Nadal letos poprvé na US Open ztratil set, přesto si s Čiličem snadno poradil

3. 9. 2019, 04:10
Aktuality 157
US OPEN - Rafael Nadal poprvé na letošním US Open ztratil set. Trojnásobný šampion ale i tak v souboji bývalých vítězů letos se trápícího Marina Čiliče za necelé tři hodiny přehrál snadno 6-3 3-6 6-1 6-2 a postoupil do čtvrtfinále. V něm se jeden z největších favoritů střetne s Diegem Schwartzmanem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal loni na US Open skrečoval semifinálový souboj s Juanem Martínem Del Potrem a sezona pro něj skončila. Třiatřicetiletý Španěl před startem letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony opět ovládl Rogers Cup a získal rekordní 35. trofej z turnajů Masters.

Ve Flushing Meadows letos zatím působí naprosto suverénně. Druhý nasazený porazil Johna Millmana, k utkání druhého kola po odhlášení Thanasiho Kokkinakise nastupovat nemusel, poté si poradil s kvalifikantem Hyeon Chungem a připsal si jubilejní 60. newyorskou výhru a dnes v osmifinále po setech 6-3 3-6 6-1 6-2 v souboji bývalých vítězů přehrál Marina Čiliče.

Nadal měl na kurtu po většinu zápasu převahu a proti chybujícímu soupeři lépe zvládal klíčové momenty. Jedinou výjimkou byla druhá sada, v níž Čilič světovou dvojku díky precizní palebné síle přehrál.

I golfista a kamarád Nadala Tiger Woods v hledišti kroutil hlavou, ale poté mu španělský trojnásobný vítěz US Open ukázal své kvality. Nadal byl v následujících dvou setech opět jasně lepším hráčem a soupeři povolil pouhé tři hry. Skóre je pro chorvatského tenistu trochu kruté, o několik gamů se bojovalo několik minut a zápas trval skoro tři hodiny.

Levoruký Nadal zvedl diváky ze sedadel v koncovce. Doběhl volej Chorvata mířící ven z kurtu a míč poslal vedle sítě přesně do rohu. "Je to jednoduché popsat, a těžší zahrát. Byla to jediná možnost, jak výměnu vyhrát," řekl Nadal. Připravil si mečbol, který vzápětí 37. vítězným úderem zápasu proměnil.

"Zezačátku mě hodně tlačil, každý míč odpaloval rázně a já stál na return daleko. Po druhém setu jsem si řekl, že to musím změnit, jinak bude mít zápas ve svých rukou. Začal jsem returnovat více do kurtu a vyplatilo se mi to," řekl Nadal.

Nadal si při své 15. účasti na závěrečném grandslamu sezony čtvrtfinále zahraje podeváté a neuspěl jen v tom úplně prvním v roce 2006. Jeho příštím soupeřem bude Diego Schwartzman. S ním vyhrál všech sedm předchozích soubojů.

Schwartzman porazil 3-6 6-2 6-4 6-3 trápícího se Alexandera Zvereva, potvrdil skvělou formu ve Flushing Meadows a vyrovnal své newyorské maximum. Ve středu bude 27letý Argentinec usilovat o své první grandslamové semifinále v kariéře.

Schwartzmanovi pomohlo v klání se Zverevem nevhodné chování Němce, který ve druhé sadě za stavu 2-4 dostal dvě varování za napálení míče do hlediště a nadávky, kvůli čemuž přišel o podání. Zverev navíc zaznamenal 17 dvojchyb.

"Dal mi díky tomu hodně příležitostí a bylo by hříchem je nevyužít. Return je mou silnou stránkou, hodně si na něj věřím a vedl jsem si dobře," řekl dvacátý nasazený Schwartzman.

Po utkání si myslel, že jeho příštím soupeřem bude Ital . "Hráli jsme zároveň, na velké obrazovce dávali, jak má mečbol, tak jsem si říkal: Zase on! Prohrál jsem s ním ze tří mečbolů ve Wimbledonu," řekl Argentinec.

Až později zjistil, že ho čeká Nadal, se kterým v sedmi vzájemných zápasech uhrál pouhé dva sety. "Bude to chtít rány na lajnu a využít šance," uvedl Schwartzman.

Matteo Berrettini po wimbledonském osmifinálovém neúspěchu poprvé prošel do čtvrtfinále grandslamu. Třiadvacetiletý italský talent přehrál 6-1 6-4 7-6(6) rozjetého Andreje Rubljova a stal se prvním italským čtvrtfinalistou US Open od roku 1977 a celkově druhým. O znovu vylepšení svého maxima na podnicích velké čtyřky bude bojovat proti Gaëlovi Monfilsovi.

Monfils na letošním US Open předvedl další parádní výkon. Francouzský tenista zničil 6-1 6-2 6-2 antukového specialistu Pabla Andújara, který ve svém premiérovém grandslamovém osmifinále zahrál jen šest vítězných úderů, a bude útočit na své první grandslamové semifinále od US Open 2016. S Berrettinim se střetne poprvé.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
pondělní výsledky (2. 9. 2019)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Nadal (2-Šp.) - Čilič (22-Chorv.) 6-3 3-6 6-1 6-2
Schwartzman (20-Arg.) - A. Zverev (6-Něm.) 3-6 6-2 6-4 6-3
Monfils (13-Fr.) - Andújar (Šp.) 6-1 6-2 6-2
M. Berrettini (24-It.) - Rubljov (Rus.) 6-1 6-4 7-6(6)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

157
Přidat komentář
turista
Bez Djokoviče je to nezajímavý turnaj. Snad jen Schwartzmann, Medvěd a Berettini to dělají trochu zajímavé.
Reagovat
Mayo
Zaujímavý by bol premiérový súboj Býka s Fedexom na USO.
Reagovat
Herbert_Hoover
Naopak, bez něj je pavouk otevřenější a dostává to pořádně grády :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klobúk dole pred Djokovicom, co dokázal..

Ale toto su strašné drísty. Navyše Nole hra z Big3 najmenej atraktivny tenis, oba údery rovnaké, ak by clovek nevidel, tak ani nevie z ktorej strany hrá.
Reagovat
Kozoroh
Co je nejvíce nebo nejméně atraktivní je diskutabilní, každý má jiný vkus. A že No1eho FH a BH jsou stejně silné je jeho výhoda, nelze ho přetlačil soustavným tlakem na slabší stranu, když je z obou stran silný. Rafa dokázal v minulosti vykořisťovat Rogerův BH, ale Djokerův nikoliv.
Reagovat
turista
Přesně tak. No není všem dnům konec. Novak je velký bojovník.
Reagovat
Marduch
Tak toto je dobre.. asi tim myslis jakoze kdyby ses u Rafy nekoukal a letelo to krizem a kratsi, tak je to na tutti BH? :D
Reagovat
Marduch
Turisto chce to mene samolibosti..rekl bych, ze rozhodne porad je na co koukat, dosavadni hra Monfilse, Beretky nebo Schwartzmana je prijemnym osvezenim teto faze turnaje. Do toho dalsi epizoda Fedalu, zatim uspesna mise Medveda a mozna opet cerny kun Wawrinka..
Reagovat
turista
Ti mladí jsou OK. Fedal už jsou okoukaní.
Reagovat
Krisboy
Okoukané je hlavně to tvoje věčné slintání a bláboly na úrovni puberťačky. Tak holt budeš nějakou dobu muset onanovat jenom nad fotkama nebo staršíma zápasama.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja stále neignorujem mágiu, dlhodobú a nezvratnú a rozmyslam, kto bude ten judáš, kto to na podnose predostrené epické finále prekazí.

Najviac mi vychádza Medvedev, tesne za ním Monfils..Wawrinka, Diego su tak na jednej urovni a ak by to prekazil Dimitrov alebo Matteo, povazoval by som to za karmický výsmech.

Reči o tom, ze toto finále nie je žiadané, lebo su toho ludia presýtení sú úplne mimo a kazdy, kto to vyslovil si zaslúzi jednou tazkou knihou z tenisovych dejín o gramáže atlasu preplieskat o hlavu..

Rafa bol vcera ako na hojdačke..Ukazal vykon, ktory rozhodne nebude stacit a výkon, ktorý by stačiť mohol. Jedine konstantné minus bol servis, zda sa mi ze ani v minulých zápasoch neprekročil hranicu 60(!), co je u Rafa veelmi nestandardne, kedze si drzi kariérnych 65% cca..Zda sa mi, ze si vyhadzuje loptu nizsie ako byva zvykom..Ze ho kapánek mení, pririskováva, tych 11 es by mohlo byt toho dokazom, obeťou je nizsia per. uspesnost.
Reagovat
Vlk-v-trave
a zazvonil zvonec a pohadky je konec...
A ted prosim jeste tu o sedmi krkavcich, ta je taky super:)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, co je krkavec, ale foneticky mi to ide ku krkovičke, čo je moje oblúbené masko :)
Reagovat
Vlk-v-trave
To mas jedno, ale rozpravky pises lepsi nez ja :D)
Reagovat
smazaný uživatel
To zas prrrr..Túto dimenziu ja len letmo očuchávam. Tam si netrúfam.
Reagovat
Vlk-v-trave
Si tam vletel, ani nevis jak.:)
Reagovat
janek_da
fyi: krkavec je slovensky krkavec
Reagovat
Vlk-v-trave
ano, je to takovy prekladatelsky orisek.
Reagovat
janek_da
tak, ja rad pomuzu. nastesti mam tu slovencinu zazitou
Reagovat
turista
Krkavec je havranovitý pták, který se nepříliš dobře stará o potomstvo.
Reagovat
MarcelPersch
Já mám pocit, že to bude Berretini, s tím jeho servisem bude mít Rafa velký problem a FH taky, Monfils hrál taky skvěle, nebude to lehké a myslím si, že pokud se tam oba dostanou, Roger půjde do finále paradoxně odpocatejsi. V Semifinále to na Rafovi straně bude nejspíš velký boj, protože Roger bude hrát buď s unaveným Medvedem nebo Wawrinkou, který hi na hardu nikdy neporazil.
Reagovat
Krisboy
Nadal vyhrál na esa? Není to nějaký fake, dezinformace nebo snad dokonce manipulace?
Reagovat
smazaný uživatel
realita
Reagovat
Krisboy
World gone mad.
Reagovat
Kojinho
Koho forehand kolem sítě na USO se vám líbil víc? Rafův letošní proti Marinovi nebo Rogerův loňský proti Nickovi. Za mě asi vyhrává Rafa.
Reagovat
Patik
To je pre Fedexa na harde čistý walkover k trofeji..Djokovič vypadol..začínajú halové turnaje Rafova sezóna končí..Federer svetová jednotka.
Reagovat
spaniel
Antimarco :D
Reagovat
Pe3k
Trochu pokory ty pako. Wawrinka může být těžký a Nadal je favorit celého turnaje.
Reagovat
Patik
Hladáš pokoru no zároveň mi nadávaš..hmm.. to nejde príliš do seba..
čo sa zápasov týka
..baby Federer neporazí starého Federera a už vôbec nie v súčasnej forme jedného či druhého..
Wawrinka nikdy nevyhral nad Federerom na harde..a to spolu hrali koľko..20 hardových zápasov môže byť neviem aký stanimal Federer ho má v malíčku.
Jasné to poznám..to už tu bolo toľkokrát a tolkokrát to tu už ešte bude..vždy ma to pobaví po tých jatkách..pohodička..Nadal je favoritom snáď všade..dám ruku do ohňa zato že aj kurzy bude nastavené na neho a nie na Federera..potom sa porozprávame po zápase..a zopakujem ti čo som tu povedal niektorým po finále v AO alebo semi W..a opakujem to tu celé roky..k tomu krásnemu čo Nadal predvádza s outsidermi ho Big2 ani nepustí.
Reagovat
EllNino
tak je dobře, že tě tu máme, takového experta nemá ani Eurosport
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak vsiml sis, ze uplne upozadil Medveda...jako by tam na tom turnaji snad ani nebyl.
Reagovat
Patik
Myslím na prípadný zápas..Medvedev je vačšia hrozba než Wawrinka..s publikom by to bolo zaujímavé..Miluje Rogera nemá rado Daniila..rád by som si to pozrel..
Reagovat
janek_da
game, set, pat
Reagovat
smazaný uživatel
Ovečky vo vzájomnom krížku :)

Roztomilé..Kde máte pastiera dievčence?..
Reagovat
Kojinho
Ty se vetřeš do každého vlákna, čoveče.
Reagovat
Pe3k
Tak on nemá v reálu žádné přátele a i tady se musí vytírat neboť na ty jeho pindy není nikdo zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš v tom trochu hokej. Je vidiet, ze sezóna klope na dvere.

Takze takto. V spoločnosti ma myslim, majú radi a vytíram si len dve veci. Prdel a Petríčka..Oboje podla potreby :)
Reagovat
smazaný uživatel
1/12 Koniňo..

Este jedenást a budes mat pravdu.
Reagovat
Franky
Tu som pod na sprint
Reagovat
smazaný uživatel
Ludom je.be :)

Hoci ta povazujem za skoro poloretardovaného, ktorému pravdepodobne bolo odmietnuté aj vydanie občanky, musim s pokorou uznat, ze tieto tvoju vsuvky, výzvy, vystrely do tmy ma dokázu rozosmiat..:)

Postavicka no.
Reagovat
Pe3k
Žurnalista co neumí napsat smysluplný odstavec a ty bys po něm chtěl, aby běhal? Je to srab, takže k tomu nepřistoupí, mě ještě dluží 200 eur.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdy ked je Petríček v koncoch prichádza, zlatá malina, ktorá nasadí korunu jeho malej ubolenej dušičke..

Jak krivý to uz musi byt charakter, ked poruší stávku s FH o 100 eur, peniaze neposle a teraz si vymysli, ze mu idem 200eur..:)

Petricku, urobme anketu. Kto si mysli; ze hovoris pravdu, nech sa tu pod moj prispevok podpise. Budes opat ponížený; mozes si z hanby ušiť kabát. Ved vravím, preposli screen, alebo hocijaky rukolapny dokaz, ze si peniazky poslal, ale stratili sa tož, niekde v Bazileji. Nic nemás, lebo klameš ako posledná socka :)
Reagovat
Pe3k
Zase pláčeme?
Reagovat
smazaný uživatel
Slzy štastia ako na teba ludia jebú..:)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhodnotenie ankety.

Počet supporterov: 0. Ake symbolické čislo pre Petríčka.
Reagovat
Pe3k
Ano, ano víme že jsi nula ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pacient vykazuje prvky schyzofrénie :)

Ty si si este nevsimol, ze si tu úplne sám?...Ludia na teba "jebú", aj vlastní. Bezúčelná existencia, planktón tenisportálu..
Reagovat
Kojinho
To ty jsi pacient. Na tebe tu každej prdí, aby ti potvrzoval nějakou sázku, kterou už všichni vypustili z hlavy. Férové by bylo, ať lidi ve vláknu napíší, jestli věří tobě nebo jemu, ale tohle je čistý dno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked dni, tak v týchto končinách sa vieš pohybovat, to je jasné..

Ja stávku neriesim, ale je absurdne, ked ta tento chrapun oklame a este si dovolí ta verejne oznacit za dlžníka..No pochop..Toto je pointa.

Tak som Lo-gic-ky nadviazal na jeho vlastné slová a vyzval ho dokázat svoje slová. Ale samozrejme, nemá ako čo dokázat, lebo klame..

Tuto uz nejde o zabomysie vojny Federerovci/Nadalovci, ale o elementárnu slusnost.
Reagovat
Pe3k
Pláčeme?
Reagovat
Kojinho
Ano, je možný, že máš pravdu. Podle mě by bylo ale lepší hodit odkaz třeba na screenshot diskuze a bylo by vyřešené. Takhle se tu akorát šíří flame.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám odkaz na diskusiu. Ale ved ludia si to pamatajú..Mozno nie ty, ale niektoré staré firmy na TP..Nadal sa v roku 2013 vracal po zranení, dlhom a vleklom a nevyhral ani turnaj vo Viňa del Mar.

Petricek, ze Nadal skoncil a uz nikdy nebude svetova jednotka..Ja som tvrdil, ze jednotkou este bude, bolo to v tej chvili odvázne, ale whatever. Stavili sme sa o stovku, oficiálne, verejne na TP.

Nadal zakoncil rok 2013 ako svetová jednotka. Petrik samozrejme nic neposlal. Neriesim, samozrejme su ludia, ktorí za peniaze zapredaju dostojnost, on je jednym z nich. Ja to uz nevytahujem.

Ale on miesto toho, aby bol ticho a šúchal nohami...Tak to po rokoch este vytahuje proti mne, ze ja mu dlzim nejaké prachy, pytam sa za čo :)..
Reagovat
Kojinho
Já sleduji tenhle portál od 2015, ale tu sázku jste tu už několikrát probírali. A co si tak matně vybavuji, tak si myslím, že pravdu máš spíš ty i podle vašich reakcí.
Reagovat
Matti
Pamatuji. Petrik je odpad. A navíc má, tu neskonalou drzost, tvrdit opak.
Reagovat
Pe3k
Dělám si z trolhanda jen srandu, neberte to hned tak vážně, trochu nadhledu vy ovce ;)
Reagovat
Pe3k
I kdyby byla všechno pravda, co jsi napsal (což není) tak trochu úcty a pokory by neškodilo. Úroveň co jsi předvedl je tak akorát pro fandy Nadala, čili dno...a nazvat tě pako je ještě relativně slušné.
Reagovat
Patik
ak sa chceš baviť slušne s pokorou fórum alebo portál nieje vhodné miesto..tu to nemá cenu..
Reagovat
ipko
ako v pohode môže to Rogerovi vyjsť, ale aj nemusí.. len neviem, či si to nebol práve ty, ktorý ho nedávno po prehre v Cinci s Rublevom už definitívne pochoval, čo sa týka výhry na GS :)
Reagovat
Patik
áno napísal som to..videl som to tak..po nepremenenom matchopointe v IW minulý rok sa to s ním ťahalo veľmi dlho..čakal som že sa zopakuje scénár našťastie nie..Roger môže mať opäť úplný výpadok a môže prehrať ďalší zápas...ale ak nepolaví a skúsi zabojovať o ďalší grandslam šanca je tam viac než veľká..som rád že som sa zmýlil v Rogerovi po Wimbledone a v Cinci.
Reagovat
Cico93
Patik po prvom zápase Rogera.
Federer úplne mimo jedna chyba strieda druhú..dvojchyby trojmetrové outy..prvý servis nikde..neobháji ani osemfinále..furt vypráva ako sa cíti dobre ako je spokojný so svojou hrou ale podľa mňa sa vôbec necíti dobre a hra nestojí za veľa..wimbledonské finále ho pochovalo..
Reagovat
smazaný uživatel
Stádo vede vúl..
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
spaniel
Ja nevim kde se berou...jeden chce, aby prohral ted, ze je to lepsi nez prohrat ve finale...druhy pise, ze skoncil a o tri zapasy pozdeji walkover a svetova jednicka. Nevim ktery extrem je blbejsi.
Reagovat
Cico93
Aspoň sa pobavíme trochu...
Reagovat
Krisboy
Trochu? Tady je sranda furt!
Reagovat
Patik
som rád že si si dal tú námahu..ale nedoplnil si to sem celé..napísal som kúsok podtým že v prvých zápasoch po dlhej dobe to tak býva takže to má odpustené..našiel formu počas turnaja..
Reagovat
Vlk-v-trave
.
Reagovat
smazaný uživatel
Má dobrý outfit, sere mě, ze Roger šel k Japoncům.

Ten FH kolem sítě když šel podávat na vítězství byl libovy. Na 99.9% hráčů by ten volej stačil, neměl žádnou chybu, ale Rafu je třeba proste zabit, jinak nejde vyhrát.

Bože dej nám finále Fedal, to je sen pro všechny.
Reagovat
EllNino
pro mě teda ne
Reagovat
spaniel
Nestvi :)
Reagovat
EllNino
co jako, nepotřebuju další Fedal, fakt ne :D
Reagovat
spaniel
Ja ti taky nekecam do wta.
Reagovat
EllNino
Já jen říkám, že "ten je sen pro všechny" nemusí bejt nutně pravda ... a to, že tu nekomentuju chlapský zápasy, neznamená, že se na ně nedívám ... dívám se na ně dost, ale spíš na hráče mimo BIG3
Reagovat
spaniel
Vzdyt jo...ja ze te atp extra nebavi, toz ti je to fuk.
Reagovat
EllNino
asi jo :) ale neřekl bych, že mi neba, sleduju Denise, Demona, FAA, dřív hodně Jacka Socka, teď i toho Stefanose občas nebo Rubla, Matteo hraje taky moc dobře ... dřív jsem rád sledoval třeba Tursunova :D

Jakoby vím o nich prostě, i to tady někdy čtu, když to nemá zrovna 1200 komentů :) Jen prostě spíš ta, jak říká Vlk, periferie :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak s periferii prisel Kozoroh, ktery tak oznacil hrace mimo B3.:D)
On je vlastne inspirativni, diky nemu uzivame take to 1111.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak s tim Matteem si potesil... To chvalim:)
Reagovat
EllNino
je to takovej italskej bourák :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Prosim nehovor za mne, dekuji.
Reagovat
janek_da
i nocni mura je sen
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
marco22
Ani za mňa nie.Dalšiu Federerovu poražku na GS fakt vidieť nechcem.
Reagovat
spaniel
Ty jsi teda fanda. Lepsi fanaticky Nadalovec nez takovyto kvazi fanousek.
Reagovat
marco22
Fandim mu,ale po Wimbledone už mu neverim.
Reagovat
Vlk-v-trave
Na tvem miste bych to napsal na twitter Fedexovi.
Reagovat
janek_da
a Francovi
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak urcite.
Diky. jak jsem na to mohl zapomenout:)
Reagovat
marco22
Myslim porážku vo finale.
Reagovat
turista
To se ti Fedal finále ještě nepřejedla? Mně už ano. Ale taky Kermode bude jistě rád pokud k tomu dojde.
Reagovat
Grape
Vždyť Fedal finále bylo za posledních 8 let jen jedno... (na GS).
Reagovat
turista
Ale předtím jich byly mraky.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
baggik
Medvedev vyhraj to tam celé!
Reagovat
tito
Aby to nakonec nebyl Berrettini. S tím teda nikdo nepočítá, ale proti Rubljevovi hrál parádně- víc jsem s ním neviděl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Forza Matti.:)
V lete jeste o berlich, a na US parada...koukl jsem se na zaznam s Rublevem, a Matteo opravdu skvely.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz ted bych mu ten GS predal:)
Jak by se mu podaril husarsky kousek, a dojit do finale, atk se obavam, jak tam bude cekat Fedex, ze to bude spatne...
Reagovat
Pe3k
Pro mě velké překvapení.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale hezke prekvapeni:)
Reagovat
peggy
Rafa si zápas pohlídat,ale Dílic mu je nedal zdarma.
Reagovat
Mayo
Dilic je veľký tenista.
Reagovat
Pe3k
Skoro 2 metry.
Reagovat
safi1313
Forehand už zde hodně objektivně shrnul, zápas sem videl taky, Rafa nakonec dobře pohlidal. Je dobre ze hrál půlku zapasu obranářským modem a po 2.setu přepnul do jiné dimenze a vyzkoušel si tak různé styly. Famózní údery, žádná údržba , jeho tenis musí bavit. Jediné zlepšení potrebuje servis, tam to bylo spatne, zejména v prvních dvou setech. Fedal finále je na spadnutí, jedině Stan by malinko mohl tento souboj ohrozit..
Reagovat
Cico93
Reagovat
Pe3k
Forehand a objektivně v jedné větě?
Reagovat
Mayo
Hocikto iný to môže ohroziť len nie Stan. Roger nie je Djokino.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan je pro Feda walkover celou kariéru
Reagovat
Denis92
Traged Zverev je vonku presne ako som pisal. Schwartzmann je motorova mys typu Goffin, ktory moze byt neprijemny super, ale kludne to moze dopadnut tak, ze uhra 5gemov.
Reagovat
ttopi
Goffin je taková malá motorová myš oproti Schwartzmanovi.
Reagovat
Cico93
Presne tak.
Diego je taký malý Dávid Ferrer, možno vekom sa mu priblíži aj výsledkami.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taková Hanka Zagorová, hodná holka je to, všecko, ale už svého času zpívala:

"Proč nejsi větší, proč nejsi větší, aspoň o pár cenťásků..."
Reagovat
turista
Diego dokázal eliminovat těch pár blbých chybějících cm perfektní hrou od základní čáry. Jeho tenisové dovednosti obdivuji.
Reagovat
Pe3k
Ano Zverev hraje tragicky a to byl ještě jeho letošní nejlepší výsledek...Diegovi přeju. Monfils/Berentini v semifinále US open. Nadal o5 ve finále aniž by potkal hráče top 10, klasika.
Reagovat
Cico93
Však tá top 10 je momentálne od 4 miesta tragická, teda s výnimkou Medvedeva. Momentálne sú tam väčšie hrozby ako napr. Kachanov, ktorého tam drží jeden Masters.
Reagovat
Denis92
Mozno za cely turnaj ani nestretne hraca TOP20. Taka paralela s USO17.
Reagovat
Cico93
Sám vieš, že ako u Del potra na US Open 2017 aj teraz napr. u Stana riešiť rebríčky je hlúposť.
Reagovat
Denis92
Ano, je to len cislo. Na druhej strane si obaja dobre pamatame, ako na tom bol DelPo po zapasoch s Thiemom a Federerom. Po 1.sete bol hotovy..
34r Stan by po kombe Djokovic, Medvedev, Federer bol na tom este horsie. Ale zbytocne predbiehat. Snad bude Fedal, nech si to ferovo rozdaju a nebudu ziadne polemiky.
Reagovat
janek_da
2 sety s Djokovicem byly pro Stana fakt narocne
Reagovat
Krisboy
Jistě ještě teď spí.
Reagovat
Denis92
Nie je vsetko len o fyzicke.
Reagovat
janek_da
Nedelej ze Stana chudacka.
Djoka si maze na GS uplne normalne. To neni zadne velkolepe vitezstvi. Joo, kdyby postoupil pres Rogera, to by bylo jine. Ale to je ze tvojich 3 hrozivych zapasu uz jenom jeden.
Reagovat
baggik
Ty seš cocote
Reagovat
JCFerrero
Vidis a djokovic vypadnul s hracom mimo top 20 :D
Reagovat
Pe3k
No byl zraněný a Wawrinka je gs vítěz.
Reagovat
Krisboy
Rafa a Diego podle očekávání, Kopějka zklamal. Ale Márovi to taky přeju. Byl vůbec někdy Monfils v semi na GS? Tady má šanci....
Reagovat
Elip13
Byl na RG a USO.
Reagovat
Krisboy
Jj, už jsem si to taky našel. Tak letos do třetice?
Reagovat
Krisboy
Maťovi, nikoliv Márovi :)
Reagovat
Mayo
Uff, tak to zvládol. Diego bude mega náročný super, s týmto krpáňom sa zvykne trápiť. Ak ho zvládne verím vo finále. Vamos.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vs Cilic - 6:3, 3:6, 6:1, 6:2...2hod 50min...

No. Nebolo to med lízať, hoci výsledok to nenaznačuje..

Prvé dva sety Rafa príliš defenzívny, pomalý, neohrabaný..Clovek mal z toho zlý pocit, Rafa stále pod tlakom, v podstate zapas len sledoval ako divák s raketou v ruke. V koncovke druhého akoby si uvedomil, že on je ten, čo musí loviť, a nie byt lovený...

V tretom sete, kedy breakol súpera, Rafa tam predviedol neuveritelné veci do HL celého turnaja a uspesnym gemom sa dostal nielen na koňa, ale neskor rovno na býka. Nastal agresívny diktát a Rafa sa dostal do podoby, v ktorej by asi chcel byt do konca turnaja. Minimálne od základnej čiary, servis 55% je, povedal by som, ale stále velmi alarmujúci.

Diego v stvrtfinále..Clovekovi sa okamzite vybavia spomienky, ani nie tak na RG18, kde mal Argentínčan karmickú smolu, no skor na AO18, kde odohrali 4hodinový zápas. Ten síce Nadal vyhral, ale o dva dni neskor sa ozvalo koleno a prisiel skreč..Nadala čaká extremne húževnatá, doterná kliešt zvaná Swartzman.

Jo a Mimochodom, Rafa ma najlepší BH smeč z otočky nad hlavou ever. Za tie roky si z toho úderu spravil svoj trademark, parádna vec.
Reagovat
Cico93
Ten BH je tenisová lahôdka.
Reagovat
ipko
bohužiaľ, Roger ho má lepší :)
Reagovat
Pe3k
Tak to je všem jasné...
Reagovat
Mayo
Roger nemá žiaden úder lepší.
Reagovat
janek_da
zase je ale tak cca 2x rychlejsi
Reagovat
janek_da
myslim na servise
Reagovat
Krisboy
4x.
Reagovat
janek_da
je to mozne, ok
Reagovat
Krisboy
Není to zas tak nadsazené. Roger (nejen on, samozřejmě), je schopen odehrát game za minutu. Za tu dobu se při Rafově podání může hrát teprv první výměna, pokud šel přes druhej servis, je to tutovka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios je schopen zahrat servis gem za 25sekund,
Reagovat
Krisboy
25 s? To se El Matador zrovna přesouvá od anusu k rypáčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Od BL je to stejne, možná je Rafa trosku lepší.

Federer má o parník lepší servis - první i druhy a hru na síti.
Reagovat
Cico93
ty si celý parník...
Reagovat
MarcelPersch
S tím servisem souhlasím, ale na síti není o parník lepší, byť tam je každou chvíli. Navíc Rafa ma 100x lepší prohozy.
Reagovat
spaniel
Nadal chodi na sit jen kdyz musi. Nerikam ze je tam spatny, ale nemame ani tuseni, jak by si poradil s tezkymi voleji. A prohozy ma lepsi, ale 100x? :D Takovy rozdil neni ani kezi Federerovymi a Djokovicovymi voleji.
Reagovat
Amputace
Za ty roky, co Rafu sleduji, jsem ho viděl na síti i v dost nejistých pozicích, kdy si nešel pouze pro jistý winner, a musím říct, že je v této herní činnosti extrémně podceňován. Přitom právě tato herní činnost je v jeho pojetí jasným důkazem toho, že není jen nějaký nabušený práskal od základní čáry, ale má v té ruce mimořádný cit a je skvěle technicky vybaven. Pokud jde o srovnání s Rogerem, v mnoha atributech by určitě nad Rafou vyhrál, ale zdaleka ne o tolik, jak se zřejmě může na první pohled zdát. Viz ta hra na síti. Roger je tam samozřejmě prověřen více nebezpečnými situacemi, ovšem Rafu už jsem také mnohokrát viděl zahrát zázračné voleje, a z jistých pozic na rozdíl třeba od Djokoviče na síti chybuje minimálně. Vždycky mě mrzelo, že na sít nechodil víc, zvláště v zápasech s Djokovičem, což by mohl být dobrý recept. Ale v krvi má holt zákodovanou hru od BL a té dá v klíčových momentech prakticky vždy přednost. Přitom mě napadá plno situací z těch epických Rafa-Novak zápasů, kdy mu mohl rychlý přechod na síť zajistit důležité body daleko pravděpodobněji, než setrvání v nekonečném pinkání od BL s nechybujícím Djokovičem.
Reagovat
D@nny
Souhlas. Rafa je na siti, a nebojim se pouzit ten vyraz, opravdu skvely. Ma mimoradny cit a impozantni techniku. Duvod proc nechodi vice na sit, je dle meho nazoru ten, ze byl cely zivot veden k jinemu pojeti hry. Nicmene si taky myslim, ze zejmena v duelech s Djokovicem, by taktika s vetsimi prechody na sit mohla slavit svuj uspech.
Reagovat
turista
No i jako zarytý příznivec Djokiho uznávám, že Rafa je na síti lepší než Novak.
Reagovat
turista
Novak kromě výměn si dokáže solidně pomoci podáním v kritických situacích.
Reagovat
Pe3k
Njn fanda Nadala, přeci byste nečekali, že napíše něco smysluplného...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ho nemá vobec. Nehrá to z otočky nad hlavou z BH, zlomil by si ruku, alebo by to trafil rámom, ako kazdy bezny tenista.
Reagovat
spaniel
Lol. Roger tento úder zahrál určitě víckrát než Nadal.
Reagovat
spaniel
Jen tady je sestřih 30 backhandovych smeci

https://www.youtube.com/watch?v=qFhK8kVj9Ms&feature=share
Reagovat
smazaný uživatel
Pri Rafovi mi príde viac ekvlibristické.
Reagovat
spaniel
Tak na to uz nemam co rict :D
Alenrozhidne bych to nenazval Rafovym trademarkem, kdyz to nekdo jiny dela mnohem casteji (kdyz je mnohem vic na siti). Navic Roger casto i po lajne, dle postaveni soupere, coz mne dojde jeste lepsi. Videl som to i u jinych, treba Wawrinky.
Reagovat
MarcelPersch
Ano, to jsem si říkal cely zapas, že ten neo servis je sice fajn, ale je to skoro vždy jen taková rychlá placka, chybí tomu variabilita toho původního servisu. Dříve si dokázal vždy na BP pomoct prvním servisem, teď tam hodí ránu do půlky site a hotovo. Škoda, mohl by to kombinovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist