Nadal je i přes malé klopýtnutí ve 3. kole

26. 6. 2008, 18:37
Aktuality 1
WIMBLEDON MUŽI - Obhájce loňského wimbledonského finále Rafael Nadal dnes v Londýně postoupil do třetího kola. S Lotyšem Gulbisem sice prohrál první set, překvapení ale nepřipustil a zvítězil 5-7 6-2 7-6 6-3. Španělský tenista, jenž dnes pouze jednou prohrál vlastní servis, se o postup do osmifinále utká s Němcem Kieferem.
Rafael Nadal

V prvním setu si oba tenisté drželi své servisy. Především Ernests Gulbis byl neomylný a Rafael Nadal měl na returnu problémy. Za stavu 5-5 a 30-30, když podával Lotyš, zahlásil rozhodčí uprostřed výměny Nadalovi dvojdopad. Španělský tenista si však byl jistý, že míček zahrát stihl ještě před druhým dopadem a trochu ho to rozladilo. Game prohrál a v následné hře v nevhodnou chvíli poprvé na turnaji prohrál vlastní servis a tím i první set.

Druhá sada měla úplně jiný průběh, než ta úvodní. Gulbis hned v prvním gamu prohrál vlastní servis a to se pro vývoj tohoto dějství ukázalo jako klíčové. Nadal ještě jednou prolomil soupeřovo podání a srovnal stav na 1-1.

Ernests Gulbis se ovšem nezalekl a ve třetím setu byl opět vyrovnaným soupeřem. A byla to taková repríza dějství úvodního. Pouze s tím rozdílem, že Nadal ve 12. gamu svůj servis udržel a musela rozhodnout zkrácená hra. V té udržel nervy na uzdě druhý hráč světa a ujal se vedení.

Rafael Nadal o svém postupu rozhodl ve čtvrté sadě. Klíčový game nastal v 8. hře - Španěl si vybojoval dva brejkboly, přičemž druhý dokázal využít. Následně si už závěr střetnutí pohlídal a naplnil papírové předpoklady. V třetím kole jsou tak oba loňští finalisté.

Nadala čeká v dalším zápase třicetiletý německý tenista Nicolas Kiefer. Ten ve Wimbledonu stejně jako před rokem postoupil bez ztráty setu do 3. kola. Dnes z kurtu smetl hladce 6-0 6-3 6-1 Argentince Vassalla-Arguella, který v úvodním kole porazil Iva Mináře. Kieferovi na postup stačilo na kurtu strávit pouze 92 minut.

WIMBLEDON MUŽI - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Gulbis (Lot.) 5:7, 6:2, 7:6 (7:2), 6:3, Južnyj (17-Rus.) - Galvani (It.) 4:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3, Kiefer (27-Něm.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6:0, 6:3, 6:1, Clément (Fr.) - Becker (Něm.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3), 6:3, Melzer (Rak.) - Levine (USA) 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Parrott, Polášek (USA/SR) - Damm, Vízner (6-ČR) 6:4, 7:6 (8:6), 2:6, 6:4, Pála, Zelenay (ČR/SR) - Bellucci, Daniel (Braz.) 7:5, 6:4, 6:3, F. Lopez, Verdasco (Šp.) - Cibulec, I. Minář (ČR) 6:4, 6:4, 6:4.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
klopytnuti,no moc velke klopytnuti to nebylo,Gulbis je take budoucnost,ale Nadal je součastnost,RAFA fascinuje mě tvuj tenis,pokračuj dal stejnym stylem a dej to tento rok!VAMOS!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist