Na Livesport Prague Open vedou herní pole Kvitová s Krejčíkovou. Mezi osmičkou nasazených je šest Češek

10. 7. 2021, 15:05
Aktuality 3
WTA PRAHA - Letošní ročník Livesport Prague Open v pražské Stromovce má velkou šanci na domácí šampionku. Herní pole totiž vedou grandslamové vítězky Petra Kvitová s Barborou Krejčíkovou a mezi osmičkou nasazených jsou dále Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.
Petra Kvitová

Hlavními hvězdami letošního ročníku největšího tenisového turnaje na našem území, který se neuskuteční tradičně na antuce, ale na tvrdém povrchu, jsou Petra Kvitová s Barborou Krejčíkovou. Dvojnásobná wimbledonská královna Kvitová i vítězka nedávného French Open Krejčíková se svou první soupeřku dozví po skončení kvalifikace.

Kvitovou může ve čtvrtfinále vyzvat nasazená osmička Tereza Martincová, jež začne proti Samantě Murrayové Sharanové, Britka byla na poslední chvíli přesunuta z kvalifikace přímo do hlavní soutěže. V semifinále by si mohla šampionka ročníku 2018 Kvitová zahrát s Marií Bouzkovou, kterou na úvod čeká Australanka Storm Sandersová.

Krejčíková se může ve čtvrtfinále potkat s turnajovou pětkou a svou deblovou parťačkou Kateřinou Siniakovou a v semifinále s trojkou Markétou Vondroušovou, i její krajanky začnou proti kvalifikantkám.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdržely Lucie Havlíčková, Slovenka Viktória Kužmová a Australanka Samantha Stosurová.

Ve Stromovce se dnes rozehrála kvalifikace a Češkám se vůbec nedařilo. Z osmice domácích nadějí do finále prošla jen Tereza Valentová, a to bez boje.

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (10. 7. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Valentová (ČR) - Murrayová Sharanová (4-Brit.) / bez boje
Muhammadová (2-USA) - Hindová (ČR) 6-2 6-0
Šramková (5-SR) - Palicová (ČR) 6-1 6-4
Radwaňská (6-Pol.) - Šálková (ČR) 6-1 6-1
Perrinová (7-Švýc.) - Kolodziejová (ČR) 6-2 6-3
Zacharovová (9-Rus.) - Klimovičová (ČR) 6-2 7-5
Burrageová (10-Brit.) - Kubíková (ČR) 7-5 6-1
Bainsová (12-Brit.) - Miklová (ČR) 6-1 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
tak příznivej los pro naše barvy na dvěstěpadesátce opravdu nepamatuju. Prvních pět nasazených jsou Češky a doplnuje je ještě Tereza Martincová. Pokud z toho nevytěžíme smile titul tak to bude monumentální ostuda ... smile
Ideální scénář: vyhraje Petra Kvitová, která postupně porazí kvalifikantku, Kužmovou, Martincovou, Bouzkovou a ve finále bud Krejčíkovou nebo Vondroušovou ... smile
Reagovat
Jan
Pak odjede na olympiádu totálně vyřízená a vypadne v 1. kole.
Reagovat
tommr
vypadnout v prvním kole na OH klidně může ale určitě to nebude zaviněný tím že by hrála v Praze. Praha je pro ní naopak ideální příprava během který se může rozehrát aniž by se příliš unavila. S výjímkou finále jí nehrozí žádná těžší soupeřka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist