Nadal i za pomoci deště udolal Zvereva. Osmý titul z Říma ho vrátí do čela žebříčku

20. 5. 2018, 16:10
Aktuality 453
WTA ŘÍM - Rafael Nadal vyhrál poosmé v kariéře antukový Masters v Římě a po týdnu si zajistil návrat na post světové jedničky. Ve finále tří zcela rozdílných setů udolal 6-1 1-6 6-3 německého obhájce titulu Alexandera Zvereva, když mu v průběhu třetího setu pomohla za stavu 1-3 pauza zaviněná deštěm, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5-0. Zverev utrpěl první porážku po sérii třinácti výher.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal minulý týden na domácí antuce v Madridu přišel o sérii 21 antukových zápasů a 50 setů bez porážky, neobhájil loňský triumf a přišel o post světové jedničky. Na první místo žebříčku ATP se ale po týdnu opět vrátí.

Jednatřicetiletý Španěl totiž splnil podmínku, kterou bylo vyhrát turnaj Masters 1000 v Římě. V italské metropoli si poradil s Džumhurem, Shapovalovem, Fogninim, Djokovičem i Alexanderem Zverevem a vyhrál třetí ze čtyř letošních turnajů na antuce.

Nejvíce titulů z jednoho turnaje:
11 Nadal
Monte Carlo
11 Nadal Barcelona
10 Nadal French Open
9 Federer Halle
8 Nadal Řím
8 Federer Wimbledon, Basilej
8 Vilas Buenos Aires
7 Federer Dubaj, Cincinnati
7 Sampras Wimbledon

Ve finále proti loňskému šampionovi Zverevovi to ale neměl vůbec snadné. První set sice získal navzdory ztracenému servisu hned v úvodním gamu za půl hodiny hry hladce 6-1, ovšem pak převzal otěže zápasu německý mladík.

Jednadvacetiletý Zverev získal 9 z 11 gamů, vedl 1-6 6-1 a 3-1 měl nakročeno k prvnímu Nadalovu skalpu. Jenže když ho nedokázal zastavit soupeř, udělalo to počasí. V Římě totiž začalo pršet a Zverev vypadl z tempa.

Finalisté se na kurt nadvakrát vrátili a Nadal byl po zhruba hodinové pauze jako politý živou vodou. Získal posledních pět gamů, zvítězil 6-1 1-6 6-3 a nakonec vyhrál i pátý vzájemný souboj.

"Když přišla ta dešťová pauza, tak jsem neměl pocit, že by mi to mohlo pomoct. Je to můj pocit, ale pravdou je, že když to teď zpětně zanalyzujeme, tak mi ten déšť pomohl," zamyslel se Nadal. "Ale když to beru za svého pohledu, tak mi pomohlo to, že jsem se na kurt vrátil s čistou hlavou a jasnou taktikou. Samozřejmě, že jsem měl trochu štěstí, když se mi po té pauze povedl rychlý brejk. To mi pomohlo dělat správná rozhodnutí."

Nejvíce titulů v open éře
(od roku 1968):
109 Jimmy Connors
97 Roger Federer
94 Ivan Lendl
78 Rafael Nadal
77 John McEnroe

Nadal si při svém 14. startu v Římě zahrál podesáté ve finále a poosmé z něj odešel jako šampion. Letošní bilanci na svém nejoblíbenějším povrchu vylepšil na 17-1, když vyhrál 36 setů a jen 4 prohrál. 

"Byl to skvělý týden. Je pro mě důležité získat tuhle trofej poté, co jsem v Madridu prohrál ve čtvrtfinále. Bylo to pro mě emotivní," řekl Nadal. "Vyhrát v Římě poosmé je úžasné. Je to těžký turnaj a získat tu další titul pro mě moc znamená. Tenhle okamžik si moc užívám," radoval s rodák z Mallorky.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion Nadal proměnil své 114. finále v celkově 78. titul, čímž v historických tabulkách překonal čtvrtého Johna McEnroea. Sbírku úspěchů z turnajů Masters 1000 rozšířil o rekordní 32. trofej.

Rafael Nadal a Alexander ZverevV čele světového žebříčku Nadal předstihne o sto bodů Rogera Federera a zahájí v něm celkově 174. týden. Na první místo se posouvá pošesté v kariéře, z toho potřetí za posledních devět měsíců, a zůstane na něm minimálně tři týdny. Déle vydrží jen v případě, že obhájí titul na French Open. 

Zverev dnes utrpěl první porážku po sérii 13 výher a nenavázal tak na triumfy z Mnichova a Madridu. Po dnešku má finálovou bilanci 8-5, tři z osmi titulů slavil na podnicích Masters.

"Teď už nic neudělám. Příště musím najít jiný způsob, jak se po dešti vrátit do zápasu a hrát lepší tenis. Rafa se na kurt vrátil mnohem rychlejší a hrál agresivněji než já," řekl Zverev. "A víte, trochu se ve mě během té pauzy aktivovala únava. A opět se ukázalo, že Rafa je nejlepší antukář v historii," uvedl talentovaný Němec, který se posune do čela ATP Race.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.444.985 dolarů
nedělní výsledky (20. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - A. Zverev (2-Něm.) 6-1 1-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Cabal/Farah (6-Kol.) - Carreňo/Sousa (Šp./Portug.) 3-6 6-4 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

453
Přidat komentář
Ma3ek
pekne sa to tu zvrhlo len škoda že neriešime tenis a hru nerozoberáme to by som si prečital radšej ale zas božie slovo bola bomba :D
Reagovat
Roger_Federer
Uvazovan mistra klamu Forehenda..

"Vies s urcitostou povedat, ze nie je Federer psychopat a nezabija malé dievčatká?.."

To nema chybu Peto :)
Reagovat
Pe3k
Herbert, tito, Matti aspol.

A s takovou hyenou se tady roky bratříčkujete...
Reagovat
Herbert_Hoover
Já se tu nebratříčkuju s nikým.. :)
Nemám potřebu se tu pinďouřit jako vy dva, v zásadě mi ty vaše žabomyší vojny přijdou úplně od věci, takže nesympatizuju vyloženě ani s jedním z vás..je to ztráta času tu měřit, kdo dál dočůrá..jestli Forhend na antuce nebo ty na trávě. A taky to hlavně stojí dost úsilí. Každopádně beru to tak, že fórum potřebuje dělníky, aby mohlo fungovat. A někdo holt musí té diskuzi zažehnout plamínek a následně jej rozfoukávat. Takže by vám jistým způsobem měla být naše zvrácená ega snad vděčná, že to tu stále žije. Na druhou stranu si myslím, že někdy nerozfoukáváte, nýbrž lijete kanystry benzínu a u toho se ďábelsky smějete se zápalkou v ruce. )
Reagovat
smazaný uživatel
Vy dvaja :)

Som rád, ze veci vidíte takto. Inak ako ja.

Ak by sme mali rovnaké chápanie, uz by som si myslel, ze so mnou nie je nieco v poriadku..
Reagovat
Roger_Federer
Priznej si problem, je to prvni krok k leceni ovecko z komplexem.
Reagovat
Pe3k
Hoši vy dva jste naprostý odpad lidské společnosti. Jeden konkrétně Fh přišel s tim, že Fexerer je vrah malých děvčátek (wtf?) a amputace zakončil svůj chorý výplod slovy; měl by ses zabít...

Že nemáte argumenty a znalosti z oblasti tenisu beru, že hejtujete Federera taky, že v diskuzích se zmužete jen na nadávky a osobní útoky taky, ale co je moc, to je moc...
Reagovat
Franky
A este by som doplnil tieto klenoty z ich tabora: blabolat, FRANTZ, peggy alebo trapny jedinec ktory tu pouziva citaty z biblie na jeho ubohy humor..Vypovedna hodnota tabora dost silna...Lutujem tych normalnych co su tam...
Reagovat
Franky
*ten trapny jedinec je Fandin samozrejme
Reagovat
Amputace
Výpovědní hodnota je tak možná v tvém chápání, protože ti nedošlo ani to, že ten, který používá citáty z Bible, je fanoušek Federera.
Reagovat
Franky
to ja som potom fanusik Nadala...
Reagovat
Amputace
Ty jsi především hloupý. A je to snadno dohledatelné, protože ten člověk tady začal psát asi dva týdny zpět a Nadala otevřeně hejtoval. Nicméně i malému dítěti by bylo jasné, že ty jeho přehnané ódy na Nadala jsou ve skutečnosti ironií a výsměchem Nadalovi a jeho fanouškům.
Reagovat
Franky
to si mozno aj ty :D naco sa skryvat za nieco? nech sa vyjadri sam dotycny co zanho rozpravas? ja pisem podla toho co z neho ide
Reagovat
Amputace
Takže třeba Divadlo Járy Cimrmanna ti asi nic neříká, protože všechno bereš doslova a z toho, "co z neho ide" :DD
Reagovat
Pe3k
Frantz ten si alespoň na nic nehraje, přišel s tim, že je hejtr RF a tak se celou dobu chová, Pegy dtto, ale tihle dva přišli s tim, že mají nějakou úroveň přitom takový hyenismus jsem neviděl a to sem pročetl celý tennis talk apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl ten, ktorý sa zapredal, je pokrytcom a este si dovolí okázalo klamat, ze ja tebe dlžím nejaké peniaze. Ked vieme, ze to je naopak. Ty sám pred sebou sa necitis hlupo?
Reagovat
Pe3k
Před 5 minutama si napsal, že se semnou nehodlas bavit a už je to tady...jakou cenu má pak tvé slovo? Nulovou...

Ty vrahů malých dětí...z toho jde jen vidět, o čem uvazuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak máme okienko, kde sa momentálnepridám k amputke k šíreniu akejsi osvety pred tvojou osobou...

Inak vsetko plati..
Reagovat
Pe3k
V tomto okénku se celý TP dozvěděl jaký jste lidský odpad, teda ti co to ještě nevěděli...
Reagovat
Amputace
Pokud vím, Forehand si na nic nehraje a je hater Federera. Já jsem spíše hater jeho fanoušků a unavují mě v poslední době nekonečné výpady na Nadala. To je celé. Až mi ukážeš, kde se do Federera navážím, urážím ho jako řiťopicha atp., můžeme se bavit o tom, že jsem jeho hater. Já vím jaké je pravda, Federer mi nikdy nevadil - proč taky, když ho Nadal celou kariéru porážel... Nemám prostě akorát rád tu vaší tupou grupu oddaných lízačů jeho pr.dele.
Reagovat
Franky
15 nakladaciek tiez neni hocake cislo...si si isty ze je to ako bilancia napr. s berdychom?
Reagovat
Amputace
Z těch 15ti 4 jsou za poslední rok. Já mluvím o celé té době, co tenis sleduji, tedy cca od roku 2007 a Nadal nikdy Federerem netrpěl - až teď, poslední rok. V tomto smyslu mi vadil spíš Djokovič, který byl pro Nadala vážných ohrožením, z Federera jsem to nikdy necítil a na zápasy s ním jsem se těšil. Kdykoli však hrál Nadal s Djokovičem, býval jsem opravdu nervózní. Jinými slovy: není důvod, proč by mi měl Federer vadit. Že je úspěšnější? V tom nevidím důvod k hejtování. Vadilo by mi, kdyby Nadala porážel a Nadal na něj neuměl hrát. Pak bych hledal, čím mi vadí, co je mi na něj nesympatické atd. Takto nemám důvod. Dělal jsem to nicméně u Djokoviče svého času a docela jsem ho hejtoval, ale začal se mi pak celkem líbit, i gesty, co dělá na kurtu, je v něm jakási lidskost, která si mě docela získala.
Reagovat
Franky
suhlasim...Fedex je vyslovene nebezpecny (okrem antuky) pre Nadala az od zac.2017 dovtedy to bol velmi vyrovnany super ktory ale vacsinou tahal za kratsi koniec uznavam...ale to vyjadrenie ze pravidelne poraza mi skor pride na taku bilanciu ze 18-3 a nie 23-15
Reagovat
Amputace
Tak od určité doby na GS v podstatě ano. Masters jsem zase tolik neprožíval, abych měl důvod kvůli nim někoho nenávidět.
Reagovat
raduz
Frantz je náhodou vtipnej chlapík.Co nsrdci to na jazyku.To beru.
Reagovat
Franky
uz sa ale dost opakuje...
Reagovat
Amputace
Řekl ten, co se tady kdy zmohl akorát na bezdůvodné urážení a napadání Nadala či bezbřehou glorifikaci Federera. Já jsem Federera nikdy bezdůvodně neurážel, ty odpade.
Reagovat
Pe3k
Ano napadám Nadala a glorifikuji RF, což je ve světě tenisových fans zcela běžné, co ovšem běžné není, je psát někomu ať se jde zabít nebo, že je RF vrah malých holčiček...
Reagovat
Amputace
V tvém případě je to dobrá rada, to mi věř. Myslel jsem to dobře. Někdy je opravdu lepší ukončit vlastní život, než se takto trápit.
Reagovat
raduz
Vypustit z mordy tak odpornou myšlenku opravdu nedokáže každý.Nadal ho rajcuje právem.Oni totiž nevzhlední lidé nebývají hodní.V praxi je to vhodné,třeba za války,ke komunikaci už bohužel nepoužitelné.
Reagovat
Amputace
Takový Ten Bundy byl brán jako vysoce pohledný a charismatický a dvakrát hodný teda nebyl. Takže - co jsi tím chtěl říct?
Reagovat
raduz
By ti mohlo docvaknout,jestli si umíš udělat prdel i sám ze sebe.To ale umí z fanoušků Nadala jen Frantz,Tak čti a pochopíš polovzdělanče.
Reagovat
Amputace
Sorry, nějak mi unikl ten vysoce kvalitní humor tvého příspěvku. Příště budu pozornější a třeba tam něco vtipného objevím.
Reagovat
Pe3k
Tobě toho uniká mnoho... možná proto si fanda Nadala, navíc lhář a lidská hyena.
Reagovat
Amputace
Ne, jsem rádce a lidský dobrák. Radu, kterou jsem ti dal, ti už nikdy nikdo nedá.
Reagovat
Pe3k
Si jen zamindrákovaný fanda Nadala a navíc lidský odpad.
Reagovat
Roger_Federer
Zase me napadaji po precteni diskuze dole otazky, dominoval by Nadal 15 let v kuse jednomu povrchu bez pomoci nejmenovaneho lékaře, jak dokazal pres casta zraneni vzdy se vyhnout jakekoliv operaci, narozdil od jinych tenistu..
Djokovic, ani Federere to 15let v kuse nedokázali..
Reagovat
Amputace
Pokud by měl Nadal natolik závažné zranění, které by vyžadovalo operaci, aby mohl dále fungovat na vrcholové úrovni, žádný lékař na světě a ani žádný doping na světě by mu to zranění nezhojil. Musel by zkrátka na tu operaci jít.
Reagovat
Franky
pekne si si odpoveda: ved o tom sa tu cely cas bavime ty trololo :D Nadal ziadne chronicke problemy s kolenami nema ani zapastie ani nic...proste cistiaca kura raz za dva roky nic viac..
Reagovat
Amputace
Právě, že jeho problémy jsou chronické (zgoogli si, prosím tě, to slovo), nikoli nárazové, což bývají většinou ty, které vyžadují operaci.
Reagovat
Franky
2005 - 2018 kazdy jeden rok nebola vynechana antukova (fyzicky najtazsia sezona) z tohto dovodu...chronicke problemy su dane obdobie fuc?
Reagovat
Amputace
Ale já netvrdím, že některá období nevynechal zcela systematicky, protože jinak by to kolena nevydržela. Vyjadřuji se k tématu operace a co může být důvodem, proč na žádné nebyl.
Reagovat
raduz
Pro mě je Nadal to samé co v cyklistice Armstrong.Stačí mít dobré oko.
Reagovat
Mayo
Legendy presne tak.
Reagovat
raduz
Snad mě opět tušení nezklame
Reagovat
Franky
Otazne je ci systematicky znamena ze setril kolena ale si casoval 'formu' s doktorom Fuentesom na obdobie antuky...takisto vies s urcitostou povedat ze nic neberie?
Reagovat
smazaný uživatel
Vies s urcitostou povedat, ze nie je Federer psychopat a nezabija malé dievčatká?..

Čo je toto za otazka...

Prenasleduje vás stihoman priatelia, uz fakt nemáte Nadala na com chytit, zostali vam len konspiračne teórie..

Odkedy sa zucastnil prveho GS, tak sa na RG nezucastnil dvakrát, raz absencia, raz odchod počas turnaja. Tie dva turnaje nekričia. W vynechal tusim 3krat, US podobne.
Reagovat
raduz
Zabití a ještě ke všemu ditěte,či dokonce dětí a oproti tomu možný doping.Tak to je tedy paralela.A souběžná pravděpodopnost těchto konání??A vůbec toto vyslovit?A to dokáže ten,co zde uráží mnohé tím,že jsou primitivy?Svůj k svému,zkrátka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ad absurdum priatelu, len na ilustráciu nezmyselnosti tej danej otazky...

S urcitostou sa nedozijeme ani zajtrajsieho dna. Priklad pre citlivejsie povahy..
Reagovat
dappe
V čem je otázka ohledně Nadalova dopingu nesmyslná, když prokazatelně obecně zakázané látky bral? Jeho samotná dlouholetá spolupráce s Fuentesem je navíc dost silný nepřímý důkaz k tomu, aby ho mohl kdokoli s dopingem spojovat. Dokud ho nechytnou a nepotrestají, tak je oficiálně čistý, a to je to podstatné. Názor na to ale může mít každý svůj. Ale hlavně, že ad absurdum...:D
Reagovat
Franky
Peter z Petrzalky sa tu hra na id.iota iba...dobre vie ako to s vrcholovym sportom je...ako je to s Nadalom a dr.Fuentesom len proste to nechce vidiet.Preto caka na 'oficialne' vyjadrenie v spolahlivych 'oficialnych' zdrojoch ako plus 7 dni alebo topky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, ty máš v rukách konšpirácie. Nie fakty. Uvedomuješ si to vlastne?
Reagovat
Franky
Ty si neuveritelne naivny....takze ked sa v spravach napise ze imigranti su vojnovy utecenci utekajuci pred vojnou v syrii hladajuci utocisko v EU a nasledne tu pridu na socialne davky a nechcu robit normalne tomu veris lebo je to oficialne stanovisko? Ja ti tvoj nazor neberiem ale opytam sa ta nieco: uvedomujes si ten poprask v ATP keby sa oficialne priznalo ze niekto z top10(nehladiac nato ze je to Nadal i ked on je prvy na zozname) dopuje? uvedomujes si ze to ATP nemoze dopustit ani keby to tak bolo? a akoze ti to teraz pisem ver tomu ze to tak je
Reagovat
Roger_Federer
O kryti nekterych dopingovych hřišniku samotnym ATP se mluvi už x let.
To ze ty to nechces slyset, nebo zijes ve svojim Bratislavskem sidlisku, natom nic nezmeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Najprv sa kryli hviezdy.

Po Sharapovej sa uz kryju iba hraci atp :)

Neberiem ta uz vazne, sorry..Veris krcmovým reciam.
Reagovat
Roger_Federer
Kamo, presne takto jako ty mluvili fanatici, nez to Armstrong byl donuceny priznat verejne...
Vytahovat neustale Sharapovou je mimo misu, ta aspon nespolupracovala z dr.Fuentesom, takze mela smulu, ze se jeji zaznami po soudnim narizeni nemusely skartovat.
Reagovat
Roger_Federer
Mas dost..ivane
Reagovat
Franky
a k tomu RG 05 a 16 - len opakujem ze tema bola antukova sezona a KOLENA ...ci kvoli jeho 'chronickym' problemom s kolenami vynechal dane antukove sezony
Reagovat
Pe3k
Forehand ty si prostě kanál, odpad lidské společnosti. Že RF zabíjí malé děvčátka, může vyplodit jen opravdu chorý mozek.
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč, si tupec a vobec s tebou nehodlám diskutovat.
Reagovat
Pe3k
mělo by to nějakou váhu, jenže tady se mnou diskutujes 8 let...a napsal si, že je Federer vrah malých děvčátek, ať si každý udělá obrázek sám...
Reagovat
Amputace
Aneb takhle se tvoří demagogie. Ale na to, abys to dotáhl, nejsi dost chytrý - naštěstí. V opačném případě bys mohl být pro společnost nebezpečný.
Reagovat
Franky
alebo prospesny...staci kapacitu mozgu iba spravne nastavit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Franky, teba mam vo svojom hodnotovom rebricku o nieco vyssie, nez Petrika. Neber to ako kompliment, na posledne miesto sa nebezpecne dotahujes, skor teda ako varovanie..

No snad aj ty si to pochopil ako prirovnanie a nie konstatovanie faktu. Takze ake nastavenie mozgovej kapacity, šibe ti?
Reagovat
Franky
jesis uz sa ukludni a poriadne si precitaj kontext (tak ako to uz roky nerobis): ampulka napisal: takhle se tvoří demagogie. Ale na to, abys to dotáhl, nejsi dost chytrý - naštěstí. V opačném případě bys mohl být pro společnost nebezpečný...a teraz reagujem na danu teoriu ze v pripade ak by ten mozog bol chytry nemusel by byt nebezpecny ale naopak prospesny ak by sa nastavil opacne... ja nevravim ze Pe3k je genius iba som sa pozrel na danu teoriu z druhej strany...ale zas ho ani osobne nepoznam mozno ma vacsie IQ jak my tu vseci dokopy
Reagovat
Pe3k
Já? Denně si tady píšu s x lidma a hodně z nich rád nemám, ale nikdy sem nenapsal, že je Nadal vrah apod. a nebo ať se jde zabít apod. To dělají jen hyeny a to jste vy dva.
Reagovat
Amputace
Opakuji: je to dobrá rada. Měl by ses nad ní zamyslet. Hyenám jde o vlastní prospěch. Mně je nicméně jedno, jestli budeš žít, nebo ne, kdyby ses zabil, na rozdíl od hyen bych z toho nic neměl. Šlo mi o tvé dobro a úlevu.
Reagovat
Pe3k
Že ti jde o mé dobro je jen další lež, víš to ty, vím to já, vědí to všichni, lidská hyeno.
Reagovat
Amputace
Nemůžu vidět, když se lidé trápí. Promiň, ale takový už jsem.
Reagovat
Pe3k
Ha, ha. Rozdávat nevyžádané rady na tp a přitom se chovat jako lidský odpad, tak někomu opravdu pomůžeš...
Reagovat
Nola
Rafa v pocte titulov na jednom turnaji na pomyslenej zlatej, striebornej a bronzovej priecke, vsetko z antuky, neverim, ze ho niekto v tejto statistike vobec niekedy prekona, pravom mu patri titul antukovy kral, neuveritelna dominancia na tomto povrchu, dominantny bol ako teenager a je dominantny aj v preddochodkovom veku, nechapem, ako si udrzi vykonnost kazdy rok na spickovej urovni, pre mna fakt nepredstavitelne
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhráva GS ako tínedžer, po 20ke, po 30ke...

Posledným takým bol Sampras.

Federer, Djokovic. Bohuzial, do tejto particky patrit uz nebudu.
Reagovat
Nola
kde beries tie istoty ? :D Rafa 2 roky nevyhral ziadny GS, tak trosku zvolni aj ty, nikdy, nehovor nikdy....
Fedex predsa vyhral po 30-tke GS ci?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jedine, ze by boli ND a RF opat tinedzeri..

Potom je táto otazka stále otvorená :)
Reagovat
Nola
zase si mimo, NOvak vyhral prvy GS ako 20-rocny v roku 2008, 21 oslavil v maji :D
Reagovat
Pe3k
Už i Nolka poznala co si za ...
Reagovat
Nola
pojem tinedzer je vek do 18 rokov, ci? Rafa vyhral RG ako 19-rocny - uz mal 19 - nast, oprav ma ak sa mylim, , tinedzer bol Becker, ktory vyhral GS ako 17-rocny, alebo Sharapova
Reagovat
tommr
teenager je každej jehož věk končí na teen tzn. i devatenáctiletej ...
Reagovat
Nola
OK, vdaka, tak sa Forehandovi ospravedlnujem, Rafa je najlepsim tinedzerom, ktory kedy vyhral GS
Reagovat
Nola
+ kludne si kopni, je to iba smiesna anonymna diskusia, ale aspon sa drz reality, v tomto pripade si mozno vestec ako Kamilos, aj ten s istotou predpoveda vysledky a ako to dopadlo....
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka, teba mam rad, ved vies..

Tínedžer je 19r..

Dospelý od 18, niekde aj od 21.
Reagovat
Matti
Už se zase blíží doba, kdy bude dominovat tvůj jmenovec - Nole. Snad to bude až po RG. :-)
Reagovat
turista
Kéž by to bylo už na RG.
Reagovat
peRFect
Věřím,že Rafa sedl o pauze na rotoped a makal dál,zatímco mladej vytuhnul - má k tomu rozhodně fyzické předpoklady.Neviděl jsem ze zápasu ani míček,ale Rafa si to ubojoval a ať tak či tak,prostě vyhrál.Klobouk dolů před jeho výkony ????
Reagovat
janek_da
Já bych řekl, že se Vesmír dostal do rovnováhy. Pár let poté, co přestávka Rafovi uškodila ve W., mu teď v dalším důležitém zápasu pomohla.
Reagovat
Pe3k
Kterou přestávku co Raf uškodila ve W máš na mysli ty janku?
Reagovat
Kozoroh
Asi tu ve W 12 v zápase proti Rosolovi mezi 4. a 5. setem.
Reagovat
janek_da
jj
Reagovat
Pe3k
Aha, asi ano, za to po zápase si Rafa udělal půl roční přestávku, přestože se mu v zápase zcela zjevně nic nestalo...a když sem psal, že jeto jasné fake injury a že je z té prohry Nadal psychicky na dně, sesypala se na mě zdejší banda Nadull fans a psali mi že jsem ... pár týdnů poté vyšel článek, kde stryko Tony pravil, že si Rafa (mimo jiné) léčí i narušenou psychiku a sebevědomí...a bylo ticho... :D
Reagovat
Fandin
To jsou opravdu, ale opravdu ošklivá slovíčka, fake injury, Nadull fans, strýko Tony, to je něco, co musíme rozhodně odmítnout. Ty asi málo kouříš pohanku, proto z tebe srší jen samá lež a nenávist. Já jsem se tě ale rozhodl rafagelizovat, po dobrém nebo po zlém, protože pravda a láska musí přece zvítězit. Be hate-free, you fucking son of a bitch!
Reagovat
Pe3k
Stryko Tony podle mě moc ošklivé není, za to ta tvá poslední věta ano. Kažeš vodu, piješ víno (klasika).
Reagovat
Fandin
Já víno nepiju, stejně jako žádný jiný alkohol. Je to nástroj Ďábla. Ani Rafa alkohol nepije. Federer ano. To hovoří za vše.
Reagovat
Krisboy
Takže nejen arogant a zbabělec, ale i ožrala! Sodoma Gomora!!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Podle mě Roger v sezoně 2016 nebyl zraněný, ale byl na protialkoholním léčení a ATP to ututlala jako Rafův doping. :)
Reagovat
Amputace
Čtyři děcka s tak ošklivou ženskou - no co si budeme povídat, taky bych chlastal :)
Reagovat
raduz
Nevím,jak si na tom s krásou a potažmo se vkusem ty,ale Mirka je docela sexy pro mě.Nadal je pro mě naopak komplexně tak něco nevzhledného,že to nemá obdoby.Jak říkal můj děd,oškliví lidé bývají proradní.
Reagovat
Amputace
Nejsem gay, takže nedokážu posoudit, nakolik se Nadal líbí ženám. Ale co vím s určitostí, že Mirka se mi opravdu hodně nelíbí.
Reagovat
D@nny
https://media.super.cz/images/gallery/0000000012491131/qBp7ZhuJwz_CbOH5DrXgYQ/58da3c75a2bd2901ca6c0300-209297?size=539

Brr, ta ma ale sexy krivky:)
Reagovat
Herbert_Hoover
No vidíš, každopádně pokud by Roger pil, tak spíše na počest Mirky, aby oslavil, jakou skvělou ženskou má :) Jinak stanovit kategorický soud v tak ožehavém abstraktním tématickém prostředí..no vjel jsi na tenký led rychlostí Pavla Bureho :)
Reagovat
Krisboy
Možná byli spolu na jedné klinice a proto jsou spolu takoví kámoši? Každý na toho druhého ví něco, co by se nemělo dostat na veřejnost :)
Reagovat
Fandin
že náš Rafa je nejlepší. Proto stvořil antuku, aby mu dal na ní vyniknout, a proto včera seslal déšť, aby mu pomohl zaslouženě zvítězit. Antuka je povrch Boží!

Tráva a hard jsou povrchy Ďáblovy, i přesto náš Pán pomohl Rafovi získat na nich tituly a porazit i Satanova potomka Federera.

VAMOS RAFA, VAMOS DIOS!
Reagovat
Herbert_Hoover
Tvl :) solidní výmaz mozku.. :)
Reagovat
Pe3k
Průměrný fanda Nadala...
Reagovat
Marduch
Tak Fandin určitě není fanda Nadala, ironie ti asi moc neříká.
Reagovat
Amputace
Je to tupec, dokazuje to tady v posledních dnech velmi vehementně. Nepochopí nic.
Reagovat
Herbert_Hoover
U méně debatně zapálených uživatelů je mnohdy těžké odhadnout, komu vlastně fandí :) já třeba tento nick téměř vůbec neznám :)
Reagovat
Pe3k
To oni taky ne...
Reagovat
Pe3k
Ci je teda fanda?
Reagovat
Fandin
Samozřejmě, že fandím Rafovi, komu jinému se taky dá fandit? Satanovu velvyslanci na Zemi, falešnému a arogantnímu Federerovi, kterého Rafa vymazal z tenisové mapy, jakmile vyrostl z dětských botek? Jeho přisluhovači Djokovičovi zvanému příznačně Joker (vzpomeňme na roli Jokera v Batmanovi), který sbíral tituly jen díky nemocem a zranění Rafy? Nebo komu?

Není skromnějšího, pokornějšího a lepšího tenisty, než je Rafa. Proto si jej Pán vybral jako prvního rytíře k boji se Satanovými vojsky.
Reagovat
Pe3k
Počkej Marduch a Amputace ti to vysvětlí komu vlastně fandis a jak to celé myslíš... :D
Reagovat
Fandin
Každý, kdo fandí Rafovi, je Boží voják a je povinen hájit jej do roztrhání těla před Satanovými bojovníky. Já, paní peggy, pan Frantz, pan Forehand a další na tomto portálu a ostatní vojáci Boží po celém světě budeme v království nebeském vyvoleni k tomu, abychom usedli po Rafově božské levici.
Reagovat
Pe3k
Ok, good luck. Až tam budete sedět, pozdravte mi Rafu a nepřeháněj to s lsd.
Reagovat
Fandin
Ani pro tebe nikdy není pozdě učinit pokání, přestoupit na správnou stranu, stranu Boží, a uniknout tak věčnému zatracení. Pomni, že Rafovi je jeden napravený hříšník milejší než deset spravedlivých.
Reagovat
Pe3k
Díky za nabídku, já ale asi zůstanu na straně arogantního Švýcarského prasete ;)
Reagovat
Fandin
Bůh s tebou, synu, snad tohoto rozhodnutí nebudeš jednou hořce litovat, až Rafa dosáhne třicátého grandslamu a jako Ježíš definitivně svrhne toho Ďábla zasvěceného mamonu zpět do temnot, kam po zásluze patří. Všichni jeho služebníci pak budou svrženi s ním a všude bude slyšet jen pláč a skřípění zubů.

Kdo má uši k slyšení, ať slyší.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi zase přišli na steroidy, tak je začal rozpouštět mezi fanoušky,aby to nebylo tak podezřelé. Potom z toho vznikají takové bludy.
Reagovat
tito
Já bych spíše řekl, že se jeden z FFF definitivně pomátl. Jakože k tomu někteří nemají daleko. Mám svůj tip, ale nechám si ho pro sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase má přesvědčení. To se musí uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja.

Mam tip na meno aj priezvisko.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Fandin
FFF jsou jen tlupa ďáblových posluhovačů a uráží mne, když jsem s nimi spojován. I když i oni jistě dojdou Boží milosti, pokud se včas dají na správnou cestu.

Já jsem na tomto webu z vůle Páně zaregistrován už řadu let, to se dá snadno ověřit, jen jsem příliš nekomentoval, protože tomu Pán tak nechtěl. Byl jsem Pozorovatel. Časy se ale mění, Satan loni a letos znovu několikrát udeřil V Londýně a v Austrálii, je načase, aby Boží bojovníci vytáhli do boje. Dnes jsem Strážce. Každý si musí dobře rozmyslet, na kterou stranu se přidá. A to se týká i těch, kdo se dnes tváří jako Rafovi fanoušci. Nechci vyhrožovat, jen varovně zvedám prst!
Reagovat
janek_da
Dejte si pozor na falešné proroky, kteří k vám přicházejí v ovčí kůži, ale uvnitř jsou to draví vlci. Poznáte je podle jejich ovoce. Cožpak lidé sbírají hrozny z trní a fíky z bodláků? A tak každý dobrý strom nese dobré ovoce a špatný strom nese špatné ovoce. Každý strom, který nenese dobré ovoce, je poražen a vhozen do ohně. Tudíž je poznáte podle jejich ovoce.
Reagovat
Fandin
Věru dobře v otázkách víry vzdělán jsi, zdaliž nejsi tím, s nímž mne farizejští spojují?
Reagovat
annah
Velmi působivé kázání. Skoro mám chuť zavrhnout Satana a dát se k božím bojovníkům. Ještě to zvážím. Podle toho, zda Satan udeří i v Londýně... :-)
Reagovat
Marduch
lol, ty mu to fakt žereš??
Reagovat
Pe3k
Ne, ale rád se pobavím...
Reagovat
Ma3ek
Dakujem ti dnes som sa popri robote tak začal smiat ked som začal čitat tieto božie slová a je večer a stále ma to baví :D
Reagovat
Patricia188
Rafa vyhral lebo je veĺký sampion a nikdy sa nevzdava v ziadnom zapase a ze prerusili zapas kvoli dazdu a on vyhral tak sa ukazuje ako sa vie skoncenyrovat na zapas a obaja mali rovnake podmieky tak neviem ci tu stale riesite.... a miesat v jazdej diskusii aj Rogera ti je uz fakt ubohe obaja su skvelí jeden na antuke druhý na trave resp. na harde.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jako Jyrka Veselý...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že je jedno, kdo vyhrál.
Hlavní je, že Jyrka Veselý má formu jako hrom a tyhle dvě vokurky by si nastrouhal do salátu.

JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Reagovat
Matti
Jinak zajímavě, profesionálně a hlavně nestranně napsaný článek. Díky. Když ho nezastavil Nadal, udělalo to počasí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa paci ten titulok.

Nadal, i za pomoci dazda, udolal Zvereva :)...Čistá športová žurnalistika.

Nevolá sa Pe0k priezviskom Zabloudil?
Reagovat
Davor1
Čo je na tom? Šak sám Nadal povedal, že mu prestávka pomohla.
Reagovat
Amputace
Tak ale pořád je to diskutabilní. I když je velice pravděpodobné, že déšť pomohl Nadalovi, nikde není psáno, že by nevyhrál i bez deště. Toto může být uvedeno v článku a lze to v něm i rozebírat, ale myslím, že už samotný titulek by to křičet neměl, protože to není objektivní fakt a informace, nýbrž předpoklad či domněnka. Není to hotový fakt.
Reagovat
Pe3k
Před deštěm totální dominance Zvereva, po dešti byl lepší Nadal... všichni to zcela jasně viděli, jen pár narušených fandů Nadala bude zarytě tvrdit, že to tak nebylo. Co dál? Země je placatá?
Reagovat
TheRoyalBlue
Nastuduj si pojmy fakt a hlavne indukcia. Pre zaciatok postaci aj wikipedia, aby si mal aspon hrubu predstavu.
Reagovat
Pe3k
Co se píše ve Wikipedii o včerejším zápase? Hádám že nic..

Btw. Wikipedie není autoritativní zdroj informací, ale to bys věděl, kdybys měl nějaké vzdělání...
Reagovat
TheRoyalBlue
To som odporucal pre teba. Predpokladam ze zaklady epistemologie, logiky, filozofie vedy ci dielo Johna Stuarta Milla su pre teba vysoky level.
Reagovat
Pe3k
Rofl, já studoval zcela jiný obor. Že nevím o co go, neznamená, že je to vysoký lvl, to je asi jen pro tebe :)
Reagovat
TheRoyalBlue
Aj ja som študoval iný odbor. Napriek tomu nie je zlé sa oboznámiť s poznatkami súvisiacimi s argumentáciou, najmä keď tu chronicky predvádzaš kognitívne omyly a Dunning-Krugera. Napríklad absolventi technických odborov by mali mať výborné usudzovanie založené na pravidlách, avšak kolegovia spolupracujú na výskume s programátormi a tí majú medzery v pravdepodobnostnom usudzovaní (reprezentatívnosť vzorky, kontrola podmienok apod.). Ty si napríklad zrejme dosť dobre neuvedomuješ limity usudzovania na naturalistických dátach. Vyzerá to, že v dôsledku konfirmačnej zaujatosti.
Reagovat
Fandin
Ano, to vše nám daroval Pán ve své velkorysosti a štědrosti, abychom šířili velikost Rafy. Máš pravdu, Pe3k ještě neprošel obřadem konfirmace, proto tápe v temnotách.
Reagovat
turista
Konfirmaci mají evangelíci. Katolíci mají biřmování.
Reagovat
Fandin
To je jen formální rozdíl, evangelíci mají také Pána. Pán je jen jeden, stejně jako Rafa.
Reagovat
Pe3k
Dobře.
Reagovat
Amputace
Znamená to, že kdyby se nejezdily nájezdy, ale hrálo se prodloužení až do padnutí gólu jako svého času v NHL, nevyhráli bychom v semifinále Nagana s Kanadou, protože od chvíle kdy dali vyrovnávací gól byli jasně lepší? Nezasloužili jsme si to vítězství, protože se jely nájezdy, což hrálo spíš v náš prospěch?

Ty, který se tady nejčastěji ze všech oháníš pojmy "fakt" a "pravda", by sis už konečně mohl zjistit, co to znamená v odborné (tím pádem i novinářské) terminologii.
Reagovat
Pe3k
Jabka a...hokej? :D lol, sám Nadal to přiznal, ale klidně tady dál ukazujte jaká jste banda pomatenců...
Reagovat
Amputace
Ale co přiznal? On popsal svůj pohled, nemůže vědět, jak na pauza zapůsobila na Zvereva. Samozřejmě je nanejvýš pravděpodobné, že to pomohlo jemu. Ale tady se bavíme o faktech a ne o dojmech či pravděpodobnosti. To jsi vážně tak tupý? Vážně mě rozčiluje, když se lidé snaží mluvit jazykem, kterému nerozumí. A ty jednoduše nechápeš pojem fakt a než-li by sis zjistil, co to opravdu znamená, budeš se tím pořád ohánět.
Reagovat
Pe3k
Dej si tabletku na uklidnění...Nadal to přiznal, end of story ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
"Nadal po dešťové pauze udolal Zvereva."

takhle by to bylo košér :)
Reagovat
Amputace
My jsme taky přiznali, že nám nájezdy pomohly :) A hokej či tenis je v tomto případě prašť jak uhoď. Federer taky po finále ve Wimbledonu řekl, že mu pomohlo štěstí a Roddick si zasloužil vyhrát - znamená to, že v titulku mělo být "Federer i s přispěním štěstí porazil Roddicka" ? Vůbec nic nechápeš, tak se se mnou ani nesnaž moc diskutovat. Nezmůžeš se na jediný argument, a když už nevíš co, napíšeš trapnou prupovídku jako dítě ze školky.
Reagovat
Pe3k
Jasně hokej a tenis je prast jako uhod :D bože, bože to je materiál.
Reagovat
Amputace
V tomto případě jde o princip pochopení nějaké sportovní objektivity a subjektivity a poznání rozdílů mezi nimi. Nejde vůbec o to, jestli je to tenis, fotbal, hokej nebo jízda na kole. Ale chápu, že toto už tě přesahuje.
Reagovat
Pe3k
Jo,jo jízda na kole mě přesahuje :D
Nadal vyhrál titul, vrací se na post jedničky, ale stejně to tady většina Nadullistu těžce nezvládá. Čím to je popravdě?
Že Zverev s Nadalem vytíral kurt? Nebo protože víte, že vyhrál jen díky přerušení?
Reagovat
Davor1
To, že dažďová pauza pomohla Nadalovi nie je podľa teba objektívny fakt? Sám Nadal tvrdí, že mu pomohla, čo už viac objektívne by si chcel? Jasné, možno by ho porazil aj bez dažďa, možno by naopak Zverev udržal to momentum a vyhral on. Skutočnosť je taká, že ten dážď prišiel a zápas ovplyvnil.
Reagovat
Amputace
Objektivní fakt to určitě není. A že to říká sám Nadal? Byl to jeho pocit po skončení zápasu - možná i úcta k soupeři, tím pádem lehké ponížení vlastního výkonu. Úplně normální jev ve sportu, nic co by mělo co do činění s objektivitou. Já si též myslím, že to Nadalovi pomohlo, ale nemůže to být přece v titulku, ježišmarja. Pršelo pro oba, ne jen pro Zvereva, tak jak může být objektivní pravdou, že to pomohlo Nadalovi? Vážně si ty pojmy nastudujte - ty i Petřík, pak se můžeme bavit.
Reagovat
Davor1
Pozri, mne je úplne jasné, že ty ako verný Nadalov fanatik budeš hľadať každé jedno písmeno v článkoch/nadpisoch, ktoré by mohlo v tvojej hlavičke nejakým spôsobom dehonestovať či znižovať jeho výhry/výkony. Mňa nemusíš poučovať o nejakých pojmoch či rozdieloch medzi nimi. Pre teba ako Nadalovho fanatika je nadpis "Nadal i za pomoci deste udolal Zvereva" nejakým spôsobom neprijateľný, pre mňa ako úplne neutrálneho diváka je absolútne v pohode, pretože objektívne vystihuje včerajšie finále a jeho priebeh. Z toho nadpisu vôbec nevyplýva, že ho Nadal porazil LEN vďaka dažďu, ale že ho porazil AJ vďaka dažďu, čo sám Nadal potvrdzuje. Skôr by som sa ohradil k tejto vete v článku: "Jenže když ho nedokázal zastavit soupeř, udělalo to počasí." Nadpis je úplne v pohode, táto veta mi príde trochu pritiahnutá za vlasy.
Reagovat
Amputace
Myslel jsem, že s tebou se dá diskutovat normálně, nedá, kašlu na to. Na jedné straně píšeš, že ti nemusím pojmy vysvětlovat, na druhé straně je ale stejně nechápeš. Jsi vážně vzorem objektivity - já fanatik, ty normální divák :) Pecka. Měl by ses také dát na novinařinu. Doporučuji Barrandov.
Reagovat
Kozoroh
Tvl, tak ty už si i na Davora utrhuješ...

Chápu, že tě štve, když někdo shazuje Rafovu včerejší výhru, ale rozčilovat se nad tím, že o dešťové pauze se zmiňuje i titulek, je pošetilé.
Reagovat
Amputace
Tys mi chyběl...

Neutrhuji se nad tím, že se o té pauze titulek zmiňuje, utrhuji se nad tím, že vnucuje názor na tu pauzu. Jak psal Herbert, být to: "Nadal po dešťové pauze udolal Zvereva.", není se o čem bavit a vše je v pořádku.
Reagovat
Kozoroh
On s tím souvisí i průběh zápasu po pauze. Kdyby Saša svou úroveň udržel a Rafa otočil až v závěru, těžko by se psalo o pomoci deště. Ale fakt, že Rafa vyhrál čtyři gemy v řadě po předchozím trápení je do očí bijící.

Zápas i přes ovlivnění přinesl jednu (pro vás) znepokojivou zvěst - Rafa je za určitých okolností na antuce porazitelný. Aura nepřemožitelného kinga včera nefungovala. Zisk titulu vás nenabudil takovým sebevědomím, jak jste si představovali. Možnost, že by Rafa mohl na RG prohrát, se pootevřela. Rafova výkonnost poklesla a RG je za dveřmi.
Reagovat
misa
Letos ještě RG vybojuje, ale příští rok to bude mít už hodně těžké. Fanouškům Nadala bych doporučil, ať si ten letošní rok ještě užijí :)
Reagovat
Kozoroh
Letos bude Rafovi 32 let. Po dosažení tohoto věku slavili na RG jen dva tenisti - Rosewall 1968 a Gimeno 1972. Nadal se k nim letos evidentně připojí, ale i jeho dny dominance jednou skončí. Nepovažuju za pravděpodobné, aby vyhrál RG i v 35.
Reagovat
turista
Jisté to na RG nemá Nadal ani letos. V SF a ve F tento víkend v Římě musel Rafa zahaluzit aby mu titul neunikl.
Reagovat
Amputace
V semifinále musel zahaluzit? Cože?
Reagovat
turista
Rafa měl v Římě kliku a dokonce to přiznal. Vyhrál tiebreak proti Djokerovi se štěstím. Kdyby ho prohrál tak mohl zápas dopadnout opačně než dopadl. No a déšť v okamžiku, kdy ho Zverev měl na lopatě to bylo taky štěstí. Kdyby nezapršelo tak měl Saša pravděpodobně druhý titul z Říma. Ale historie se nebude ptát na to zda měl Rafa štěstí. Bude zapsáno, že Rome Open 2018 vyhrál Nadal. Takže můžeš být v klidu.
Reagovat
Amputace
Trapné... A co třeba to, jak Novak trefil pásku, když Nadal dopodávával set? To štěstí nebylo? Vůbec to do TB ani nemuselo dojít. A v tom TB měl teda Nadal štěstí konkrétně v čem nebo u jakého míčku?
Reagovat
turista
Kozorohu,máš pravdu. Od Saši Zvereva jsem čekal palbu a konzistenci od základní čáry. Od Novaka konzistenci ve výměnách. Příjemně mě ale překvapilo, že Novak občas posílal z FH a z BH od základní čáry takové dělovky po lajně jako v době kdy byl tím Serbinátorem. Jeho výkonnost jde nahoru. Marián Vajda odvádí s Novakem vynikající práci, která by měla přinést Novakovi 69.titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Chalpci, skúste si struhnut základy športovej žurnalistiky a potom tu možete hádzat tie svoje pseudorozumy do oboru, o ktorom prd viete..V podstate aj laik musí vidiez, že ten titulok je premrštený, možno vhodný skod do bulvárneho plátku pre FFF cielovku..

Novinárske dojmy by vobec nemali byt citit v článku, nie to este v titulku..
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Davor1
Ten nadpis je práve úplne trefný, stručne a presne vystihuje priebeh zápasu aj konečný výsledok v jednej vete. Nehovorí, že Nadal porazil Zvereva vďaka dažďu, ale že mu ten dážď ku konečnému výsledku pomohol, čo uznáva aj sám Nadal a vidí to každý, kto nie je úplný ignorant alebo zaslepený Nadalfanatik, ktorý v tom vidí naopak zhadzovanie Nadalovej výhry, čo je úplný nezmysel. Ak by zápas skončil v opačnom garde a vyhral by Zverev, ktorý by zápas otočil po dažďovej prestávke a nadpis by bol "Zverev i za pomoci deste udolal Nadala", aj vtedy by vám ten nadpis tak vadil, ty pseudo športový žurnalista? :DD
Reagovat
Kozoroh
Nadalovci mají z tohoto titulu špatné svědomí, tak se to snaží zakrýt/zamluvit kritikou neobjektivnosti autora.
Reagovat
turista
No nechtějí připustit, že to v Římě nemuselo dopadnout ten titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Davorko, zlatý...

Mozem vyuzit svoj kontakt a napisat jednemu panovi, ktory vyucuje na katedre zurnalistiky, práve sportove odvetvie. Volá sa Zdenko Kriz, kudne si over jeho fundovanost a nezavislost. Nech nam povie svoj nazor...Alebo navrhni iného cloveka..Bud chlap, pod do toho..

Alebo tu netrep a nemudruj svoje nezmysly o trefnosti ako atribúte..Ja v zurnalistike nepracujem, hoci ju mam vystudovanu.
Reagovat
Pe3k
Ok, tak když se tady zase chlubis, že někoho takového znáš (což je fajn) tak ho kontaktuj, pust mu celý zápas, pak mu dej přečíst článek a přepošli jeho vyjádření. Jsem na to zvědavý...ale vzhledem k tomu, že tě znám a vim, že se zmužeš jen na takové povrchní kecy tady na tp, ale jinak se nezmuses vůbec na nic, tak vím jak to dopadne... stejně jako vždy, pokud jde o tebe, výsledek je 0.
Reagovat
smazaný uživatel
Si tupý a vobec s tebou nehodlám diskutovat.
Reagovat
Pe3k
Argumenty už zase došly? Dneska ještě dříve než obvykle... nemáš na to, ale to není novinka ;)
Reagovat
Kozoroh
V žurnalistice jsou dráždivé titulky naprosto obvyklé. Častokrát je titulek v rozporu s vyzněním článku a to vůbec nepíšu o bulvárních médíích, ale o těch, co se označují za seriózní. Zde titulek s článkem souzní.

Koukni se na tenisové články z jiných webů. Všude se dočteš, že Rafovi pauza pomohla. Třeba tento titulek si se zdejším nezadá:
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6401--kapky-stesti-nadal-bude-opet-jednickou-po-destove-prestavce-otocil-finale-se-zverevem
Reagovat
smazaný uživatel
Bol by si prekvapený, kolko médií sa pokladá za serióznych, ale v skutočnosti nimi nie su..

Kvapky šťastia, Nadal bude svetovou jednickou je trochu nasilu poetické..Ale toto je menšou chybou, nez "Nadal aj vdaka dazdu vyhral"..To su vyslovene dojmy..

Ak je novinar hater Nadala, ale stále profesionál...

"Nadal vyhral, zápas ovplyvnil dážď".

A vybavené..
Reagovat
Pe3k
Tak už Alespoň víme, proč se žurnalistikou nezivis, nikdo by to nečetl :D
Reagovat
Franky
Peto uz kope uplne do kazdeho okolo seba...vyjde z tohto portalu uz len ako blazon a uplny saso do ktore nakoniec nezakopne uz ani Frantz a ina zumpa TP..zachvilu zacnes byt uz totalne nezajimavy
Reagovat
Kozoroh
Knížecí rady :) Pro příště věz, že je posílám do háje.
Reagovat
Amputace
Knížecí rady... Tady to někdo vystuduje, takže o tom zjevně musí něco vědět, ale ty to stejně zpochybňuješ a dál si myslíš, že o tom víš víc :) Neskutečný úpadek soudnosti tady předvádíš v poslední době.
Reagovat
Marduch
nevim, na čem se teď točíš: "Ale když to beru za svého pohledu, tak mi pomohlo to, že jsem se na kurt vrátil s čistou hlavou a jasnou taktikou." Tedy přesně opačně, než už dopředu alibisticky předjímal Forehand: "může to být výhoda pro mladého, během přestávky si to srovná v hlavě".
Reagovat
Amputace
Ale já netvrdím, že to pomohlo Zvererovi, tvrdím, že to pomohlo Nadalovi, ale zároveň tvrdím, že to není žádný objektivně dokázatelný FAKT - tudíž by neměl být uveden jako jasná, nevyvratitelná informace už v titulku. Co na tom kdo nechápe? Třeba se za týden vynoří Zverev s tvrzením, že už začínal fyzicky odcházet a pauza mu též pomohla. Co pak? Co by bylo s tou vaší objektivitou? Prostě ne. Objektivní fakt je, že svítí slunce, že Nadal v Římu zdvihl nad hlavu trofej, že pršelo - to jsou fakta. Být v titulku třeba "Nadal se po přestávce způsobené deštěm vrátil a porazil Zvereva" je vše v pořádku, protože je to fakt, je to holá pravda. Toto je naopak implikace názoru, dojmu, který z toho zápasu můžeme mít. To je něco, co by mohlo být rozvedeno v článku - okolnosti, za kterých byla ta pauza atd. Podle mě to není až tak moc složité..
Reagovat
Pe3k
V tom jak sám sebe zesměšnit už pomalu, ale jistě dotahuješ Forehanda...
Reagovat
Amputace
Opět - argument žádný, pouze trapná, školácká fráze.
Reagovat
Pe3k
Po těch nesmyslech co tady horečně sepisujes nemusím argumentovat ničím...
Reagovat
smazaný uživatel
Vitaj v osobitnej skole, priatelu..
Reagovat
turista
Nevím co si měl Saša o přestávce srovnávat v hlavě. Před deštěm měl našlápnuto k titulu. A holt ho mu to rozbilo koncentraci. Rafa takovouto situaci patrně zažil na okruhu bezpočtukrát tak byl v jednoznačné výhodě, kterou zužitkoval. Holt klika s deštěm a zkušenosti pomohly.
Reagovat
tito
Ale to by Sašu nemělo rozhodit, takových zápasu má za sebou jistě také dost. Je to profesionál, není to malé dítě, které se přecpe párkama mezi zápasy na žákovském turnaji.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pak to mělo být v titulku citováno. Takhle to opravdu dodává tu pachuť hodnocení, citové náklonnosti jedné ze zúčastněných stran..což zpráva dodávat rozhodně nemá :) od toho je komentář apod.
Reagovat
raduz
Vitězství nevzhledného autisty mně radost nedělá nikdy.Myslím však,že pro tentokrát může mít na RG potíže.Zverev je samozřejmě adeptem na post svěové jednotky,kterou se může stát už na konci roku.Federererova výkonnost už půjde bohužel dolů,jeho level se bude pohybovat někde na urovni jeho hry v Miami,což na vítězství na GS stačit už nebude.U autisty naopak nikdy nevíš.....Návrat Djokoviče ve formě bych uvítal nejvíce.Alespoň jeden rok v jeho top formě.
Reagovat
insanezy_
Nevzhledny a pri tom by ho kazda chtela mit v blesniku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Tento jeden chudobny tyzden na poste svetovej jednicky..

Ake by to bolo symbolicke, keby to bol tyzden definitivne posledny.
Reagovat
annah
Taky si myslím, že Rogerova výkonnost už půjde dolů a že tento týden na světovém tenisovém trůnu byl asi poslední. Předáváme štafetový kolík s tím, že už si na něj nejspíš nesáhneme. Každopádně 309 týdnů je hodně... Užili jsme si na tenisovém Everestu krásné časy. Bude na co vzpomínat.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, Roger ako najuspesnejsi tenista je taký Everest. Najvyssi kopec, ale zdaleka nie horolezecky najnaročnejší. Iné kopce vzbudzujú ovela vacsi respekt, strach a maju na konte viac obetí. (Nadal)
Reagovat
turista
Celkem souhlasím.
Reagovat
raduz
I toto může být jistý uhel pohledu.Everest vs K2.Děti ve škole však vědí co je Mount Everest a dost možná znají i nepálský název této dominanty.Zarputilá,ošklivá a uminěná K2 však mnohým naším potomkům nic neřekne.
Reagovat
Amputace
Jojo. A zase klasická FFF mantra - Rogera zná i malé dítě, je symbolem toho sportu a vědí o něm úplně všichni. Super, to musí být fakt hrozně povznášející fandit někomu, kdo je podle všech ten nejlepší a nejznámější :)
Reagovat
Pe3k
No mluvím čistě za sebe: fandím RF, ptz se mi líbí jeho tenis, že je nejlepší a nejznámější je mi fuck...taky fandím Šafince a Denisovi a ti takové úspěchy a popularitu nemaji. Taky Vám máme vyčítat, že fandite Rafovi protože je king of clay?
Reagovat
Herbert_Hoover
Povznášející je fandit Gulbisovi, se zeptej gigina, kam ho to až povzneslo, tipuju hodně vzdálenou galaxii :) nicméně mezi fanděním Rafovi a Fedexovi nevidím moc rozdíl v tom ohledu, že jsou známí oba až až..
Reagovat
Pe3k
S tím souhlasím. Já si vybral Denise (pak asi i Felixe). Gulba je takový komediant, sice talent, ale bez práce nejsou...
Reagovat
Herbert_Hoover
Obojí je dá se říct pohodlné, páč jsou nějaké nezanedbatelné úspěchy téměř jisté, i když samozřejmě s věkem méně a méně, ani Rafa už není taková antuková jistota, jak nás mohla přesvědčit letošní prozatímní sezona, ale pořád je pohodlnější jim fandit než zbytku okruhu :) i Rafa na antuce už potřebuje i pomoc počasí apod., což je ale u géniů běžné..i hokejovým brankářům ve formě pomůže občas tyčka, jako třeba včera Genonimu ve finále MS, což ale nesnižuje jejich velikost :) za Hašanem taky stálo nejednou štěstí, jistě si každý vzpomene na ten legendární naganský nájezd Lindrose :) byl kvůli tomu Hašek menší borec? nebyl. Naopak prostě aura géniů tyhle vedlejší vlivy přitahuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vy máte jenom antukový Everest. To jsi zapomněl zmínit. Pak to dále spíše trávnatý Praděd, betonová sněžka a halový Říp max. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Podmnožinky...:)
Reagovat
Amputace
Jasný, a proto je tuším sedmý v open éře co do počtu mimo antukových GS. Prý travnatý Praděd :D Pět finále W. a z toho dva tituly. Kdo od nástupu Federera na post světové jedničky je na trávě úspěšnější? Pouze Federer a Djokovič. Ani ten grandiózní travař a mimořádná konkurence na trávě Murray nemá taková čísla.

A že v posledních letech Nadal vypadává na W. v prvním týdnu? No co, Federer už na antuku radši ani nejezdí, protože by dopadal úplně stejně.
Reagovat
Pe3k
Nahoře hrozně ctis fakta a taky už si zase zcela mimo. V jeho věku uhrál RF semifinala a pak čtvrtfinále na RG ty kopyto.
Reagovat
Amputace
A opět tady máme chudáčka staříčka Rogera? OK. Ve věku, kdy Federer vyhrál první GS, měl jich Nadal už asi šest. Takže je logické, že Nadal nebude na top úrovni do 36ti jako Federer, když nastoupil do TOP tenisu daleko dříve. Navíc lžeš. V Nadalově současném věku (tedy 31) Federer vypadl ve čtvrtfinále s Tsongou, další rok v osmifinále s Gulbisem a dál to všichni známe...
Reagovat
Pe3k
Což je pořád mnohem lepší než co předvedl Nadal za posledních 7 let ve Wimbledonu ;)
Reagovat
Amputace
A proč sis účelově vytáhl posledních sedm let? Za celou kariéru byl Nadal úspěšnější ve Wimbledonu než Federer na RG. A posledních sedm let jsou výsledky obou na těchto turnajích dost podobně špatné. Nebo to chceš celé stavět na semifinále 2012, ve kterém dostal Federer čočku 3:0 od Djokoviče? Od té chvíle si na RG už ani nečuchnul.
Reagovat
Pe3k
A proč ty vytahujes výsledky Federera z RG kdy mu bylo 32+?

Btw. To semicko, kdy dostal od Noleho 3:0 a bylo mu 31 je lepší výsledek než předvedl Nadal ve Wimbledonu ve věku 26+ ...

Rafa má o jeden titul více ve W než RF na RG, presto je Roger lepší antukar než Rafa travař.
Reagovat
Amputace
To je klidně možné, což zároveň dokazuje, že je Nadal lepší antukář než Federer travař, protože ho na nejdůležitějším antukovém turnaji nikdy k ničemu nepustil.
Reagovat
Pe3k
Ano, tak Rafa je nejlepší co kdy kdo byl na nějakém, jedno jakém povrchu.
Reagovat
Amputace
Ne, je nejlepší kdo kdy byl na nějakém konkrétním povrchu. Žádný hráč v open éře tak nedominoval svému povrchu - ani Federer či Sampras trávě, ani Djokovič hardu. Je to jednoduché. Nejlepší v globálu a součtu všech povrchů samozřejmě Nadal není.
Reagovat
Pe3k
Omg, ani číst neumíš? Však sem napsal, že je nejlepší na jednom povrchu.
Reagovat
ttopi
Tohle se říkalo už před několika lety, že Federer už GS nevyhraje. A stále vyhrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli někdo říká, ze Rafovi déšť nepomohl, tak je blázen. Kdyby nepršelo, tak je třetí set 6:1 pro Sašu. Bohužel pro nej má Rafa proste srdce šampiona, takže této výhody využil a vyhrál. Sport je někdy krutý a vyhrál horší hráč. Ale takových zápasu jsem viděl mnoho. Federer by taky 2012 nevyhrál Wimbledon, kdyby nezatahli střechu. Je to hnus, ale je to tak.
Reagovat
Nola
ty si ten zapas vobec sledoval? zapas prerusili za stavu 3:2 pre Sasu, no kamilos proste

ak by sa aj zapas neprerusil, Sasa nemal nic iste, uz nehral tak skvele ako v 2.sete
Reagovat
Kozoroh
Co si pamatuju, tak Federer vyrovnal proti Murraymu ještě předtím, než se zatáhla střecha.
Reagovat
Pe3k
S tím W 12 to je čirá spekulace se kterou nesouhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Spekulace to určitě je, ale taky se nehrálo a pak Roger Murrayho úplně vymetl.

Viděl jsem zapas a proste kdyby se neprerusilo, tak to Rafa na 95% projede. To je cele.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, break dole. Cez to nejde vlak. Hlavne pre cloveka s bilanciou 41-3 na antukové finále..Tych 95% je na mieste.
Reagovat
Nola
Kamilos je miestny vestec, presvedceny o svojej pravde za kazdych okolnosti, par trapasov si uz vyrobil, ale on nie a nie s tym skoncit :D
Reagovat
smazaný uživatel
S Vámi RafaFans nemá cenu diskutovat. S tímto jsem již skončil.

Všichni komentátoři včetně Rafy přiznají, že déšť zápas ovlivnil. Ale vy máte prostě jiný názor za každou cenu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
My o koze a ty o voze.

Nerozoberám dazd, ale 95%..
Reagovat
Pe3k
Koho zajímá co si myslí pár pomatenců?...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoho. Jenom ty pomatence. Oni už se psychicky připravují na další nevyléčitelný úraz, který příjde po vypadnutí v prvním kole Wimbledonu, ale zázračně se vyléčí v Monte Carlu 2019 :D
Reagovat
turista
Donekonečna to nepůjde vyhrávat všechno na té antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Každá éra brzy skončí. Poté upadne i TP, protože se nebude o čem bavit. Pár let se tady ještě bude hejtovat, ale pak i tohle skončí.

Já si myslím, že RG Rafa letos prostě nedá. Ne, že bych mu to nepřál, ale někdo ho podle mě sejme. Sice je šance asi 5%, ale kdo ví.
Reagovat
Pe3k
Ano, dnes by to Nadal bez přerušení projel, ale Roger není Rafa on štěstí nepotřebuje, byl prostě lepší. Popravdě si ani nepamatuju, kdy naposled Můra Rogera porazil, asi někdy v 2013, to samé Nadal, ten si zvyšuje sebevědomí na hráčích druhého sledu a brzy 40 letý lord Fedr ho trhá jak papír.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládaš, utešuješ sa :)
Reagovat
Pe3k
Utesujes sa ty beztak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa si to musí nahonit na antuce s hráči mimo TOP 100. Od Wimbledonu už hrajou na trávě a betonech velcí kluci a přesně tam zase Rafa podstoupí nějakou dlouhodobou léčbu kolene. :D

Druhá část sezóny je pro Rafu už rychlovka. Wimbledon druhé kolo, Toronto první kolo, Cinncinati první kolo, s trochou štěstí na zraněné soupeře udělá možná SF US Open a v halách zase první kolo, druhé kolo, ATP FINALS skupina a je konec sezóny. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, práve preto má kariérny GS, ma viac GS zo vsetkých povrchov, poraza svojich sokov na vsetkych GS a nespolieha sa na Soderlinga. Hovori sa tomu šampión.
Reagovat
Amputace
Ty jsi taky dobrý šašek :D Začíná to tady pomalu připomínat cirkus. Jistě, Nadal US maximálně semifinále se štěstím - proto tam loni vyhrál a v minulosti na amerických betonech jako jediný hráč vůbec zaznamenal tripl :)
Reagovat
Pe3k
Ano ten tripl, kdy dostal 3x nejlehčí los v historii US open? Mít RF takové losy na RG, vyhraje pokaždé ;)
Reagovat
Amputace
Ne, ten tripl, kdy například v Cincinati porazil Federera :D
Reagovat
Pe3k
Ano tak, tak, prohrál první set a bylo to v nejhorší sezóně RF, týden poté dostal 3:0 od Robreda...
Reagovat
Amputace
Nadal Federera porazil téměř všude, porazil ho na jeho Wimbledonu, v Austrálii, na Turnaji mistrů, mlel ho na svém RG - všude, kde se potkali či potkávali ho dokázal porazit. Bohužel v opačném gardu to jaksi neplatí. Takže o kdoví kolika titulech z RG bych tady moc nevykřikoval..
Reagovat
Pe3k
Federer ho taky porazil téměř všude krom RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Rim, MC, RG.

Jasne, temer vsude :-))
Reagovat
Pe3k
Mám vypisovat každý hardovy turnaj kde Nadal goata neporazil?...
Reagovat
Herbert_Hoover
US Open třeba? :))
Reagovat
Amputace
No, z turnajů, na kterých se potkali, schválně vypiš.. A 250ky nemusíš :D
Reagovat
Kozoroh
Šanghaj, Basilej.
Reagovat
Amputace
A nějakej Grandslam tam třeba nemáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Dubaj, Cinnci..

Ani tam Federer Nadala nikdy neporazil...

Aby to nebolo len o Rime, MC, RG..
Reagovat
raduz
A já se divím,že Federer vůbec dokázal Nadala kdy porazit.Ono poslouchat to nesportovní,ano nesportovní hysterické hekání,být nucen konstantně sledovat projevy autismu,tak k tomu je skutečně nutné disponovat obrovskou mírou sebereflexe a sebeovládání.Mnohdy se divím,že si nejen Federer nevezme ne kurt v zápasech s Nadalem třeba rádio,případně též nenabídne nějaké své zvuky či výlevy.Co by na to asi Nadal říkal tak.Dívím se,že už to někdo neudělal.Můj oblíbenec Soderling to častečně dokázal a téměř z toho i profitoval ve Wimbledonu.Jestli to udělal i na RG nevím,antuku nesleduju.Pokud ale ano,potom je to více nežli správné,protože"Jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá!"
Reagovat
Pe3k
Nadal není autista, má sice obsedantně kompulzivní poruchu, ale autistou bych ho nenazyval, protože tím urazis jak jeho, tak autisty...
Faktem je, že se Nadal snaží využít ve svůj prospěch každou dirty taktiku co existuje a je fuk, jestli je to hekani, zdržování, ilegal coaching, sterodiy...proto ho taky nikdo z Atp ani nikdo z tenisových legend nestaví na úroveň Federera.
Reagovat
Kozoroh
Pár takových legend by se našlo - McEnroe, Agassi, Wilander...
Reagovat
Pe3k
Ano. Takže AA: ten to řekl a vzápětí to vzal z5, když se ho na to novináři ptali. Předtím x krát řekl, že je goat je RF, jednou, že to může být RN, vzal to z5 a poté zase x krát ze je to Roger.

John Mc; on jako komentátor toho namluví hodně a často říká blbosti, ale ja ho osobne velmi respektuji. O Rafovi to řekl jednou, dvakrát o Federerovi stokrát, dve stě krát, při každém povedeném úderu vykřikne: yeah, he is the greatest...a na přímou otázku, kdo z nich je lepší, řekl, že Federer.

Mats: on je neskrývaný hejtr Federera, vážně ho nebere téměř nikdo a nic to není, on dokonce řekl, že i Murray je lepší než RF, Takže...
Reagovat
smazaný uživatel
Mats je frajer. To je težký Fedexův hater, on nemůže přežít to, že ho někdo statisticky tak ponižuje, že pokud přestane komentovat Eurosport, tak si na Matse za několik let nikdo nevzpomene.
Reagovat
raduz
Navíc Willander hrál uplně odporný tenis.V té silné eře švedských tenistů vlastně dominoval,ale Edberg,Jarryd ale i Sundstrom,Nystrom a třeba i Pernfors mně vždy seděli více.Byl a je to křivák
Reagovat
smazaný uživatel
Postupem času těmto konspiračním teoriím začínám i věřit. Výbuch na trávě, zranění a zázračné vyléčení na antukovou sezónu se opakuje již několik let.

Pokud je lehčí los na betonech, tak se Rafa přihlásí i tam, ale musí potřebně volit soupeře, protože co kdyby si někdo náhodou stěžoval na zdržování hry? Každého rozhodčího, který si toho všiml nechal Rafa zastřelit, nebo mu ukončil kariéru :D
Reagovat
Amputace
Jo? Koho třeba? Problém měl jen s Bernanrdesem a to velmi dlouhodobě, nebyla to otázka jednoho tvou turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Když máš na krku nůž od ATP, že nemůžeš Nadalovi říct ani slovo, tak se špatně hodnotí zápas.

10 let skrývají jeho dopingové aféry a pouštění prohřešků v zápasech je to nejmenší. Takový evergreen.

Jsem zvědavý, co se bude dít, až ATP nasadí stopky při servisu na kurt. Ty Nadalovi půjdou určitě o 50% pomaleji, protože kdyby dostával penalizaci trestného fifteenu za každé přetáhnutí času, tak než by zahrál první servis prohrával by 0:4

V tomto by byl zajímavý zápas Djokovic - Nadal. Za každé přetáhnutí času penalizace fifteenu, zápas by byl 6:6 a 6:6 v TB přičemž by nikdo neuvedl míč do hry :D
Reagovat
Amputace
S jakými rozhodčími měl Nadal problém?
Reagovat
Pe3k
lol, klasika. Fandové Rafy neví téměř nic ani o svém vlastním idolu, natož o tenisu obecně...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o rozhodčí. Nikdo mu nic neřekne. To mě vytáčí. Může se tam prohrabovat na přirození klidně minutu, ale hraje se dál. To, že používá špinavé taktiky pro rozhození nepřítele je normální.

V tomhle na Fedexe prostě nemá. Kdy si Fedex vzal MTO, aby rozhodil soupeře, nebo kolikrát jde na servisu nad 15 vteřin času? Nikdy. Tohle potřebuje dělat Nadal, protože jinak by měl bilanci ve finále mnohem horší. Nechápu, že mu ty pseudo zranění ještě někdo žere. Nedivím se, že je velký fotbalový fanda. To simulování mu asi zůstalo z dob, kdy se věnoval více fotbalu, než tenisu. Ve španělsku se fotbalista asi přeučit nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned zatemnuje mozog.

Aj si to po sebe čítaš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumím, už jsi zase mimo, tak nevíš, co komentuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilko, teba a len teba..

Lomcujul tebou emócie. Zajtra ked budes v klude a precitas si to po sebe, das mi zapravdu. Alebo skor pozajtra, pre istotu :)

Doping, porusovanie pravidiel, simulovanie, ziskane sety v H2H..

Pobavils, kam sa hrabe Menšík :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo mluvíš o tomhle. Doping a zdržování je konspirační teorie, ale baví mě, jak Vás to vždy vyvede z míry tak, že jste schopni vytáhnout stats 20 let zpětně. A pak tady brečíte a neunášíte to.

Se mnou emoce určitě neházejí. Jenom se bavím Vaši diskuzí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne si evoj emočný stav nazývaj hocijak, trebars zábava :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Rafa sa prihlasi na turnaj, az ked sa dozvie los..

#Comment of the week
Reagovat
Amputace
Ve Wimbledonu to udělal až za stavu 2:2 na sety a ten pátý set stejně prohrál, takže mu to nijak nepomohlo, spíš tím Nadala vydráždil.

A například tady mu to též nevyšlo :D https://www.youtube.com/watch?v=k2K8i_jpzEw
Reagovat
Krisboy
Bože na tohle jsem už málem zapomněl...nejnižší bod Soderlingovy kariéry. Většího vola ze sebe už udělat nemohl, tohle může směle konkurovat i fotbalistům!
Reagovat
smazaný uživatel
Že by Rafa Rogera někde mlel bych neřekl. Nejlepší výsledek, který proti němu uhrál z pohledu skóre byl 6:1 6:3 v Římě 2013 a potom 6:1 6:3 6:0 na RG 2008. Bez ztráty setu porazil Rafa Rogera 10x z 23 výher.5x na antuce a 5x na hardu.

Roger Rafu porazil bez ztráty setu 8x z 15ti výher a na trávě ani jednou, vždy to bylo na hardu a jednou na antuce.

Takže statisticky vzato Rafa nikdy nevymetl Rogera na jeho oblíbeném povrchu bez ztráty setu, ale Roger jo. Jen tak pro úplnost toho vymetání. Ani na antuce Rafa s Rogerem nevymetal, pokud si to někdo myslí, tak je mimo.
Reagovat
Pe3k
Roger Nadala ponížil kanárem na antuce, trávě i hardu. Rafa Rogera jen na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak

ATP Finals: Federer 6:3, 6:0
Hamburg: Federer 2:6 6:2 6:0
Wimbledon: Federer 6:0 7:6 6:7 6:3

RG : Nadal 6:1 6:3 6:0

Na kanáry to je 3:1 + všechny povrchy.
Reagovat
Amputace
Hehe. Takže tenis se teď nově hraje na kanáry? Dobrá tedy.
Reagovat
Pe3k
Takže podle tebe se tenis na kanáry nehraje?
Reagovat
Herbert_Hoover
A co jako? Rafa dostal kanára i třeba od Južného nebo Murrayho a nejsou lepší hráči než Rafa, to o ničem nevypovídá.. :) je to vetchá berlička, v podstatě hned při prvním kroku se naštípne
Reagovat
Pe3k
Přesně tak, s Nadalem vytře kurt kde kdo...
Reagovat
Herbert_Hoover
Což je divné (vzhledem k herním stylům obou), že není Roger tak náchylný na kanáry, žejo? :))
Nicméně Rafa jich taky hodně udělil a v jednu dobu se mu říkalo mistr kanárů :) Nicméně i kdyby mu dal kanára hráč druhé stovky, tak ti všichni jsou pořád horší, méně respektovaní a méně úspěšní hráči než on, celkově :) Holt jeden kanárek kariéru nedělá..aneb o tom, jak jsem vyhrál bitvu, ale válku těžce projel.
Reagovat
Pe3k
Tak tady jsi zase úplně mimo. Nadal z big 3 dostal nejvíce kanárů a sám nejméně udělil. Před časem tu byla tabulka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Napsal jsem snad, že jich udělil celkově nejvíce ze všech? :) Budto máš problém porozumět psanému textu nebo mu rozumíš, ale děláš že ne, jen aby jsi vzbudil umělý dojem, že někoho v diskusi válcuješ. Přitom ani nápad. :)
Reagovat
Pe3k
Já se nesnažím nikoho z Vás válcovat, vy se vyšachujete sami... :D
Reagovat
Herbert_Hoover
To je tvůj pokřivený dojem :) Už to tu bylo řečeno, v diskuzích nestačíš a když se začne argumentovat, stáhneš se a jen už osobně napadáš. :)
Reagovat
Pe3k
lol, prý už to tu bylo řečeno :D :D :D jenže to napsal někdo z vaší troli bandy takže to má nulovou hodnotu... pokřivený dojem, to je právě vaše parketa a celá tato diskuze je o tom důkazem... navíc já slově nikoho nenapadl, za to mě ty , amputka i fh...tak a máš to a přesně takhle je to vždy, tvrdíte něco a přitom pravda je přesně opak.
Reagovat
Herbert_Hoover
Takže k jádru věci..kde jsem napsal, že udělil Rafa celkově nejvíce kanárů ze všech? :) A proč jsi mě tedy za to napadl, když jsem to ani nenapsal? Stačí odpovědět, jednou se k tomu postavit jako chlap a od nepříjemné otázky neutéct. :)
Reagovat
Pe3k
lol a je to tady zase. Já neustále odpovídám a ničemu se nevyhýbam, za to na 8 mých komentu jen v teto diskuzi čeká na odpověď (marně)a ani jeden na mou...jeden tu byl, bohužel dřív odpověděl kozoroh. Takže o5 tvoje, vaše zcela pokřivené vnímání reality. Napsal si, že je Nadal král kanárů a já ti na to odpověděl, že je fakticky v tomto ohledu nejslabší z big 3 a nikoho sem nenapadl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nikoliv.
Psal jsem, že byl jednu dobu jako mistr kanárů titulován. Jednu dobu..jednu dobu..ne že je celkově králem v tomto. A to období bylo tuším někdy mezi léty 2008-2009, kdy jich rozdal fakt hodně. Takto ho nazývali novináři. Holt to je to chápání psaného textu..
Reagovat
Pe3k
Ovšem vynechal si z toho většinu faktů, které si doplnil az nyní, takže sem nemohl vědět o čem je řeč...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak já bych řekl, že to z toho šlo nakrásně poznat, páč slovní spojení "v jednu dobu" prostě není ve významu celkově, all-time :)
Reagovat
Pe3k
Napsal si; v jednu dobu se o něm říkalo...ale v jakou dobu a ani kdo to o něm tvrdil si nenapsal...a už vůbec na základě jakých faktů... já tě poté informoval, jak se věci mají...a tak to tady chodí vždy.
Reagovat
Amputace
Petříčku, opět lžeš, jen pod tímto článkem jsi mě napadl několikrát, každý si to může dohledat. Nechápu, proč se snažíš lidem vnutit opak. Já to například nedělám. Jsi naprostý tupoň. Dlouho, celé roky jsem si myslel, že je to jen trolling, jenže ty jsi opravdu hloupý. Argumentace, diskuze ti vůbec nic neříká. 90% všech tvých reakcí začíná "lol", "rofl" apod. A stejně tak většina těchto reakcí končí napadením či explicitní urážkou fanoušků Nadala. To už samo o sobě vypovídá o jisté neschopnosti navázat na předešlé tvrzení. Základní znak tuposti. Nikdo z tvého vlastního tábora tě nepodporuje, naopak, máš rozpory i se "svými". Neumíš psát, neumíš logicky uvažovat, neumíš nic - měl by ses zabít.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Amputace
Lol, co tady žvatláš o ztrátě setu? Federer na RG nikdy nedostal zápas s Nadalem ani do pěti setů a snad kromě roku 2014, kdy první set dost prohospodařil, nebyl na RG ani blízko vítězství. Nadal na žádném GS nedostal od Federera takovou čočku, jako on ve finále RG 2008. Na RG Federera porazil 5x! Přičemž z těch pěti zápasů prohrál pouze 4 sety, z pěti třísetových zápasů! Celkově Federer na antuce porazil Nadala pouze dvakrát. Prostě na antuce Nadal Federerovi nikdy nic nedovolil, zatímco opačně to neplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo nemluví o GS. Píšete, že s ním vymetal kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
A Grandslamy su v tenise čo?...

No vidis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kde jste vy RN fans vzali fakt, že někde Nadal s Federerem celou kariéru vymetal. Už jsem tady jednou dával stats vzájemných zápasů a určitě to až na světlé vyjímky nebylo vymetání.

Ale pro Vás je výsledek 7:6 4:6 7:5 6:4 vymetení z kurtu. To je složité.

Už mě to asi nebaví, počkám na další článek, nebaví mě rolovat dolů pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko to maju na GS

8:3?

Ked sa hokej skonci 8:3, nie je to debakel?..
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo 9?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
GS není vypovidajici. Rafa vyhrál většinu GS na jednom turnaji, kde Fedex mel nejhorší výsledky. Fedex zase vyhrával tituly tam, kde Rafa neprošel přes první týden. Už se mi to nechce rozebírat dále.
Reagovat
smazaný uživatel
Stretli sa vacsinou mimo RG, takze by mal vyhravat Federer.

Skóre?....9:3 pre Nadala.

GS sú bernou mincou a vzdy budu.
Reagovat
Amputace
Kamilos, ty jsi též démon... Raději ti jen připomenu, že Rafa má pozitivní vzájemnou GS bilanci s Federerem i mimo antuku - konkrétně 4:3. Nenajdeš v soudobé špičce jediného hráče, s nímž by měl Nadal na Grandslamech negativní bilanci. Djokovič, Federer, Murray, Del Potro či z mladých Thiem, Zverev, Dimitrov, všechny dokázal na GS porážet (či porazit - např. se Zverevem se zatím utkali jen jednou) a většinu z nich nejen na antuce. Nechápu, proč to někdo zpochybňuje. Vždyť tohle - na rozdíl od titulku tohoto článku - jsou ta fakta, o kterých se tady neustále vedou řeči.
Reagovat
Amputace
Na antuce ano. Z celkových 15ti zápasů, získal Federer jen 13 setů, to není v průměru ani set na zápas, přičemž sedm z těch zápasů navíc byly tříseťáky. Udělej si schválně podobnou statistiku u hardu či trávy a vyjde ti podstatě vyrovnanější bilance. Možná ti něco podobného vyjde u halu a tam nemám vůbec problém uznat, že Federer Nadala mlel.
Reagovat
Pe3k
To byly časy co? V té době dělal z Nadala trhací kalendář Djokovic, teď na to stačí děda Federer :)
Reagovat
Amputace
Trhací kalendář :D Na jekém povrchu? Kolikrát ho porazil na RG, kolikrát na US Open? Jaká je bilance Nadal-Federer na GS a jaká Nadal-Djokovič na GS, ty kalendáři?
Reagovat
Pe3k
Na každém, na kterém se za poslední roky střetli...
Reagovat
Amputace
A stejně to platí i opačně - nebo sis systematicky vytáhl jen roky 15, 16?

Mimochodem vzájemná GS bilance bez započítání RG s Djokovičem 3:3 - s antukou to číslo snad ani nechtěj znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je inak zaujímavý prípad..

Na harde to má s Rafom snad 14:5..
Na antuke to má s Nadalom 7:15.

Ale na GS hardových turnajoch je to 2:2, z toho jeden 5-setak.
Na OH 0:1.

Kdezto na RG je to 6:1..

Čiže hoci Nole na harde statisticky dominuje Nadalovi viac, nez Nadal Djokovicovi na antuke. Vo velkých zápasoch mimo antuke stale netaha za dlhsi koniec povrazu..

V hale to maju 4:2, ale na TM len 2:2...
Reagovat
smazaný uživatel
Cize ked zratas pocet setov, je na tom lepsie vlastne Roger :)

Ja ti k tomu gratulujem, skoda ze nie aj osobne. Takychto ludi by som chcel stretnut, rozsirit si obzory :)
Reagovat
Pe3k
Tjn. bylo by fajn, kdyby si pro změnu měl nějaké přátele :D
Reagovat
raduz
Tady nesouhlasím.Federer byl však horším hráčem ve finále Wimbledonu v zápase s Roddickem.Tam jsem to Andymu přál moc,byť mám hru Federera velmi rád.
Reagovat
Mayo
6:1 by to určite skončilo.
Reagovat
Fandina
Viděla jsem jen dohrávku, ale Rafa v ní jel jak pila. Takže gratulka Rafovi a Šáša škoda, přála jsem mu moc. Tak příště, pokud nebude proti nějaké mojí topce ... úsměv
Reagovat
mats23
JO
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,ten dest byl neprijemny,ale pomohl.
Reagovat
Pe3k
Každopádně si vydobyl respekt jak s Nadalem vytíral kurt, navíc pomalou antuku... Na masters má obrovský potenciál a když se zlepší na best of 5 čili gs, tak po odchodu big 4 bude mít hvězdou kariéru ( je špička na všech površích). Připadá mi, že letos fyzicky zesílil. Hodně lidí ho hejtuje, převážně k vůli jeho aroganci, což je jedna z mála věcí co se mi na něm líbí. Jeho hra už tolik ne, takové vláčné uspávání a nehezký fh a na síti marný... určitě půjde ještě nahoru a tak doufám, že s ním bude v budoucnu Denis držet krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Co by za to vytíraní kurtu taký Federer dal :)

To, ze to vytirani kurtu končí aj tak prehrou, napriek tomu sa stáva akousi normou vykonnosti len ukazuje, aký je Rafael Nadal šampión. Proste najlepší na svete :)
Reagovat
Pe3k
Haf, haf čokel ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No co kamosko, uz sa niekto podpisal pod tu anketu vedla?..

Alebo ta odvrhli uz aj fanatici?
Reagovat
Pe3k
Jaku zas anketu? Jestli je Rafa doper? Nebo tu jestli je gej? Prepac nevim co to zas trepes za nesmysly...
Reagovat
Marduch
To s tím deštěm ale Rafa Sasovi nemel delat, to se mu muze v budoucnu vymstit, zas až tak důležitý turnaj to nebyl. Na některém z GS mu tohle Saša vrátí i s uroky, to si dobre zapamatuj..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite ho raz porazí, to áno..

Snáď este vtedy bude mat Saša svoju hustú šticu a nebudu obaja uz plešatí.
Reagovat
Pe3k
Raději mi pošli těch 100 E, co mi pořád dlužíš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci vedia ako to bolo..Stavili sme sa, prehral si, prachy si neposlal, zapredal si sa, lebo si lúza..

Ked som ta vyzval na dokaz o platbe, ticho na pešine..

Si zufaly klamar...
Reagovat
Pe3k
A pláčeme, kapesníček?
Reagovat
Amputace
Petříku, ty jsi tak neskutečně tupý :D Vůbec Forehanda nestíháš, reaguješ různými rádoby vtipnými frázemi v momentech, kam vůbec nesedí, kolikrát už nevíš, co napsat, tak napíšeš totálně nezapadající kravinu. Pro nezaujatého člověka musí být skutečná lahoda sledovat ty vaše války. Akorát je to po většinu doby tak intelektuálně jednostranné, že to skoro vzbuzuje lítost. Tak marnou snahu někomu se vyrovnat jsem neviděl, ani nepamatuju. Ale pokračuj v tom, moc mě bavíš.
Reagovat
Pe3k
Už vím, jakou část máš amputovanou, mozek :D
Reagovat
Amputace
Viz tohle no :DD Prakticky ses teď pod má slova jen podepsal. Klauník krásný jsi.
Reagovat
Pe3k
Ty si tak moc mimo, že nemá smysl na tebe reagovat...
Reagovat
Amputace
Svoji tupost nezakryješ, pokaždé nakonec vyjde najevo, ale je chvályhodné, že se snažíš a není ti tento handicap úplně lhostejný.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
mats23
internetova karikatura
Reagovat
Patik
,,Co by za to vytíraní kurtu taký Federer dal :),, myslel si minuluročnú sezónu 4-0 pre Federera.?
Reagovat
Pe3k
Raději se ho ani neptej co tím myslel, vždyť všichni ví, že má v hlavě vymeteno...
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna lastovicka leto nerobí..

Gratulujem vám k nej..Zasluzite si ju....Ja mám celý kŕdeľ..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Žijete tady ze statistik starých 10 let. Fedex s Rafou vymete kurt v každým dalším vzájemném zápase.

Pro něj je to teď ideální soupeř. Doufám, že se potkají ve Wimbledonu a Roger mu dá 3x 6:1, ale tohle je sci-fi, ne, že by mu Roger nedal 3x 6:1, ale Rafa by musel přejít přes první týden, což je pro něj nereálné. Neprošel by ani kvalifikací, může být rád, že je nasazený. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Solidni neunaseni, uz aby ta antuka skoncila, aby se ti ulevilo a i lidem ve tvem okoli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nééé. Já jsem úplně v pohodě. :D

Mě jenom baví je tady provokovat. Já už dávno přišel na to, že jestli vyhraje Nadal, nebo Federer, tak nechám za benzín pořád stejné peníze a v obchodě musím taky zaplatit, takže z toho vlastně nemám nic. Ale těch pár hejtů tady mě fakt někdy i pobaví. Je to lepší, než řetězové vtipy na sociálních sítích.
Reagovat
Herbert_Hoover
Už to že tě baví tímto nízkým, emočně nestabilním způsobem debatovat o něčem svědčí, nic pro tebe lichotivého to ovšem není :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj..Kamil vybuchol az za 24hod...zaujimava Inkubačná doba...Uvidime, kto pride zajtra..
Reagovat
turista
No jo, to víš, že kdyby se to na antuce víc střídalo ti vítězové tak by to nevyvolávalo tolik zlý krve jako když jeden hráč schramstne všechny antukové hrozinky, druhý na antuku už druhou sezónu kašle, třetí hledá ztracenou výkonnost a dalších několik je ještě marod.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vsechny neschramstl loni, ani letos :) A to na tom mozna letos bude jeste hure.
Reagovat
fialka
bravo, Rafa! Darmo, je šampión, aj všetci svätí pri ňom stáli. :)
Reagovat
Mayo
Ahoj, teba som tu nevidel už 88 rokov (: Vamos!
Reagovat
fialka
Aj ja ťa zdravím. Občas človek potrebuje oddych. Akosi som necítila potrebu písať. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev asi bude svetova jednotka..

Ale je fajn, ze jeho rivalita s tou sucasnou je 0:5..To proste bude mat v hlave, ta dnesna dohravka tomu este len pridá. Aj prvy zapas mal vyhrany, ale v koncovke zlyhal. Tieto spomienky nevyblednu a hrac ich má v hlave.

Myslim, ze Rafovi tento matchup moze vyhovovat.
Reagovat
Kozoroh
Současnou jedničkou je Federer. Až do odbití půlnoci :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Odbila, definitivne. Az mam potrebu s niekym oprasit moje uspesne stavky na TP, ze to bolo "tenkrát" naposled.

Ale korculujem tu na tenkom ľade, vyčkám :)
Reagovat
turista
Bohužel už má Zverev na Nadala komplex. Dnes ho už měl na lopatě ale rozhodila ho přestávka. Djoker bohužel už po dnešku ztrácí na Rafu 10 titulů. Před rokem a 1 měsícem ztrácel pouhé 2 tituly. To se bude těžko dohánět, ale nic není nemožné. Novaku pojď a poraž antukového krále už v té Paříži! Ty trofeje a peníze Nadal nemá jednou ani komu odkázat. Nemá děti. Bude to asi muset jednou odkázat španělskému státu.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Dneska s velikým štěstím.
Reagovat
turista
Dnes haluz na druhou.
Reagovat
Ondra979
tak tentokrat to Nadal se stestim zvladl, prestavka mu jednoznacne pomohla, ale tak to obcas v tenise je, Sasa na to musi byt lepe pripraven. Na RG by se mu takovy vypadek proti silnemu souperi nemusel vyplatit. Jen to chce, aby byl poradne proverovan, a ne jako loni..
Reagovat
tito
Zvláštní zápas. Před pauzou na tom byl lépe Saša, ale to i Rafa po prvním setu. Tím chci napsat, že brejk v zádech ještě negarantoval Zverevovi výhru i bez deště. Ale ta pauza Rafovi určitě pomohla. Na druhou stranu Sašovi stačilo dopodávat. A to by u takového hráče neměl být problém. Ale je to tenis. Každopádně Vamos!, i když s menší pachutí :-) Rafa má nad čím přemýšlet...
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos tito.

Rafa drzí rekord Atp1000, udrzal jednotku a snad to z neho opadne...

Kazdopádne, Rím bol vydretý. A mozno sme len namlsaní tou spanilou jazdou 50 setov a zbytočne kritickí k akemukolvek zavahaniu..
Reagovat
tito
Tak to máš bezpochyby pravdu.
Reagovat
turista
No byla to Rafova haluz.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to zvláštní zápas, Alex hodně překvapil, vlastně pouze potvrdil své letošní výsledky na antuce. Gratuluji Alexovi a hlavně Rafovi k finále a osmému titulu.

Ted už se pánové soustředit na French open. GL
Reagovat
dappe
Při servisu Nadala je tenis snad ten nejpomalejší sport na světě. V gamech, kdy netrefuje první servisy se každý bod hraje snad 2 minuty. Před posledním bodem mu trvalo minutu a vteřinu, než uvedl míč do hry, to bylo tak nějak symbolické ukončení zápasu.

Viděl jsem až třetí set a Zverev vypadal na vítězství. Na přerušení se moc vymlouvat nedá, to k tomu patří. Nadalovi to pomohlo, ale Zverev tu dohrávku vůbec nezvládl.
Reagovat
steve79
Souhlasim. Hrozne mu to trva.
Reagovat
Pe3k
Nevyhrál ani jeden titul bez porušování pravidel...
Reagovat
Matti
Jsi hrozně ubrečený. Ale fakt moc.
Reagovat
Pe3k
Ale, Matti vylezl z nory...hrdina s důležitým sdělením :D
Reagovat
smazaný uživatel
Matti, Amputka, Ja, my všetci sme mimo. Len ty si v kurze...

V podstate robíš všetkým fanatikom medvediu službu. Všetkú pozornosť počas antukovej sezóny sústreďuješ na seba. A získavaš pomyselnú cenu "najzúfalejší".

Mlčať je zlato. Tí rozumnejší počas jari radšej zalezú.

Gratulujem, môžeš si zakusnúť do svojej trofeje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tá dohrávka mi ušla, možete mi to niekto odreportovat, napriklad Pe0k...

Ale teraz vážne, zvláštne finále. Čakal som debakel Zverava, podla mna to po prvom sete čakal kazdy a bohuzial aj samotný Rafa. Nakoniec mu to skoro ušlo...

Dalsia vyhraná 1000ka, obhájené vsetky body pred RG a svetová jednotka sú úžasnou správou a Nadal može íst do Paríža v dobrej nálade. Popravde však Madrid s Rímom ukázali skulinky, vačšie či menšie a snáď Nadal tieto varovania vezme z tej správnej strany, hoci ako víťaz turnaja.

Oproti MC s Barcelonou drobný pokles výkonnosti, samozrejme stále vysoký štandard, aj tento level mu už pár RG vyhral. No dnes, a nielen dnes sa mi žiadalo trochu viac diktátu, FH po čiare, ostrejších uhlov z BH, proste niečo špeciálne. Možno Rafu zväzovala aj tá svetová jednotka. Z tohto pohladu by dnešná prehra bola prospešná aspoň na vyčistenie hlavy a nezaťažovania sa "malichernosťami". Ale možno som len zbytočne náročný a so zlepšeným výkonom súpera proste bude stúpať aj Rafov výkon...

Rím priniesol do kontextu RG určite zápletku, nič nie je jasné, bude to otvorené a Rafa si nemože dovoliť hrať v Paríži ani o percento horšie, než v Ríme..
Reagovat
insanezy_
Déšť mu velmi pomohl, ale historie se neptá.
Reagovat
steve79
Ve druhem setu pomohl Nadalovi dest, ale druhy set katastrofa. Snad jeden vitezny uder. 1:6 na antuce je prekvapive
Reagovat
Skeec
Rafa naprosto zaslouženě, oba stejné podmínky. Rafa zkušenější lépe se s tím vypořádal. Pro Sašu zkušenost k nezaplacení, on ta jednička bude a tohle k tomu potřebuje. VAMOS Rafa a jdeme na Paříž, očekávám top formu jako vždy.
Reagovat
Frantz
béé..ale nezasloužil si to...béééé...nezasloužil...béééé... :-))
Reagovat
Skeec
Fuj co to je Ra komentář proboha...
Reagovat
MAFRA
Vamos Rafa!!!!deštová přestávka pomohla a teď titul z French open a bude to opět skvělá antuková část roku!!!
Reagovat
turista
Tenis potřebuje aby konečně vyhrál FO někdo jiný než Nadal. Už je to jednotvárné pořád jenom Nadal.
Reagovat
Nola
Rafa to nakoniec zvladol, skusenost zvitazila nad mladickou dravostou, gratulacia
Reagovat
Frantz
Kolik dostal fiftynu od toho deste???
Reagovat
Franky
asi 15
Reagovat
insanezy_
Vamos
Reagovat
letityfanousek
škoda deště.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol.
Reagovat
Roger_Federer
Po pauze Rafa 6:3
Reagovat
Patik
Nech to skončí akokoľvek Nadal si toto víťazstvo nezaslúžil.
Reagovat
Nola
neblazni, hrac sa musi skoncentrovat, ak to mlady nedokaze ma smolu
Reagovat
Frantz
pukni zlosti mindracku :))))
Reagovat
Nola
cely zapas si bol zalezeny niekde v kanale, pocas zapasu ani ciarka, hrdina, co si pocka, ako to dopadne a potom vyleze
Reagovat
Pe3k
Klasický fanda Nadala, stačí se podívat co psal Klaunhend po prvním setu...
Reagovat
Frantz
Klasicky fanda sleduje tenis, misto tlachani o houne s fanatikama na TP
Reagovat
Pe3k
Tak sem nelez ;)
Reagovat
Frantz
Vis co mi muzes, ne? Pukni zlosti, blbko ;-)
Reagovat
Nola
preco? ja Rafovi fandim ty sasek
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev je o break hore, staci dopodávat. Moze si to teraz cez prestavku v hlave zrovnat..moze to byt pre neho paradoxne jednoduchsie, nez by hrali suvisle..

Rafa kazdopádne pred RG s viacerými skulinkami, ktoré ukázal Rim a Madrid. Ma nad cim premyslat bez ohladu na vysledok.
Reagovat
Patik
Keby nepršalo Nadalovi na plešinu tak ho Zverev dokončí..takto už je Alex mimo výhody a všetkého.
Reagovat
Mayo
Ty vecne knucis, čo sa Nadala týka, des.
Reagovat
Patik
Len konštatujem.
Reagovat
Frantz
LOL Patik dobrej zamindrakovanej trapak :D
Reagovat
Patik
Potom ti to prekopírujem keď skončí antuková sezóna..alebo po turnaji majstrov :)
Reagovat
Frantz
Prekopiruj kdy chces a co chces, za me jses jen zapsklej Nadal hejtr, nic vic.
Reagovat
Marduch
Dobre vis, ze prestavka vetsinou pomůže tomu, kdo ve chvíli přerušení tahal za kratsi konec. Navíc Zverevovi zkušenosti tohoto typu naprosto chybi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vacsinou...
Reagovat
smazaný uživatel
A po pauze 4-0
Reagovat
smazaný uživatel
oprava - ono to vlastně bylo 5-0
Reagovat
blax
Tak tohle je vážně fraška
Reagovat
Roger_Federer
Proc se boha nehraje ?
Reagovat
cigan
tobry zapas myslym ze djokovyc uz nepusti viva lalida stary djokovyc je spet
Reagovat
Mayo
Boh vie či večer bude pozerať hokej Roger Federer.

Každopádne vamos Švajčiarsko.
Reagovat
Fandin
má panbíček rád. Ještě že jsou Španělé ak pobožný národ, Pán jim to takto vrací. Vamos!
Reagovat
MartinPa
Jinak pamatuju doby, kdy se na antuce přerušovala hra kvůli dešti až když se začaly dělat louže. U tohohle zahradního deštíku mi to přišlo zbytečné...
Reagovat
MartinPa
a máme po zápase :-) Diváci bez deštníků, ale hra se přeruší kvůli mokrým míčům a jarnímu osvěžujícímu kapání - vítejte na antuce, povrchu do každého počasí (vyjma deště) :-)
Reagovat
Mayo
Blby dážď.
Reagovat
mahycek
Omlouvám se, bnečetl jsem vás, viděl jsem jem 22 minut.
Rafael, je trapnej s tým deštěm. Ano, když se rozprší
pořádně, tak jo. Ale.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávno jsem četl, že byl na nějakém školení, no a zřejmě to už nese nějaké ovoce.

https://www.youtube.com/watch?v=D6N6BhqBTMU
Reagovat
MartinPa
Tak má Rafa nakonec štěstí s tím deštěm, jinak by to byla vražda v přímém přenosu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak. Tohle mu hodně pomůže
Reagovat
Patik
Zverev príde o rytmus..o výhodu..celý zápas sa zase zvrtne v jeho neprospech..nebyť dažďa by to dotiahol do víťazného konca.
Reagovat
insanezy_
Ty prasata furt od Zvereva :Dd
Reagovat
Kozoroh
Prohrát set poměrem 1:6 na antuce se Rafovi naposledy stalo na RG 2015 proti Djokovi. V Římě se mu to přihodilo již počtvrté.
Reagovat
tito
Ze zdánlivě jednoduchého utkání se po druhém setu stává pěkné drama. A Rafa tahá za kratší provaz. Ten druhý set jsem se nedíval, ale ať už se dělo cokoliv, prostě takto Rafa nemůže přijít o gemy na podání a momentum. Ale jo, před RG jedině dobře.
Reagovat
tito
Ale stejně je to trulant. Připomíná mi to USO s Fogninim.
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, navyse Zverev vobec nekazí, Rafa naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa 2015
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Zverevovi všetko do FH, nefunguje to proste. Navyše to očakáva už aj tá posledná upratovačka na kurte, ktorá je na tenise prvýkrát. Ak Nadal niečo takticky nezmení, nakoniec naozaj na haluz prehrá. To ma podrž :)
Reagovat
Patik
Však hovorím stále že Nadal nerozmýšla pri hre.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal nepřemyšlí o hře, vážně vtip dne, proto porazil 23krát Federera, 25krát Djokoviče a vždy když s někým novým prohrál, tak mu to pak vždy mnohokrát oplatil. Bože, kam někteří lidé chodí na tyhle kecy..
Reagovat
Patik
Nepremýšla..a za tým si budem stáť..jeho hra bola totižto celé roky iba o vynikajúcej obrane a silnom forehande.
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřemýšlí, to je tvůj pohled. I kdyby to tak ale bylo, což podle mě není tak se tě ptám, ublížilo mu to někdy nějak? Přišel tím o mnoho titulů? Ne, o ně přišel hlavně kvůli zraněním. I když máš pravdu, že kdyby byl ještě vyjímecnější než je, tak si Federer neškrtl skoro vůbec a místo těch 15 proher s ním bych jich bylo tak max.5, to souhlas, to máš pravdu, za to bych ho tedy pokáral, že kdyby ještě víc myslel, tak už by ho nemuselo vůbec zajímat asi vůbec, že je na druhé straně nějaký Federer nebo Djokovič :D
Reagovat
turista
Tohle bych rozporoval i já jako příznivec Djokera. Rafa i při své silové hře hodně přemýšlí, právě proto tolik vyhrává. Bez herní inteligence nelze nic vyhrát.
Reagovat
Mayo
To skóre ako Labilne ženy :/
Reagovat
George_Renel
6:1, 1:6 - jak holky ve WTA. :-b
Reagovat
annah
To jsou věci... 6-1 pro Zvereva v druhém setu. Kdo by to čekal? Já teda určitě ne. Třetí set je otevřený, ale stejně tipuju, že vyhraje Rafa.
Reagovat
Nola
WTA :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predsa len má Zverev svoju chvíľku.

Ten prvý set Rafovi skôr uškodil.

Nehrá zle, ale je to také "na istotu", chýba väčší tlak, Rafa musí pridať niečo špeciálne, winnery, samé to nepôjde, Zverev sa zlepšil.
Reagovat
Krisboy
Saša si ho vodí jako pimprle.
Reagovat
Nola
Sasha hra momentalne ako maly boh
Reagovat
Mayo
Rafa ponižovaný, bude kanar.
Reagovat
Kozoroh
Nakonec tyčinka.
Reagovat
annah
Zverev nemá proti Nadalovi šanci. Bohužel příliš chybuje a Nadal je téměř bezchybný. Je to jasné: v pondělí pošupajdíme z trůnu dolů a vrátí se tam ten, který na trůn v antukové části sezony patří. :-)) Změnit to případně může až zelený pažit...
Reagovat
Pe3k
Změnit to může už RG, ne?
Reagovat
annah
Teoreticky jo, ale prakticky? Nadal si půjde v Paříži pro další titul.
Ovšem teď to na kurtu začíná vypadat mírně nadějně... Určitě ale jen dočasně. :-)))
Reagovat
turista
Doufejme, že RG už nevyhraje žádný Nadal ale Djoker.
Reagovat
peRFect
Zelený pažit to rozhodně nezmění - pokud bude Rafa po RG jednička,bude i po Wimbledonu.
Reagovat
Kozoroh
Nahnat body může ve Stuttgartu, loni tam vyletěl s Haasem v 2. kole.
Reagovat
annah
Ono by vlastně taky záleželo, kam by došel na Wimbledonu Rafa (loni osmifinále) nebo jestli by případně nastoupil v červnu na nějaký turnaj, kde loni nestartoval, a vyhrál by ho - podobně, jako to udělal v únoru Roger v Rotterdamu.
Reagovat
annah
I kdyby Roger vyhrál Stuttgart, Halle i Wimbledon?
Reagovat
Nola
vy sa tu hadate, ale NO1 bude pravdepodobne Zverev, staci mu uhrat slusne vysledky na GS
Reagovat
Pe3k
No to mu ovšem, zatím mc nejde...
Reagovat
annah
To je klidně možné. Už rok říkám, že Zverev je budoucí jednička. Tak třeba na to dojde už letos v létě.
Reagovat
peRFect
pravda.Sry ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak to může změnit zelený pažit když Federer obhajuje 2500 bodů a Nadal 180? To by musel Federer přidat titul ze Stuttgartu a Nadal opět vpadnout ve Wimbledonu v od a v Queens neuhrát nic. Tomu někdo opravdu věří? O jedničce se bude rozhodovat po Wimblu a šance budou vyrovnané vzhledem k možnému návratu Djokera a síle Zvereva, mezi Nadalem a Federerem to bude opět bitva jako loni až do konce a hodně napoví, možná i rozhodne USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak to dopadne, keď sa niekto, kto vyhrá na antuke 13 zápasov za sebou a nevolá sa Rafael Nadal, stretne na antuke so skutočným Rafaelom Nadalom.

Neuveriteľné :)
Reagovat
Kojinho
A co říkáš na druhý set, který dopadl přesně opačně?
Reagovat
smazaný uživatel
S pokorou priznávam, ze som to necakal :)

Ako som pisal vyssie, Rafa musi pridat nieco navyse, je to priemerne.
Reagovat
Franky
+1 za pokoru
Reagovat
Roger_Federer
Ne ze bych to cekal, ale zkus nekdy drzet jazyk za zuby :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno :)

Na toto mam patent.
Reagovat
Nola
Sasha neudrzal v 1.sete ani jeden svoj servis, neskutocne, hrac s tak dobrym servisom......
Reagovat
Pe3k
Na svou výšku právě až tak dobrý servis nemá.
Reagovat
Nola
blbost, ma ho dobry, ale Rafa returnuje az pri divakoch, na to nie je mlady zvyknuty, ze sa mu vrati skoro kazdy servis spat a musi rozohrat vymenu
Reagovat
Pe3k
Bavíme se o Zodove servisu, nikoliv o Rafove dnešním returnu. Nejhorší servis vzhledem k výšce má Tomic, Veselý zbytek si už nepamatuju, ale Zverev byl podprůměr.
Reagovat
Nola
druhy set, ale rozbehol vdaka servisu slusne
Reagovat
Ondra979
asi nebude mit buhvijakou efektivitu, a o tu jde predevsim. Kdyby aspon ti mladi trochu premysleli, ze dulezitejsi je umisteni servisu, kdyz Rafa stoji az kdesi u tribuny, nez to jen bez rozmyslu napalit
Reagovat
Nola
uz zacal rozmyslat a ono to ide
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist