Na turnaji v Miami si odbude premiéru starší ze sester Ósakaových

21. 3. 2019, 11:47
Aktuality 10
Největší pozornost na ženských tenisových turnajích přitahují většinou ze sourozeneckých dvojic Serena a Venus Williamsovy, v Miami jim ale zdatně konkurují sestry Ósakaovy. Aktuální světovou jedničku Naomi na prestižním turnaji poprvé doplňuje její starší a prakticky neznámá sestra Mari, jež dostala volnou kartu od pořadatelů.
Profily hráčů
N. Ósakaová a M. Ósakaová

Pro japonské sestry představuje start na Miami Open návrat do dětství. Rodačky z Ósaky totiž po přestěhování do USA vyrůstaly jen několik kilometrů od současného dějiště turnaje a trénovaly na dohled Hard Rock Stadium, kam se letos turnaj přestěhoval z Key Biscayne.

Zatímco jednadvacetiletá Naomi je aktuálně hvězdou největší velikosti, její o rok starší sestře patří 338. místo na světovém žebříčku a v Miami si odbude debut na WTA Tour. V prvním kole se utká s další držitelkou volné karty Whitney Osuigweovou z USA.

"Je to trochu divné, že musím radit své starší sestře, ale když ona dělá hrozné nováčkovské chyby," dělala si ze sestry legraci Naomi, jež vyhrála dva poslední grandslamy US Open a Australian Open. "Třeba včera celý den pršelo, ale ona sem přišla v jedenáct dopoledne a měla hrát až čtvrtý zápas v pořadí. 'Co tu děláš?' ptala jsem se jí. O takových věcech s ní musím mluvit," smála se slavnější Ósakaová.

Ačkoli nyní je Naomi z obou sester jasně lepší, vždy to tak nebylo. "Až někdy do mých patnácti mi dávala pořád kanáry, bylo to děsné. Myslím, že ve vzájemné bilanci má tak o milion výher víc," pokračovala světová jednička v odlehčeném duchu.

Další vzájemný duel v Miami sestry přidají jen stěží, neboť jsou v opačné straně pavouka a střetly by se teoreticky až ve finále. I tak si ale vzájemnou přítomnost užívají. "Je to fajn, protože si můžete poradit, zvlášť když znáte soupeře toho druhého. Je hezké být tu s ní, protože většinou hrajeme jiné turnaje. Já nerada mluvím s mnoha lidmi, ona je v tomhle ohledu příjemnější," dodala plachá tenisová hvězda Naomi Ósakaová, jež do turnaje vstoupí až v druhém kole.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
sojka1
cetla jsem zde velkou nespokojenost s nalosovanim a urovni zapasu, ano, zadna hitparada, ale te Whitney je 16! let, velmi dobre, ze dostala prilezitost. Mari to ma a vzdy mit bude tezke, z principu vsudypritomneho srovnavani s Naomi. Je uplne jina, takovy spalicek, ale ty udery nemusi jednou byt uplne spatny, ted bylo neco moc rychle, neco zas prilis pomalu... vsimla jsem si, ze ji z boku stale nekdo fotil, urco byla paradne nervozni a pod tlakem. Uvidime, zda bude mit silu se z neho vymanit, ale nijak ji tu "cestu" nezavidim.... Jeste k losovani, nevim, jakou mate osobni zkusenost, ale ja mnohonasobnou a obcas se mi opravdu po vlastnorucnim dilu zdalo, ze uz mi zbyva jen lahev whisky a pistole... :-)))
Reagovat
dadaft
kromě jednoho asi není důvod, proč by nemohla být Mari dobrá jako řekněme Putinceva, ale ten jeden může být k neunesení a jmenuje se "Naomi je moje švigra",,,,,,,,,, v tom máš pravdu
Reagovat
blixa
Ještě že jsi zatím vždycky zvolila flašku !!!! Ufff ! :D
Reagovat
dadaft
Mari Osaka je opravdu maličká a v žádném ohledu se s Naomi nemůže měřit - docela mě to překvapilo.

její soupeřka Whitney Osuigwe je taky malé pivo-

čekal jsem něco jiného než jsem uviděl...
Reagovat
dadaft
https://c8.alamy.com/comp/K912CB/september-20-2017-20th-sep-2017-l-r-mari-osaka-naomi-osaka-jpn-september-K912CB.jpg
Reagovat
turista
Má zcela průměrnou výšku pro Japonky. Takže bych netvrdil že je malá.
Reagovat
Nenela
..trochu jako u sester Pliskovych. Starsi byla dlouho lepsi, ale nakonec ji mladsi prevalcovala. Je to tim, ze obecne mladsi sourozenci (i kdyz u Pliskovych je to "mladsi" dost diskutabilni) maji vetsi ctizadost, protoze prave porad chteji dohnat ty starsi?
Reagovat
Mac
jakoze kr. spatrila svetlo sveta driv? znal jsem jedno dvojce a ten tvrdil, ze ten starsi pri porodu vytlaci mladsiho...
Reagovat
rybicka
Tedy řešit starší a mladší u dvojčat a patnácti minut rozdílu, to mi přijde tedy poněkud mimo.
Reagovat
Fandina
Prý jen tři minuty. Ale je to opravdu úsměvné, dvojčata je něco jiného než sestry, třeba Willems, tam by se to hodilo, mladší je také úspěšnější :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist