Nadal bude místo Queensu odpočívat. Na trávě má v plánu jen Wimbledon

13. 6. 2018, 17:57
Aktuality 16
Po jedenáctém triumfu na Roland Garros si antukový král Rafael Nadal dopřeje odpočinek a na trávě se představí až ve Wimbledonu. Start v příštím týdnu na turnaji v londýnském Queen's Clubu španělský tenista potřetí za sebou odřekl.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Dvaatřicetiletý Nadal odehrál v uplynulých osmi týdnech týdnech 25 antukových zápasů a prohrál jediný; ve čtvrtfinále v Madridu s Dominicem Thiemem. Získal tituly na pařížském grandslamu, předtím v Římě, Barceloně i Monte Carlu. Na antuce odehrál v dubnu i dva vítězné zápasy v Davis Cupu.

"Mluvil jsem se svými doktory a musím naslouchat tomu, co mi říká mé tělo," řekl první hráč světového žebříčku a majitel 17 titulů z grandslamů. Na dálku se také omluvil organizátorům londýnského turnaje. "V Queen's jsem v roce 2008 získal titul a chtěl bych se tam vrátit, ale sezona na antuce byla strašně dlouhá a vyčerpávající," dodal.

Nadal v pondělí může přijít o post světové jedničky, pokud Roger Federer tento týden ve Stuttgartu postoupí do finále. Španělský tenista ale na trávě obhajuje jen 180 bodů za loňské osmifinále ve Wimbledonu, zatímco Švýcara čeká obhajoba 2500 bodů za triumfy v Halle a Wimbledonu.

I bez Nadala se fanoušci v londýnském Queensu mohou v příštím týdnu těšit na pět hráčů Top 10; Juana Martína Del Potra, Grigora Dimitrova, Marina Čiliče, Kevina Andersona a Davida Goffina. Přihlášeni jsou také Novak Djokovič či Tomáš Berdych, kteří se ale zřejmě nevejdou mezi osmičku nasazených. První turnaj od loňského Wimbledonu má do Londýna naplánovaný i Andy Murray, který dlouhodobě laboroval se zraněním kyčle.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikde som sa nedočítal, že Rafa potvrdil Wimbledon, ani na oficiálnych profiloch, vyhláseniach...

Prečo to TP tak intepretoval, ze Nadal az na Wimbledone, z akeho je to zdroju?
Reagovat
kubiik
Tak to je super zpráva a nejlepší řešení si myslím. Buď to vyjde nebo ne. A pak může nabrat síly na betony. Tam bych střihl jenom jedno masters a hurá do NY.
Reagovat
Ma3ek
Dúfam že bude hrat na Wimbledone Grandslamy by sa fakt nemali vypuštat nikdy ked to len trochu ide bez ohladu na to či mam alebo nemám šancu vyhrat a hlavne nie tak vyznamny turnaj ako Wimbledon som moc rád a snad je to pravda a nastúpi a porazi vo finale Rogera najlepšie v 5 sete 14:12 nech ma depresie Roger na dalšich 10 rokov :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doba se změnila. Mimo antuku Rafa na Rogera uz nemá. To je Holý fakt
Reagovat
Ma3ek
shej no AO 2017 bolo uplne jasné a všetky Grandslamové zápasy od vtedy :D
Reagovat
Rafaeoli25
AO 17 ukázalo, že má, na trávě ne, ale hard je něco jiného, uvidí se na USO, snad na sebe konečně narazí.
Reagovat
Kojinho
A IW, Miami a Shenzhen nejsou na hardu?
Reagovat
kubiik
Tak já si teda myslím, že u Rafy a Rogera je otevřenej každej zápas na jakýmkoliv povrchu. Nedělám si iluze, že by Rafa Rogera na antuce rozdrtil na padrť, i když by byl favorit. Předpokládám, že by to mohl být pěknej zápas. Všeobecně na těch rychlejších typech povrchů (tráva,beton ale i třeba madridská antuka) má větší šance Roger a u těch pomalejších (antuka ale i betony) je to zase na straně Rafy. Ale super zápasy s rozdílným vítězem už jsme viděli snad všude...kromě teda US open...že by letos? :)
Reagovat
turista
Musí si odpočinout. V Paříži sice s přehledem vyhrál, ale fyzicky už mlel z posledního. Pětiseťáky už nejsou moc dobrý ani pro Rogera ani pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ideálne rozhodnutie. 3 tyzdne v serii odpocinok pred W. je ovela viac ako jeden..

Navyse po W. nasleduje dalsia mesačna pauza, takze pred americkým letom moze nabrat nové sily...
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc vypadne třetí den Wimbledonu, takže přestávka ideální
Reagovat
Rafaeoli25
Loni měl na finále, proč by to mělo být letos jiné?
Reagovat
Nola
nebude hrat? vie sa, co s nim je? mam pocit, ze sa mal vratit prave na tomto turnaji
Reagovat
dunphy
Původně se měl vrátit už v Hertogenboschi, ale odhlásil se. Pokud se ale bude cítit ok, tak by měl hrát už Wimbledon. :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak ,taky sa vrati
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za postřeh. Článek jsem o návrat Murrayho doplnil ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist