Na Li bude na okruhu chybět, shodly se nejlepší tenistky

25. 9. 2014, 19:09
Aktuality 38
Číňanka Na Li ukončila minulý týden kariéru a už nyní chybí nejen fanouškům, ale i těm nejlepším světovým teniskám. Přečtěte si, co o odchodu dvojnásobné grandslamové šampionky řekly její kolegyně z okruhu WTA.
Profily hráčů
Na Li

 

 

Agnieszka Radwaňská a Na Li

Agnieszka Radwaňská
"Odehrály jsme spolu hodně zápasů, ale konkrétně na jeden fakt nikdy nezapomenu. Je to čtvrtfinále loňského Wimbledonu. Hrály jsme ten zápas více jak tři hodiny. Měla jsem ve třetím setu hodně setbolů, hry ve třetí sadě trvaly třeba i více jak deset minut. Ten zápas jsem nakonec vyhrála, ale byla to opravdu velká bitva. Moc ráda na to utkání vzpomínám, byl to asi nejlepší zápas, co jsme spolu hrály. Hrálo se na centrálním kurtu, takže k tomu byla fantastická atmosféra. Bylo to super."

 

Caroline Wozniacká a Na LiCaroline Wozniacká
"Na Li je skvělá hráčka, ale hlavně je to skvělý člověk. Nikdy nebylo snadné proti ní hrát, protože ona se nikdy nevzdávala a bojovala pokaždé naplno. Je to veselá holka, s kterou se nikdy nenudíte. Poslední tři roky mi slibovala výlet po Číně, ale ještě na to nedošlo, takže jí to musím připomínat. Napsala jsem jí, že teď na to bude mít více času, takže se musíme jen domluvit. Mám ji opravdu moc ráda, pokaždé se s ní cítím dobře, má kolem sebe takovou pozitivní auru a to nemají všichni. Bude mi fakt moc chybět, ale věřím, že se budeme vídat."


Petra Kvitová
Petra Kvitová a Na Li
"Bude mi opravdu hodně chybět, mám ji moc ráda a řekla bych, že jsme dobré kamarádka. Měla jsem ráda i zápasy s ní, protože to byl vždycky velký boj. S ní se člověk nikdy nenudil a to je vlastnost, které si vždycky u lidí hodně vážím. Když jsme spolu hrály zápasy, tak jsme si povídaly v šatně, pak jsme se u sítě rozloučily a v šatně jsme si pak zase povídaly - a to bez ohledu na to, která z nás dvou vyhrála. Tohle neumí každý, spíš naopak, je to výjimka. Řekla bych, že nebude chybět jen mně, ale celému okruhu WTA i všem fanouškům. Je skvělá a Čína na ni může být hrdá. Věřím tomu, že v kontaktu zůstaneme, moc by mě mrzelo, kdyby ne."

Serena Williamsová a Na LiSerena Williamsová
"Hrály jsme spolu hodně krát a moc ráda na ty zápasy vzpomínám. Na Li se vždycky chovala čestně a byla sportovní. Pokaždé tvrdě bojovala a snažila se hrát naplno za každé situace, což mám ráda. Ona se opravdu nikdy nevzdávala a to je znak velké hráčky. Je to k tomu všemu skvělý člověk, moc si ji vážím - je to takové hvězda tenisového nebe, která bude zářit dál. Hodně toho dokázala a to už jí nikdy nikdo nevezme. Je to opravdu velká hvězda."




Eugenie Bouchardová
Eugenie Bouchardová a Na Li
"Myslím, že Na Li byla skvělá hráčka. Získala dva grandslamové tituly, což je velký úspěch, to se nepovede hned tak každému. To, že odchází, je smutné pro všechny, bude na okruhu WTA hodně chybět. Řekla bych, že všem budou chybět i její vtipné a originální projevy, které vždycky měla. Její projevy byly skvělé a každý se u nich bavil. Bude mi to chybět."

 

 

Maria Šarapovová a Na LiMaria Šarapovová
"Nemyslím si, že je to rána jen pro čínské fanoušky, je to smutné pro celý tenisový svět, protože odchází velká hráčka a velká osobnost. Na Li toho hodně dokázala, změnila přístup lidí v Číně ke sportu, proto si myslím, že tu na ni jsou všichni právem hrdí, zaslouží si to. Myslím si ale, že se nemá za co stydět, může se ohlížet za svou kariérou a usmívat se u toho. Dosáhla toho tolik a vůbec ji to nezměnilo. Prošla si řadou zranění, ale pokaždé zabojovala a dokázala se vrátit zpět. Je patrné, že tenis milovala a dala mu všechno. Celý tenisový svět může být hrdý, že mezi sebou měl takovou hráčku. Nejvíce vzpomínek na ni mám samozřejmě ze vzájemných zápasů. Hrát s ní bylo vždycky náročné, protože ona byla pokaždé skvěle připravená a hrála výborný tenis. Myslím, že to byla jedna z nejtěžších soupeřek. Měla parádní bekhend a nikdy se nevzdávala, bojovala za každého stavu."

Simona Halepová
"Nejdříve bych jí chtěla popřát všechno nejlepší pro zbytek jejího života, protože ona si to opravdu zaslouží, je to velmi laskavý člověk. Hrála jsem s ní sice jen dvakrát, ale párkrát jsem s ní trénovala a můžu říct, že na to nikdy nezapomenu. Ona je neuvěřitelně zábavná a milá. Moc ráda vzpomínám na její veselé projevy, to bylo fakt něco. Líbil se mi její herní styl, ale i to, jak se chová, jak jedná s trenérem a jak vystupuje před fanoušky. Je to opravdová šampionka."

 

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

38
Přidat komentář
Frick
Vony budou říkat - super, už bude od tý mrchy šikmooký konečně klid :o)
Reagovat
lars
Teoreticky ??
Reagovat
dadaft
ne.
je na tom jako Marion Bartoli - hraní nadoraz už tě nevynáší k herním výšinám jako v pětadvaceti, ale začíná ničit tvoje tělo --- a jinak než nadoraz to ve špičkovém tenise holt nejde.

takže myslím, že s ní teď bude hezká máma, velvyslankyně bílého sportu, a časem se objeví na okruhu bývalých hvězd a konečně si zahraje i proti hráčkám, které ve své kariéře nemohla potkat. ))
Reagovat
Frick
Taky bych si to nemyslel. Teoreticky debl možná?

No ale myslím, že těch hráček zase tolik nekončí a když ano, tak hlavně ze zdr. důvodů. Marion, Iveta, Elena +, Li....

Není to vyloženě tak, že by si řekly, je mi přes 30, je čas skončit.
Reagovat
Titan
Tato vyjádření mi jen potvrdila fakt, že Bušárdice je opravdu vymazané děvče, to se nepovede jen tak každému...:-)
Reagovat
lars
....... to se nepovede HNED tak každému :))
Reagovat
FulnekUltras
hooodně dobře vybraná fotka... ;-)
Reagovat
Faddova
Nalka je super člověk a super hráčka, bude mi chybět stejně jako ostatním, škoda, že musela kariéru ukončit takhle nuceně, to nikoho nepotěší... co se dá dělat, některé věci si nevybereš, tak nestačí, než jí popřát, ať se jí daří :-)
Reagovat
Jan
Na-Li - šikovná a milá. Vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas Agy a Na ve wimblu taky rád vzpomínám
Reagovat
smazaný uživatel
ten zapas som nestihol :(
hral som tenis :D
Reagovat
PetaM
Jo, na ten si vzpomínám. I na ten moment, že Na Li dala eso na SB (v prvním setu), zahlášen out, Na Li si nevzala jestřába a set projela :( :( Mohla být v Semi ona ... A klidně už mohla mít 3 GS ...
Reagovat
smazaný uživatel
no presne ale ked už Aga postupila, mala to vtedy vyhrať. Cely turnaj. Sabine hrala vynikajuci tenis ale Aga mala taku šancu (po vypadnuti všetkych ostatnych favoritiek) na prvy GS aka sa jej už nemusí naskytnúť.
Reagovat
tommr
jj Aga propásla možná jedinou reálnou šanci na zisk GS, která se jí kdy naskytne. Po vyřazení Petry jsem jí držel palce a strašně mě zklamala hlavně tím, že nechala vyhrát Bartoliovou ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
nič proti Marion
ale
Bartoliova je velikánsky omyl , ktorý nemal vyhrať. To už mohla radšej vyhrať Sabine alebo ešte lepšie Sloane :), ktorej by to pomohlo :D
Reagovat
tommr
přesně. I sama Bartoliová tím překotným ukončením kariéry hned po Wimbledonu nepřímo přiznala že její vítězství byla velká náhoda a omyl ...
Reagovat
PetaM
Zase bych to nepřeháněl. Marion byla vždy skvělá travařka a její styl hry prostě patřil na trávu. Wimbledon je největším oceněním :)
Reagovat
Roger_Federer
jak muzes zrovna ty napsat takovou kravinu..Bartoli hrala finale Winbledonu uz v roce 2007, pokud se nemylim.Loni ji turnaj maximalne sedl.
PetaM

Bartoli mela urcite lepsi a vyrovnanejsi vysledky na hardu nez trave, ale jeji styl sedel na tyto dva povrchy..
Reagovat
PetaM
Okey :D Ale já jsem rád, že Marion vyhrála Wimbledon. Prostě si to zasloužila a pak ukončila kariéru, tečka :D Už jí to nikdo nevezme a ona má teď spokojený život a mnohem veselejší s Wimbledonem, než bez :)
Reagovat
smazaný uživatel
kralovstvi za Wimbledon.. ;-))) A Marion ho preju!
Reagovat
Kozoroh
Až odejde velký Roger - to bude tryzna! Bude z toho hlavní zpráva dne, noviny, televize, internet na celém světě budou plné Fedexova konce kariéry. Tomuto zemětřesení se bude moct vyrovnat jen odchod Borga v 83...
Reagovat
Fandina
Tak na odchod Borga se pamatuji a souhlasím s tím, že to věděl každý, nejen zasvědcený tenisový fanda. Byla to celospolečenská událost.
Reagovat
Fandina
oprava ... zasvěcený ... úsměv
Reagovat
gigin
Se mnú to ani nehne.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože budeš ožralý v den, kdy Roger řekne - končím! :-)
Reagovat
gigin
Je to možné :)
Reagovat
a.magerova
Ha ha..... do koho pak budeš rýt.... jsi na něm víc závislý než já a to už je teda co říct :-P
Reagovat
gigin
No to bude na prd :(((
Reagovat
Roger_Federer
takze, a.magerova je pokladnik, ty mas prave pokutu 6000kc, za poruseni kodexu Federerfans, jako novemu clenovi ti to snizujeme na polovinu, takze 3t posli magerce na ucet, at se mame v prosinci za co zkarovat.dik a priste uz se stebou parat nebudu.
Reagovat
a.magerova
Jj správně, gigine číslo našeho euro účtu Ti hážu do vzkazů ;-)
Splatnost 5 pracovních dnů !!!
Reagovat
smazaný uživatel
tssss, ja bych ty prachy od NEHO dala radeji na charitu.. ;-) Jinak jsem zklamana, kolik lidi se boji jen trochu vzletnout. A to pisu hodne mirne, ja se ale vysek nebojim.. :-) takze klidne, az pujdou za oponu vraceci, priznam, ze mi z nich - v jejich nejlepsich letech - naskakovaly respektem pupinky, cim vetsi a bolestivejsi, tim lepsimi vraceci byli.. :-)))
A jako pametnice bych chtela uklidnit vsechny opravdove od srdce se desici z bliziciho se odchodu stareho pana, ze se svet neprestane tocit.. :-) Prezila jsem odchody velkych Australanů, Americanů, Svedu a preziji (prezijeme) i Svycara! Cest jejich pamatce a nadhernemu tenisu! :-)))
(K Nalince jsem se uz vyjadrila.) ;-)
Reagovat
Roger_Federer
No ja si poustim dodneska pamatne zapasy Mustra, Edberga, Beckera, Ivanisevice, Riose, Raftra, Safina, Samprese, Roddicka:(, a hrajiciho mohykana..
Takze ja se z toho jeste nedostal-nedosral.;)
Reagovat
smazaný uživatel
vybrala bych si tak asi tri.. :-) Ale Marcela jsem si nedavno pustila s Kordou.. ;-)
Reagovat
gigin
Prachy, prachy, prachy. Jaký pán, takový krám... Like teacher, like pupil...
Reagovat
Roger_Federer
Rika ten, co je nejvetsi fanousek zhyraleho Ernesta :)
Reagovat
kada.tom
až nastane tento velký den, tak budu oslavovat :-)
budu velmi šťastný - kéž tento den přijde co nejdříve :-)
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))))
Reagovat
PetaM
To bude největší rána :( Snad nám to ale ještě dlouho nehrozí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist