Na turnaj WTA do Prahy se chystají i Bencicová či Sevastovová

21. 3. 2019, 20:47
Aktuality 9
Čtyři hráčky světové dvacítky jsou přihlášeny na pátý ročník turnaje WTA v Praze. Konkurencí pro domácí hráčky v čele s Karolínou Plíškovou budou například světová dvanáctka Anastasija Sevastovová z Lotyšska či dvacátá hráčka žebříčku Švýcarka Belinda Bencicová, která hraje ve výborné formě.

Vedle vítězky turnaje z roku 2015 Karolíny Plíškové se na J&T Banka Prague Open z domácích tenistek objeví i Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová. Divokou kartu dostane Lucie Šafářová, která se loučí s kariérou. Šanci hrát má také Kristýna Plíšková, která je zatím druhou náhradnicí.

Turnaj se uskuteční od 29. dubna do 4. května s dotací 250 tisíc dolarů. Chybět tentokrát bude loňská vítězka a světová dvojka Petra Kvitová.

S Bencicovou a Sevastovovou jsou mezi přihlášenými i světová osmnáctka Qiang Wang z Číny, semifinalistka Australian Open Danielle Collinsová z USA a bývalá světová devítka Andrea Petkovicová z Německa.

Rumunka Mihaela Buzarnescuová plánuje obhajovat loňskou finálovou účast a přijet by měla i jediná zahraniční vítězka turnaje od jeho povýšení na okruhu WTA Němka Mona Barthelová, která ve Stromovce triumfovala předloni.

Vstup na turnaj bude od kvalifikace do semifinále opět zdarma. Jen na sobotní finále se z kapacitních důvodů stejně jako v předchozích letech budou prodávat vstupenky za 200 a 300 korun. Předprodej bude zahájen 27. března.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
fretek
Já mám na úspěch na domácím kurtu názor, s kterým absolutně nemůžu souhlasit: výhra doma nemá takovou hodnotu jako venku. Proto jsem i rád, že olympiáda u nás nehrozí.
Reagovat
arigo
Vypadá to že finále je vyprodané. Nebo jen špatně hledám?
Reagovat
tommr
pro Karolínu bude při tak silný konkurenci získat titul velmi obtížný, o našich ostatních hráčkách ani nemluvě. Pořadatelé to letos s angažováním zahraničních hráček trochu přehnali ... :)
Reagovat
Fandina
Myslíš, že někoho z nich angažovali? Já myslím, že ne. Kdo se přihlásil, tak se přihlásil. Podle mě je dost domácích dobrých hráček, není třeba někoho zvlášť zvát.
Reagovat
tommr
v jednom rozhovoru s Langrovou bylo napsaný, že mají vytipovaný hráčky který kontaktujou jestli by v Praze nechtěly hrát. To už je ale nějakej ten pátek a je možný, že dneska je už o Prahu takovej zájem, že nikoho shánět nemusí ...
Reagovat
Fandina
Tak to nevím. Určitě je o turnaj zájem, o každý je zájem, podle mě, i o ITF, tenistek je mraky a všechny si chtějí zahrát. Tak nevím, co to mělo znamenat.
Reagovat
bIbec
úplně nejlepší by bylo, kdyby turnaj vyhrála jedna z trojice Vondroušová, Siniaková, Muchová. I Kristýně Plíškové bych ten titul přál víc než její sestře. Pro tyhle hráčky má takový turnaj skutečnou hodnotu.
Reagovat
EllNino
přesně tak, Markéta, Katka, Karolína, Týna, nebo Bára Strýcová, tý bych jeden titul ještě přál ... ale nejvíc bych přál titul Lucce Hradecký, pokud bude hrát ...:)
Reagovat
tommr
Karolína Plíšková by si titul zasloužila už jen za to, že se v Praze rozhodla startovat což je od ní hezký gesto vůči fanouškům. Cokoli jinýho je pro ní na takovým turnaji jako je Praha neuspěch ...
Markétě Vondroušový, Karolíně Muchový a Katce Siniakový budu samozřejmě taky přát aby došly co nejdál, ale pro ně bude úspěch i finále nebo semifinále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist