Na dvouhru to ještě nevypadá. Ale debl by Murray mohl hrát už na trávě

21. 5. 2019, 13:44
Aktuality 11
Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray vyloučil, že by se letos ve Wimbledonu představil ve dvouhře. Bývalá světová jednička se chce po lednové operaci kyčle k tenisu vrátit, ale zatím pouze ve čtyřhře.
Profily hráčů
Andy Murray

Dvaatřicetiletý Brit Murray hrál naposledy na začátku roku na Australian Open, kde vypadl v prvním kole. Krátce poté podstoupil už druhou operaci kyčle, během níž dostal povrchovou náhradu kyčelního kloubu. V dubnu oznámil, že je konečně bez bolesti a plánuje pokračovat v kariéře.

Comeback na ATP Tour by mohl Murray teoreticky absolvovat na wimbledonské generálce v londýnském Queen's Clubu, kde pro něj mají organizátoři připravenou divokou kartu. V rozhovoru pro Times ale dvojnásobný olympijský vítěz prakticky vyloučil, že by se na prvních turnajích představil ve dvouhře.

"Na to není dost času. Řekl bych, že je velmi malá šance, že bych hrál na trávě singla. Pravděpodobnější je debl, na singla se nepřipravuju. Vždyť jsem se teprve začal hýbat," uvedl skotský tenista.

Muray doufá, že by mohl napodobit amerického deblového specialistu Boba Bryana, jenž se letos úspěšně vrátil k tenisu po podobné operaci. Třiadvacetinásobný grandslamový šampion byl jedním z těch, kteří Murraymu zákrok doporučovali s tím, že může zvýšit kvalitu jeho života.

"Nemám bolesti. Musím jen zjistit, co mi ta kyčel dovolí. Když jsem viděl Boba Bryana, vím, že pro čtyřhru to bude úplně v pohodě. Pak uvidíme, co se s tím dá dělat pro dvouhru," uvedl Murray, jenž před operací uvažoval o tom, že s tenisem skončí nadobro.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Drzim palce, nech je zdravý a nemá problém v rámci osobného zivota..

Ale v kutiku duse verim v comeback na singla, vidiet ho len v stvorhre nebude pre fanusika dostačujúce.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Patik
Andy a štvorhra..to nieje ono..to nejde do seba..ale lepšie ako nič..
Reagovat
jackiec
ale běž už do kelu pinkalisto s nejnudnější hrou všech dob bez winneru
Reagovat
ttopi
Nejnudnější hru má podle mě Djokovič.
Reagovat
Krisboy
Ten u toho aspoň nehýká jako osel.
Reagovat
Pe3k
A co Simon a Medvedev?
Reagovat
ttopi
Myslím z těch špičkových hráčů. Samozřejmě, že dole se jich najde spousta, ale tam se od nich nic světoborného nečeká. Z těch hráčů nahoře je Djokovič jednoznačně nejnudnější.
Reagovat
Nola
obdivujem, ze to nezabalil a snazi sa hrat aspon stvorhru, jeho brat pravdepodobne nebude jeho partnerom, mari sa mi, ze som citala, ze bude hrat so svojim partnerom, skor predpokladam, ze bude hrat s Nickom....
Reagovat
Nola
omg Grigor, zapas mal rozohrany velmi dobre, dokonca v druhom viedol s brejkom, ach ta hlava..... uz viackrat tu bolo spomenute, ze za posledne 3 roky vyhrat WTF je cesta do pekiel.....
Reagovat
Patik
No keby vtedy Roger neprehral s Goffinom a postúpil by do finále proti Grigorovi..tak by také problémy teraz nemal :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist