Na Hopman Cup zamíří také Čína s vítězkou French Open Na Li

18. 8. 2011, 12:20
Aktuality 1
Vedle wimbledonské šampionky Petry Kvitové se na lednovém turnaji smíšených tenisových dvojic Hopman Cupu představí i další vítězka letošního grandslamu. Účast v Perthu přislíbila Číňanka Li Na, která vybojovala trofej na červnovém Roland Garros. Tradiční turnaj zahajující sezonu se uskuteční v Austrálii od 31. prosince do 7. ledna.
Profily hráčů
Na Li

Zatímco světová šestka Kvitová s Tomášem Berdychem (9. v pořadí ATP) budou hlavními favority Hopmanova poháru, pátá tenistka světa Li Na při své premiéře nastoupí po boku teenagera Wu Di, jenž se pohybuje až v páté stovce žebříčku. 

"Moc se na turnaj těším, zahraju si ho poprvé a slyšela jsem na něj samé dobré reference. I na město. Snad se nám bude dařit," uvedla na webu pořadatelů momentálně největší čínská sportovní hvězda.

Silnou dvojici vytvoří také zkušený Lleyton Hewitt se slovenskou rodačkou Jarmilou Gajdošovou, kteří by pro pořádající zemi rádi Hopman Cup vyhráli poprvé od roku 1999. Kariéru dvojnásobného grandslamového vítěze Hewitta však v poslední době provázejí zdravotní problémy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
pro zajimavost jsem se podival, kdo ze je ten zahadny Wu Ti, ale spravny odkaz by mel byt zrejme ¨Wu Di¨
http://www.tenisportal.cz/hrac/wu-4d1d5/

Chapu, ze poradatelum jde predevsim o sledovanost a tak sme mohli videt uz hodne zvlastni dvojice na Hopmanu, ale tohle je vazne sila.Chlap by mel byt alespon trosku na urovni, takove lezeni Cinanum do zadku je vic nez smesny.
A prilis jsem nepobral ani Gajdosovou.Co jako bude s Lleytonem delat v mixu:) k mani je solidni Nasta Rodionova, klidne bych se nebal zkusit ani Ashleigh Barty, kdyz uz dva roky po sobe hrala Laura Robson za Britanii.Urcite by ziskala sympatie - v pravem smyslu domaci nadeje, velky talent, zaroven velice mila holka..
Jinak chybi jeste 5 tymu, z toho jeden by mel byt Kazachstan, doufam, ze podobne hovadiny jsou tedy jiz vycerpany:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist