Nadal bez zaváhání do osmifinále. Murray se na postup nadřel

30. 8. 2008, 21:48
Aktuality 2
US OPEN MUŽI / ŽENY - První hráč světového žebříčku Rafael Nadal postoupil do osmifinále US Open, když si bez větších problémů poradil se Srbem Troickým. Postoupila i světová šestka Murray a desítka Wawrinka. Oba však museli otáčet nepříznivý stav 0-2 na sety. Mezi ženami se daří sestrám Williamsovým.
Rafael Nadal

Srbský tenista Viktor Troicki kladl španělskému favoritovi odpor do poloviny druhého setu, kdy po těsné ztrátě úvodní sady vedl 3:1. Rafael Nadal pak vyhrál devět gamů za sebou a celkem 6-4 6-3 6-0.

O postup do čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum na newyorském grandslamu z roku 2006, si Nadal zahraje s domácím Samem Querreym. Přemožitel českého tenisty Tomáše Berdycha z prvního kola dnes v duelu výborných servismanů porazil dvakrát 7-6 a 6-2 čtrnáctého nasazeného Chorvata Iva Karloviče.

Šestý hráč světa Andy Murray se ocitl blízko vyřazení. S Rakušanem Jürgenem Melzerem prohrával už 0-2 na sety a o osudu třetí sady rozhodoval tie-break. Britský tenista však kritickou situaci zvládl, v dalších setech už byl lepším tenistou a postoupil do osmifinále. V něm narazí na Švýcara Stanislase Wawrinku.

Světová desítka měla ve 3. kole podobné problémy jako Murray. Švýcar ztratil s Italem Flaviem Cipollou úvodní dvě sady, nakonec však dokázal utkání otočit a postoupit mezi nejlepších šestnáct.

Cibulková nestačila na Radwaňskou, sestry Williamsovy postupují
Zcela stejným poměrem setů dnes vyhrály americké sestry Williamsovy. Venus si ve třetím kole bez problémů poradila s Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny, kterou porazila 6-2 6-1. O postup do čtvrtfinále se vítězka newyorského grandslamu z let 2000 a 2001 utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která dnes povolila rovněž jen tři hry slovenské tenistce Dominice Cibulkové.

Po starší Venus postoupila i Serena, která Japonku Ai Sugijamaovou smetla za 66 minut. Ve 4. kole se čtvrtá nasazená tenistka utká s vítězkou zápasu mezi Francouzkou Severine Brémondovou a Tathianou Garbinovou z Itálie.

Pokud sesterské duo uspěje i v osmifinále, utká se Serena s Venus ve vzájemném duelu o postup do semifinále.

Před branami osmifinále skončila přemožitelka světové jedničky Any Ivanovičové Julie Coinová. Francouzská tenistka nestačila na slavnou krajanku Amélii Mauresmovou, které podlehla dvakrát 4-6.

US OPEN - sobotní výsledky mužů:

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-3 6-0
A. Murray (6-Brit.) - Melzer (Rak.) 6-7(5) 4-6 7-6(5) 6-1 6-3
Wawrinka (10-Švýc.) - Cipolla (It.) 5-7 6-7(4) 6-4 6-0 6-4
Querrey (USA) - Karlovič (14-Chorv.) 7-6(5) 7-6(5) 6-2

US OPEN - sobotní výsledky žen:

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (4-USA) - Sugijamaová (30-Jap.) 6-2 6-1
V. Williamsová (7-USA) - A. Bondarenková (27-Ukr.) 6-2 6-1
A. Radwaňská (9-Pol.) - Cibulková (18-SR) 6-0 6-3
Mauresmová (32-Fr.) - Coinová (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Jen C'/Čeng Ťie (8-Čína) - Šafářová/Santangelová (ČR/It.) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bylo to vyrovnane,ale najednou Rafa vzal a ukazal kdo je tu boss:) jen tak dal!VAMOS NUMERO UNO!
jen tak mimochodem,Rafa pry bude měnit image,už nebude mit svoje slavne dlouhe kratasy a triško bez tukavu,Nike chce aby byl konzervativnějši-triško s limečkem,takže čekam něco jako Federer kolekce,nedokažu si Rafu v tom představit.... za ty 3 roky kdy jede jako Ferrari sem si na ten jeho ohoz fakt zvykl..:)
Reagovat
smazaný uživatel
rekla bych ze spis troicki uplne odpad........od stavu 3:1 vee druhem setu mu nesel servis a delal chyby!!a rafa vph do dalsiho kola hral docela dobre ale uvidime jaky to bude s tim amíkem:D:Dten ma dobrej servis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist