Na pražské Štvanici zvládli první kolo Pavlásek a Šafránek, Lehečka a Staněk dohráli

22. 7. 2019, 16:21
Aktuality 0
ATP CHALLENGER PRAHA - Na pražské Štvanici se dnes v soubojích prvního kola představilo kvarteto domácích zástupců. Prvním kole na pražské antuce bez větších potíží prošli Adam Pavlásek a Václav Šafránek. Končí naopak nadějný junior Jiří Lehečka i další divoká karta Robin Staněk.
Adam Pavlásek

Hlavní soutěže letošního ročníku podniku Advantage Cars Prague Open 2019 na pražské Štvanici se v rámci mužského challengeru zúčastní celkem 10 českých zástupců. Čtyři z nich už mají první kolo za sebou.

Adam Pavlásek, kterému se letos vůbec nedaří a v žebříčku ATP se propadl až na 329. příčku, zahájil své působení drtivým vítězstvím 6-2 6-0 nad Laurynasem Grigelisem, s nímž ani jednou neztratil servis. O postup do osmifinále si 24letý Čech zahraje s nasazeným Španělem Bernabem Zapatou.

Vstup do turnaje zvládl i o rok starší Václav Šafránek. Brněnský rodák přehrál 6-3 6-4 Geoffreyho Blancaneauxe, přičemž komplikace měl jen na konci zápasu, když francouzskému protivníkovi dovolil snížit z 2-5 na 4-5. O osmifinále bude usilovat proti nasazenému Tristanovi Lamasinemu z Francie.

Dohráli naopak nadějný junior a divoká karta 17letý Jiří Lehečka i Robin Staněk, jenž rovněž nevyužil volnou vstupenku do hlavní soutěže. Vítěz chlapecké čtyřhry Wimbledonu Lehečka nestačil 6-4 4-6 3-6 na Tak-Khunna Wanga z Francie. Čtyřiadvacetiletý Staněk prohrál 2-6 6-2 4-6 s jiným francouzským hráčem Kennym de Schepperem.

Na Štvanici je nasazenou jedničkou Slovák Andrej Martin, roli dvojky plní jediný nasazený Čech a loňský vítěz Lukáš Rosol, který bude v úvodním zápase čelit právě de Schepperovi. První kolo zítra čeká Michaela Vrbenského, Jana Šátrala, jenž nastoupí proti krajanovi a kvalifikantovi Pavlovi Nejedlému, Jonáše Forejtka a kvalifikanta Víta Kopřivu.

• ATP CHALLENGER PRAHA •
Česko, antuka, 46.600 eur
pondělní výsledky (22. 7. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - Grigelis (Lit.) 6-2 6-0
Šafránek (ČR) - Blancaneaux (Fr.) 6-3 6-4
Wang (Fr.) - Lehečka (ČR) 4-6 6-4 6-3
de Schepper (Fr.) - Staněk (ČR) 6-2 2-6 6-4
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Kopřiva (ČR) - Macháč (1-ČR) 6-1 6-2
Nejedlý (2-ČR) - Paroulek (ČR) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist