Nadal: Jsem stoprocentně připravený

12. 1. 2012, 21:45
Aktuality 10
Rafael Nadal vzkázal fanouškům, že je před Australian Open ve stoprocentní fyzické kondici. Ukončil tak spekulace o svém zdraví, neboť ci chce v příštím měsíci od tenisu odpočinout.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal ještě před startem nové sezony oznámil, že si po Australian Open měsíc pauzy. Jeho rameno mu pý nedovolilo naplno trénovat a právě během únoru se chce věnovat fyzické přípravě, aby zvládl náročnou olympijskou sezonu.

Svým vyjádřením však vystrašil miliony svých fanoušků po celém světě, kteří se teď obávají, zda druhý hráč světa dokáže zvládnout fyzicky náročný grandslam v Melbourne. Pětadvacetiletý Španěl však den před losem Australian Open hlásí: "Na turnaj jsem stoprocentně připraven!"

Minulý týden v Dauhá prohrál v semifinále s Monfilsem a poslední dny strávil důkladnou přípravou. "V Kataru jsem uhrál lepší výsledek, než jsem vůbec očekával a navíc rameno je v pořádku," pochvaloval si navzdory porážce. "Za normálních okolností se před zápasem zahřívám 30 nebo 40 minut, ale tam jsem trénoval asi tak hodinu a půl. Tvrdě pracuju a myslím, že jdu správnou cestou," říká odhodlaný Nadal.

Rodák z Mallorky loni vyhrál French Open, ostatní grandslamy ale patřily Novaku Djokovičovi. "Loni jsem s ním prohrál šest finálových zápasů. Ale hrál jsem finále a už toho je opravdu těžké dosáhnout. V Melbourne bude Novak, ale také spousta dalších fantastických hráčů a já musím být připravený bojovat s každým," dodal Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
AO W, 1 kolo vyber zap.
Petra K. vs Vera Dushevina
Klara Z. vs Anastasia P.
Lucka H. E. Rodina
Barbora vs Iryna Bremond - zajimavy los
Dominika vs Mag. Rybarikova - svk zapas:)
Viktoria vs Heather
Petra C. vs Morita
Karolina W. vs Anastasia Rodionova :)
Lucka vs McHale
Kim vs Kvalda:)
Daniela vs Kvalda:)
Eva Birnerova vs Medina
Li vs Pervak
Aga vs Bethanie - dobry na rozjezd
Iveta vs Mathilde - los ok

Pokud by slo vse podle predpokladu, tak Serena se potka s Verkou:) tj 4k, ve QF treba s Masou, v SF treba i Petra, pokud by nenasly jinou premozitelku...a jinak atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže žreb nepriniesol pre nikoho extrémne ťažký, či ľahký žreb..S Rafovou časťou by som bol spokojný, nebyť Isnera..A taktiež aj Tommyho Haasa v 2. kole si žreb mohol odpustiť..Naopak Berdych v QF sa javí ako dobrá voľba..Roger má prvé tri kole veľmi priechodné a som si istý, že ani Dolgopolov, resp. Tomic v 4. nebude vážnejší problém..Škoda, že sa vyhol Simonovi :)..V QF to vidím na Delpotra, ktorý sa tam však vôbec nemusí dostať..Murray má relatívne ťažký žreb, Tsonga ani Monfils nie je žiadna sranda, avšak obaja typologicky Andymu dosť sedia, takže smola pre oboch Frantíkov, ktorí v inej časti pavúka mohli narobiť viacej šarapaty..Andy má však určite ťažší žreb ako Rafa/ROger..Djokovič prvé tri kolá odohrá aj na jednej nohe, v 4. kole ho však čaká Roddick/Raonic..Čo je veľmi zlý žreb..v QF potom Ferrer..Zápas prvého kola bude určite Tomic/Verdasco..Ešte je nutné spomenúť, že semifinále nabralo konečne iný formát, čo je pre divákov určite plus.
Reagovat
krbik13
...ak som zatiaľ z toho live losu správne pochopil,tak Roger je v tej istej časti pavúka ako Rafa. Takže Djoko - Murray a Roger - Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Správne..A ak som to správne pochopil Berdych je v potenciálnom QF s Rafom a v 4. kole by mal mať Rafa Almagro...ale to sú prvotné postrehy, možno to je zle..
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, na oficiálnej stránke ide Official draw v priamom prenose..:))...to je mooc..Idem si to pozrieť, kľudne sa pripojte..."Naživo" som to ešte nikdy nevidel..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem opravdu ohromně zvědav jak to letos dopadne... Mám svrbění že by se letos mohli začít bořit ledy, aspoň trošičku:))
Reagovat
VlS
Taky doufám, že by se mohl změnit zaběhnutý řád ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce Rafo ? přeju hodne stesti a doufám ze ten titul dáš !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bez otazníku :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist