Nadal druhý zápas v Abú Dhabí neodehraje, ještě není stoprocentně fit

29. 12. 2018, 08:14
Aktuality 6
Rafael Nadal pár hodin po včerejší porážce s Kevinem Andersonem oznámil, že dnes na exhibici v Abú Dhabí nenastoupí k utkání o 3. místo proti Karenu Chačanovovi. Druhý hráč světa, který hrál poprvé od zářijového US Open, prý po dlouhé době bez tenisu cítil bolest a fyzicky ještě není stoprocentně připravený. Proti Chačanovi tak nastoupí náhradník Thiem.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal odehrál svůj poslední turnaj v září na US Open, kde vzdal kvůli zranění pravého kolena semifinále proti Juanu Martínu Del Potrovi.

Vypadalo to, že konec sezony ještě stihne, ale těsně před návratem na kurt si poranil břišní sval a přišel i o Turnaj mistrů. Delší volno pak na začátku listopadu využil k menší operaci kotníku, s nímž měl dlouhodobé potíže.

První zápas po třech a půl měsících odehrál Nadal včera na exhibici v Abú Dhabí, kde v semifinále podlehl 6-4 3-6 4-6 Jihoafričanu Kevinu Andersonovi. Dnes ho měl čekat ještě zápas o konečné 3. místo, který v minulosti vždy (třikrát) vyhrál, ze soutěže ale odstoupil.

"Zítra hrát nebudu. Před startem sezony si vezmu pár dní na odpočinek," omlouval se Nadal. "Tenhle turnaj pro mě byl cílem, abych tady byl a jsem moc rád, že jsem tu mohl hrát," uvedl druhý hráč světa.

Dvaatřicetiletý Španěl by se měl před úvodním grandslamem roku 2019 Australian Open představit příští týden v Brisbane, jeho start je ale nejistý. 

"Je pro mě důležité, abych chránil své tělo a vyhnul se vážným potížím. Vím, že mám čas na to, abych se na sto procent připravil na Melbourne," naznačil Nadal.

Místo Nadala dnes proti Chačanovovi nastoupí (od 14:00 SEČ) Rakušan Dominic Thiem, který s Rusem prohrál v pátečním čtvrtfinále a včera nestačil ani v utkání o konečné 3. místo na Hyeon Chunga. Večer soutěž vyvrcholí finálovým soubojem Novaka Djokoviče s Andersonem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
peggy
Rafo,snad neubyvaji sily?To po kazde prohre to zabalis?
Reagovat
Patik
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8268--nadal-muze-v-plne-sile-odehrat-15-turnaju-za-rok-mysli-si-moya
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Brisbane_International_-_Men%27s_Singles#Draw

Rafa může v druhém kole čekat Tsongu, pak de Minaura, v semifinále Raoniče nebo Medvěděva.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je ale fakt velká škoda no, maximálně tak pro Rafovo konto, zápas naprosto o ničem. :) Logická volba. Pro další průběh sezony to nevypovídá o ničem zásadním. Thiem vypadá, že mu další zápas navíc prospěje, ať má šanci vyhrát alespoň něco :))
Reagovat
peggy
Rafo,telo zacina stavkovat a nebo to byly vanoce?Ty jsi byl vzdy fit a nyni toto,nu jsou tu leta.
Reagovat
bIbec
určitě ty Vánoce. Přejedl se cukroví, bramborovýho salátu a tak a pak to tak dopadá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist