Na devátý pokus to vyšlo. Vögeleová konečně zvládla semifinále a v Acapulcu si zahraje finále

3. 3. 2018, 11:25
Aktuality 1
WTA ACAPULCO - Osmkrát si zahrála semifinále, osmkrát v něm prohrála. Až v mexickém Acapulcu sedmadvacetiletá Švýcarka boj o finále proti Švédce Rebecce Petersonové zvládla a může se těšit na zápas o titul. O ten svede souboj s loňskou šampionkou Lesjou Curenkovou z Ukrajiny.
Stefanie Vögeleová

Stefanie Vögeleová už byla 42. hráčkou světa, loni ale půl roku nehrála a aktuálně se nachází až na 183. místě žebříčku. Přesto tento týden dosáhla na svůj nejlepší výsledek kariéry.

V Acapulcu si nejprve připsala první letošní výhru na okruhu WTA a po včerejšku se může těšit na své premiérové finále. V semifinále hrála už podeváté v kariéře, ale až v Mexiku v něm dokázala zvítězit, když porazila 6-4 7-6 Rebeccu Petersonovou. Dvaadvacetiletou švédskou kvalifikantku, jež byla v semifinále poprvé. 

"Bylo to pro mě náročné utkání, ale jsem šťastná, že jsem v semifinále konečně vyhrála a může se těšit ještě na jeden zápas," radovala se sedmadvacetiletá Švýcarka Vögeleová, která ve čtvrtfinále vyřadila vítězku loňského US Open a předloňskou šampionku Sloane Stephensovou.

Na bývalou vítězku turnaje v Acapulcu Vögeleová narazí i ve finále, neboť vyzve obhájkyni titulu Lesju Curenkovou (h2h 1-4). Osmadvacetiletá Ukrajinka v Mexiku vyhrála už devět zápasů v řadě bez ztráty setu, když v semifinále přehrála 6-2 6-4 Australanku Darju Gavrilovovou, s níž si vylepšila vzájemnou bilanci na 5-0.

Curenková ve druhém setu vedla už 5-0 a podávala. Do té chvíle její soupeřka neudržela ani jeden svůj servis, Ukrajinka ale znervózněla a ukončit zápas při svém podání dokázala až na třetí pokus při celkově sedmém mečbolu.

"Ve druhém setu to bylo čím dál těžší, protože její obrana byla úžasná. Já začala hodně chybovat, možná jsem ztratila koncentraci. Ale jsem moc ráda, že jsem to nakonec při svém servisu ukončila a nešlo se do tie-breaku," komentovala Curenková, která v Acapulcu vyhrála už 17 setů v řadě.

"Moc se mi tady líbí. Všechny podmínky pro turnaj jsou tu skvělé a vím, že všichni hráči si to tady užívají. Je tu skvělý povrch, na kterém hraju ráda, což osobně velmi oceňuju," uvedla ukrajinská tenistka.

Čtyřicátá hráčka světa Curenková postoupila do svého čtvrtého finále, v němž ještě neprohrála. V Acapulcu může poprvé v kariéře obhájit titul a navázat na předchozí triumfy z Guangzhou 2016 a Istanbulu 2015.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (02. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Curenková (7-Ukr.) - Gavrilovová (3-Austr.) 6-2 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Petersonová (Švéd.) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Mám radost. Stefanie patří mezi moje oblíbenkyně. Tak jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist