Na Belluccim se únava neprojevila, na domácí antuce postupuje

10. 2. 2010, 09:11
Aktuality 6
ATP COSTA DO SAUIPE - Minulý týden ovládl turnaj v Santiagu a získal druhý titul. Nyní Brazilec Thomaz Bellucci úspěšně vykročil i do domácího antukového klání v Costa do Sauipe, kde obhajuje finále. První výhry v sezoně si připsali Ferrero a Andrejev.
Thomaz Bellucci

Thomaz Bellucci absolvoval před týdnem velmi náročný turnaj. Na antuce v chilském Santiagu nenašel přemožitele a do sbírky vydřel druhou trofej. Čtyři z pěti zápasů vyhrál ve třech setech, včetně soubojů s nejvýše nasazenými Gonzalezem a Monakem. 

A teď by jistě nerad zklamal své fanoušky v Costa do Sauipe. Ve městě, kde se loni poprvé dostal do finále podniku ATP, na sobě zatím únavu znát nenechal a krajana Thiaga Alvese porazil i díky 10 esům 6-2 7-5. O čtvrtfinále si zahraje s Gimenem Traverem ze Španělska.

Prvního vítězství v této sezoně se dočkala někdejší světová jednička Juan Caelos Ferrero. Španěl, jenž za dva dny oslaví 30. narozeniny, totiž letos vypadl v 1. kole turnaje v Aucklandu i na Australian Open. Na Novém Zélandu vzdal kvůli zranění kotníku, v Melbourne ztratil náskok dvou setů s Chorvatem Dodigem.

V Brazílii si ale už dokázal poradit s argentinským antukářem Eduardem Schwankem. Finalista z roku 2007 Ferrero odvrátil devět z jedenácti brejkbolů a po více než dvou hodinách vyhrál 7-6 6-3.

Nyní ho čeká šampion ze sezony 2006 Nicolas Massu. Chilan ve třech setech zdolal domácího kvalifikanta Dutru da Silvu a stejně jako Ferrero bude hrát o první čtvrtfinále od loňského léta, kdy Massu v Umagu vypadl ve čtvrtfinále, Španěl prohrál až ve finále.

Z osmi vzájemných duelů se z výhry šestkrát radoval Ferrero, který vyhrál zápas 2. kola naposledy loni na US Open.

Podobnou bilanci jako nejvýše nasazený Španěl má v posledních týdnech i Igor Andrejev. Ruský tenista si první výhru připsal až na brazilské antuce, když smetl Itala Potita Staraceho dvakrát 6-2.

Pro Andrejeva to bylo teprve druhé vítězství po více než pěti měsících. O čtvrtfinále bude bojovat s Portugalcem Ruiem Machadem.

První kolo nezvládl pouze jeden nasazený hráč. Horacia Zeballose navíc zradilo zdraví, když musel kvůli zranění kyčle vzdát souboj se Španělem Granollersem.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 442.500 dolarů) -
úterní výsledky (09. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrero (1-Šp.) - Schwank (Arg.) 7-6(4) 6-3
Bellucci (3-Braz.) - Thiago Alves (Braz.) 6-2 7-5
Andrejev (4-Rus.) - Starace (It.) 6-2 6-2
Hanescu (5-Rum.) - Joao Souza (Braz.) 7-6(5) 6-4
Cuevas (6-Urug.) - Filippo Volandri (It.) 6-4 6-3
Granollers (Šp.) - Zeballos (7-Arg.) 7-5 3-0 skreč Z.
Fognini (It.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6-4 6-0
Berlocq (Arg.) - Hocevar (Braz.) 7-5 6-3
Chela (Arg.) - Luczak (Austr.) 6-7(4) 6-3 6-4
Massu (Chile) - Dutra da Silva (Braz.) 6-4 3-6 6-4
Kubot (Pol.) - Hernandez (Šp.) 7-5 7-6(2)
Machado (Port.) - Daniel (Braz.) 6-3 7-6(3)
Gil (Port.) - Andújar (Šp.) 7-6(9) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VerdascoForever
Obcas jsou ale antieleganovci vtipni,ale vetsinou z toho citis jen zavist.Myslim,ze kazdy z nich by chtel byt Federer s jeho kontem :-D
Reagovat
carolyn
Mě tyhle spory R+R jsou jedno, spíš se tomu směju :-)

Ale pokud někdo přeje někomu něco zlého, to nepochopím, co se tomu člověku muselo stát? že něco takového vypustí z huby. Vím že se mu to vrátí, zcela jistě!
Reagovat
smazaný uživatel
Tušíš aspoň mlhavě, jakým způsobem se tady na něčí příspěvek odpovídá?
Jinak evidentně tě ve škole ještě nikdo nepoučil o tom, že za čárkou a tečkou musí být mezera. A ta se udělá tou širokou klávesou dole.
Podívej se znova na ty svoje texty a uvidíš, jak se to mizerně čte. Stejně omezenej jako ta fanatická saskia.
Reagovat
VerdascoForever
muck :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bellucci skvěle!! Go on...Ještě si tě vzpomínám z challengeru v Prostějově před 2 rokama, jak jsi tam ztrapnil Berdycha...:-)) Škoda jen té finálové prohry s Callerim...mimochodem taky mi Calleri trochu chybí...uměl...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist