Můžu o výhru bojovat i proti těm nejlepším, věří si Macháč před duelem se světovou jedničkou

12. 3. 2022, 13:56
Aktuality 19
Tomáš Macháč věří, že může bojovat o vítězství proti elitním hráčům světa. I s inspirací od legendárního basketbalisty Michaela Jordana se o to dnes od 20:00 SEČ pokusí proti tomu nejlepšímu - ve druhém kole v Indian Wells se střetne s Rusem Daniilem Medveděvem, pro kterého půjde o první zápas v roli světové jedničky.
Tomáš Macháč

“Nejsem z těch, kteří by říkali, že jdu zápas vyhrát," řekl Macháč v rozhovoru na webu ATP Tour. "Už jsem ale odehrál pár zápasů s předními hráči, s Berrettinim a dvakrát se Schwartzmanem, mám tyhle zápasové zkušenosti a můžu s takhle dobrými hráči bojovat o výhru," uvedl.

Jednadvacetiletý Macháč je aktuálně na 158. místě žebříčku a do Indian Wells přijel po prohře českého daviscupového týmu v Argentině. Právě v Buenos Aires set a půl přehrával Diega Schwartzmana, ale poté světové čtrnáctce na jeho oblíbené antuce podlehl.

Po přesunu do kalifornské pouště se Macháč probil dvoukolovou kvalifikací a duel s Medveděvem si vysloužil výhrou v prvním kole nad Alexeiem Popyrinem z Austrálie.

S Medveděvem, který se stal poprvé v kariéře jedničkou na konci února, už se berounský rodák na kurtu potkal. V lednu si spolu zatrénovali při Australian Open v Melbourne Parku. "Skoro nechybuje, hraje výborně odzadu, podává jako bestie a skvěle returnuje. Bude těžké vyhrát, ale chci předvést svůj nejlepší výkon, abych se k výhře přiblížil," prohlásil Macháč.

Utkání se světovou jedničkou bere jako velkou výzvu. "Pro to tenis hraju. Samozřejmě jde o peníze, o body a o lepší žebříček, ale nejdůležitější ve sportu jsou výkony a výhry. Postoupil jsem z kvalifikace, vyhrál první kolo a teď mě čeká jednička. To je dárek," řekl.

Po areálu v Indian Wells se procházel v tričku Los Angeles Lakers. Coby velký basketbalový fanoušek je jeho oblíbencem Michael Jordan, který ukončil kariéru dřív, než se český tenista narodil. Hvězdu především Chicaga Bulls zná z dokumentu "The Last Dance".

"Je úžasné, co dokázal. Jeho schopnosti a úspěchy jsou neuvěřitelné," řekl Macháč o Jordanovi a z jeho sportovního příběhu si bere příklad. "Naučil jsem se, že i když vám není dobře, nedaří se, tak můžete bojovat a zlepšovat hru. V tom jsem se hodně zdokonalil," řekl Macháč.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Rafaeoli25
Na takové tvrzení je ještě brzy, rozhodně ne najlepší, myšleno Nadal, Medvedev, Djokovic ještě nemá.
Reagovat
Ela-fon-isi
Na Medveděva pouze dobrý pohyb nestačí.smile Ale pár pěkných winnerů zahrál, lidí fandili, Medveděv mu poděkoval, ostuda to nebyla.smile
Reagovat
EllNino
v IW je v podstatě nemožné zahrát winner proti komukoli, natož proti Dandovi ... věřím, že na trávě by měl proti němu daleko větší šance :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Dobry-den
Medvěděv nemá formu, letos prohrál nejprve s nějakým tragickým Frantíkem a pak dokonce dvakrát s pětatřicetiletým antukovým specialistou, takže šance pro Tomáše určitě žije. Vidím to tak na 4 gemy, 3:6 1:6. smile
Reagovat
Dobry-den
Tak nakonec se Tomáš vytáhl a uhrál dokonce 5 gemů. smile Je to borec. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Antukový specialista, jasně a co je potom Medvedev? Hardový specialista? Jenže on není ani to, s jedním titulem z GS ve skoro sedmadvaceti smile
Reagovat
com
to je zase kecu a bude rad, kdyz to nebudou dva kanary smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zahraje solidně, kanár hrozit opravdu nebude. Daniil teď navíc asi nebude logicky v dobré pohodě.
Reagovat
Patik
Hej hej Danil vyzerá byť úplne mimo..
Reagovat
Rafaeoli25
No rozhodně nehrozily dva kanáry.
Reagovat
FandimRF
tak češi jsou v tomhle mistři, před zápasem plná huba keců a pak dostanou výprask...ale pokoře se nenaučí a nenaučí
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tohle výprask nebyl, ale čekal jsem o něco lepší výkon. Má na čem pracovat.
Reagovat
mahycek
Takže, zase tady po Dubaji. Těším se
hned ve 20h našeho času Medvěd vs Macháč,
na Stadium 1 a pak Nadal vs Korda také druhém
největším tenisovým stadiónu světa. Hned
po Arthuru Ashe ve Flushing Medows v NY.
Akorát ten hard je tam dost pomalý,
nebo alespoň byl. Nebo je to jiné,
letos ? Povrch musí svědčit Nadalovi,
ale Macháč by mohl mít šanci, tedy
jestli ten hard je jak antuka. Nevím
ptám se ?
Reagovat
Rafaeoli25
Nemusí to být propadák, docela mu věřím, že uhraje celkem slušný výsledek.
Reagovat
Krisboy
4:6, 4:6 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak o takovém výsledku zhruba mluvím. To by bylo dobré.
Reagovat
Krisboy
Tak skoro. Ale žádnej debakl to rozhodně nebyl. Tomášovi je dvacet let a hrál cca patnáctej zápas na okruhu a proti světové jedničce...
Za mě dobrý. Ale příště ještě lépe, Tome smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist