Na červnový turnaj v Charlestonu se chystají Keninová, Andreescuová či Azarenková

23. 5. 2020, 19:59
Aktuality 9
Vítězky posledních dvou grandslamových turnajů Sofie Keninová a Bianca Andreescuová budou hlavními hvězdami tenisového turnaje, který se koncem června uskuteční v Charlestonu. Největšího tenisového podniku od března, kdy se kvůli pandemii koronaviru zastavilo takřka veškeré sportovní dění, se zúčastní šestnáct hráček. Fanoušci budou moci zápasy sledovat na Tennis Channelu.

Američanka Keninová, jež triumfovala na letošním Australian Open, a šampionka loňského US Open Andreescuová z Kanady budou spolu s ostatními hráčkami rozděleny do dvou týmů. Jejich kapitánkami budou Američanky Madison Keysová a Bethanie Matteková-Sandsová. Na turnaji, který začne 23. června bez diváků v hledišti, se odehraje 16 zápasů ve dvouhře a osm ve čtyřhře.

V Charlestonu, kde se kvůli koronaviru nemohl odehrát tradiční dubnový podnik WTA, by se měly dále představit mimo jiné i bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska, vítězka US Open z roku 2017 Američanka Sloane Stephensová a olympijská vítězka z Ria de Janeiro Mónica Puigová z Portorika.

Tenisté už během koronavirové pauzy odehráli za přísných bezpečnostních a hygienických opatření několik menších turnajů v Německu či v USA. Vždy se hrálo bez diváků a bez sběračů míčků, na kurtech směli být jen oba soupeři a hlavní rozhodčí.

První akcí v Česku bude příští týden turnaj O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě, kde bude nasazenou jedničkou dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová a mezi muži Jiří Veselý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
lvicek
Bude to mit O2 TV?
Reagovat
tommr
domácí turnaje v Americe budou mít v současnosti asi nejvyšší úroven. Za Amerikou následují s velkým odstupem Čína, Česko, Rusko a Německo kde je taky poměrně dost kvalitních tenistek na uspořádání kvalitních turnajů. Ostatní státy jsou na tom mnohem hůř ...
Reagovat
skott
Většina ruských tenistek zůstala v jiných zemích. Kasatkina je ve Španělsku, Samsonova v Itálii, Kalinskaya v USA, Alexandrova v Česku, Gracheva ve Francii... a i ty které jsou doma jako Nasťa, tak se chtějí hned jak to bude možně připravovat jinde.
Spíš bych to viděl na menší mezinárodní turnaje tam kde se zdržuje a má tréninkové zázemí nejvíc hráčů. Tzn. Francie, Itálie, Španělsko a Německo. Hráči ze zemí, kde nemají tak finančně silný tenisový svaz, se podle možností cestování stáhnou tam.
Reagovat
tommr
no je pravda, že Rusko má docela problémy s tím, aby si udrželi kvalitní tenistky doma a hráčky jim ve velkým utíkají ven. I tak tam ale mají ještě pořád spoustu dobrých hráček ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimavy, dobre obsadený turnaj. Začína sa to prebúdzať. Tretieho júna restart portugalskej ligy, o pár dni neskor restart spanielskej.

Boh vie, čo na to Paddy.
Reagovat
dappe
To, že se pokusí dohrát fotbal bylo přeci jasné od začátku. Úplně neporovnatelné situace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale komentoval sa predsa aj tenis...

Spytaj sa vo Francuzsku alebo Holandsku, ci bolo pokracovanie líg samozrejmostou.
Reagovat
FulnekUltras
s tym zrušenym wimblem se britští sudruzi možno trocha unáhlili...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist