Na olympiádě nebude hrát ani světová šestka Keninová

1. 7. 2021, 10:08
Aktuality 23
Sofia Keninová jako další z elitních tenistek vynechá olympijský turnaj v Tokiu. Šestá hráčka světového žebříčku to oznámila po středečním vyřazení ve Wimbledonu, kde ve druhém kole z pozice nasazené čtyřky podlehla v americkém duelu krajance Madison Brengleové.
Profily hráčů
Sofia Keninová (© AFP)

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale prodiskutovali jsme to s agenty a nebudu na olympiádě hrát," oznámila dvaadvacetiletá Keninová v Londýně. "Olympiádu mám ráda. Ale nemohla bych si tam (kvůli opatřením proti šíření koronaviru) sebou nikoho vzít a já tam rozhodně někoho mít chtěla," dodala na vysvětlenou nejvýše žebříčkově postavená Američanka.

V Tokiu budou z osobních či zdravotních důvodů chybět také její krajanka Serena Williamsová, Rumunka Simona Halepová či z mužské elity Rafael Nadal nebo Dominic Thiem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.wtatennis.com/news/2182411/barty-osaka-lead-official-tokyo-olympic-team-announcements?fbclid=IwAR3tPkwt7NOpTbGBgiE6PmHf8lo1BbfX0keIAWOAvOh-Uz2V_7H_z43HVUQ
Reagovat
paddy
4 singlistky mají
strop - ČR, FRA, RUS, ŠPA, USA (vč. Peguly)

(býv. SSSR 15 singlistek)

---NEOFICIÁLNĚ---

náhradníci pod čarou
94. Osorio Serrano Kolumbie 868
95. Flipkens Kirsten Belgie 862
96. McHale Christina USA 847 strop + nemá ranking
97. Zvonareva Vera Rusko 847 strop + nemá ranking
98. Trevisan Martina Itálie 841
99. Zhu Lin Čína 831
100. Gasparyan Margarita Rusko 826 strop + nemá ranking

náhradníci u zastropovaných zemí
22. Muchová ČR pouze za krajanku
39. Kuznetsova RUS pouze za krajanku
46. Rogers USA pouze za krajanku
115. Dodin FRA nemá ranking (pojedou jen 3)
147. Parriaz-Dias ŠPA nemá ranking (pojedou jen 3)
Reagovat
misa
Měsíční přestávku před dalším turnajem doufám využije k nalezení trenéra.

Letošní olympiáda je podle restrikcí spíše pobytem v převýchovném táboře a je jasné, že pro některé tenisty je hraní za takových podmínek neúnosné. Zvláště když musí snášet podobné koronabubliny už skoro rok na běžných turnajích.
Reagovat
misa
A to vyjádření Sofie ohledně neúčasti dobře dokládá, jak je tenis pro ženy osamělý sport, ve kterém potřebují někoho blízkého vedle sebe.
Reagovat
FulnekUltras
se nezapomeňte na věčné časy testovat a očkovat zápaďáckou pokusnou kejdou smile
Reagovat
Mantra
tím Šalamounsky vyřešila dilema RUSKO vs USA smile
Reagovat
paddy
Konečně to bylo explicitně řečeno, že hráči nebudou mít vlastní tým.

Společný fyzio, který nezná tvoje tělo, je risk. Žádné body (rozuměj i PM) a omezení. Proč tam jet, že ano.

Ale když něco opravdu chci, tak to udělám. Trapné kecy o touze po OH, na které nejedu, jsou jen zdvořilostní fráze, aby se nenaštvali fanoušci. Proč si dělat nepřátele, když média některé hráče uživí více než samotné a zároveň tučné PM. To se týká hlavně špičky, u níž by se neúčast hodnotila kriticky. Proto je třeba být diplomatický a zbožnovat OH smile

Když nejede Jyrka, tak je to každému u prdele smile
Reagovat
paddy
A hlavně peggy nemusí Jyrkovi platit cestu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
lvicek
A jak to teda bude s nahrazovanim za odhlasene?
Reagovat
Mony
U USA a Česká by s náhradou neměl být problem. U jiných států by asi měli smůlu, tam se jich do limitniho žebříčku (kolem 70 tky) asi moc nevejde. Tam by se ten žebříček asi posunoval o odhlasene
Reagovat
lvicek
No ale kdyz se tu resila "afera" kolem Markety, tak se tvrdilo, ze i kdyz se odhlasi, tak by Muska stejne nemohla jet, protoze nominace je proste dana. Takze to cele nejak nechapu (nechci timto prispevkem rict, ze Marketa se ma odhlasit).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že tenis na OH díky podmínkám silně utrpí na účasti. Určitě se ještě odhlásí další a někdo se nevyhne karanténě. Asi to bude takový turnaj "aby se neřeklo"...
Reagovat
paddy
Primárně dle žebříčku a současně stropu pro každou zemi

U ČR, USA to patrně bude národní kus za kus - byla tam Pegula a Muška, které jsou vysoko, ale kvůli stropu mohou nahradit jen vlastní stát. USA už mají 2 odhlášky.

U jiných např hráče země A nahradí hráč země B, který je nejvýše na rankingu ze zemí, které nemají vyplněný strop.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z toho vyplývá, že máme nízký stropsmilesmile
Reagovat
Nenela
Tohle jsem taky vubec nepochopila, to prece nedava zadny smysl. Co kdyby byla nemocna? To by tram nechali proste diru v pavouku?
Reagovat
lvicek
No evidentne to bude jinak, nez se tu tak vehementne tvrdilo, ale nejspis nikdo nevi jak... Ani bych se nedivila, kdyby nektere silne staty si vydupaly nahradu ze svych rad, zatimco jine proste o misto prijdou a misto nich bude nekdo jiny z jine zeme, co je dostatecne vysoko.
Reagovat
EllNino
prosímtě, je to každou Olympádu úplně stejné :) prostě když se někdo odhlásí po losu, tak zaskočí místo kvalifikantek deblistky přímo na místě ...

když nepojede Kenin, pojede jiná Američanka pro doplnění kvóty 4 singlistek z jedné země ... některé země nemají tolik míst na OH, podle toho, jak jsou na tom obecně ve stovce atd se rozděluje "mandát" :D ... když třeba nepojede jediná Tunisanka Ons Jabeur, zaskočí hráčka z jiné země, která nesplnila kvótu a je první pod čarou ... třeba nějaký Egypt s Mayar Sheriff nebo tak ...
Reagovat
lvicek
No na miste to chapu. Ale takze s tou odhlaskou Markety a ze by to nepomohlo Musce, to byl kec - kdyby se odhlasila, nahradila by ji Muska, protoze by byla ctvrta Ceska a je dostatecne vysoko v zebricku.
Reagovat
EllNino
jasně
Reagovat
EllNino
přímo na místě zaskočí deblistky ... třeba v Riu mohla hrát po odhlášení jedné hráčky nakonec Lucka Hradecká ... i když byla vlastně 5. Češkou v pavouku, ale prostě byla podle žebříčku na řadě
Reagovat
tommr
v Tokiu by se totéž mohlo přihodit Katce Siniakový ... smile
Reagovat
lvicek
Jj, bude tam "na rane" :). Mela by si do te doby jeste co nejvic zlepsit zebricek (snad se bere aktualni..?).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist