roce útlumu po skvělém výkonu s Nolem v Paříži to nevypadalo, že se takhle chytí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Letosni Atlanta vypada jako Americko-Austraslke Tenisove Mistrovsvi:)
S tim, ze na nem hostuje doslovne par francouzu, korejec, a Ivaska a jeste uvidime jestli z kvaldy v MD zahostuje Japonec, Nemec, ci Brit:)

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Atlanta_Open_%E2%80%93_Singles

Ve druhem kole na sebe mohou narazit Kokkinakis vs. Kyrgios:)

Turnaj nezna take jineho viteze nez Australana nebo Americana...

Z 11 rocniku Izzy vyhral 6x a tak bude utocit na 7.titul. Nechybel ani na jednom z 11 rocniku, z toho 9x byl ve finale. Jednou ho porazil Kyrgios, 2x Mardy Fish.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist