Na US Open se dnes představí poslední Čech Dlouhý

2. 9. 2008, 11:37
Aktuality 0
Lukáš Dlouhý drží už jako jediný prapor českých tenistů na letošním US Open. Obhájce loňského finále se dnes po boku Inda Paese pokusí postoupit už do semifinále. Muži mají na programu zbylé čtyři duely 4. kola. Ženy zahájí už souboje o postup mezi nejlepší čtyři.
Lukáš Dlouhý a Leander Paes si dnes zahrají o postup do semifinále

Český deblista Lukáš Dlouhý na US Open umí. Loni v New Yorku prohrál společně s krajanem Víznerem až ve finále a i letos zatím míří za úspěchem - v cestě do finále mu už nestojí žádný nasazený pár.

V dnešním čtvrtfinále se společně s Indem Leandrem Paesem pokusí porazit severské duo Lindstedt/Nieminen, na které narazí vůbec poprvé. Švédsko-finská dvojice se v osmifinále postarala o vyřazení nejvýše nasazeného páru Nestor/Zimonjič a zastavila tak neoblíbené soupeře Dlouhého s Paesem. Ti s nimi totiž poslední tři turnaje prohráli.

Dvojice Dlouhý/Paes se dala dohromady letos, zatím na první titul čeká. Největšího úspěchu dosáhli ve Wimbledonu, kde hráli semifinále. Na trávě v Halle prohráli až ve finále.

Deblové utkání s českým zastoupením začíná v 19 hodin na kurtu Grandstand.

Dvorec Arthura Ashe dnes bude plný hvězd
Mužská dvouhra má dnes na programu čtyři zbývající osmifinálové duely. V nich nebude chybět žádný favorit ze spodní části pavouka. Na cetrálním kurtu Arthura Ashe se představí zhruba od 20:30 hodin Roger Federer proti Andrejevovi, před nimi se o postup do čtvrtfinále utká světová trojka Novak Djokovič s Tommym Robredem a v "night session" nastoupí zhruba ve 3 hodiny ráno domácí hvězda Andy Roddick proti stříbrnému medailistovi z Pekingu Fernandu Gonzalezovi. Na kurtu Armstronga bude hrát Rus Nikolaj Davyděnko s překvapením turnaje Gillesem Müllerem z Lucemburska.

Ženy už zahájí souboje o postup do semifinále. A chybět v nich nebudou tenistky, které usilují o možnost dostat se do čela světového žebříčku. Program na dvorci Arthura Ashe dnes otevře pátá nasazená Ruska Jelena Dementěvová proti Švýcarce Schnyderové. Světová dvojka Jelena Jankovičová začne boj o postup mezi nejlepší čtyři v jednu hodinu po půlnoci SELČ v "night session", rovněž na centrálním kurtu, proti Rakušance Bammerové.

Úterní program na US Open (zajímavé zápasy):

Kurt Arthura Ashe:
od 17:00 hodin
Dementěvová (5-Rus.) - Schnyderová (15-Švý.) ... čtvrtfinále žen
Djokovič (3-Srb.) - Robredo (15-Šp.) ... osmifinále mužů
Federer (2-Švý.) - Andrejev (23-Rus) ... osmifinále mužů
od 1:00 hodiny
Jankovičová (2-Srb) - Bammerová (29-Rak.) ... čtvrtfinále žen
Roddick (8-USA) - Gonzalez (11-Chile) ... osmifinále mužů

Kurt Armstronga:
od 20:00 hodin
Davyděnko (5-Rus.) - Muller (Luc.) ... osmifinále mužů

Kurt Grandstand:
od 19:00 hodin
Dlouhý/Paes (7-ČR/Ind.) - Lindstedt/Nieminen (Švé./Fin) ... čtvrtfinále čtyřhry mužů

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist