Na krásu se nehraje, v těchto podmínkách se trápí asi každej, řekla Plíšková po upracovaném postupu

29. 9. 2020, 16:28
Aktuality 26
O svém výkonu se tenistka Karolína Plíšková nechtěla po prvním kole Roland Garros raději moc bavit. K postupu přes nadšeně hrající egyptskou soupeřkou Majar Šarífovou se na zmoklé pařížské antuce dostala s obtížemi.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Půl zápasu na centrkurt drobně pršelo, s těžkými míči zpočátku česká hráčka jen stěží ukončovala výměny a více kazila. V prvním setu nevyužila osm setbolů a kontrolu nad zápasem přebrala až po zlepšení od druhé sady a dobrým servisem v závěru.

"Byly tam lepší momenty, ale převažovaly asi horší. Na krásu se nehraje. Podmínky asi nejsou z mých oblíbených a trápí se v nich asi každej. Bylo to upracovaný a asi bych se v tom víc nehrabala," konstatovala Plíšková na videokonferenci.

Zápas dokončila s 45 vítěznými údery a 46 chybami. "Vadil mi déšť. Moc zápasů jsem v takových podmínkách nevyhrála," uvedla k počasí. "Bylo to těžké zabít. Míče se nasákly a v kombinaci s těmi jejími kopečky to byla blbá kombinace," poukázala Plíšková na vysoké liftované míče, které jí dělaly problém.

Hrálo se na hlavním kurtu Philippa Chatriera. Ten má nově zatahovací střechu, ale na zápas Plíškové zůstala roztažena. Češka si ale o zavření sama neřekla. "Pomoc by to určitě byla, ale nechtěla jsem to vůbec řešit a nikdo to nenavrhnul. Pak mi říkali, že ani ostatní zápasy až na jeden nebyly přerušený," řekla.

Šarífová je další z řady tenistek, které se v prvních kolech na grandslamech snaží vytáhnout na favoritky. Až 172. hráčka žebříčku trefovala rohy, dobře podávala a občas úspěšně zkrátila hru za síť. "Tyhle holky nemají co ztratit, ale dokážou zahrát dobře tak set, set a půl. Vydržet celý zápas, to už je pro ně těžký. Mám víc zkušeností než ona, na to jsem spoléhala a pořád věřila, nevzdávala jsme se," řekla Plíšková.

Proto si semifinalistka Roland Garros z roku 2017 opakovala, že musí hrát pořád svůj styl. A od druhého setu razancí naděje Šarífové utnula. "Když budu hrát rychle, není moc holek, co by mě přehrály rychlostně, i když jsou mladší," řekla. Byla si ale vědoma, že dobrý výkon nepodala. "O tom se nebudeme bavit, ale počítá se postup."

Stehenní sval, kvůli kterému před týdnem nedohrála finále v Římě, neměla ani zatejpovaný. Po čtyřech dnech klidu a několika trénincích hrála bez omezení. "Ne že bych o tom nevěděla, ale hru a pohyb to nelimituje. Uvidíme, jak budu další den chodit, přece jen jsme hrály dost dlouho, ale mám tady fyzia," řekla Plíšková.

Hodně tenistek nastoupilo do utkání kvůli chladu v legínách, některé i v bundě. Plíšková hrála klasicky v sukni a tílku bez rukávů. "Nevím, co by muselo padat, abych nasadila legíny. Tričko s dlouhým rukávem nemusím, to jsem měla pro jistotu v tašce, ale dneska nebyla taková zima, bylo nějakých osmnáct stupňů," podotkla.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
FulnekUltras
to by mělo být v pohodě

komedianti a milion scanek jsou na tom hůř

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-vevnitr-nejvyse-10-lidi-venku-20-koncerty-rusime-40337772#dop_ab_variant=0&dop_req_id=MtOhdUa9Bgd-202009292130&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
Torn
https://www.youtube.com/watch?v=PHtF0TJYruA Sice to jen krátký záznam z té tiskovky, ale jak mluví Kája rychle, stačila toho říct dost. Pro někoho mnohdy přímá, hloupá, arogantní. U ní je opravdu na místě tu tiskovku vidět, protože třeba z článku na tenisportalu na mě její projev působí jinak, než když si pustím video přímo z tiskovky. :)
Reagovat
Jan
Šarífová trefovala rohy pěkně. Jestli Karolína cítila ten sval, v tom chladu a 2,5 hodinové námaze, kdaví v jakém stavu bude zítra. Postup se samozřejmě počítá, o sval musí pečovat. A dál jen ví bůh smile
Reagovat
makro99
to se to ještě hrálo...
https://www.sport.cz/tenis/clanek/457099-tenistka-karolina-pliskova-je-poprve-v-kariere-ve-finale.html
Reagovat
com
za par dni budeme cist https://www.sport.cz/tenis/clanek/457099-tenistka-karolina-pliskova-poprve-v-kariere-ziskala-grandslamovy-titul.html smilesmile
Reagovat
makro99
mno, mně by asi i stačilo, kdyby se jenom na konci přidala 2 slůvka... https://www.sport.cz/tenis/clanek/457099-tenistka-karolina-pliskova-je-poprve-v-kariere-ve-finale-french-open.html
Reagovat
FulnekUltras
podobných "kolapsů" tady bude ještě víc.

O plechové legíny jsem dneska přišel, ale počítám, že gigin bude v příštím kole poněkud rozerván.
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
com
aby ti ten frnak nekdo neprerazil smile
Reagovat
FulnekUltras
to je emotikon "lendloid"
Reagovat
tommr
.@jon_wertheim reporting on Tennis Channel that WTA is taking bids to host this year?s WTA Finals somewhere other than Shenzhen.

Bids have included Prague and Hawaii. Announcement expected by end of #RG20

kdyby to vyšlo s Prahou smile tak by to byla senzace ... smile
Reagovat
misa
Zajímavá zpráva! A současnou nejlepší osmička je složena z opravdu výborných hráček. Žádna tragédka tam není. Jak by si někdo kvůli málo odehraných turnajů mohl myslet.
Reagovat
tommr
já se jen bojím, že případnou kandidaturu Prahy zhatí ten šílenej lampasák, kterej už veřejně vyhrožuje, že zruší všechny volnočasový aktivity ... smile
Reagovat
misa
Ano, to je velký problém...
Reagovat
FulnekUltras
zhluboka dýchejte, chlapci... ;-)
Reagovat
PetaM
Tak se všichni zaměstnáme v tom, co máme rádi a žádná volnočasová aktivita nebude. Bude to prostě práce. :D
Reagovat
svetova.dvojka
Hlavní je, že Kája stále zůstává ve hře o titul.smile
Reagovat
makro99
Konečně hlas rozumu :)
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
tommr
a proč si o to zatažení střechy neřekla? smile Pořadatelům by to asi nic neudělalo a zdržení by bylo jistě minimální. Doufám, že až tam bude hrát příště a bude zase poprchávat tak už nebude tak ostýchavá. Proti silnější soupeřce by se jí to mohlo vymstít ...smile
Reagovat
Jan
Jestli po zatažení střechy nebudou míče tak nasáklé a pomalé, může to mít v dalších zápasech rozhodující vliv.
Reagovat
Mantra
mohla jít do politiky
Reagovat
rybicka
To se bojím, že na to je příliš přímočará.
Reagovat
Mantra
no a? jí to nadiktuje někdo jinej, jako teď. V jednoduchosti je krása/síla
Reagovat
cabuna
smile Jako,že by jí to někdo diktoval na tiskovce? Ty máš taky dost :-D Na Idnes máš celý rozhovor i s otázkami.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist