Na Li: Každý chce být světovou jedničkou

23. 2. 2010, 11:50
Aktuality 8
Na Li se začátkem února 2010 dostala jako první Číňanka do elitní světové desítky. Byl to její cíl před začátkem sezony, nyní ale své ambice přehodnotila a už mluví o postu světové jedničky. A to na okruhu WTA vyhrála teprve dva turnaje.
Profily hráčů
Na Li

Li Na startuje tento týden na novém turnaji v Kuala Lumpur a po Jeleně Dementěvové je druhou nasazenou hráčkou. Do Malajsie přiletěla ze Spojených arabských emirátů, kde minulý týden na štědře dotovaném podniku v Dubaji nedohrála čtvrtfinálový zápas se Shahar Peerovou. 

"Navštívila jsem lékaře a fyzioterapeuty tady v Kuala Lumpuru a zase se cítím v pohodě," komentovala Číňanka stav svých zad. "Zdejší kurty jsou skvělé, a i když jsem druhá nasazená, tak doufám, že turnaj vyhraji," plánuje hráčka, jež v pátek oslaví 28. narozeniny.

Zároveň promluvila o svých ambicích. Zatímco před sezonou si za cíl vytyčila posun do první světové desítky, teď již myslí na post nejvyšší. Post světové jedničky.

"Každý tenista chce být světovou jedničkou a u mě to není jiné. Je to můj cíl a proto musím tvrdě pracovat. Hrát agresivněji a především musím věřit sama v sebe," říká hráčka, jež se letos s krajankou Jie Zheng dostaly jako první Číňanky do semifinále Australian Open. Právě tento úspěch posunul Na Li na 10. místo žebříčku.

Čtvrtá hráčka z předloňské olympiády v Pekingu však dosud na okruhu WTA vyhrála jen dva turnaje - poprvé se z triumfu radovala v roce 2004 v čínském Guangzhou, druhý titul získala předloni v Gold Coast. Další čtyři finálové účasti, včetně dvou loňských, pro ni skončily prohrou. Celkem dvanáctkrát si zahrála semifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakoby tydle velkohubá prohlášení vždy byla předzvěstí propadáku... jako před Australian Open, kdy Radek štěpánek mluvil o vítězství na grandslamu...
Reagovat
VerdascoForever
Ted se na ni divam v zapase s Malekovou a jestli takle vypada budouci jednicka, tak se mame na co tesit :-D
Reagovat
skott
Li Na je podle me zdaleka nejtalentovanejsi Cinanka ze vsech a jedina, ktera ma aspon teoreticke predpoklady se svetovou jednickou stat.Kdyz se ji dari jeji hra na maximalni riziko, tak je vazne radost ji sledovat.Bohuzel v jejim pripade je asi pozde, mozna kdyby se driv osamostatnila na cinskem tenisovem svazu a samozrejme se ji vyhnula vsechna ta zraneni, tak by se i jeji kariera ubirala jinym smerem.V Top 10 uz mohla byt, ale asi to nakonec zustane jejim maximem, stejne jako semi GS.
Reagovat
smazaný uživatel
na to že vyhrála pouhý dva turnaje WTA je dost vysoko, to je trošku překvapivý.... na post světový jedničky ale podle mě nedosáhne, to by musela víc vyhrávat a ostatní dost ztrácet... ale je pravda, že v posledních letech se to na No. 1 dost točilo, tak uvidíme, ale podle mě šance moc velký nemá..

OT: na oficiálkách WTA ještě není aktualizovaný žebříček a zde už ano, zajímalo by mě, jestli to jen mně nešlape....
Reagovat
LubosZabloudil
Asi jak říká... chtít může každý :)

Jinak na WTAtour je žebříček starý, ale tady ho už aktualizovaný maji: http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat
skott
WTA ma slusny chaos v jejich zebricku, vypada to, ze sami vubec netusi, jak letos hrackam pocitat Premier turnaje, specialne tem ktere jsou ve dvacitce, komu davat ¨zero point¨ za neucast a hlavne aktualizovani sekci na ofic.strankach (¨How the rankings works¨ je porad z minule sezony).
Reagovat
smazaný uživatel
Žasnul jsem, jak si taková firma může dovolit obraty a nelogičnosti v bodování. Proč nikdo neprotestuje?
Wozniacki loni skončila v Top 10, v lednu jí do rankingu jako druhý Premier 5 turnaj zařadili nic moc úspěšný Řím (110 bodů), ale hned po AO ho vyhodili a místo toho tam strčili 200 bodů za obyčejný turnaj International. Jediný její započítaný Premier 5 turnaj je Cincinnati. Současný součet 5925 bodů musí znamenat, že místo právě skončené Dubaje (uhrála jen 125 bodů) jí zařadili Osaku za 130 bodů.
Serena dostala letos dokonce dvě nuly, za odhlášení z Paříže (Premier 700) i za Dubaj. Přitom Dinára za Dubaj nulu nemá, protože je pořád na stejných 6480.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist