Nadal má 12. titul z Roland Garros. Tolik trofejí z jednoho grandslamu nikdo nemá

9. 6. 2019, 15:00
Aktuality 565
FRENCH OPEN - Rafael Nadal je znovu králem Roland Garros. Španělský tenista ve finále na pařížské antuce porazil stejně jako loni Rakušana Dominica Thiema a po vítězství 6-3 5-7 6-1 6-1 vyhrál jako první některý z grandslamů dvanáctkrát.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Třiatřicetiletý Nadal ovládl Roland Garros v letech 2005-08, 2010-2014 a jeho současná vítězná šňůra začala v roce 2017. Dvanácti tituly překonal Australanku Margaret Courtovou, jedenáctinásobnou šampionku Australian Open. Martina Navrátilová je s devíti wimbledonskými výhrami třetí.

"Je fantastické, co jsem tady dokázal, a nedokážu popsat, jak se cítím. Je to sen. V roce 2005 mě nenapadlo, že tady v roce 2019 pořád budu. Je to pro mě neuvěřitelné," řekl Nadal na kurtu v Paříži, kde vyhrál už 94 zápasů a jen dva prohrál.

Do své sbírky Nadal přidal osmnáctý grandslamový vavřín - jednou vyhrál Australian Open, dvakrát Wimbledon a třikrát US Open. V honbě za nejvyšším počtem výher z turnajů velké čtyřky tak ztrácí dva triumfy na Švýcara Rogera Federera.

Vloni porazil Nadal v Paříži Thiema ve finále ve třech setech, ale tentokrát Rakušan zpočátku kladl tužší odpor. V úvodu byl razantnější a přesnější, po brejku vedl 3:2, ale Nadala ztracené podání nabudilo a ziskem čtyř her sadu otočil.

Ve druhém setu bylo o něco méně dlouhých výměn a oba hráči si pevně drželi servis. Až za stavu 6:5 Thiem zariskoval, což mu vyneslo brejk i set.

Poté se začalo projevovat, že Nadal měl mnohem více času na odpočinek, zatímco Thiem musel zvládnout čtvrtfinále i semifinále od čtvrtku do soboty. Rakušan už nevydržel pokračovat v nastoleném tempu a pykal. Svěřenec Carlose Moyi Nadal mu ve třetím setu nedal šanci a povolil mu v něm jen sedm fiftýnů.

Čtvrtý hráč světa Thiem se snažil bojovat a jednoručným bekhendem tu a tam dokázal zlobit. Nadal se ale nenechal rozhodit a držel si vysoký standard. Odvrátil brejkbol v první hře čtvrté sady, další dva ve třetím gamu a dominoval.

I ve čtvrtém setu povolil soupeři jen jednu hru a zápas ukončil po třech hodinách a minutě hry. Za letošní titul si vydělal 2,3 milionu eur (59 milionů korun).

"Tenhle turnaj miluju, je hluboko zapsán v mém srdci a teď jsem samozřejmě smutný, že to zase nevyšlo," řekl Thiem a směrem k Nadalovi doplnil: "Jsi legendou našeho sportu a dnes jsi mi ukázal proč. Já to zkusím zase za rok."

V letech, kdy Nadal neuspěl nebo nehrál, v Paříži zvítězili Švýcaři Roger Federer (2009) a Stan Wawrinka (2015) a Srb Novak Djokovič (2016).

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 42,661.000 dolarů
nedělní výsledky mužů (09. 06. 2019)
• Dvouhra mužů - finále •
Nadal (2-Šp.) - Thiem (4-Rak.) 6-3 5-7 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

565
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
brixner
Rafa si ty trofeje jednou tak vokouše, že mu nezbyde nic a bude muset ject zase příští rok do Paříže vyhrát nějakou novou a nevokousanou:-)
Nejhorší pro nás Rogerovce a pro Srbovce a ostatní "ovce" je, že Rafa se taklenc zakousne i na kurtu, prostě naběhne, srovná lahvičky, poskáče u sítě, nahodí pohled ala Al Pacino, párkrát zařve Vámos a po mečbolu zakouslýho soupeře vodnesou a von si sebere trofej a vodejde si do šatny, kde si v soukromí ještě párkrát trofej vokouše, protože jen pořádně vokousaná trofej se bude na polici vyjímat.
Von se nám ten Rafa ale prokousal k absolutní nesmrtelnosti, někam, na co nemá už nikdo nárok a co už nikdo nezopakuje, protože takovejch kousálistů, jako je von, je poskrovnu, sice ceněj zuby, ale nakonec se všichni vodplazej jako spráskaní psi. Depá, Rafa není žádnej bejk, bejci většinou jen stojej a čuměj, Rafa je tygr, kterej na červenym podkladu, roztrhá úplně vše a všechny!
Chci jen říct, že nic bych nedal za to, že pařížskej pohárek si Rafa vokouše tak patnáctkrát...
Neskutečná poklona!
Neskutečná osobnost!
Bravo!
Reagovat
turista
Může si ty zuby o ty trofeje oštípat. Rozdávání srdcí divákům mám radši než to okusování trofejí.
Reagovat
smazaný uživatel
Emocie, kamosko. To prejde

Vyckaj 2-3 dni a dobre bude. Nole zas bude Rafovi oplácat Rím a dohanat jeho 82 titulov.
Reagovat
turista
Kéž by to někdy dokázal. Stále ztrácí několik kousků (82:74) a už mu chyběly jen 2 kousky na začátku roku 2017 po výhře Noleho v Kataru(69:67 pro Rafu). Dotahování je asi Novakův osud.
Reagovat
turista
To okusování trofejí by si Nadal mohl odpustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně Jako tahání trenek z prdele. Ale to je proste Rafa, děla to takto a je to třeba přijmout. Mě už to ani nerozhaze. Za ty roky...
Reagovat
Franky
Dopingovy kral je spat!!! Bohuzial na rychlych povrchoch kde je treba viac ako len nadopovanu fyzicku bude opat ''zraneny''
Reagovat
acc
Rafa neni muj favorit ale myslim, ze kazdej vi, ze k tomu jak hraje na siti, jakej ma cit pro balon (dobihanej balon z voleje), tak mu zadnej doping nepomuze.
Reagovat
acc
Zaroven si nemyslim, ze jde takhle v tomhle veku s chronickym poskozenim kloubu behat..bez zadnyho zjevnyho omezeni.
Reagovat
baggik
Tak co teda? Si vyber.
Reagovat
acc
:) Techniku ti doping nezlepsi, vytrvalost a silu ano. A Nadalova hra uz neni jen o sile a vytrvalosti. Asi robot..
Reagovat
turista
Robot ne.
Reagovat
JCFerrero
Tvoja matka musela byt nadopovana ked ta rodila
Reagovat
spaniel
Hele, ty ses tady taky predvedl, IQ Ferrero Roche.
Reagovat
JCFerrero
Preco ? Retardovani eleganovci za kazdu cenu sa snazia pospinit rafu a nestaraju sa o toho suchara svajciarskeho co nadava divakom s odpaluje lopticky do hladiska
Reagovat
spaniel
A ty se jim chces za kazdou cenu vyrovnat, jo?
Reagovat
Marduch
Tady se musim Rogera zastat. Tu lopticku neodpalil do divaku, nybrz mimo stadion. Hm. Jako snad tam zrovna nejel nikdo na bicyglu.
Reagovat
acc
trapne...
Reagovat
Franky
takze das ruku do ohna za Rafu ze neberie nic?
Reagovat
RF46
Nedam... Na detektoru lzi by odhalili, ze nemluvim pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oficiálne tlačovky hrácov na GS, sledujete to niekto?...

Tiez uz poznáte tých novinárov po hlase?...

Ten Angličan (Thiem niekedy okolo cca 2:05min) je bozský. A ten Talian, Rafova tlacovka na úvod je tiež dobre známy..Su to vsak pre mna len také mytologické postavy bez tvári.
Reagovat
JCFerrero
Dominik : Najvacsia vyzva v sporte, zdolat Rafu na RG.
Reagovat
stopan
Pekny sen, ale musi na sebe tvrdo popracovat, hlavne mentalne je dost nestabilny ako v semifinale tak aj dnes vydrel break a nasledne zlyhal na servise.
Reagovat
Franky
prekonat Gretzkeho 2857 kanadskych bodov....Thiem je iba frustrovany ako nedokaze to co by Djokovic zvladol lebo je psychicky slaby...3set sa uplne vyhadzal a v 4 uz bol zlomeny...slaba hlava
Reagovat
JCFerrero
Fnuk fnuk
Reagovat
Franky
co nespis mr. anti-fakt?
Reagovat
Mayo
Ako inak (:
Reagovat
panzer.dragon
ikdyž se rafa přiblížil na dohled 2GS k rogerovi tak jsem radši, že to vyhrál rafa než kdyby to urval djoker, bylo ve hře příliš, u rafy je to nakonec furt akceptovatelný a nic zásadního se nemění na pořadí all time best..
Reagovat
turista
Výhry Nadala na RG jsou už únavné. Už je to tzv. žába na prameni. Pro Thiema to muselo být frustrující zase finále s Nadalem a zase s nepořízenou.
Reagovat
aape
únavné nebo ne, nikdo ho nedokázal porazit, takže zase bral trofej, je to problém jeho soupeřů, že se na legendu RG nedokážou připravit..
Reagovat
turista
No jo.
Reagovat
turista
Nakonec i Berďovi zkazil jeho Wimbledonský sen v roce 2010.
Reagovat
panzer.dragon
já co sleduju tenis tak znam Roland Garros v podstatě jen takovýhle rafanovitý.. už se těšim až to padne
Reagovat
spaniel
Bohužel kvůli povinnostem jsem viděl jen 1 set ze semi (RF:RN), což nemělo s tenisem moc společného. Výsledek bez větru by moc jiný nebyl, Roger by bral max set. Z finále jsem viděl 1,5 setu a byla to paráda, neskutečné nasazení a to nej, co může antuka nabídnout. Nevím o nikom, kdo by se s nimi udržel ve výměnách, kromě Djokovice v top formě. Nadal zaslouženě, věřil jsem že Dom nějakou šanci má, ale ještě na to nedozral. Myslím že proti Nadalovi na antuce musí mít člověk pocit, že tam stráví týden a psychicky to nedá. 12RG už nikdo neprekona, možná kdyby svět valil dál bez problémů dalších 200 let, tak se možná někdo najde. Dám tomu forehandovske 1%. Sudičky mu do kolébky sypaly antuku tatrovkou. Nezbývá než pogratulovat.

Novak si rozhodně titul Ultron nezaslouží, už ani nespocitam, kolikrát takhle vyhořel. Jsem zvědavý jak se s tím popisuje na Wimbledonu, jestli není další krize na obzoru. To by zvýšilo šance mnoha hráčům.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekny prispevok.

K tomu Djokovicovi dodám. Je to otvorené. Kozoroh dúfa, ze sa Nole z neuspechu na RG rychlo otrasie, ako po prehre s Wawrinkom napriklad, kedy vyhral dalsie 4 GS v rade..

Na druhu stranu, naposledy ked Djokovic mohol dosiahnut 4 GS v rade a v Parizi sa mu to v roku 2012 nepodarilo. V sezóne uz nic nevyhral a v dalsich dvoch 13/14 ziskal len po jednom GS titule.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je Djokovič. Zdaleka nedosahuje kvalit Federera, nebo Nadala ať už se bavíme o tenise, nebo mimotenisovém vystupování. Djokovič 99% tváří mimo kurt hraje na oko a je to až odporně viditelné. Jakmile začne prohrávat, tak se ukáže jeho pravá natura - .nadávky, urážky, podvádění, rozčilování se - to je true Nole, žádný vysmátý chlapík, který si otevře restauraci v Monte Carlu.

Wimbledon je otevřený. V současném rozpoložení to může vyhrát tak 4-5 lidí.
Reagovat
turista
Je to pitomost co tady píšeš. Djokovič kvalit dvojice Federer a Nadal rozhodně dosahuje a má z nich nejblíž k obyčejným lidem a k dětem. To,že občas rozmlátí raketu se stává. Ví o tom a stydí se za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič neví, co je zač sám. On se za svou kariéru pořádně nenašel a jeho gesta jsou více k smíchu, než k pláči. Stojí nad nějakou propastí mezi normálním životem a duchovnem. Jeden den do ní spadne, druhý den zase vyleze a tak pořád dokola. Na veřejnosti dělá srandičky a je strašně frendly, na kurtu si vymýšlí a porušuje pravidla. Chce být hodný kluk i zlý kluk najednou. Ještě si nevybral světlou, nebo temnou stranu. Třeba takový Nick to má v pejči, ale stojí si za svým názorem, nesnaží se získat publikum, získá si fanoušky pro to, kdo je. Nole se snažím získat všechny a působí u toho až zoufale. To mě na něm sere. Kdyby byl pořád starý Nole, rozbíjel rakety, nadával divákům, tak bude mít více fans, než když jeden den nadává a druhý den posílá srdíčka a pozitivní čakry.
Reagovat
turista
Každý hráč, ale i každý člověk má svě světlé a stinné stránky.
Reagovat
smazaný uživatel
To nerozporuji, ale když už jsi jednou nějaký, tak se nesnažím měnit jenom proto, aby mě měli všichni rádi. Djokovič nemá vlastní názor a jde to vidět. Stačil Imaz a udělal z něj poloblázna za pár měsíců.
Reagovat
Mayo
Nestačím sa čudovať čo píšeš posledné dni Kamile :O
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě to tak vidím. :)
Reagovat
spaniel
Cim ma nejbliz k obycejnym lidem prosim te? Ma o 10 milionu dolaru min nez oni?
Reagovat
turista
Dává nejvíc peněz na pomoc potřebným včetně dětí. Naproti tomu Nadalovo muzeum, hotel, rehabilitační klinika a tenisová škola v Manacoru je byznys na druhou, dobrá investice, ale žádná charita. Loni v létě jsem tam byl.
Reagovat
spaniel
Dej mne porovnani kolik kdo dal. Pokud vim, Roger uz nalil do sve charity 100 milionu. A taky nezamenuj akademii RN s jeho charitou. Jelikoz zacali driv, vsadil bych se, ze dali mnohem vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Pán Carlos Moya je pri Rafovi od roku 2017..Z 10 GS turnajov spolu s Rafom 4 vyhral, hral 2 finále, semifinále, osemfinále a dvakrát skreč.

Oproti posledným dvom rokom so strýčkom, úžasný progres.
Reagovat
panzer.dragon
zase mam jedno nepodložené info, nyní je djok jistý jako nasazená jednička do wimblu, nyní je druhý nasazený pro wimbl rafa, třetí fedex, pokud fedex vyhraje halle tak bude druhý nasazený fedex a má jistotu, že se vyhne až do finále djokovi, taky rafa tím pádem může být v semi u djoka

můžete to pls někdo potvrdit?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to moze vypálit Rafa vs Roger v SF tak či onak.

Byt v pavuku s Rogerom znamená aj fakt, ze skoro vzdy dostane prednost na centri. Na jednotke Rafa hlupo vypadol s Mullerom onehdy..
Reagovat
panzer.dragon
to ano, ale semi rafa djok může nastat jen za předpokladu, že bude rafa nasazena trojka..
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, ze Rafa zase dostane Novaka a nějaký ten zapas mimo centr taky bude muset přežít, snad to bude s někým neškodným.
Reagovat
Denis92
A minuly rok Roger s Andersonom..

Ale kiezby bolo SF Federer Nadal. Nech si daju odvetu ako za starych cias. RG a nasledne Wimbledon
Reagovat
panzer.dragon
raději bych to semi s rafou nechal na djokovi a roger až s vítězem

neni nutný aby roger na starý kolena měl v semi rafu a ve finále djoka :-)))
Reagovat
Denis92
No ved jasne. To je presne to, o com som vravel.

Roger by potreboval pomoc zrebu, rovnako ako Rafa dostal na RG.
Verim mu, ze dokaze zahrat jeden top zapas proti Djokovicovi ci Nadalovi, ale oboch neda. A to v pavuku budu dalsie nastrahy..
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vymyslet ale Rogerovo Halle by udělalo v nasazováni vítr. Má ztrátu na Rafu v žebříčku 1300 bodu a ve Wimbledonu berou výsledky na trávě za poslední dva roky ne? Loni oba semi a předloni to Rafa rupnul v osmifinale a Federer bral titul. Podle mě bude Roger dvojka.
Reagovat
Denis92
Roger vypadol uz v QF. Niekde som cital, ze ak Nadal vyhra RG tak bude dvojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry, ale oni počítají travu 2 roky zpět tuším
Reagovat
Ereinion
mělo by to tak být...nyní má Nadal v travntaém žebříčku náskok 820 bodů na Federera, takže případná výhra v Halle za 100 (500+500) bodů by stačila...
Reagovat
Ereinion
1000 bodů
Reagovat
Denis92
Halle je len za 500
Reagovat
Ereinion
jo, ale v travnatém žebříčku za 1000, protože výsledky z přípravných turnajů se zdvojnásobují
Reagovat
smazaný uživatel
A Nadal nebude hrát žádný přípravný turnaj, takže může jít jako trojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Respektive Rafa půjde určitě jako trojka. Roger má za dva roky (které ve wimbledonu zohlednují do nasazování) mnohem více bodů z trávy. Navíc ještě něco nasbírá v Halle letos.
Reagovat
panzer.dragon
Nadal says he does not plan to play a tournament before Wimbledon in order to protect his health
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako ako pred rokom.
Reagovat
MarcelPersch
Takže bude nejspíš 3. nasazeny, doufám, ze bude v polovině Djoka, Federer se rozehrává k úžasné druhé půlce roku.
Reagovat
Franky
in order to get rid of anabolics in time...
Reagovat
Fandina
Připadalo mi to až úsměvné, jak Rafa hrál. Jako buldog běhal, vracel i útočil. Po prohraném setu nasadil ještě vyšší level. Na druhou stranu, je to obdivuhodné, takový výkon, ale mně to tentokrát připadalo až směšné. Co se týká Dominika, tak v mých očích stoupl, hrál líp než minulý rok a i když to nakonec dopadlo, jak to dopadlo, dovedu si představit, že kdyby Rafa trochu ubral, mohlo to dopadnout i jinak. TAk příště budu držet palce Dome. Komm!!!
Reagovat
turista
Dominic hrál výborně v prvních dvou setech. Zazdil ale big pointy. Ve 3.a ve 4.setu už hrál hluboko pod svými možnostmi. Ta finále s Nadalem nedávají hráči, kteří ho v jiné fázi turnajů jsou schopni vyřadit Thiem, Fognini, Tsitsipas, Kyrgios.
Reagovat
brixner
Nemám slov, prostě nemám...
Asi to tak bude lepší!
Reagovat
Fransoas
To,co dokázal Rafa na RG už nikdo nepřekoná.Na tomto povrch v podstatě nemá skoro nikdo šanci.Hrát proti němu by znamenalo hrát na 100 %,mít k tomu jěště obrovské štěstí.Donutit ho k nějaké chybě je takřka nemožné.Těch míčků co zahrál na čáru případně hodně blízko se nedalo spočítat.

V jednom kometáři jsem zaznamenal,že mladý hráči nechtějí makat.S tím bych úplně nesouhlasil.Záleží taky na tom,co Nadal soupeřům dovolí.Jeho hra mi připadá jako z jiného světa a překonat jeho herní bariéru - to by se rovnalo velkému zázraku.
Reagovat
stopan
No v podstate mu k tomu dopomohla aj obrovska herna kriza na antuke a velmi velmi priaznivy zreb, Nadal na antuke nie je neporazitelny az na mozno unaveneho thiema nenarazil na hraca so spickovym tenisovym vykonom, a ten treba proti nadalovy na antuke podat. Na druhej strane ak Nadal nemusel az do finale hrat na maximalny vykon, tak to svedci len o hernej a hracskej krize atp, chabju antukovy specialisti ako Coria, Kuerten, Moya a pod.
Nadala ludia a fanusikovia dvihali tento rok do nebies aj v australii, do finale nemal poriadneho konkurenta supera, kazdy sa oahanal Nadalovym neskutocnym tenisom, prisiel djokovic a nadal bol zrely na uterak. Ani tento Nadal uz nie je ten spred 10tich rokov, uz nie je tak rychly, vtedajsi Nadal by toho dnesneho porazil si trufam povedat, co chyba v tenise tak to konkurencia, tradicne tenisove krajiny Rusko, spanielsko, nemecko, Francuzko, Britania a najma USA a Australia nie su schopne vyprodukovat nove tenisove tvare so spickovym tenisom, naopak dementov ako Kyrgios, Tomic, Zverev u nas na Slovensku bohuzial Klizan. Big 3 nie neporazitelna, ale pri dnesnom mentalnom nastaveni a pristupe mladeze, mladych hracov mozu tahat do 40tky, pred 15-20 rokmi by mali podstatne vacsi problem sa udrzat po 30tke na vrchole ako dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze Djokovic s Nadalom sa na spicku dostali este ako tínedzeri a Federer krátko po 20ke je to skor o ich výnimočnosti, resp. z velkej časti..
Reagovat
stopan
Skor vynimocnost je v tom, ze sucasna doba nie je schopna vychovat podobnych dravcov ako boli oni, tenisove osobnosti mala kazda dekada tenisu, ale v sucanosti vznikla jedna velka diera. tenisova generacia tenistov po roku 1989 je skor znama svojimi vystrelkami a aroganciou a mentalnou labilitou ako tenisovym kumstom a o tom to je (napr. Kyrgios, Tomic, Klizan, Zverev ciste psycho)
Reagovat
stopan
Kazdy hrac top urovne sa prejavil v mladom veku, ako sa prejavili Djokovic, Murray, Nadal, federer, tak pred nimi sa drali dopredu mladi Aggasi, Sampras, Coria, Kuerten, rafter, Ivanisevic, Lendl, Borg atd atd. nikto z nich sa nedostal zazracne navrchol az po 30tke, po 30tke ich uz vytlacala nova nastupujuca generacia, co prave v dnesnom tenise absolutne absentuje, najma tenisove krajiny nie su schopne vyprodukovat top hracov.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tých, ktorých si vymenoval. Ti sa nikdy neudrzali v spicke dlhodobo. Nikto z mladých ich vyslovene nevytlacil, proste zacali prehravat s celou paletou hracov..

Skúsme si odmysliet big3..Tak potom mame na okruhu hracov, kde vidime úplne bezné veci. Vstup, vrchol výkonnosti a upadok tesne pred 30, alebo po.

Berdych, Tsonga, Ferrer, Cilic, Nishi, Roddick a i.

Keby nebola top 3+Murray, tak títo hráci maju aj cez 3-5GS a niekto mozno aj viac.
Reagovat
stopan
No jasne Aggasi, Sampras, Lendl Borg sa neudrzali dlhodobo, len taky Sampras bol 6 krat koncorocna jednotka ak sa nemylim, a ze ich nevytlacili mladi, no jasne ze nie, mlady federer porazil Samprasa na wimbledonu, sam si protirecis, pretoze aj dnes big 3 dokaze prehrat s nizsie postevenymi hracmi, ale ty si nepochopil pointu, ani si to nechces priznat ako fanda Nadala, ze tu proste zlyhava konkurencioschopnost atp a prakticky ziadny nastup mladych hracov s vitaznou mentalito a dravostou.
Reagovat
stopan
Berdych Tsonga, Ferrer, Safin, Nalbandian tvorili dlho stabilnu sucast top 20, tento sled hracov akoby sa vytratil a nastala akoby velka herna diera medzi big3 a zbytkom atp.
Reagovat
smazaný uživatel
Coria, Kuerten, Rafter; Ivanisevic
Reagovat
turista
Až Nadal skončí, zájem hráčů o tenis na antuce se zvýší. Příliš dlouho trvající dominance jednoho hráče je kontraproduktivní.
Reagovat
panzer.dragon
rafo a jeho fans užijte si pocit mít 18 GS, my fedex fans to známe a je to fajn pocit..
Reagovat
smazaný uživatel
18-20 mal Fed v rýchlom slede, takze by to bolo fajn vybavit co najskor :)
Reagovat
panzer.dragon
chtěl jsem jen pogratulovat, nic víc.. :-) (pamatuju si jak jsem si v kanclu vystavil takovou pěknou animaci fedexe s 18 a za chvíli sem to musel přvěšovat :-) )

fajn by to možná bylo, ale RG je jen jedno ročně.. víš jak, teď zas musíte rok počkat
Reagovat
dappe
K tomu je ale potřeba být úspěšný na více než jednom GS. :)

Pravda je, že pokud by se Nadalovi ještě povedly dva GS mimo RG, tak bude asi statisticky Federera ohrožovat, bohužel. Ale uvidíme, po Wimbledonu může být vše zase jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Ludia casto podlahnú pozápasovej emócii a v ten den okamzite vedia odhadnut tenisovu buducnost v horizonte 3 rokov.

Ale optimizmom v kontexte pomyselnej 20ky ma nenaplna RG. Ale predovsetkým Nadalova výkonnost z posledných edícii AO, USO, ci W...Uz strasne dlho tam nevypadol v prvom tyzdni, prakticky hra pernamentne finále, semifinále. Končekami prstov sa tych trofejí dotýka, chýba posledný krok.
Reagovat
Ondra979
no koncekami, tak to si to idealizujes, to se priznej. Realnou sanci mel ve W, a tezko rict, jestli se to bud letos opakovat, loni bylo sucho. Jinde na titul nebylo
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne si myslim, ze finalista AO19 mal lepsiu vykonnost ako vitaz AO18..

Ide o to, ze vyhrat to vzdy niekto musí a niekedy mas proste smolu na oponenta. Cez Djokovica v Melbourne nesiel vlak. Ale na W. to bolo o jednej lopte.
Reagovat
spaniel
Ve finále tu výkonnost z turnaje nepotvrdil a zahrál hodně bídně. Kdybych to měl brát takhle, tak Roger z W 08 nebo AO 09 měl lepší výkonnost než většina vítězů později.
Reagovat
RF46
Jo, ja uznavam, ze uz sem Rafu odepsal. Podle lekaru, zdravi, prestavek atd., to vypadalo na konec (nepral sem si to!). Jenze se vzdy vratil, jako by mel kolena novy...
Reagovat
dappe
Nadal určitě patří ke kandidátům na titul a taky z těchto turnajů "musí" ještě něco povyhrávat. 12 z 18 je totiž šílené obousměrně :) Unikátní, a zřejmě nepřekonatelný zápis 12 GS na RG, ale zároveň to nestačí na rekord v počtu GS, protože ve všem ostatním za rivalem také nepřekonatelně zaostává.
Reagovat
smazaný uživatel
To je uz podmnozinka a uhol pohladu..

Ak budu mat obaja po 20, Nadal nebude zaostávat lebo ma vacsinu z antuky..Naopak, práve tento magický počin ho oddelí, lebo to je to najviac, co tenisová historia zaznamenala.
Reagovat
RF46
uhel pohledu, ano. Priklad - ja osobne bych si vice vazil vykonu 5+5+5+5 nebo 0+0+0+25.
Reagovat
RF46
*nez
Reagovat
Ondra979
tak to je naprosto jasne, ale tady proste RAfa fanatici nikdy, nidky neuznaji, ze to tak je
Reagovat
smazaný uživatel
No lenze tie tri nuly aktuálne nie sú :)

To je pointa...

Rafa ma kariérny GS, vlastne ho dosiahol ako prvy z big 3, na ziadnych povrchoch sa nemusel spoliehat na Soderlingov a podobne, vybavil si to jak s Federerom na tráve aj s Djokovicom na harde. Urobil niekolko dvojiciek RG+W, vyhral ako jediny 3GS na 3 roznych povrchoch za sebou..Takze nejaké rozlozenie 2+2+2, ci 3+3+3 je uz druhoradé.
Reagovat
RF46
Si spravny fanousek Nadala a do krve ho budes obhajovat at uz smysluplne nebo ne. Ja to beru, ok. Jen tu realitu tolik neohybej :)
Reagovat
spaniel
Realita je, že je tak neskutečně silný na antuce že její magnetické pole pokřivilo celou kariéru. Ty věčně říkáš, že tenis na trávě je trepanie kobercov a bumbum tenis, tak je mně jasné jak bys vnímal kdyby měl Roger z 20GS 15 Wimbledonu. To bychom si něco vyslechli...
Reagovat
dappe
No, při 20:20 je to čistě úhel pohledu. Ty budeš tvrdit tohle, já zase to, zda můžeme považovat za nejlepšího toho, kdo na druhého ve 3 ze 4 hlavních turnajů tak výrazně ztrácí?

V žádném jiném sportu nemám své oblíbence historicky tak úspěšné, takže si přeji, aby alespoň Federer končil jako nejúspěšnější hráč. Když má být překonán, tak ať je to až po jeho konci.
Reagovat
MarcelPersch
Pokud to budeš brát takhle, tak Wimbledon a RG respektive, nemůžeme počítat, protože to jsou jejich nejúspěšnější grandslamy, zbývají tedy 2/4, kdy Rafa ztrácí na US open 2 tituly, pokud by letos vyhrál, tak jen jeden, to není velký rozdíl. Pravda ztrácí hodně na australian open, ale ten rozdíl není tak markantní, když od toho odečteme, jak dominantní je na RG.

Já jsem přesvědčen, že Rafa v sobě ještě 2 GS mimo RG má, posledních 10 let se mu dost dařilo na US Open, tak asi tam jeden dá a pak snad Wimbledon. Pokud by k tomu ještě vyhrál 1 FO, mně osobně by to stačilo, abych ho dal před Rogera, pokud ten zůstane na tom, na čem je.
Reagovat
dappe
Pokud je vyhraje, tak ano. Za více než 5 let ale takový turnaj vyhrál jeden. Momentálně je ten poměr tebou jmenovaných hardových GS 11:4 pro RF, což nelze jen tak přejít...:)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/wesportfr/status/1137783525212655616?s=20

Lol
Reagovat
RF46
Ja bych tomu i veril..ale musel by to byt pricesek :)
Reagovat
Patik
Pf...káva na monitore..:)
Reagovat
Patik
to malo ísť nižšie..:)
Reagovat
Patik
k tomu AO 2020 pre Rafu. :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Padme
Taky fandím Rogerovi, ale to přece neznamená, že budu zpochybňovat Rafovy úspěchy. Dominikovi přeji, aby na nějaký GS titul dosáhnul. Je to sympatický hráč a měl dneska pár hezkých momentů. A určitě byl druhým nejlepším hráčem turnaje, všechna čest.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo to mysli vážně, někdo ne. Ono v realitě nelze srovnávát big3 prakticky vůbec. Každý nastoupil v jinou dobu, v jiné konkurenci. Každý umí něco jiného. Pro Rafu je antuka obývák, na RG je nehratelny, ale zase nemá TM, nebo více titulu z neantukovych GS, mimo antuku žádný GS neobhajil. Federer by zase bez roku 2009 neměl French Open asi nikdy a Djokovic dokázal vše, co ti dva ne, ale zase vyhořel na olympiade. Výsledek je ten, ze nikdo z big3 zatím nevyhrál každý GS 2x a to jenom svědci o tom, ze z nich teď není nejlepší ani jeden. Jsou na tom proste stejně.
Reagovat
JCFerrero
Vyhrat nejaky GS 2x tak k tomu rafa mal tak blizko keby sa nezranil napr len proti wawrinkovi, djokovic a federer vyhrat 2x rg mali od toho 1000 mil daleko
Reagovat
jackiec
Stana by nedal,ten měl životní formu
Reagovat
smazaný uživatel
AO2020, ultimate challenge pre Rafu...

Čaká sa...
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě. Má šanci i na USO; ale začátkem sezóny je možnost vyhrát určitě vyšší; než v její druhé polovině.
Reagovat
Marduch
Letos jsem se tesil, kdo z nich to da podruhy...odkladame:)
Reagovat
smazaný uživatel
Este bude pár pokusov, nie vela.
Reagovat
turista
Jsou na tom v podstatě stejně. Letos byl Nadal na antuce rozhodně hratelný. Prohrál na ní 3x stejně jako Djokovič. Ale soupeři prostě vyhořeli.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafanům. Ještě 2x RG a jedno USO a bude to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky Mute!!...

Karavána jede dál..:)
Reagovat
Patik
Nadal vyhral ? som v šoku..čakal to niekto ? výsledky vozíčkarov nevie niekto ?..ale teraz už naspäť k normálnemu tenisu...neviete niekto či je Nole prihlásený do Queensu ? nejaké vyjadrenie na zbytok sezóny ?
Reagovat
MarcelPersch
Zatím není
Reagovat
smazaný uživatel
No v soku si..

Kedze si celu antukovu sezonu predpovedal jeho zlyhanie, ty trumpeto..

No vidis, a dnes mas uz klud :)
Reagovat
Patik
a trafil som nie ?
Reagovat
atptour
Tenis je normální celou sezónu, jen ty si zjevně nenormální...
Reagovat
Patik
prepáč myslel som normálne turnaje a grandslamy s organizáciou na úrovni.
Reagovat
atptour
jsi
Reagovat
Franky
Gratulacia k 18GS 12FO a zaroven jeho poslednemu GS ktory dosiahol, je to krasne cislo a zaroven ho to upevnilo na historickom 2mieste v majoroch este raz gratulacia!!
Reagovat
JCFerrero
Neplackaj rogerkov sluha, plackas ako rogerko ked dostava nakladacku od rafu 15:26 juuuuj fnuk fnuk fnuk
Reagovat
Franky
15:24 over si najprv fakty...jo mimochodom mimo antuku je to 13:12 pre Rogera...trapak bez faktov...
Reagovat
smazaný uživatel
Franky goes to Bollywood :)
Reagovat
hippos
uplne vidim jak se rafa s rogerem hadaji kdo je vetsi prisluhovac na tenisportalu
cocoti fanaticti:D
Reagovat
RF46
Rafa ma stesti v tom, ze antuka je na ustupu a neni tady konkurence. Na hardu muze vyhrat podstatne vice tenistu, na cihle bylo adeptu na titul..2? 3?
Reagovat
smazaný uživatel
No skus, tych favoritov hardu. Som samé ucho. Snad z teba ale nevypadne nejaký Cilic alebo Nishikori :)
Reagovat
panzer.dragon
oproti antuce (rafa, djok, thiem) bych k těmhle třem přidal fedexe, delpa a asi i zvereva (ikdyž je jalovej na GS)
Reagovat
Denis92
Kludne ak ten Cilic. USO uz vyhral, hral finale aj AO a W. Takisto Stan. Okruh mozmych vitazov je mimo antuky vyrazne sirsi.
Reagovat
MarcelPersch
Federer a Stan jsou v okruhu favoritu i na FO, přece jen jsou to šampioni.
Reagovat
panzer.dragon
ten Fedex je spíš zbožný přání.. reálně to favorit nemůže být pokud hrajou ty tři ostatní (djok, rafa, thiem), jinde než na antuce je favoritem společně s nima, ale na tý antuce rozhodně nestojí na stejným levelu jako oni
Reagovat
MarcelPersch
Thiema nebo Djoka letos klidně mohl dat.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite Cilic a Wawrinka :)

To mozem povedat, ze Fognini je favoritom RG..:)

Thiem na antuke je jediny tenista mimo BIG 3, ktory dosahuje ich uroven.
Reagovat
Denis92
A kolko tych RG Fognini vyhral? Alebo aspon ucasti vo finale? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cize ked vyhral Nadal 12krat RG, tak na antuke je len jeden kandidát?..Ale ak by trebars 6 finále prehral, uz by bolo viac kandidátov, ci ako?

Thiem, Zverev, Tsitsipas, Wawrinka ich oblubene povrchy su antuka mimochodom..
Reagovat
Denis92
Aj Cuevasov ci Bautistov oblubeny povrch je antuka. Nevytahuj mena z klobuka, ktore nehrali viac ako QF.

Stana by som medzi favoritov pred turnajom urcite neradil, ale dostava da do formy a na USO moze zamiesat kartami.
Reagovat
smazaný uživatel
Bautistov oblubeny povrch nie je antuka..

Ziadny klobuk, reálne veci. Povedz mi, kto má vykonnost Thiema na antuke dnes na harde?
Reagovat
Denis92
Podla teba aj Tsitsipas :)

Lenze ide o to, ze na harde neni taky hegemon ako je Rafa na antuke. Preto tam vyhrali tituly Wawrinka, Cilic, DelPotro, samozrejme Murray.
Ked chces vyhrat RG, tak musis zdolat Nadala, co je takmer nemozne. Preto za poslednych 15r. mame len 3 inych vitazov a z toho sa Nadal raz odhlasil..
Kdezto na harde, su tie rozdiely mensie a boli upsety vo finale na ukor favoritov ci uz Feda, Noleho alebo aj Rafu.
Reagovat
RF46
Ten tsitsipas se Zverevem se ti opravdu povedl...to sou aspon vrstevnici Rafy, kteri s nim o titul zapoli roky..:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aby sa z RG netesil skor Tsitsipas, este pred Thiemom, pisem to uz dlhsie.
Reagovat
RF46
To je klidne mozny, ja ale poukazoval na tu ptakovinu cos napsal.
Reagovat
panzer.dragon
favoriti je silný slovo, ale vyhrát hardovej turnaj můžou a nikdo by se nijak extra nedivil (už to tu bylo :-), ten čilič je spíš na chvostu týhle skupiny)
Reagovat
RF46
ano, si same ucho :)
Reagovat
RF46
Gratuleace. Trosku to jen kazi, ze Thiem nemel tolik vasu na odpocinek a Rafa to mel vymeteny do finale...ale to tak bude vzdy.
Reagovat
Jan
Nebyl to regulerní zápas. Hráči neměli stejné podmínky. Zatímco Rafa měl den odpočinku, Thiem bojoval s Djokovičem. Rafa za to nemůže, ale je to hanba organizátorů. Dokud byl Thiem při síle, byl Rafovi vyrovnaným soupeřem nebo ho i přehrával. Děje se to bohužel i v jiných sportech. Takový výsledek je pak k ničemu.
Reagovat
mats23
co ine mali urobit organizatori?
Reagovat
Ondra979
dalsi vec, potvrdilo se, ze RG je jina soutez. Prestoze nebyl RAfa zdaleka tak suverenni az do Rima, kde uspel, tak tady ho nikdo neohrozil. A tak to muze byt i za rok, pokud nebude hrat aspon dva tezke zapasy po sobe, tak asi neprohraje. Chytit Thiema do SF by mohlo byt neprijemnejsi, ale stejne by to dal. A smerem k Wimblasu - favorit c 1 Novak, to je bez debat. URcite si bude chtit spravit chut. Doufam, ze Fed se dobre pripravi a bude asi favoritem c 2, pak Nadal ale ve W se muze stat leccos, Gyros tam bude, Tsitsi muze byt nebezpecny a i dalsi
Reagovat
Denis92
Vobec nie som presvedceny o tom, ze by dal v SF Thiema a vo finale Novaka.
Reagovat
Ondra979
mohl by, ale bylo by zajimave, kdyby hral s Thiemem 5 setu v SF a pak sel na odpocatejsiho Novaka ve finale. Ale do takove situace se proste zatim nedostal, takze muzem jen spekulovat
Reagovat
smazaný uživatel
Si presvedčený, ze Thiem s Nadalom nema sancu vo finále, ktore sme videli.

Ale v SF, je to zrazu otázka :)
Reagovat
Ondra979
v SF by byl na Thieme mensi tlak nez ve finale, takze by pravdepodobne kladl vetsi odpor, ale prece jen by to nestacilo, to jsme videli.
Reagovat
Denis92
Thiem nemal dnes sancu vzhladom na vsetky okolnosti, co sa napokon aj potvrdilo.
Thiem v semifinale by mu sposobil viacej problemov, ale netvrdim, ze by ho porazil. Skor nie..
Podstatou vsak bolo, ze keby po narocnom semi isiel hrat finale s Djokovicom, tak by pre mna nebol favorit. Hoci RG je jeho kralovstvo. Predsalen by mal Novaka v hlave, ako mal v Australii.
Aj dnes bol zo zaciatku velmi nervozny, ale Thiem to nedokazal vyuzit.
S Djokovicom by to bol uplne iny zapas, pretoze vieme co vsetko by bolo v hre a posledna vec, po ktorej Djokovic najviac tuzi, je zdolat Nadala vo finale RG. O tom som presvedceny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nervozny by bol aj Djokovic. Videli sme to aj v Ríme, totálne skraty...
Reagovat
Denis92
Tak Rim bolo rovnake fiasko ako RG. To by som vobec nevytahoval.
Reagovat
Marduch
Nerekl bych, v Rime odpadnul, tady to proste byla pretahovana s tim, ze Thiem byl v nekterych momentech udernejsi vcetne servisu.
Reagovat
Denis92
No ja som narazal na finalove zapasy. Proti Nadalovi vzdy stal fyzicky vycerpany super z predch.zapasov kvoli narocnosti zapasov a nahustenemu porgramu kvoli pocasiu.
Reagovat
turista
Prostě hrát proti unavenému soupeři je klika.
Reagovat
turista
Jistěže. Djoki se netajil tím, že vyhrál Paříž a porazit tam Nadala byl jeho nejdůležitější letošní cíl. Bohužel nesplněno. Thiem si na něj daleko víc věří než na Nadala. Cestou nahoru měl Novak v Římě a v Paříži daleko těžší soupeře a podmínky než Nadal. Aspoň, že má ten Madrid. Ale oklepe se a pojede dál.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
RF46
Co unava?
Reagovat
safi1313
Rafa neskutecnej .. žádný pinkani, žádná údržba.. neustálý tlak , přechod z obrany do útoky , forhend tradičně už super ale ten backhand???!!! Ten byl neuvěřitelnej - ty winnery z něho, žádný slice.. proste úplný tenisový porno:)) .. fakt super vidět Rafu v téhle formě.. ta výkonnost je taková ze opravdu - už sem to tu někde četl - kolik let bude ještě hrat, tolikrát je favorit na vítěze FO .. těším se na W - doufám v podobne Péčko ze strany Rogera !!! Rafa+Roger 4ever
Reagovat
mats23
+1
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/Byf5OCHI5l6/

:))
Reagovat
Ondra979
no gratulace Nadalovi, je to zvire. Dominic si nemuze dovovlit takove vypadky, jestli ho tady chce nekdy porazit, potreboval by asi specialniho mentalniho kouce :). Jinak je to prost trochu nuda tenhle GS, kdyby tady letos nebyl Fed, tak jsem asi sledoval az finale, mozna jedno SF. Proste mnohokrat ohrana pisnicka, Rafa za to nemuze, ale mladsi hraci tu rukavici ne a ne zvednout, bud se jim nechce makat nebo nevim..pritom je to urcite hodne o tvrde praci a vuli uspet tady. Kolikrat to tady Rafa muze jsete vyhrat? PRed timto RG jsem myslel, ze 2x, ale ted fakt nevim. Musime to brat rok za rokem, protoze zatim nejsou lidi :(
Reagovat
smazaný uživatel
Abys porazil Nadala na RG tak nesmis mít ideálně nikoho. Žádné kouče, žádnou strategii, proste jít tam a rozjebat ho winnerama. Když začneš přemýšlet, tak jsi skončil. A to se povedlo v historii dvěma lidem. Všichni moc mysli. Musis hrát na 200% riziko a buď to vyjde, nebo ne.
Reagovat
jackiec
no jo ale při 200% riziku uděláš milion chyb, navíc na té pomalé antuce je skoro nemožné dát nadalovi winner, člověk už si kolikrát dnes myslel že je winner a on to ještě 3krát vrátí!a vystřílet nadala na 3-5 setů to asi nejde aby to vycházelo víc jak set, viz. dnes thiem
Reagovat
Ondra979
asi na tom neco je, nepremyslet a zkusit ho umlatit. Sveho casu na to podle me FEderer mohl mit herne, ale v hlave si neveril, ze by to mohlo fungovat. Soderling ukalza, ze vyjimecne to lze. Novakova vyhra je z jineho soudku, tam byl navic Nadal z formy. No k mozna za rok, letos navic hralo vse do karet RAfovi, aby tohonebylo malo, to vzdy taky nebude. Ale ty mladosi krome Thiema, i kdyz ten uz neni uplny ucho, fakt slabota, to se neda svitit
Reagovat
jackiec
thiem ho chtěl dnes taky umlátit a jak dopadl???mi řekni kdo by dokázal 4-5 setů sázet na antuce nadalovi winnery když na takový winner potřebuješ dalších 5 riskantních úderů protože nadal stejně vše doklouže...
Reagovat
Ondra979
no nedopadlo to, jasne, ale zajimave je, ze Thiem to dokaze na dva vitezne, tam uz nema problem ho dorazit. Tady je to samozrejme tezsi, ale na to musi byt pripraven, ten treti set odevzdal a pak uz se nedokazal vratit zpet, i kdyz se o neco zlepsil. Kdyby udrzel svou uroven, tak by asi stejne prohral, ale byla by to bitva az do konce.
Reagovat
jackiec
To jo no,ale porazit Nadala na Masters 1000 či 500,kde se hraje denně a na dva sety, kdy už tak dobře neregeneruje je snažší než na tři vítězné v Paříž kde je jako v obýváku
Reagovat
turista
Spíš doběhne. Doklouzávání míčů je specialita Djokoviče a ne Nadala. Nadal se snaží vše spíš doběhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic by to finále podle mě prohrál i kdyby tam byl. Mě nejvíce na RG mrzí ten vítr v semifinále s Rogerem. Mohl to být strasne pěkný zapas. Takhle to byla taková placana v hurikánu úplně o nicem. Za rok to bude jiné, Tsitsipas dozraje, Muže mít šanci. Letos Rafovi vyšlo úplně vše včetně losu, nebo počasí a skvěle načasované formy. To se příště stát nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy si to predstavujete jak koza Petržel..:)

Umlatit winnerami?...Z baseliny?..A to ako?...

Najprv sa k tým winnerom musis dostat a tú výmenu si vypracovat do polohy, kedy ho mozes aplikovat..Cize potrebujes v prvom rade spickovu hru od zakladnej čiary a mat trochu stastie, ze Nadal bude vracat kratsie lopty a nie z tej úpornej defenzívy vsetko lopty 15cm od BL, a este k tomu na BH..

Soderling zas nebol úplný nazdárek, ked vyradil Nadala, postupil do finále a to iste zopakoval aj o rok. Takze sice blesk z jasneho neba, ale urcite od jedneho z 5-6 najlepsich antukarov poslednej dekády na RG. Viac ako dve finále ma len Djokovic, Nadal, Wawrinka/Federer rovnako ale s triumfom, dve taktiez Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má 5 finále kamos
Reagovat
jackiec
navíc já bych tu porážku se švédem přece jen krotil, tam byl nadal psychicky dole z rozvodu rodičů, jinak by asi nevyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda.
Reagovat
safi1313
Rafu nejde umlátit na FO.. dneska to spis působilo opačne .. 4 sety rafa tlačil a nepřestaval.. a když náhodou byl pod tlakem tak vytáhl nějakou brutalitu.. v tehle formě rafa podle me porazit nejde nikým.. Soderling se nemusí furt omilat ze ho porazil .. stane se .. tipuju ze kdyby po tom zápase nastoupil proti Rafovi desetkrát za sebou tak ho Rafa smazne
Reagovat
MarcelPersch
A v roce 2009 nebyl? Jeho rodiče se rozvedli, měl obvazana obě kolena, mentálně byl mimo, což je vidět na zpackane antukové sezóně a zbytku.
Reagovat
Ondra979
urcite nebyl tak mimo jako 2015, vyhral sve jedine AO. Jestli mel obvazana kolena nebo ne je jedno, proste hral a prohral. a na rozvod bych to nesvadel, proste Sod byl ten den lepsi, ale vy to nikdy neuznate, jste trapni
Reagovat
dunphy
Už se mega těším na trávu a hlavně na Wimbledon. Vyhrajou ho Fedex, Kiki Bertens, Bryanovi, Bára s GOAT-Wei a Kontinen/Watson :))
Reagovat
Herbert_Hoover
Kiki a Wimblas? To asi nee :)
Reagovat
dunphy
Hele, možný je úplně všechno :D

Pro ilustraci záznam výsledků Ash Barty na RG:

2012 R1
2013 R2
2014 R1
2017 R1
2018 R2
2019 W

A Kiki ve Wimblu:

2012 R2
2013 R1
2014 Q1
2015 R1
2016 R3
2017 R1
2018 QF
2019 ?

To není horší než Ash, naopak ještě lepší. Ve WTA už teď opravdu může vyhrát kdokoliv kdekoliv, proto je to taková zábava sledovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně :-)
Taneček s Rogerem bych Kiki přál :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62139169_2386395961590732_8370569029982617600_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=53a1f02e6ca9f49e29386459dddbded4&oe=5D804AE4

:))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
kada.tom
tak jsem viděl jen kousek 1. setu, víc jsem bohužel neviděl, ale tedy Rafa ukázal sílu a Domovi asi už došlo, není divu - francouzšt organizátoři se letos opravdu vyznamenali ... no, nic se nedá dělat, Dom každopádně obhájil to co v Paříži získal loni, vzal Rafovi set ... ale Rafa neskutečně, 12 titul ... :-D

tak snad se z toho Dom oklepe a oba dva budou předvádět hezké výkony i na trávě :-)
Reagovat
Nola
Rafafans gratulka, nemohla som sledovat ziadne zapasy od stvrtfinale, bola som mimo, Dominic je skvely antukar, snad sa mu podari ukoristit ten RG aspon raz, nebudem riesit los, okolnosti, je to zbytocne.... neverim, ze by Rafu na RG porazil aj za priaznivejsich okolnosti, ten Rafov rekord na RG nema sancu nikto prekonat, je to legenda
Reagovat
JCFerrero
Djokovic 3. v GS 2.v masters
Federer 1. v GS 3. v masters
Nadal 2. v GS 3. v masters navyse zlato z OH single a percentualne tie tituly vdaka zraneniam potreboval najmenej moznosti, H2H keby sme spravili minitabulku z tychto troch ma najlepsiu bilanciu Rafa, ale respektujem aj Rogera a Novaka
Reagovat
jackiec
ale taky napiš že nadal není mistr světa, nikdy nevyhrál a zřejmě nevyhraje turnaj mistrů, což je na hráče jeho kvalit doslova ostuda, a tam jsou o parník djok i fedex jinde, dokonce murray vyhrál.ale porazit 5 hráčů top 8 během sedmi dnů nikdy nadal nedokáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se hráli LOH v listopadu, tak z nich nemá zlato nikdy. Proste Nadalova hra je stavěna na antuku a je natolik perfektni, ze dokáže zvládnout i jiné turnaje, ale ne s takovou jistotou, jako ty antukové.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze ostuda je, ze Federer, ked je taký komplexný to má s Rafom na RG 0:6 a urobil dalsi rekord. Tentoraz v pocte prehier s jednym hracom na jednom turnaji..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj taky je šport. Zase má šest turnajů mistrů a Nadal h0vno. Si nevyberes.
Reagovat
mats23
masters finals zbytocny turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně proto tam hraje 8 nejlepších tenistů sezóny.
Reagovat
jackiec
masters je hned za slamama a to je umění vyhrát!!!porazit během týdne 5 hráčů z top 8!!!to neníjako když nadal vyhraje us open kdy hraje co dva dny a nenarazil na hráče z top 20!!!je ostuda že nikdy nevyhrál a nevyhraje TURNAJ MISTRŮ...
Reagovat
JCFerrero
Turnaj majstrov :D achhhhhhhhhhhhhhhhhhh :Dten turnaj reklamny na konci sezony? Kde mozes 2x prehrat a vyhrat turnaj? Ak by si sa opytal 200 hracov ci chce ziskat zlato z oh alebo turnaj majstrov tak 200 hracov povie oh
Reagovat
dappe
Ty budeš jiná hlava...:)
Reagovat
Hypertac
Toto čeho jsme byli svědky se zapsalo do dějin sportu jako takového. Ne, že by těch 11 RG bylo méně impozatních. Nicméně se naskýtá otázka, kolik je tento tenista ještě schopen RG vyhrát? 13, 14, 15?
Reagovat
smazaný uživatel
Rok je dlhá doba, uvidíme..Myslim, ze kolko rokov bude Nadal este hrat, tolkokrát moze vyhrat RG. Nie vsetky, ale hocikedy moze udriet, aj po nepodarenom rocniku.

Rafa skvelý level, nechcem aby to vyznelo neskromne, ale na dalsi triumf stačil vysoký štandard, bez nejakých výrazných FH, banánov či podobne. Rok 2017 bol v tomto úplne z inej dimenzie.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Nadalovcům, Rafa opět na RG předvedl svůj silný level, ale měl kliku, že se Djoker a Thiem vystříleli mezi sebou a tak čelil jen jednomu z nich.

18 GS titulů je impozantní číslo a věřím, že je i v No1eho potenciálu dosáhnout této cifry.
Reagovat
Hypertac
Ba naopak. Djoker měl kliku, že vypadl už s Domem. Takové teorie kdyby, kdo by a pod je o ničem. Rafa má prostě 12 RG a to je fakt. A potřeba to sportovně uznat a o tom respektu to je. Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked ma Djokovic Federera v SF, nepostúpi. Rafa ma kliku.
Ked ma Djokovic Thiema v SF a nepostúpi, zase ma Rafa kliku.

To tazko potom..:)
Reagovat
turista
Je dobrý, ale klikař je taky.
Reagovat
aligo
By mě docela zajímalo srovnání prvního FO a s tímhle co se peněz týká :DD
Reagovat
Roger_Federer
Kamilék je trochu premotivovaný..

Ale zaujimalo by ma, kde su vsetci tí Kojinhovci, frankyovci, Ondrejovci, Ferrariovci, dappeovci, R_Federerovci, no proste ludia, ktorých tu bolo po Monte Carle, ci Melbourne plno..

Ja presne viem, kde sú :)

Ha-Ha.

A taktiez, Boh vie, co robí turista?..:)

A oco presne ti jde??
Rafa vyhral dalsi RG 12ste, (pred turnajem, po Římě byl hlavni favoryt)..
To se potvrdilo..
Nic zajimaveho se neudalo.
Uznavam, Rafa je nejlepsi antukar vsech dob. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. To, že si si v januári mädlil ruky, ako sa tešíš na Paríž a zostalo ti akurát sucho v ustach..:)

To je velmi zaujimavé.
Reagovat
Roger_Federer
:):):):)..
Tys to za celou dobu nepochopil?
Me to je jedno, nijak me neprekvapuje, ani neporsuje, ze Nadal vyhral dalsi RG..
Vzdyt je to uz 15 let furt dokola, vzdy se dokaze na antuku, Na RG skvele pripravit a zbytek sezony je a bude zase prumernym hracem.
Zastavit ho mohl jedine Djokovic, ktery to opet nedokazal, nestacil nato.
Antuka je uz 15let samostatna kapitola..
Kung of clay stale zije.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne stačí, že teba pohoršuje Forehand, uzivatel tenisportálu. Porucha no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přijde ze si to lidi tady mnohdy berou moc osobně. Já to mám třeba v pejci i tebe, ale někdy je prdel :)
Reagovat
Roger_Federer
Ja mám poruchu a ty si chodis 10let lecit svoje ego na anonymní tenisove forum, kde jsi ovsem za ty roky kral sasku..tomu se říká sebereflexe.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám formu, dobrý vikend, ale díky za kompliment. Pokud si to tak nemyslel, tak je mi to stejně jedno. :D

Ne vážně, Nadal zaslouženě, král Paříže. Být si z nej někdy dělám prdel a hejty, tak mi v realu vůbec nevadí, je to dobrý hráč, silná hlava, Real champion. Djokovice nemám rad, to je retard, ale Rafa je součást tenisu, fenomén jak se patří. Někdy děla zbytečné věci, jakoze po prohranem setu se mu najednou chce na wc, nebo hraje smece na polovině soupeře, natahuje zápasy, ale bohužel to k tomu sportu patří a nejen v tenise. Tak to je. Rafanovci si to dnes užijí, přeji jim to. 12 titulu z RG je téměř nepřekonatelný primát, jestli ne nedostizitelny. A pokud ho má někdo držet, tak proč ne Rafa.
Reagovat
D@nny
Djokovic je retard?:D Chlapce jediny kdo je tady retard jses ty.
Reagovat
smazaný uživatel
neskutecne mě mrzí, ze se mnou člověk jako ty nesouhlasí. Zvazim i sebevrazdu.
Reagovat
Nola
nemas ziadnu uroven, z teba musi mat tabor FFF velku radost, vyjadrovanie na urovni posledneho nevzdelaneho zabrzdeneho chudaka... k tomu prezlieknie kabatov podla danej situacie

nakoniec bude z teba Rafafan :D Pe3k ma oproti tebe uroven, dokonca aj Franz, ti nemenia nazory podla poryvov vetra, bez sa vycpat
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, dojim a půjdu. Maj sa. Pak pošlu fotku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Kojinho
On mě má Forehand v hlavě, koukám. :-) Ale chudák si nevšiml, že v téhle diskuzi už příspěvek mám a pod semifinále jsem měl taky. Je mi líto, že si nemá s kým přeměřovat pindíka, tak takhle nepřímo prosí o to, aby se mu někdo ozval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tož, ty si samozrejme nepochopil pointu. Ale aspon ze si ten jeden prispevok "aby sa nepovedalo" nasiel. To je dolezité :)
Reagovat
peggy
Rafo,na zapas jsem sla z pocity,ze ten 12 nebude,ale vyslo to a proto VAMOS RAFA!!!Bylo to krasne finale,super tenis od obou.Na Dominika asi dopadlo to po tech trech dnech.Proste jsi antukovy kral.Nyni hlavne zdravi.
Reagovat
Marduch
Obdivuhodne, skoro neuveritelne jak Rafa opet vygradoval uroven hry smerem k RG..
Gratulka do tabora RFF..
Bude zajimave sledovat, jestli Rafa tuhle uroven plus minus udrzi a potvrdi v nasledujicich mesicich, to by pak bylo o zabavu postarane..hej:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, čo prinesie Wimbledonský žreb. Nadal si dnešným víťazstvom zaistil maximálne druhý spot na nasledujúce dva GS a prípadný stret s Djokovicom až vo finále. Dôležitý detail. My fans si prajeme, nech si hernú úroveň z minuloročného W. podrží a potom sa výsledok dostaví.
Reagovat
MarcelPersch
Určitě, když jsem koukal na ten spešl ranking pro Wimbledon, měl jsem z toho dojem, že aby byl druhy, tak Federer buď nesmí vyhrát v Halle, nebo Rafa v Queen?s dojít do QF.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten special ranking moze mat dosah +/- na rozdiel 500b v rebricku..Rafa ma po dnesku pohodlný naskok. Este velmi teoreticky moze byt na USO ako trojka, ale na 90% bude do druheho miesta.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je na 100 percent 2. nasadeny. Fred by bol druhy, ak by Rafa nevyhral titul a este by k tomu musel vyhrat aj halle.
Reagovat
MarcelPersch
Už jsem to dohledal, Federerovi se počítá Wimbledon 2017 a těch 20 bodu co už má teď za 2. kolo v Halle, takže pokud Federer vyhraje Halle a Rafa nenastoupi k přípravném turnaji, což asi nenastoupi vzhledem k těm novým travnatým kurtů na Mallorce, bude 2. nasazeny Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja som to nepocitala, ale novinari na twitteri pisali, ze bude 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Počítáš i s Wimby losem? Oni neberou žebříček ATP. I tak bude Rafa dvojka?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ze idu prioritne podla rebricka. Zas nerobia z toho holubník..Z minulosti viem, ze zmena bola mozna, ak rozdiel bodov v rankingu nebol velmi vyrazný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne jako já se ptám úplně vážně. Berou výsledky z trávy tuším dva roky zpětné. To by nemuselo u Rafy úplně dopadnout. Fed má titul a semi a Rafa semi a osmifinale. Nepočítám ještě Halle, Stuttgart a podobne věci. Víš 100% ze půjde Rafa jako dvojka?
Reagovat
paddy
Bude 3. za Fedexem
Reagovat
smazaný uživatel
K zápasu ako takému. Po pár nevydarených veľkých zápasoch na GS bolo cítiť, že je Rafa nervózny. Kazil viac ako súper, nehral dostatočne agresívne, miestami bolo cítiť kŕč. Stratil ako prvý servis, našťastie ho Thiem nedokázal potvrdiť, čo bolo pre prvý set a zrejme aj zápas kľúčové. Po prehranom druhom v tom treťom zabral, začal obmieňať FH, podaril sa mu rýchly break v ďalšom priebehu dominoval. Thiem v prvých dvoch setoch veľmi dobrý výkon, až netradične ocelový v defenzíve, ale celkovo som čakal trochu viac ofenzívy z jeho strany. Na druhej strane, keď sa o ňu pokúsil, často chyboval. Roland Garros mu raz prajem, ale asi aj on sám by ho rád vyhral, kým ten vekový rozdiel bude ešte aspoň trochu dôstojný.

Je neuveriteľné a absolútne mimo racionálne chápanie, čo Nadal v Paríži dokázal, resp. neustále dokazuje. To ho nielenže oddeľuje od konkurentov, ale dokonca ho oddeľuje veľmi výrazne. História pamätá rôznych hegemńov, dominujúcich na svojich GS, finálová bilancia 7:0 Djokovica ci Samprasa by možno bola tou najohromujúcejšou v histórii, nebyť Rafovej 12:0.

Rafa fantasticky zavrel ústa všetkých pochabým neprajníkom, ktorí rok, čo rok vertlikujú Nadalov koniec v Paríži, no rokmi sa z toho stáva folklór a vo finále Nadal triumfuje, triumfuje, triumfuje a opať triumfuje. Na Nadalove zaváhanie v parížskom finále sa čaká už vyše desaťročia a budúci rok bude letitmotív rovnaký.

Bravo Rafa, si najlepší.
Reagovat
tito
Vamos Rafa!!! Zdar Forehande :) Po posledním GS finále, zranění a průběhu antukové sezony byla očekávání letos rozpačitá, nicméně se nakonec Rafovi podařilo načasovat formu na ten nejdůležitější turnaj. Dominik byl houževnatý soupeř, výsledek podle mne neodpovídá až tak průběhu zápasu a mne uklidnil až druhý brejk ve čtvrtém. Thiema je mi opravdu líto a kdyby vyhrál, tak bych to moc neprožíval. Tak snad ten titul získá a nemusí to být jen na antuce. Jinak Rafa vypadá dobře, zlepšené podání si již sedlo, tak by mohl i ve Wimbledonu něco předvést. Nechám se překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj tito, kamarát,

Vypálilo to na výbornu, v každom smere. Velmi sa tesim. Nech kludne uz na antuke mimo RG nevyhrá zápas, keď si bude strážiť Paríž. Klucovým pre navrat sebadovery bol vsak urcite Rím. Verim, ze po dnešku to z Rafy opadne a na zvysnych GS sa mu bude hrat dobre. Konkurencia vsak nespí..

Pozdravujem :)
Reagovat
Franky
bude aj pusinka?
Reagovat
baggik
Kamilos je cocote. Jde do ignoru. Neztrácejte s ním čas. Pořád jen špiní hráče, kterým nefandí.
Reagovat
D@nny
je chudak retardovany, nemuze za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak; ty neumíš odpovědět na otázku a resis to útěkem. Buď v klidu, ovcí je vždycky dost. Ahoj :)
Reagovat
slacker
skandalni
Reagovat
smazaný uživatel
Clanocek nebude?
Reagovat
soloo
Don't be sad Nole.
Your will definitely again going to win Wimbledon 2019, US Open 2019 , Aus open 2020.
Wish you all the best for french open 2020.
And next year there will be roof also which will be boost for you.
God bless you with good health and more fire power in your body .
Sure you will likely be a universe boss in tennis history .
Reagovat
Herbert_Hoover
:D definitely
Reagovat
Herbert_Hoover
hlavně ta angličtina je tak na houno asi jako obsah toho sdělení
Reagovat
ipko
nie, nebude nikdy
Reagovat
MarcelPersch
Dobre ze přidali Corretju na eurosportu, když Rafa mluví španělsky, zabiha mnohem více do podrobnosti a člověk doopravdy zjisti, jak se cítí.
Reagovat
Mayo
950 vitazstiev v kariére
260 vitazstiev na GS
18 víťazstiev GS
12 víťazstiev na FO
Reagovat
soloo
Novak dá 9 rafa 3 tak bude mat novak 24 rafa 21 fedex 20 a rozpravka sa skoncila
Reagovat
mahycek
Ale, to skore 93 - 2 z Paříže je neuvěřitelné.
Reagovat
Krisboy
Já tomu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tých 100-2 sa priam pýta..
Reagovat
Hypertac
Přesně tak. Za rok to bude.
Reagovat
RL68
Gratulace Rafovi,10 jsem myslel strop,ale on je vetsi bourak:-)...ostatnim fans preji pevne nervy s konstatovani,ze antuce je pouze jeden gm:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, ze Barcelona a Monte Carlo nedrzia rekord spolu s RG.

RG by malo byt naveky vekov osamotené. A dnes sa tomu s 12. triumfami aj stalo..

Nadal zopakoval sezónu 2014, napriek tomu, ze mi bolo o hlavu otĺkané, ze je o 5 rokov starsi a zlá forma tentoraz veští definitívu. A vidíte, opat vyhra bez toho, ze by bolo nutné hrat 5-seťák. Nabuduce opatrne s tými vyhlaseniami..

Apropos, 4-GS po 30ke, okamžité vyrovnanie Federera, takže tá dlhovekost v spojení s Nadalom bude taktiez na mieste. Nadal je v skvelej pred pokračovaním sezóny v skvelej nalade.
Reagovat
Tenistop
Práve počúvam
Vedeli ste, že RAFA venoval 1000000? na pomoc ľuďom ktorých postihli povodne, neskutočný športovec a človek.
To ho ešte viac vyzdvihuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale vybral na charitativním turnaji, ale i tak :)

Nemyslel sis, ze by to platil ze svého.
Reagovat
mahycek
Jo, jo, Roger musí vyhrát Wimbledon a pak??????
Možná bych letěl v září znova do NY a podíval se do
Quensu (Flusing Medows) na aspoń na 2-4 kolo. Uvidíme, co
řekne kamarád. Žena ne, ta by chtěla do Wimblu a nebo
na Masters také do Londýna.
Reagovat
Ereinion
Co dodat, Rafa zaslouženě...fakt nevím, kde se to jeho číslo z RG zastaví, ale vidím to ještě na dva tituly a jak říkal Svačina, ta vidina OH 2024 v Paříži ho požene dál...
Reagovat
MarcelPersch
Proč by ho hnala dal? Je jasně, ze OH se budou opět hrát na tvrdém povrchu, jako tomu, mimo Barcelony 1992, bylo vždycky. Navíc pochybuji, ze v tu dobu ještě bude konkurenceschopný.
Reagovat
Ereinion
No, má se hrát v areálu Rolanda Garrose...jasně, Nadalovi bude tou dobou 38, ale když se podíváme na Federera, tak nic nelze vyloučit...
Reagovat
aligo
Pokud se jedná o Paříž... Tak je výjimka a bude se jednoznačně a bez debat hrát v areálu RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, OH2024, po tomto dátume poskulujem ako o potenciálnom konci kariéry..

Je to odvázne, ale...
Reagovat
turista
To už snad ne. Brutální silový tenis se nedá hrát tak dlouho. Možná s umělými klouby ano.
Reagovat
Tenistop
Kazdopadne budem rad ak sa skvelo pripraví Rafa aj na travnatu čast a bude konkurencieschopným pre Rogera a Novaka.
Mladym tam moc neverím
Rad by som si pozrel ich suboj aj na zelenej:)
Reagovat
MarcelPersch
Vidět Rogera proti Rafovi opět ve finále Wimbledonu by byl sen.
Reagovat
ipko
Rafa Thiemovi: Keep going, you will win it for sure :)
Reagovat
steve79
Osobne si myslim, ze i kdyby mel Thiem celou sobotu volnou, tak by to nebylo nic platne. Nadal hral od tretiho setu tenis na ktery Thiem nedokazal kvalitou reagovat.
Reagovat
mahycek
Gratuluji Rafovi. Ale, co je to za nesmysly, že může
cílit za 4, nebo dokonce, jak se píše tady za
8 let. Nemůže ! I los mu napověděl i počasí co bylo
včera... Ani 2 titulu nemůže dát a to Rafovi přeji zdraví.
Nebo, jak tady říká Ipko, posl. titul z Paříže. I když
já jsem osel a říkal, že už nikdy.... Už, se těším
na green povrch. Antuka mně moc nebere. A to jsem
z Roland Garros viděl, jen včera Maki a dnes finále.
Takže vůbec nevím, jak vypadaly zápasy během 12 dnů
zpět.
Reagovat
Mayo
Neuveriteľne číslo a celkovo 18. Tak mame splnené a vidíme sa v Monte Carle :D :D :D :D :D :)
Reagovat
Ereinion
:D
Reagovat
smazaný uživatel
12:0 vo finále, Domovi to je az smiešne...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nielen ze sa narodil počas RG, vyhral hned svoje prvé RG, ktoré hral..

Ale este má aj po dnešku 93:2, a tá stovečka vychádza práve na ideálny deň, neuveritelná mágia.
Reagovat
MarcelPersch
Možná ze pravé tahle 1 věc se mu příští rok nepovede, ale na tu stovku to dá, i kdyby tam měl přijet na invalidní vozíku :D
Reagovat
RF46
neni to 94:2?
Reagovat
Tenistop
Tešme sa, to je to posledné čo Rafa tento rok vyhral, teda nie len tento, ale at do budúceho French open
Reagovat
Denis92
No nic, Roger musi vyhrat Wimbledon :) Ale potreboval by aj on pomoc zrebu..
Reagovat
smazaný uživatel
S tím co hraje letos od Dubaje bude favorit N.1. Pak Nadal a pak Djokovic, kterého prohra v Paříži dost psychicky dobehne.
Reagovat
Denis92
Hra dobre. Ale ak dostane zreb trebars Kyrgios, DelPotro, Tsitsipas, Djokovic/Nadal, tak to v tomto veku neda. Potreboval by walkover aspon do semi, aby mal realnu sancu na triumf.
Reagovat
smazaný uživatel
S tym favoritom no. 1, by som bol opatrnejsi..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo podle tebe? Má 8 titulu, Nole je po těžké porážce, od AO je mimo, Rafa na trávě muže vyhrát, nebo jít v prvním kole. Fed je od Dubaje ve skvěle formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic a potom dlho nic.

Ak Nole zahučí, o titul sa potrhajú ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ty si myslíš, ze bude mít po Paříži motivaci na SW? Hraje od AO tužku. Vím, je to Djokovic, ale asi mu nevěřím.
Reagovat
MarcelPersch
Neprotirecis si trošku? V jednom příspěvku říkáš, ze to Djokovice nakopne jako vždycky když FO prohraje a v druhým tvrdíš, ze mu vůbec nevěříš? To je trochu silná káva i na tebe.
Reagovat
D@nny
To je proste Kamilek, retardovany chudak.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilék je trochu premotivovaný..

Ale zaujimalo by ma, kde su vsetci tí Kojinhovci, frankyovci, Ondrejovci, Ferrariovci, dappeovci, R_Federerovci, no proste ludia, ktorých tu bolo po Monte Carle, ci Melbourne plno..

Ja presne viem, kde sú :)

Ha-Ha.

A taktiez, Boh vie, co robí turista?..:)
Reagovat
FerrariF50
Já sledoval jen první set, tenis se mi moc líbil, ale pak jsem musel jít makat, holt musel no. Ale teď na to čumím ze záznamu. Gratulace Rafovi, tenhle rekord je neskutečný a nikdo ho nepřekoná. Každopádně větrem ovlivněný zápas s Rogerem byl podle mě nedůstojný bitvy největších dvou šampiónů tenisu a neměl se v takovém počasí vůbec hrát. Nebo ať si konečně frantíci dají alespoň na hlavní kurt zatahovací střechu, vždyť je to hrozný. Neříkám, že by vyhrál, ale na kolik byl zápas tím větrem ovlivněný se bohužel nikdy nedozvíme, ale s jistotou vím, že by to byl za normálních podmínek mnohem hezčí tenis a věřím, že i vyrovnanější. Organizačně RG prostě hrozný a já uplně nesnáším, když zápas ovlivňuje něco, co nemá s uměním hráče nic společného, ať už je to počasí, rozhodčí nebo třeba idi.t v publiku. A řikal bych to samé, i kdyby Roger ten match vyhrál, protože prostě to měl být krásný tenis na který se těšil celý tenisový svět a nakonec místo toho jsme viděli míčky padat kam je zrovna vítr foukal. Pro mě prostě nekorektní, nic neříkající výsledek, demence. Být Rogerem, tak už se jim na zabugovaný RG nikdy neukážu a pošlu je někam.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsem to řekl?
Reagovat
smazaný uživatel
Celou dobu říkám, ze Noleho bude prohra na RG těžce demotivovat
Reagovat
Kozoroh
Přání otcem myšlenky. No1e se vždy uměl z pařížského zklamání oklepat, zato když konečně RG v roce 2016 vyhrál, ve Wimbledonu vyletěl v 3. kole a začala jeho krize.
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy a Páni,

Prepisujeme históriu. King of tennis, pán Rafael Nadal. Úžasný zlatý hetrik, tentokrát po 30ke.

Svätý grál zostáva naďalej nepoškvrnený, Nadal prehlbuje najprenikavejší tenisový počin histórie.

Rafa po nevýraznej antukovej sezóne vyhráva kľúčový RG19, približuje sa Federerovi na historické minimá, 18GS získava o 3roky skor, než odveký sok a stáva sa svetovou jednotkou v rebríčku Race..Magické.
Reagovat
soloo
no dobre ako chcete Rafa kazdy rok RG, tak Djoko AO W US takze 1:3 algoritmi nepustia kto vyhra grandslam race :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovský milník. Fedal zůstává na vrcholu tenisového světa. Nadalovi letos šlo všechno, co potřeboval. Chyby organizátorů a počasí mu mírně pomohly, nicméně uhrál si to sám a to je třeba ocenit. Djokovicova prohra mě potěšila, po tom, co předvádí si to nezaslouží. Takže gratulace do Rafa klubu, užijte si to a uvidíme se na SW19.
Reagovat
turista
Mě teda Djokovičova prohra nepotěšila. Dominic Thiem klasika - finále na RG a zase s nepořízenou. Přitom první 2 sety velmi nadějné.
Reagovat
steve79
Rafa hral fakt uzasne. Uzivej si vitezstvi. Nikdy nevis jestli to neni posledni granslam.
Reagovat
Tenistop
Tak Rafa to nakoniec aj s pomocou usporiadateľov a všetkých tých zhlukov ktoré hrali pre Rafu udolal, usporiadatelia robili všetko preto aby vyhral a hla, je to tu
V zápase s RF fúkal vietor a neprerušili to pretože mu ti vyhovovalo, v zápase Djokoviča Thidm fúkal tiež a prerušili to, poprasena antuka ktorá tým neskutočne spomalila. Na rozdiel od French open vo Wimbledone sa taký nefér v prospech Federera nerobí, bez okolkov ho dajú hrať na kurt číslo dva, povrch tam už roky spomaľujú a nie zrýchľujú .
Teším sa, že Rafa to vyhral, ale malo to byt viac fér.
Zobrať im RG usporiadateľom
Ďalšia vec:Thiem hral deň predtým
Neskutočne čo tento rok dokázali Francúzi
Neznášam nefér
Ale vamos Rafa, gratulujem????????????
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ze sa tesis, ze Rafa vyhral..:)
Reagovat
peRFect
Hele nebudeme se vymlouvat,to není fér.Ohledně pořadatelství ve W,nevim nevim,lonský odsun Rogera z centru dle mého přispěl k jeho vypadanutí velmi výrazně.Dnešek je ale Nadalův den,neodklánějme se od tématu ;-)
Reagovat
Kozoroh
Jako kdyby Federer nemohl hrát někdy jinde než na centru...
Reagovat
soloo
mohol, ale čo viem odsunuli ho na iný kurt a prehral
Reagovat
raduz
Vloni jsem tu psal,že Nadal vyhraje ještě 2krát RG,za čimž si stojim.Mladi jsou přiliž liní to na tomto pomalém povrchu uhrát,když jsem navic přesvědčen,že antuku má v zebřičku oblibenosti na prvnim mistě jen Nadal a snaf Thiem.Co bude ve zbytku sezony,který budu sledovat,je otázkou.RG jsem přal Djokovičovi,vyssi moc byla proti holt.Wimbledon podle mě vyhraje Federer..
Reagovat
smazaný uživatel
4+5+6 by bolo štýlové. Ale whatever, je to vlastne jedno :)
Reagovat
Marduch
Muzes se ladovat, ale nemel bys u toho moc mlaskat, bozstva to nemaji radi...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne povedané, suhlasim.
Reagovat
mahycek
Ano, mladí jsou příliž líní.
Reagovat
baggik
Mnoho povyku pro nic. Zbytečnej turnaj. Mohli by to Nadalovi předávat rovnou, o nic bychom nepřišli.
Reagovat
kecam
Plně souhlasím. Rafa by měl hrát baseball, na jeho "tenis"
nejsen vůbec zvědav. Antuku zrušit - vivat RG, nikdo jiný
není a možná nebude nejlepší tenista všech dob.!!!
Reagovat
Padme
Je to borec... Dominikovi patří dík, aspoň za snahu ;)
Reagovat
paddy
Český Eurosport by nemusel nadržovat Thiemovi - včera a dnes

A ten "těsný" Thiemův aut ke konci zápasu, půl metru za čáru, byl trapný
Reagovat
peRFect
Chtěl bych upřímně pogratulovat Rafa fans.Neuvěřitelný výkon,zisk 12ti RG.Zasloužené oslavy ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Pokud nebude nejaky WO tak Rafa po pristim triumfu bude ve finale slavit 100. vyhru na RG...neuveritelny.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal nema na RG konkurenci..muze vyhravat dalsich 8let.
Reagovat
MarcelPersch
Neuvěřitelné 12. výhra, nejblíže se muže přiblížit jediné Federer s 9 trofejemi nebo Djokovič s max 10. Ale 12 už nikdy nikdo neprekona.
Chtěl jsem, aby ještě pokořil Margaret Courtovou, teď už je mi jedno, jestli ještě někdy RG vyhraje, kdyby to upravil na šťastnou 13, nezlobil bych se.
Reagovat
ipko
pre Rogera aspoň hodená rukavica vyhrať Wimbledon
Reagovat
Mayo
Vamoooooooooos El Ma12dor (:
Reagovat
ipko
tak zrejme posledný titul z RG, doprajme to Rafovi..
Reagovat
vrabejka
Všichni dobře víme,že jedině Rafu může zlomit zdraví a ne jeho soupeři na RG. Když vydrží zdraví klidně ještě 2 tituly může dát v pohodě.
Reagovat
Dobry-den
6:3 6:1 6:1. Nedůstojné finále, stejně jako včera u žen. Aspoň teda palec nahoru, že ten jeden set Rafa soupeři daroval, ale to bylo jenom pro diváky, jinak nebylo co řešit...
Reagovat
Jakub
Nadal žádné sety nikomu nedarovává. Thiem si to samozřejmě uhrál sám, tak jako si ten zbytek taky uhrál sám Nadal. Nevěřím že by mu to Thiem chtěl dát :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Přivítejte 18-násobného grandslamového vítěze :)))) VAMOS!
Reagovat
D@nny
Tech 20 by mu prece jenom sluselo vice...
Reagovat
paddy
Thiem nakonec získal 12 gemů, čekal jsem jen 8

Holt, Rafa byl letos na antuce slabší
Reagovat
Jakub
A jdeme si pro pohár. Myslím že titul skončil zaslouženě v rukách toho nejlepšího. Cesta pavoukem se vždy z pohledu toho nejlepšího jeví jako snadná a že mu los přál. No dnešní zápas znovu ukázal jak nebezpečný Nadal na antuce je a jak je těžké proti němu hrát. A žádné řeči okolo na tom nic nezmění. V Paříži je Nadal nepřemožitelný.
Reagovat
soloo
thiem proste odpadol po Vcerajsom zapase totalne nespravodlive podmienky
Reagovat
Jakub
Nespravedlivé určitě byly, ale změnilo by se něco kdyby to bylo více fér? Nemyslím si.
Reagovat
smazaný uživatel
Vybavené.
Reagovat
soloo
tak može byt rad ze neschytal thiema v semi, ale gratulace
Reagovat
Jakub
Tak spíš je to dobré pro Thiema. Aspoň si zahrál finále. Kdyby potkal Nadala v semifinále tak letos finále nemá.
Reagovat
D@nny
Nadal mozna neni GOAT, ale to co za svou karieru predvadi na antuce je absolutne skvele! Troufam, si rict, ze uz se nikdy na okruhu neobjevi tak dominantni hrac na jednom povrchu, jakym je Nadal na antuce. Gratulace k 12. titulu na RG Rafo.
Reagovat
ttopi
Tohle se možná říkalo i o Vilasovi na antuce, nebo Samprasovi ve Wimbledonu. Nikdy nevíš, jaký "UFO" se narodí.

Snad jediné, co je ve sportu jisté, je, že nikdo nikdy nepřekoná rekord Gretzskyho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To prasa :)

Dalsia frčka do nosu Rafovi, pri moznej definitive.
Reagovat
ipko
No why?
Reagovat
ipko
to už asi nepôjde, ale tak stále môže Rafa skolabovať :D
Reagovat
Mayo
Azda nie, ešte je mladý.
Reagovat
Denis92
Presne podla ocakavania. Teda, necakal som, ze Thiem uhra set, ale potom ho Nadal totalne znicil.

Prvykrat v historii Nadal potreboval na RG pomoc a tej sa mu dostali zo vsetkych stran. Najma od zrebu, ale aj od organizatorov a pocasia.

Vyhol sa Thiemovi v semi, ktory mu v semifinale dokonca vyradil najvacsieho supera, ale zaroven bol fyzicky odpaleny, kedze medzi QF, SF a F nemal ani den volna. Tam ho cakal oddychnuty Nadal, ktory sa do finale ani nezapotil a vsetko vyuzil vo svoj prospech.
Reagovat
Mayo
Nebuď smutný, Djoki vyhra na oboch zvyšných GS
Reagovat
MarcelPersch
To pochybuju, věřím, ze Nadal má v sobě ještě 1 Wimbledon a Roger letos po 11 letech přidá US open, nebo někdo úplně jiný, nechme se překvapit :)
Reagovat
Mayo
Rafa zahodil W 2018 žiaľ. Tam bola mega šanca.
Reagovat
MarcelPersch
I tak, jen by měl absolvovat přípravu, změnit taktiku a vzpomenout si na servis z Austrálie.
Reagovat
Denis92
To si nemyslim. Podla mna Novaka ta prehra z RG zasiahne natolko, ze vo Wimbledone nebude ani vo finale.
Reagovat
Kozoroh
Už několikrát odjížděl z Paříže s těžkým zklamáním, prohrané finále 2014 s Nadalem, prohrané finále 2015 s Wawrinkou, loňské vyřazení ve ČF s Checchinatem, taky se očekávalo, že ho tyto ztráty negativně zasáhnou, ale reagoval na ně triumfem ve Wimbledonu. I z letošní prohry s Thiemem se vzpamatuje.
Reagovat
turista
Určitě ano. Porážka s Thiemem byla těsná a po velkém boji. Za chvíli Novak dožene Connorse v počtu týdnů na pozici No1. Zítra pojede už 255.týden. Na to už Nadal nikdy nedosáhne. A na Golden Masters taky nedosáhne.
Reagovat
turista
Určitě ano. Porážka s Thiemem byla těsná a po velkém boji. Za chvíli Novak dožene Connorse v počtu týdnů na pozici No1. Zítra pojede už 255.týden. Na to už Nadal nikdy nedosáhne. A na Golden Masters taky nedosáhne.
Reagovat
turista
Určitě ano. Porážka s Thiemem byla těsná a po velkém boji. Za chvíli Novak dožene Connorse v počtu týdnů na pozici No1. Zítra pojede už 255.týden. Na to už Nadal nikdy nedosáhne. A na Golden Masters taky nedosáhne.
Reagovat
turista
Určitě ano. Porážka s Thiemem byla těsná a po velkém boji. Za chvíli Novak dožene Connorse v počtu týdnů na pozici No1. Zítra pojede už 255.týden. Na to už Nadal nikdy nedosáhne. A na Golden Masters taky nedosáhne.
Reagovat
baggik
Kraviny. Jasně zkoušejte to dál. Jeden odepisuje Federera 6 let v řadě na základě věku, protože mu prostě nepřeje. Jinej zase odepisuje Nadala, že letos už to FO fakt nedá. Taky x let. A do třetice další expert po každé jedné prohře Djokovice prohlásí, že už je z formy a na dalších turnajích bez šance. I když budete psát tyhle bludy pořád dokola, pravdou se to nestane. Djokovic z posledních 4 grandslamů vyhrál 3 a na tom čtvrtém byl v semifinále. Z 28 možných výher jich tedy zaznamenal 26. FO je jeho suveréně nejméně oblíbený grandslam, nečekalo ae, že by vyhrál, tak proč by ho to mělo nějak poznamenat? Thiem, s kterým tady prohrál je antukář, na trávě mu to v klidu vrátí, i tady to bylo těsné. A Nadala na trávě taky dá, tak no stress. Jasně může prohrát třeba s Tsitsipasem, ale nebude to o tom, že nevyhrál Paříž.
Reagovat
turista
Djokovič není odpálený. Prohrál těsně s Thiemem v SF. Ale druhý titul z RG se čekal. Vyšší moc byla holt proti.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu plaču fanusika Federera. Dnes bude toho viac..
Reagovat
soloo
Nadal mimo antuky nevyhrá nič,
Reagovat
Herbert_Hoover
Přivítejte 18-násobného grandslamového vítěze :)))) VAMOS!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kazdy si moze najst svoj povrch, kde bude po 30ke dominovat..

Ak ovšem má kvalitu, ze ano.
Reagovat
Herbert_Hoover
Karma je zdarma.
Reagovat
ipko
tak teraz prežil klinickú smrť, ale neviem ako by mu mohol zobrať servis
Reagovat
smazaný uživatel
3:0, a 3 nepremené BB za stavu 40:0 na príjme?...

To sa dá klasifikovat ako 3 nepremenené MB, celkom určite...

Snád ho hodí rýchlo za hlavu, ale niekde hlboko to tam bude tipujem.
Reagovat
Padme
:))
Reagovat
Jakub
Já jsem v klidu. Thiem prostě zahrál dobře a i Nadal občas pokazí, ale vše zůstává při starém. Nadal vítězí, byť ne ve třech setech jak je jeho zvykem v Paříži.
Reagovat
MarcelPersch
Už mohl pomalu servírovat na vítězství, no Škoda.
Reagovat
steve79
Rafa na antuce je jako buh:D
Reagovat
steve79
Od tretiho setu Rafa nejlepsi vykon za posledni roky.
Reagovat
Mantra
si s ním už vytírá :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu odpisovali uz v 2009, ale Nico v tom mal jasno..

https://as.com/videos/2017/06/13/chile/1497357155_780251.html
Reagovat
RF46
doktori kamo, spanelsti doktori...
Reagovat
ipko
ale to nie je normálne, aby po dvoch vyrovnaných setoch zrazu úplne odišiel
Reagovat
ipko
pekný FH po lajne, aspoň jeden od Rafu
Reagovat
ipko
na big pointoch jednoducho Thiem marný
Reagovat
Jakub
Na big pointoch jednoducho Nadal lepší :-)
Reagovat
ipko
a Rafu zasa zachraňuje servis :D
Reagovat
RF46
ale po celou svou karieru, to neni nahoda..proste to umi.
Reagovat
ipko
už to premeň
Reagovat
ipko
tak teraz famózne Thiem
Reagovat
Roger_Federer
Tento Nadal bude vyhravat tento turnaj jeste v roce 2037:)
Reagovat
RF46
Thiem je lepsi jen v dlouhejch vymenach...jinak v nicem.
Reagovat
ipko
teraz už Thiem páli buď alebo, asi vážne mu už dochádza
Reagovat
MarcelPersch
To byla hloupost teď...
Reagovat
Pe3k
Gratulace k 18 gs a 12 RG, dominator!
Reagovat
RF46
Uz bych to taky tak videl...navic je proste lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se, antukovy král. Je ho třeba jedine zabit, jinak vyhrát na cihle nejde.
Reagovat
ipko
dobre Dominic, takto by to išlo
Reagovat
Mayo
Voleje skvele, smeče katastrofálne.
Reagovat
mihate
Ja nechápem ako sa dá fandiť Nadalovi.To nie
je tenis,to je drina a rituály.Celé choré.
Reagovat
RF46
Je to drina a extra silove ale bez umu by to bylo cely k nicemu. Takze ja chapu, ze mu nekdo fandi..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale díky bohu, ze jsem se rozhodl v mladí fandit Federerovi. I když bude poslední ve všech stats, tak pro mě bude pořad první. To, co předvádí Nadal s Djokovicem když jim teče do bot je výsměch tenisu a nedivim se, ze budou v oblíbenosti vždy za Rogerem. Cilene porušování pravidel bez jakekekoliv odezvy je proste k bliti. Btw vůbec nerozporuji jejich úspěchy, ale to chování muže zaujmout asi jenom lidi podobného charakteru, až na světle výjimky. Jinak to nevidím.
Reagovat
insanezy_
Prosím drž už rypák, všechno přehazuješ proti Nadalovi, i kdyby to bylo 3x 6-0, tak budeš psát, že vyhrál nezaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, na tebe to přesně sedí.
Reagovat
insanezy_
Já ti klidně přiznám, že Nadal má svoje chyby. Nicméně má je i Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
I ty je mas i já. To je v pořádku. Ale na kurtu je proste k bliti. Tohle Federer nepredvadi ani v nejhorším snu. Jeho max bylo vypálení míčku mezi lidi. Chtěl bych vidět co by dělal Nadal nebo Djokovic kdyby jim absolutně nesedely podmínky na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hral zápas, vidiet si to mohol..

Tak uz budes vediet nabudúce :)
Reagovat
mihate
Súhlas so všetkým.Roger je niekde inde. To je pán Tenista so všetký čo k tomu patrí.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vo finále v Parizi, Roger inde..V Bazileji tipujem :)
Reagovat
MarcelPersch
Žádný z hráčů nepatří do stejně kategorie chování jako Djokovič letos a to ani Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti ten fan support Rogerovi celkom zavidim..

Velké GS finále a ty máš klud. Prve druhé kolo a vybavené..Finále bez nervov.
Reagovat
dadaft
některé věci jsou jisté a neměnné:

--- Rafa je antukový král
--- Eurosport by měl přestat vysílat grandslamy a předat to jiným - zvuk české verze je napoblití (i když letos aspoň na ES1 nebyly přehozené kanály, ale momentálně je to celé posunité doleva včetně komentátora --- pouhé přepnutí na ČT Sport je nemilosrdné...) ,,,,, f..k ..f Eurosport
--- pořadatelé RG by měli vyměnit sebe samé, komplet...
Reagovat
RF46
Posledni RG vyhraje Rafa uz uplne plesatej...pocitam tak v
50ti.
Reagovat
Jakub
Na tak nedělejme účet bez hostinského, ale vypadá to že je hotovo.
Reagovat
Ereinion
No a Thiem si vzal taky pauzu :D tak čekám zas vyrovnaný tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Na RG s poctivosti asi daleko nedojdes...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa uvolnil, a este k tomu začne podávat stvrtý. Velmi dolezitý detail..Teraz musi dat vsetko do prvého gemu, aby isiel do vedenia a Doma dostal pod obrovský tlak.
Reagovat
smazaný uživatel
Co by se stalo kdyby Thiem odešel záměrně na hajzl na 15 minut?
Reagovat
Fransoas
Větší tenisové " hovado " - gladiátor neexistuje,protože,to co nejenom Rafa doběhne,ale jěště tomu dá milimetrovou přesnost se nedá lépe definovat.
Reagovat
Kojinho
Ten Svačina se nedá poslouchat.
Reagovat
Fransoas
Svačina - to je dílo.
Reagovat
Padme
Nechápu, že tam nemají někoho, kdo se o tenis zajímá... On tam mele, co si přečte večer před zápasem...
Reagovat
Ereinion
Nadalova taktická pauza nese ovoce :) Thiem by měl po prohraným setu udělat to samé
Reagovat
RF46
Zkusil to, vyslo to...
Reagovat
MarcelPersch
Po te 15 minutove přestávce na zachod Noleho včera, kdy Dominikovi zcela viditelné sebral momentum, bych tohle úplně nevytahoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika Noleho a Rafy a jiných. Bohužel to nikdo netrestá.
Reagovat
atptour
I Rogera... Psal si sice i jiných, ale konkrétně uvádíš jen tyto dva z big3.. To není příliš nestranné...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer to urobil s Wawrinkom, aj Nadalom na AO17..Kamila v lese.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale h0vno, Nadal to děla každý turnaj.
Reagovat
baggik
A co bys chtěl jako trestat? Běž si to někdy zkusit. Každej kecá doma z gauče, na jednu stranu chcete vidět od hráčů nadpozemské výkony a na druhou byste je šikanovali aby hráli bez pauz. Že si někdo dovolí 20 sekund počkat s podáním nebo odejít po setu na 10 minut na záchod?! Ti říkám že bejt na jejich místě, tsk bys lapal po dechu po každé výměně. Trochu soudnosti!
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdo neříká, tenis hraju cely život. Ale šel by na wc po vyhranem setu? :) Odpověz si sám
Reagovat
baggik
To fakt nevim. Každopádně je jim přes třicet, těm top hráčům a soustředěnost na každý balon přináší využívání těch 25 sekund na max. A to že se hráč během zápasu nemusí cítit dobře a na ten záchod musí nebo se musí vzpamatovat, to já plně chápu. Vy byste chtěli aby to byli roboti bez negativních emocí a běhali čtyři sety jako kamzíci a neudělali jedinou chybu a nepotřebovali žádný oddych. Takhle lidské tělo ani mysl prostě nefunguje. Jak si vůbec můžete dovolit kritizovat tohle. Ty taky v práci si asi někdy musíš dojít na záchod nebo na vzduch nebo si udělat kafe atd. A kdyby se ti něco nepovedlo, tak to asi taky budeš řešit, analyzovat, snažit se napravit a nebudeš to dál dělat blbě. Si představ že by si někdo vzal popcorn, pustil si tě na kameře a komentoval každej tvuj krok. A i když bys byl ve svým oboru jednička, tak po jednom slabším dnu by si dělali nezaměstnaní spoluobčané z tebe p.del, že bys měl jít do důchodu a nadávali ti. Radši mlč.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná analýza, pořad stejná otázka. Kdyby vyhrál Nole včera, nebo Nadal dneska set, šli by z kurtu?
Reagovat
baggik
Jak to mám asi vědět? Narozdíl od tebe si nehraju na vědmu. Navíc, když člověk udělá set, tak je v extázi a nevnímá nic jiného. Je logický, že po prohraném setu člověk řeší, co je špatně. Může ho bolet břicho, hlava, cokoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, děla se to, abys vyvedl soupeře z momenta. Kolikrát se chtělo Nolemu srat když vedl 2:0 na sety?

Odpovím za tebe; nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
Reagovat
Mayo
El Matador intergalaktický volej (:
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa cibrí voleje na W..Je to velký stratég.
Reagovat
mahycek
Je to jelito. Pokud na 5 setů, nedám si do začátku Wimblu
ani jeden drink !!!!!!!
Reagovat
Roger_Federer
Myslim dochazi para.
Reagovat
Padme
Škoda, tohle si Dominik nezasloužil... :(
Reagovat
MarcelPersch
Spis mentální než fyzická bych řekl.
Reagovat
Jakub
Přesně tak.
Reagovat
Padme
Dominikův čas možná ještě přijde, záleží za kolik let to Nadal zabalí...
Reagovat
Jakub
Bacha na takové myšlenky. Pár expertů přes fyzio, ti tu vysvětlí že za posledních šest let má Nadal odehráno mnohem víc než Thiem, takže to že Thiem hraje třetí den po sobě (ne že by jeho odpočinek na výsledku něco změnil), nehraje roli.
Reagovat
smazaný uživatel
To je k diskuzi. Thiem měl na přípravu na finále o 50% méně času. To znamená méně tréninku proti levakum, méně rozebírání strategie s týmem, méně času na regeneraci a méně času na psychickou přípravu. To hrát roli muže. Ale za to nemůže on, ani Rafa. To je chyba organizátorů turnaje, kterých letos nebylo úplně málo.
Reagovat
Jakub
Jj Na antuce se musí myslet ne jen do toho řezat.
Reagovat
Mayo
Jeden kanar by bodol.
Reagovat
paddy
Hraje se podle pravidla: seber Rafovi podání a ztratíš následující 4 gemy

Musí se hrát přes TB, jinak bez šance
Reagovat
smazaný uživatel
3:0 double break :)

Dominic, celý tenisový svet vedel kam ten fh zahráš :)..Vrátane Rafu
Reagovat
Jakub
Přesně tak. Tohle předváděl i včera
Reagovat
Herbert_Hoover
Rado trheeej...je mi ale vážně na nic z toho že musím fandit proti Domovi, už bych mu ten RG přál ale Rafa je prostě Rafa a poprvé se přiblížit Rogerovi na dva GS by bylo božské.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to skoro 2:1 na sety, takže možná můžete za chvíli slavit.
Reagovat
smazaný uživatel
V tretom sete sa zlepšil, konečne to necpe stereotypne len do BH, musí trochu tie FH variovat, najma ked je v kurte a moze útočit..

Dom pridal pár UE, tak ako to robí celú kariéru, to ze sa na to tak dlho čakalo je kuriózne.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, na sieti s citom Pistol Peta, 2x W. champion, raz darmo.
Reagovat
Herbert_Hoover
Můžeme říct že v podstatě třikrát :D Ne, je pravda že si Rafa chodí na síť většinou pro banální voleje které by zahrál aj Satral v kocovine, ale když přijde na vec, většinou umí.
Reagovat
MarcelPersch
Měl by to dělat častěji, několikrát měl dnes jasnou převahu ve výměně, chyběl jen finální úder, když ne forhand po care, tak u site by to už dokončil.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to úplne neplatí..Uz zahral celkom požehnane velmi velmi tazkých volejov, kde potreboval velky cit v paprčke a kusok štastia k tomu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zlato z olympijské čtyřhry a několik ATP titulů(i Masters), není divu. :)
Reagovat
Mayo
Neskutočná defenziva od Thiema.
Reagovat
Jakub
Tak Thiemuv servis nebude tak nedotknutelnej. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem pár UE, konečne!!..Po 2hod.

Ale najma Rafa konečne agresívny FH, pokus o winner do Dom FH, kam to nečakal a dolezitý fiftín na 0:15!..Toto je cesta!
Reagovat
Mayo
Hrôzostrašný úvodný game od DT
Reagovat
RF46
Pekne ho Rafa rozhodil pauzou...v tom je mistr:(
Reagovat
RF46
Rafa bezel pro Serenu?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa viac nevynútených chýb ako Thiem, to je velmi netradičné..

Myslim, ze je velmi nervózny, pokial nezačne hrat FH po lajne, tak to nemusí vobec dopadnut..Thiem BH je dnes ocelový, tadialto cesta nepovedie..

Kazdopádne skoda, ze to nedotiahol Rafa do TB, tam by bolo v hre 2:0..
Reagovat
MarcelPersch
Těch špatných rozhodnutí v tomhle setu byla spousta, mnoho zkažených úderu, které jinak zahrava. Myslím, ze nikdy nevyhrál grandslam, kde mu nešel pravé FDTL.
Reagovat
D@nny
No pozor! Naprosto unaveny Thiem, ktery po kurtu sotva chodi, nyni vyhral set! Kamile ty ses vazne hnup:D Priste zkus premyslet, nez zacnes vypoustet takove hovadiny a psat jeste neco o seniorech.
Reagovat
MarcelPersch
On se snaží Rafu zakriknout, teď se zblázní radosti až ho Thiem v následujících 2 setech prejede ;)
Reagovat
D@nny
Je to hnup zkratka:D Jsem zvedavy co tady jeste dneska vypusti za hovadiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu ty jsi hodně vypil dneska co? Já jsem řekl, ze Thiem byl prakticky bez odpočinku, zatímco Nadal měl den a půl volna.

Ty jsi z toho udělal úplně jiné souvětí a ještě si zaměnil několik slov za jiná. Měl bys zkusit poslat CV do nějakého bulváru. Nebyl bys bez šance.
Reagovat
D@nny
Od zacatku tady pises absolutni hovadiny a ted se je jeste snazis obhajovat?:D Napises hovadinu, ze Nadal byl horsi v prvnim setu a mel prohrat a pak na zacatku druheho setu napises ze nemel Thiem zadny odpocinek a proto prohrava. A to jsem jeste zapomnel dodat tu hovadinu o tom, ze by Federer s Nadalem uhral vic kdyby neblo vetrno:D CHlapce ty jsi tady dneska napsal uz tolik hlouposti, ze je mi te az lito. Proto te uz dal nebudu urazet, protoze si z retardovanych lidi vazne utahovat nebudu. Ahoj a pozdravuj vychovatelky v ustavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná délka příspěvku, ale nečtu to, nechce se mi a ani mě to nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila ako obyvkle mimo..

Bez vetru by to bolo vyrovnané..Nadal vyhrá max. Barcelonu tento rok a podobné bonmoty.
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhrál co kamos? Řím? Nejhorší antukova sezóna za poslední dekadu - dneska vyhraje FO, tak se to možná spraví. Ale i tak na jeho poměry nic moc, to víš sám.
Reagovat
Mayo
Rím + Paríž je úspešná antukový sezóna.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale podprumerna pro Nadala. Neříkám ze špatná.
Reagovat
smazaný uživatel
to je ako s Andy Murraym,ten bol tiez podpriemerna svetova jednotka,ale kto to ma?
Reagovat
LukH
V prvním setu hrál Dom jak o život a nic, ve druhém dobře podává ale dále spíše průměr a výsledek ok :-)
Reagovat
Mayo
Toto bude 5 setov veru.
Reagovat
Grape
No vida a máme to 1:1...
Reagovat
MarcelPersch
Jestli bude Rafa takhle hrát, tak už to půjde asi velice rychle.
Reagovat
MarcelPersch
Rafovi to na servisu trvá tak dlouho, ze už to vadí i me, samozřejmě, že se teď Rafa brejkne sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě spíše sere ze nedostane nikdy warning. To by pak hned zrychlil.
Reagovat
raduz
Já bych z toho byl psychicky zničenej a věřim,že to sráží psychiku téměř všech hráčů...
Reagovat
D@nny
Nebrec...
Reagovat
raduz
A jak to sere nás,co mu nefandime si představ.
Reagovat
Mayo
Rafa voleje má slušne darmo.
Reagovat
Mayo
Azda sleduje výkon svojho zverenca aj Dr. Fuentes
Reagovat
Jakub
Převaha Nadala ve výměně je neuvěřitelná. Thiem nemá fakticky šanci.Něco mu vyjít může, ale je to otázka času. Nadal je na antuce prostě jinde. A Thiemovi hot shoty to nezachrání.
Reagovat
LukH
Kecáš
Reagovat
Jakub
Evidentně ano :-)
Reagovat
MarcelPersch
Thiem na servisu nedoktnutelny, Rafa je rad když na returnu vyhraje bod. Myslím, ze ho bude dost mrzet ten pokažený volej, kdy mohl vést 30:0 na returnu.
Reagovat
Mayo
Čižmarovič na Tonyho Parkera, že Ashley Cole heh
Reagovat
MarcelPersch
Rafa teď nehraje nejlépe, skvěle naopak podává Thiem, myslím, ze je blízko vítězství v tomto setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa totálne bez FH po lajne, a winnerov tohto typu. Nehrá to, lebo zatial vyhral prvý set aj bez toho..Ale často si to situácia vyžaduje, je škoda, ze to Rafa neskúsi, najma ked má nahraté.
Reagovat
MarcelPersch
Ze u site není schopny prehodit balon na druhou stranu taky moc nepomáhá jeho sebevedomi, pak si logicky nevěří ani na jiné údery.
Reagovat
MarcelPersch
Teď by to chtělo na returnu zabrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem na svoje pomery velmi málo chýb..

Ale za to defenzívnejší..A v druhom sete, silno servuje.

Rafa hra to svoje, čaká na šancu.
Reagovat
MarcelPersch
Momentálně 88% úspěšnost trefeni prvního podání, neskutečné číslo, takové jsem ani u Federera neviděl.
Reagovat
paddy
Důležitější je % bodů po 1. podání, zatím slabších 61%
Reagovat
MarcelPersch
V tomhle setu 76%
Reagovat
paddy
O tom to je, v 1. setu tragických 47%
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotvrdil break, musí přidat hlavně na servisu.
Reagovat
raduz
Thiem má herni výpadky,proto zřejmě prohraje.Chtěl jsem se divat déle,ale prehodnotil jsem to.Je to pomalé,navic Nadal než podá..Ja bych to na té druhé straně kurtu nedal.
Reagovat
mahycek
S prominutím, je hotovo. Je hanba v tenise, že nikdo z
mladých od 20 - 28 let, netrumfuje v FO, ale i v jiných
GS. Je to neumění těch hráčů, nebo se rozklepou v
Paříži, nebo je
tak např. Nadal fenomenální na antuce ? Byl fenomenální,
ale ne ve 33 letech. To jsou snad neumětelové ti mladí,
nebo co se to děje???? Asi je brzo konec do 17.30.
Čekal jsem to, alespoň do 19 hod. Nebo do 21.00
Reagovat
D@nny
jeste je hodne brzo rikat, ze je hotovo. Klidne do 19h nebo dele muzou hrat...
Reagovat
paddy
Mladí jsou línější pracovat, je to všech sportech
Sociální sítě ukazují nereálný život plný zábavy a bohatství
Reagovat
hippos
povez to kyrgiosovi s tomicem, poslou te do haje
Reagovat
Mayo
Presne, stále diktujú starí dinosauri, už tak dlho. Mladi sú neschopní.
Reagovat
D@nny
Nadal ted na siti predvedl Djokovice(tedy lehky volej uplne pos.rat)
Reagovat
MarcelPersch
Dominik má už přes 85% trefení prvního servisu, neskutečné číslo! Rafa něco kolem 60%.
Reagovat
paddy
Rafa ví, že má zápas v kapse, a tak si sebevědomě dovolil smečovat ze dvou metrů do sítě
Reagovat
Mantra
jo, teď už vypadá D. nějak vyčerpaně
Reagovat
MarcelPersch
Thiem hral v 82% přes první servis v prvním setu, vyhrál po něm ale jen necelých 50% míčků.

Thiem 7 W 9UE
Nadal 11W 10UE
Reagovat
Padme
tak tragická. Dominik hraje určitě líp a stejně z něj udělá Nadal sekanou....
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš srovnávat dva různé zápasy. Kdyby se hrálo v dnešních podmínkách, tak je to semifinále úplně jiné. Vítr srazil Federerovu hru o 50% dolu.
Reagovat
Padme
No minimálně by snad uhrál víc, jak 9 gemů... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Možná ano, možná ne, ale myslím, ze hodně chyb pramenilo z větru.
Reagovat
Padme
Já bych si v tom větru ani nedokázala nadhodit míček při servisu. O to víc byla obdivuhodná úspěšnost prvního podání u Nadala.
Reagovat
Herbert_Hoover
Neuhral by proti Rafovi v žádném případě víc, než Dominic.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou domněnky. Je rozdíl mezi Thiemem a Thiemem. Tenhle Thiem má méně odpočinku za týden než průměrný česky senior. Oproti tomu jeho soupeř má od pátku pohodu. To muže být rozdíl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já myslím za standardních podmínek. Fedex neovlineny větrem a Thiem který skončí SF v pátek. Neuhrál by FedEx v žádném případě víc v Paříži. Možná tak před deseti lety zatímco by Rafa nemladnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně ne, ale to už se nedozvíme.
Reagovat
D@nny
Dalsi hovadina. Nadal i Thiem stravili na kurtu behem FO priblizne stejne casu. Thiem sice o neco vice, ale je mnohem mladsi a tim padem rychleji regeneruje. Thiem ma navic asi nejlepsi fyzicku na okruhu. S Djokovicem neodehral vcera cele utkani, ale jen 2 hodiny. Dalsi faktor je, ze nejsou zadne tropy, ktere by tenisty zdimaly. Je tedy nesmysl tvrdit, ze je Thiem nejak ovlivneny unavou.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :D takže když má někdo dva zápasy za čtyři dny a někdo hraje čtyři dny v kuse tak ho to neovlivní? :D
Reagovat
D@nny
Kdyby se hral paty set, tak mozna ano, ale tvrdit neco o odpocinku a unave behem druheho setu, muze jen blbec, kdyz k tomu hovoris o Thiemovi.
Reagovat
hippos
co tady zas drepite ve sklepe? se bojite jit do hlavni diskuse mezi odborniky?
Reagovat
MarcelPersch
Na Eurosportu teď ukázali, že Thiem stojí při úderech v průměru o 2 metry dale o metry než proti Djokovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten set mohl být jeho. Ale když v jedné sadě jednou brejknes soupeře a on tebe 2x, tak nelze vyhrát. :)
Reagovat
Denis92
A je po zapase
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ani neví jak a vyhraje první sadu.
Reagovat
Roger_Federer
Ale vi, hraje presne co ma a dela min chyb.
Reagovat
MarcelPersch
Na sebe udělal hodně nevynucených
Reagovat
Roger_Federer
Dela ale min.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem ma menej UE.
Reagovat
Mantra
přesně, už se D. nemá sílu asi zvednout - v 1.sadě
Reagovat
D@nny
Nevi jak, to je hovadina... do stavu 3:3 vyrovnane utkani, mozna mirne lepsi Thiem, ale pak uz si to Rafa pohlidal a zaslouzene vyhral prvni set.
Reagovat
atptour
Jenom ty to nevíš... Nadal samozřejmě ví. Aby ne po těch letech a titulech na French Open.
Reagovat
panzer.dragon
:) skoda, zacalo to pekne
Reagovat
D@nny
Skvely tenis, cert vem Wimbledon a zapasy na jeden, dva udery!
Reagovat
Mayo
Boh vie či zápas sleduje aj legendárny Pau Gasol.
Reagovat
raduz
Ač antukový tenis nemám rád,tak dnes 2 sety shlédnu .Zatím musim kontaktovat,že se jedná o špičkový tenis z obou stran,navic Thiem vstoupil do zápasu velmi nebojacně a herně se mně líbi vice nežli Nadal.Thiem,Tsitsipas,Wavrinka-to je tenis mého gusta.Navic neokazalí sportovci.
Reagovat
spaniel
Rezou do toho slušně... Dom má neskutečnou sílu, má na to ho vystrilet z kurtu. Ale nesmí vyhrávat 30!uderove výměny a následně zkazit snadný return.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo snadno projet servis stylem 0:40
Reagovat
smazaný uživatel
No a je po setu :)
Reagovat
MarcelPersch
S Rafovo servisem bych ti ještě netvrdil...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci sa Rafa citi dobre. Teče z neho jak z vola, az netradične...

Chýba tomu kumšt a lahkost, vsetko to hra na istotu, navyse casto krátke údery...
Reagovat
spaniel
Z něj teče vždy...vůbec nic netypické se neděje, tak si nechystej nějakou typickou výmluvu.
Reagovat
raduz
Takto nepřirozeně chcalo i z Landise a Armstronga
Reagovat
MarcelPersch
Možná ho chce Rafa utavit fyzicky a pak to rozbalí.
Reagovat
LukH
Nevím, jestli Domino toto může ustát fyzicky... čím déle budou hrát, tím spíš ho dožene roztahané SF
Reagovat
Mayo
Nonsens, Rafa mi pripomína na smecoch Djokoviča. Čo mu hrabe
Reagovat
Mantra
jestli budou takhle hrát celej zápas, tak to je mazec
Reagovat
Mantra
teď si z něj udělal Dom prdču
Reagovat
HECIS
Fantasticky tenis :)
Reagovat
D@nny
Nazdaaar, no to vis hraje Rafa:)
Reagovat
HECIS
Jo fakt paradni snad to bude pokracovat a nebude to uz jasna kanonada pro Nadala :D
Reagovat
MarcelPersch
Pro Rafu je lepší, pokud je na příjmu, ten servis mu nepřináší vůbec žádnou výhodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Má problem na každém servisu.
Reagovat
MarcelPersch
Přitom by stačilo zahrát po lajně, když je Dominik nalepeny na 2. straně.
Reagovat
D@nny
tak se mi to libi...
Reagovat
bIbec
Bamóóós.
Reagovat
D@nny
Dominic hraje zatim sakra dobre, pokud Nadal nepreradi na vyssi stupen, tak nevim nevim...
Reagovat
MarcelPersch
Otázka je, jestli to vydrží po celé utkání.
Reagovat
MarcelPersch
Rafo, kde je ten servis z Austrálie? Rafa zatím nic moc, hraje krátké údery, je hrozně předvídatelný, myslím, že by mu pomohlo chodit více na síť, když už má ve výměně převahu. Dominik skvělá práce zatím.
Reagovat
FerrariF50
Hodně pěkný, super tenis :)
Reagovat
panzer.dragon
Thiem famozni!
Reagovat
Mayo
Bože Rafa na BP ustrachany.
Reagovat
ipko
je tam brejk
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud to není 4:2, tak není brejk :)
Reagovat
LukH
Pěkná práce, pojď Dome
Reagovat
blixa
Bože to je nuda ! Kdo na to ATP má koukat ? :-o
Reagovat
LukH
Už teď je to mnohem zajímavější než finále žen,
Domino slušný úvod
Reagovat
Mayo
Thiem je stena, Rafa nevie zahrat winner.
Reagovat
MarcelPersch
Měl by přidat FDTL, a několikrát to už mohl dohrát na síti, ale bojí se. Thiemovi se musí nechat, že přišel s dobrou taktikou, hraje to v podstatě jako Nadal a tomu to je celkem proti srsti.
Reagovat
MarcelPersch
Zatím oba hrají hrozně, zejména Rafa, krátké míče a div netrefil lajnoveho při tom returnu.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa hraje pomalé míče asi tak jako 4 roky nazpátek, nejspíš je hodně nervózní.
Reagovat
MarcelPersch
Překvapilo mě, že experti více věří Thiemovi, tak snad je Rafa přesvědčí o opaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu asi taky věřím více, než vypovídá kurzova nabídka. Loni stejný zapas prohrál, letos Nadala na antuce už porazil, prošel peklem s Djokovicem ve 2x přerušenem zápasu a stejně vyhrál. Zaslouzi si to za mě více, než Nadal. Ten měl jednoho pořádného soupeře za turnaj a ještě v nejhorších možných podmínkách pro Feda.
Reagovat
MarcelPersch
Gordon heal taky skvělé ve 3. kole, v tom setu co vyhrál měl poměr 17 W vs 4 UE
Reagovat
MarcelPersch
Goffin
Reagovat
smazaný uživatel
Snad sa to nebude komplikovat..

A ak náhodou áno, snad ten happyend pride kazdopádne..

Vela stastia, Vamos Rafa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist