Mužský tenisový okruh slibuje rekordní nárůst odměn, projeví se zejména na challengerech

17. 11. 2022, 10:47
Aktuality 7
Tenisty v nadcházející sezoně čeká navýšení finančních odměn o rekordních 37,5 milionu dolarů. Celkem si na ATP Tour i challengerech v roce 2023 rozdělí 217,9 milionu dolarů (asi 5 miliard korun).

"Rekordní nárůst odměn se projeví zejména na okruhu Challenger, kde prémie narostou o 75 procent," uvedla ATP v prohlášení. Letos bylo na nižším okruhu rozdáno 12,1 milionu dolarů, v příštím roce to bude 21,1 milionu.

"Naši hráči jsou sportovci světové extratřídy, proto musí dostávat odpovídající odměny," přidal šéf ATP Andrea Gaudenzi. "Rekordní navýšení odměn je důkazem, že pro zlepšování podmínek děláme maximum," dodal.

ATP dnes rovněž oznámila, že od příští sezony navýší počet účastníků trojice turnajů série Masters 1000 v Madridu, Římě a Šanghaji. Všechny se proto budou místo dosavadních osmi dnů hrát 12 dnů.

Nová tenisová sezona odstartuje 29. prosince prvním ročníkem United Cupu, turnaje smíšených družstev v Austrálii. WTA už oznámila podobu kalendáře nadcházejícího roku po US Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Marduch
Dobrá práce páni Djokovič & Pospíšilsmile
Reagovat
dappe
Sice tím tenis páchá sebevraždu, ale jinak dobrá práce...smile
Reagovat
Marduch
proč myslíš?
Reagovat
lvicek
5 miliard Kc, hraje cca 1000 lidi ve spicce (spis min) - to by bylo 5 milionu na jednoho - to zni celkem slusne ;). Kdyz se kouknem podrobneji, tak 21 mil USD na challengerech je cca 500 mil Kc - pokud by je hralo cca 500 lidi (?), tak to je prumerne milion pro jednoho. A 4,5 miliardy zbyva na ATP (jestli to chapu spravne) a na ATP asi nehraje vic nez tak 150 lidi - tak to je pak 30 milionu na jednoho...
Reagovat
misa
Praha se pořádá ve stejný týden jako San Jose a hned po jejím skončení začíná tisícovka v Montrealu. To se moc nepovedlo :(
Reagovat
GaelM
Máme dost nadějných mladých hráček, které se do Montrealu nejspíš nedostanou. Aspoň budou mít větší šanci doma urvat klíčové body pro vzestup na rankingu smile
Reagovat
GaelM
Na turnajích nižší úrovně to určitě dává smysl. Jestli je nutné navyšovat i elitě v top20 je otázka... ale aspoň ty peníze na rozdíl od vlád rozdávají z toho co vydělali, ne na dluh, tak je to jejich věc smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist