Na Elite Trophy na Štvanici se představí i Bencicová a Kužmová

9. 7. 2020, 17:12
Aktuality 3
Osmá tenistka světa Belinda Bencicová zasáhne do charitativní soutěže družstev Tipsport Elite Trophy. Švýcarka ve třetím dílu, který se uskuteční na tvrdém povrchu centrkurtu v Praze na Štvanici 18. až 20. července, posílí Růžový tým Petry Kvitové. Organizátoři v tiskové zprávě uvedli, že Růžový tým doplní rovněž slovenská reprezentantka Viktória Kužmová (82. WTA).
Belinda Bencicová (© AFP)

O první výhru bude výběr Kvitové v souboji s černými Karolíny Plíškové usilovat bez kapitánky. Kvitová bude ve stejnou dobu hrát exhibici v Berlíně. Vedení převezme Barbora Strýcová. "Posledně byly všechny zápasy extrémně vyrovnané. Tým budu mít kvalitní. Snad se štěstí tentokrát překulí na naši stranu," řekla Strýcová.

Černý tým Karolíny Plíškové zůstává v původní sestavě. "Těším se, že se přesuneme z antuky na beton, který je mi přece jenom bližší a že se nám podaří i potřetí zvítězit," uvedla Karolína Plíšková. Její tým vyhrál první dvě části soutěže na antuce - v Praze zvítězil 7-4 a v Prostějově rozhodl až v závěrečné čtyřhře o výhře 7-6.

Na centrkurt u Negrelliho viaduktu se tenis před fanoušky vrátí po devíti letech a kapacita bude kvůli koronaviru snížena na tisíc diváků. Vstupenky budou v prodeji od pátku 10. července od 12:00 v síti Ticketportal. Ceny denních vstupenek se pohybují v rozmezí 200 až 300 korun, třídenní permanentky od 500 do 700 korun.

Bencicová a Kužmová dnes vstupují do Privatbanka Open na Slovensku. Nejvýše nasazená Švýcarka se slovenskými kořeny se v prvním kole utká s domácí Biancou Behúlovou, Slovenku čeká krajanka Vanda Vargová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
homerless
V číně není dovoleno pořádat žádnou sportovní událost do konce roku!
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1512845-cina-do-konce-roku-nebude-hostit-mezinarodni-sportovni-akce.html
Reagovat
vendulkabendulka
To bude zajímavé, jestli nebudou ani WTA Finals a WTA Elite Trophy
Reagovat
tommr
Petry je škoda, ale Bencicová a Kužmová jsou za ní odpovídající náhrada. Navíc ted nebudu mít žádný problémy s tím kterýmu týmu fandit. V růžovým týmu mi v podstatě zbyla už jen Katka Siniaková ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist