Nadal bude v Šanghaji hrát navzdory zánětu slepého střeva

7. 10. 2014, 16:36
Aktuality 70
Rafael Nadal bude tento týden hrát na turnaji Masters v Šanghaji, přestože mu lékaři o víkendu diagnostikovali zánět slepého střeva. Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz se léčí antibiotiky a měl by zítra nastoupit k utkání druhého kola proti krajanovi Felicianu Lópezovi.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Osmadvacetiletý Nadal pocítil bolest v podbřišku v sobotu večer a v neděli jel na vyšetření do nemocnice, kde lékaři potvrdili, že má počáteční stadium apendicitidy. Místo operace zvolil Nadal léčbu zánětu pomocí antibiotik a na dnešní tiskové konferenci uvedl, že se jeho stav zlepšil natolik, že mohl začít trénovat.

"Na operaci nemusím, což je skvělá zpráva. Proto můžu trénovat 45 minut a zkusím zítra hrát," řekl Nadal, podle nějž je riziko zhoršení zdravotního stavu po třech dnech zlepšování "velmi malé".

"Doktoři se k tomu původně stavěli zamítavě, ale je to moje rozhodnutí. Jsem v Šanghaji, abych tu hrál. Když nebudu hrát, nebudu mít šanci tu zvítězit," uvedl Španěl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
Padme
jsem si myslela, že je to bojovník, po přečtení tohoto článku si myslím, že nemá ani trošku soudnosti... Rafo, vysvětlil ti někdo, že appendicitida může být smrtelná??? :-O
Reagovat
rib
no tedy, to jsem zvědavá, kam tohle povede... Rafovi nefandím, ale držím mu palce, aby to jeho organismus zvládl dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ma jistotu na TM, nechapu
Reagovat
Patri.k
Všichni tady děláte, jako by všechno bylo jen o TM, jenže to je prostě jen jeden další turnaj, nic víc nic míň, jen o něco lépe dotovaný než masters turnaj, ale hůř než Grand Slam a vzhledem k tomu, že je cc kolem 13 Mastersů a 4 GM, tak by teoreticky hráče, který vynechá TM by to nemuselo tak vytrhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, že Rafan má občanku nebo nějaký doklad o svéprávnosti, takže nevím, proč ten humbuk? V nejhorším prohraje, protože mu nebude dobře, když vyhraje, bude to super, že překonal vlastní já. Takže já jsem naprosto v klidu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kolem 13 Mastersů? Zaprvé je jich 9 a zadruhé tady vůbec nejde o body, ale o prestiž, a taky o to, že Nadalovi TM chybí jako poslední z velkých turnajů. Má všechny grandslamy, má Davis Cup, má zlatou z OH, už mu chybí jen TM. Je to poslední milník v jeho kariéře. Neměl by hrát, aby se mu to zranění nezhoršilo a nemusel nenastoupit v TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tohle jsem myslel mou vsuvkou. TM je jediny co mu chybi. Navic slepak muze i prasknout a pak jde o kejhak a nechat se operovat v Cine, to je loterie
Reagovat
Frick
Takže pokud uvidíme nějakou "méně přirozenou" grimasu, hned se člověk vyděsí, zda to neprasklo.

A pokud by šel po kudlu po turnaji, dokázal by se zotavit do Masters? U laparo je snad tuším rekonvalescence poměrně krátká.
Reagovat
spaniel
Zajimalo by me, jake antibiotika sportovci berou. Bral jsem je pred 2 týdny a doktor mne zakázal delat cokoliv namáhavé a kdyz jsem se zeptal na tenis, rekl rozhodne ne. Chtel jsem hrat a trochu googlil, ale moc chytrý jsem z toho nebyl. Zrejme je vic druhu a nektere jsou v tomto ohledu lepsi. Nakonec jsem sel na turnaj a slo to, akorát jsem se hodne potil a v patem zapase mne totálně odešly nohy.
Reagovat
rod_laver
nejlepší antibiotikum bude v tomto případě GH :)
Reagovat
spaniel
GH?
Reagovat
rod_laver
http://en.wikipedia.org/wiki/Growth_hormone samozřejmě to dost zjednodušuju, ale víš, kam mířím :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
moudrého majora Halušky: "Ja na frontě som mal dvadsat sedem, a išiel som na zteč! Vietě, čo je taká zteč! Automaty, gulomety, urá! Bili sme bolševikov, eh, čo hovorím, fašistov, a na to, či mame horúčku, sme někúkali!?

Takže top takové drama si nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja uz na to nemam nervy Rafane! Ty mi teda davas :-(
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/10/07/Image.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom zaujalo a dá sa s tým aj súhlasiť.
Reagovat
Hypertac
Vamos el Matador!
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce, Lopeza by mohol dať aj so štrajkujúcim appendixom.
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/10/07/rafa.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Že by si to nakonec rozmyslel a nechtěl svůj post dát Féďovi zadarmo? ;) Abysme nebyli svědky podobného představení jako v Austrálii, škoda že to zítra neuvidím, navíc jeho herní styl bude pro slepák záhul, nechápu takový hazardování se zdravím, takhle se do 30 fakt odrasuje a po skončení kariéry to bude samé "Kdyby neměl každou chvíli zranění, mohl mít už nejmíň XY grandslamů..."
Reagovat
jackiec
nejlepší kdyby to už zabalil, už je hotový, do londýna stejně nemusí jezdit, tam nevyleze ani ze skupiny, radši ať jde pod skalpel a vrátí se tak za 5 roků, aspoň bude klid
Reagovat
Kozoroh
Já Rafu chci ještě na ATP Tour vidět. Chci, aby Nole otočil H2H proti Rafovi! Na to je třeba alespoň pět výher Novaka. Chci vidět Djokera, jak triumfuje ve finále GS nad Rafou, nejlépe na RG ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
aby Roger otočil H2H proti Rafovi. Na to mu stačí tuším 14x vyhrát a ani jednou neprohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď co je víc nereálný, jednou to radši Rafa zabalí sám, aby mu ta pozitivní bilance zůstala.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak ten Novak nereálný vůbec není. Roger? Na seniorské tour to otočí, tomu věřím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že Rafa bude hrát v seniorech? :D A třeba mu Roger na starý kolena aspoň jednu prohru vrátí, jakmile Rafovi klesne výkonnost, já na to čekám právě v tuhle dobu, a on mi pořád kazí plány, ne a ne se potkat :(
Reagovat
Stan_Borowitz
To je problém celý jejich kariéry. Když je Rafa z formy a Roger hraje dobře, tak se nepotkávají, protože Rafa vypadne dřív z nějakým o dost níže postaveným hráčem. Naopak, když hraje špatně Roger a Rafa je v top formě, tak se potkávají dost často, protože Roger to do toho semifinále většinou nějak uhraje. No a pak dostane od Rafy nakládačku. Loňský rok byl třeba hezký příklad toho, o čem mluvím.

Obecně je mi to celkem jedno, ale třeba v Cincinnati mě to štvalo. Tam i s kosmodiskem na zádech hrající Roger měl velkou šanci. To byla škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
...s nějakým...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jaká škoda, že není Roger o 5 let mladší nebo Rafa starší, to bysme měli zábavu ještě na hodně dlouho, loni mě to pěkně štvalo a letos se krom AO ani nepotkali, celou dobu se těším, kdy na to dojde a jako vždy když má Roger formu, tak je Rafa mimo provoz, na druhou stranu má v cestě za titulem odklizenou velkou překážku, jenže co naplat, když je tu na podzim neporazitelnej Djokovič, leda že by si vzal mateřskou dovolenou :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych radši toho o pět let mladšího Rogera, ale co naděláme... taky je tam samozřejmě problém Rafova stylu, který Rogerovi vůbec nevyhovuje a často si s ním neumí vůbec poradit. Na tom by smazání věkového rozdílu asi nic moc nezměnilo. Tady by pomohlo jen zrychlení povrchů. A zákaz antuky, protože je nebezpečná - moc přece klouže :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, Nadalův styl sedne málokomu a to byl taky účel, jen je blbý, že na něj Roger nedokáže nic vymyslet, to by na něj musel vytasit bomby á la Rosol/Darcis/Kyrgios/Kližan :D A hlavně proti němu nenastupovat s poraženeckou náladou. A s tou antukou, to by potom museli zrušit i nebezpečně kluzkou trávu a pro klouby nebezpečné betony, to bysme se pak šli všichni klouzat :)) Na tom zrychlování povrchů ale něco je, mě se to líbí víc, než když míček plachtí rychlostí, že bych ho i já předjela na kole :)) Nejsem na to odborník, ale teď v Pekingu mi to přišlo rychlejší, který turnaje už zrychlili nebo to mají v plánu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jdu čuchat péří, brzo ráno vstávačka a stíhám až poslední zápas Rogera, což je super, na Rafův zápas bych byla zvědavá, ale vidět ho nemůžu, tak to tady pořádně okomentujte, poslední dobou táhne hlavně Petra a další tenistky, zato ATP tře bídu s nouzí ;)
Reagovat
Roger_Federer
To nemuze Roger uz otocit, Rafa se uz 14x do finale turnaje mimo antuku nedostane.
Reagovat
Amputace
Zato Roger ano :)
Reagovat
Hypertac
Ty uz to zabal
Reagovat
smazaný uživatel
Si zabil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa nudíš, pusti si zápas tvojich obľúbencov McEnroe - Edberg namiesto tapetovania.
Reagovat
babolat.cz
To je bojovník, to je chlap. Žádná slečinka alá swiss-twins.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nemá se statečností nic co dělat. Hazarduje se zdravím.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD toto ty reknes o nejvetsi bolistce tenisu (mozna sportu)
Reagovat
Amputace
Finále letošního AO naprosto stačí k tomu, aby tvůj výsměch dočista ztratil na adekvátnosti.
Reagovat
PetaM
Jo, je to chlap. Ale blbý. Pokud se mu něco stane, už nikdy se nemusí k tenisu vrátit. A teď si vyber.

Samozřejmě je zřejmě lepší být rytířem a zemřít, než být slabochem a žít ... :)
Reagovat
gigin
Dom:
I heard that the Austrian national broadcaster ORF will bring my match live on TV tomorrow. That's a great extra push and a big honor for me! Of course I know how mega difficult that match will be. My chances are 5:95 at a max. Although I know the tactics to beat Novak Djokovic: play great, move great, and most of all serve great - constantly. But those tactics aren't easy to implement. I practised the last two days with Ernests and with Lukas Rosol. So I'm used to maximum speed. I feel good on court and look forward to that huge test tomorrow. What ever happens I will learn a lot. But I will try more than that and cause him at least some trouble. Please cross your fingers that I can manage that! Bamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Začína to s Rafom vyzerať dosť zle, myslím si, že boj o post koncoročnej dvojky nezvládne, obhajuje finále Šanghaj, semi Paríž a finále TM, kým Fedex vlani všade uhral menej bodov (s výnimkou Paríža, kde si boli kvit). V prvom rade sa však musí dať zdravotne do poriadku, bez pohody (fyzickej ani duševnej) sa nedajú atakovať žiadne méty. Dúfam, že v Šanghaji prekvapí, ale veľké šance mu nedávam (rovnako ako ani na ďalších koncoročných turnajoch), ale bodaj by som sa mýlil.
Reagovat
Cico93
Hlavné je zdravie!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné.
Reagovat
PetaM
V Šanghaji "jen" SF :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu máš, sorry, vyradil ho DelPo, ale aj tak obhajuje viac než Fedex (osemfinále).
Reagovat
PetaM
Jo jo :) Martin moc chybí :( :(
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jeho hra by bola veľkým spestrením.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze Federer obhajuje aj Bazilej..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, finále.
Reagovat
kada.tom
No nevím, podle mě příliš hazarduje. Chápu, že chce hrát, ale zase jestli to takhle potlačovat/léčit antibiotiky. No, snad ví co dělá a spraví se to. Nerad bych, kdyby absentoval v Londýně.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, lepší jeden vrabec v hrsti, než dva holuby a apendix na streche.
Reagovat
Roger_Federer
Londyn vubec neresit, vzhledem k jeho forme a nerozehranosti, tam stejne nevyhraje a pokud by mu opravdu oraskl apendyx, muze zapomet na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by to on a jeho tím nechali zájsť až tak ďaleko, aby mu slepák praskol.

Ad Londýn: Ten mu bohužiaľ akosi nie je súdený a nezdá sa, že by sa tento rok niečo malo zmeniť, ale myslím, že by bola veľká škoda zabaliť to bez boja.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat, zbytočne nafúknutá bublina..Ak by to bolo také vážne, určite by jeden Šangaj oželel..Zrejme má okolo seba priamo v dejisku turnaja dosť odborníkov, ktorí poznajú riziká a vedia mu poradiť..Nadal by sa do toho pri akomkoľvek riziku určite nehrnul, keď bol schopný obetovať celé GS, ak si čo i len trochu nebol istý..
Reagovat
George_Renel
Ale ti odborníci mu start nedoporučili, on si vzal rozhodnutí sám.
Reagovat
Roger_Federer
No nezbiva nez souhlasit, opet se ukazuje, jak spatne ma jeho tym zmaknutou tu komunikaci z medii...nebo to schvalne nafukuji?
Reagovat
Alois_Mlok
Ono to asi nebude tak horký s tím zánětem, ale míče jsou asi v Šanghaji v pořádku, tak je potřeba najít nějaký jiný alibi.
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto asi nikdy nemal zdravotné problémy...
Reagovat
pockerface
ten Rafa se bojí skalpelu jako čert kříže.On prostě na žádnou operaci nepůjde.Zuby nehty se tomu brání.Zatím ubránil kolena,teď slepák,ale je to podle mně časovaná bomba.Jednou ho to všechno tak vezme,že nevyleze z nemocnice :-(
Reagovat
VlS
A ty tomu zánětu appendixu věříš? Já teda ne, to by byla kolkovaná žádost o perforaci a malér na půl roku místo na tři týdny.
Reagovat
pockerface
no já nevím.Zase kdyby to byl zánět a bylo mu zle od žaludku,tak se mi moc nechce věřit,že by hrál.Třeba to byly zaražené větry a novináři nebo Rafa z toho udělali apendix,aby to bylo zajímavější a my tu mohli zase spekulovat :-)
Reagovat
VlS
Ještě že nemá rakovinu děložního čípku.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto malo byť akože vtipné??? Dosť morbídny humor...
Reagovat
Roger_Federer
Vtipne..:)
Reagovat
pockerface
Nevím,nevím jestli si Rafa nezahrává.Oni mu diagnostikují slepé střevo a on na to bere antibiotika a bude hrát!Někteří možná budou psát,že je bojovník,ale podle mně je to hazardér.Aby ho to nestálo TM.Slepák není žádná sranda i když se říká,že ho operují na vrátnici.Nevím jestli mu jde tak o peníze,body,možná o obojí.Ale pokud je to fakt zánět slepáku,tak bych raději nehrál a soustředil se na TM.
Reagovat
UnrealTom
ne každej zánět slepáku se musí operovat, menší zánět jde i tzv. rozehnat léky a ledováním...
Reagovat
smazaný uživatel
což se dělá u slečen, protože po operaci sleáku mívají srůsty na střevech. muži jsou většinou operováni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist