Nadal má 4. šanci zastavit Djokoviče. Srb přežil drama s Murraym

14. 5. 2011, 18:44
Aktuality 124
ATP ŘÍM - Rafael Nadal v Římě za posledních sedm let nedokázal získat titul jen jednou a také letos potvrzuje svou antukovou suverenitu. Po výhře nad Gasquetem postoupil do finále, v němž narazí letos už počtvrté na v této sezoně stále neporaženého Djokoviče. Srb má však v nohách tříhodinové drama proti Murraymu.
Rafael Nadal

Rafael Nadal měl na turnaji v Římě největší problémy hned v jeho úvodu, kdy se o něj 'pokoušela' viróza a světová jednička ztratila set s domácím hráčem druhé světové stovky Paulem Lorenzim. Pak už ale rodák z Mallorky začal dominovat a svou suverenitu potvrdil i dnes proti Richardu Gasquetovi.

Francouzský tenista s posilněným sebevědomím skalpy Federera a Berdycha nezačal vůbec špatně, jenže žádný z nabídnutých brejkbolů nevyužil. Sám pak za stavu 5-5 poprvé soupeři daroval šanci na brejk a favorizovaný Španěl si s ní věděl rady. 16. hráč žebříčku Gasquet si ještě málem vynutil tie-break, neproměnil ale ani celkově čtvrtý brejkbol a utkání se definitivně zlomilo. Nadal už druhou sadu ovládl a za hodinu a 33 minut vyhrál 7-5 6-1.

"V prvním setu to pro mě byla na servisu složitá situace, ale dokázal jsem se z toho dostat. Jsem šťastný, že jsem po tak těžkém týdnu postoupil do finále," uvedl čtyřiadvacetiletý Nadal, který s Gasquetem na okruhu ATP vyhrál i deváté vzájemné utkání. S o pouhých 15 dní mladším sokem padl pouze před osmi lety na halovém challengeru v St. Jean de Luz, když po prvním prohraném setu vzdal.

"S letošní antukovou sezonou jsem spokojený. Po katastrofálním prvním zápase tady hraju každým dnem lépe. A navíc už na sobě nepociťuju žádné problémy spojené s horečkami," řekl Nadal, jenž v Římě upravil svou bilanci na 31 výher proti jediné porážce. Španěl v italské metropoli triumfoval vyjma sezony 2008 v letech 2005 až 2010, letos tak usiluje už o šestý titul za posledních sedm let.

Jméno svého finálového soupeře se dozvěděl až o sedm hodin později, neboť Novak Djokovič a Andy Murray zahájili svůj semifinálový souboj až od 20:00 hodin a svedli tříhodinovou bitvu.

Nadal před zápasem rozmýšlel, s kým by v neděli hrál raději. "Nechci být hloupý, preferuji zápas proti Murraymu. S Djokovičem jsem letos už třikrát prohrál. Ale pokud s ním budu hrát znovu, asi už nebudu pod takovým tlakem, protože už nejsem favoritem. Vím, že teď Djokovič hraje na fantastické úrovni, ale já musím bojovat až do konce, jako vždy. A pokud ho neporazím zítra, tak se to povede jindy," uvažoval první hráč světa. 

Přání se devítinásobnému grandslamovému vítězi nevyplnilo, Nadal se letos už počtvrté utká s Djokovičem, se kterým v této sezoně prohrál ve finále turnajů Masters 1000 v Indian Wells, Miami a Madridu. V Itálii však nastoupí proti vyčerpanému soupeři, který dnes ztratil i mnoho psychických sil: proti Murraymu byl několikrát dva míčky od vyřazení, aby nakonec zvítězil 6-1 3-6 7-6.

Murray se Djokovičem utkal naposledy ve finále Australian Open, kde neuhrál ani set a až do začátku antukové sezony pak nevyhrál jediný zápas. Na nejméně oblíbeném povrchu však světová čtyřka ožila a v Monte Carlu potrápila i Nadala.

V dnešní odvětě proti Srbovi si nebyl britský tenista schopný v prvním setu schopný udržet servis a prohrál 1-6. Ve druhé sadě však jediný brejkbol odvrátil a vynutil si třetí dějství. A fanoušci, kteří na stadionu nebo u obrazovek vydrželi až do pozdních večerních hodin, rozhodně nelitovali. 

Třiadvacetiletý rodák z Bělehradu hrál aktivněji a proti většinou ze skvělé defenzívy hrajícímu sokovi se ujal vedení 3-1, pak se ale začali dít věci. Murray vyrovnal na 3-3 a následovala série čtyř brejků; Murray vedl 4-3 a posléze 5-4 a podáva na vítězství, ani jednou však 'krádež' Srbova servisu nepotvrdil. Djokovič byl několikrát dva míčky od premiérové porážky v letošní sezoně, tenisté však strhující závěr dovedli až do zkrácené hry. V té byl agresivnější, jistější a sebevědomější Djokovič a došel si pro další vítězný zápas. 

Od začátku roku tak vyhrál i 36. utkání, celkově už 38. v řadě. V nedělním finále bude vítěz turnaje z roku 2008 proti pětinásobnému šampionovi Nadalovi usilovat o další přiblížení se postu světové jedničky. Už nyní je jisté, že rozdíl na Nadala stáhne minimálně o 600 bodů (na 1.205), v případě triumfu dokonce o 1.400 (na 405). Nadal by pak musel vyhrát French Open a DJokovič by se nesměl dostat do finále, aby se pořadí v čele neměnilo.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (12. 05. 2011)

Dvouhra - semfinále:
Nadal (1-Šp.) - Gasquet (16-Fr.) 7-5 6-1
Djokovič (2-Srb.) - Murray (4-Brit.) 6-1 3-6 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

124
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že Novak tohle tempo neudrží a padne hned na FO, toť můj osobní tip. Momentálně je skutečně nadpozemský a hraje výborně, ovšem třeba včera nebýt prasátka, tak prohrává 5-4 a 40-0 ve třetím a nebyl ani ve finále, i takové maličkosti rozhodují, nutno říct, že Novak jde tomu štěstí hodně naproti. Rafa už asi začíná mít komplex, protože koncovky nezvládá, škoda, přesto věřím, že FO bude opět jeho
Reagovat
smazaný uživatel
Koncovky zvládá se všemi kromě Djokoviče. Ten ho psychicky ničí, jako on zničil Federera ...
Reagovat
smazaný uživatel
mám přesně ten samý názor
Reagovat
smazaný uživatel
Opět rozhodly koncovky je to k nasrání....Rafa prostě už to asi má v hlavě a proto ty koncovky jsou strašně velkej psychický tlak na něj, kterje bohužel nezvládnul .....
Reagovat
tito
Spíš bude potřebovat potrénovat bekhend. Ale to už svýho času psal Matěj.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, musím říci, že ty jeho poměrně časté kopce z bekhendu někam na střed mi dnes pěkně lezly na nervy. už jen proto jsem si přál, aby Nole opět vyhrál. :-)
Reagovat
Matti
Věřím, že na French to bude jiné. Dnes Nole vyhrál opět a zase svým neskutečným zrychlením z bekhendu. Rafa, ale pokud byl iniciativní a útočil, sbíral body. No uvidíme.Každopádně 2x za sebou porazit Rafu na antuce - klobouk dolu před Dkokovičem.
Reagovat
Ananas
Tak nám Djokovic předvádí že letos je opravdu nejlepší. Ale já jako velký fanda Nadala už sem z toho vážně na ručník. :)
Reagovat
tito
Já teda taky....:).
Reagovat
smazaný uživatel
já taky
Reagovat
VlS
Takže Rafa hrál výborně, ale na Noleho to nestačilo. Gratulace oběma a Rafa fanatici, buďte raději potichu
Reagovat
tito
Já jsem si nevšiml, že by zde někdo hanil výkon Djokoviče, který opakovaně vyhrál zaslouženě.
Reagovat
Ananas
To máš pravdu ty kopce z bekhendu byli děsný. Sice mě se to dobře kritzuje ale sám bych byl rád kdybych tu ránu od Djokyho aspon viděl.:DD Ale na to že je "number one" tak by to mohlo být lepší. Věřim že to zlepší. :)
Reagovat
Matti
dost zbytečné a od tebe Visi i nečekané. Tohle by spíš sedělo na armstronga.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS uhodil hrebicek na hlavicku, ubozaku. Smir se s tim, ze je zde uz cely Nadaluv "fanclub" vniman jako jedna velka spina a hromadny incest vsech zucastnenych nadalovcu. A vis kvuli komu? Presne kvuli takovym, jako jsi ty!
Reagovat
Pe3k
Plešatějící opičák nám zase prohrál. To bylo řečí, že je Nadal jasný favorit. Ještě ted se válím smíchy...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak! Trochu úcty k vítězi 9 GS ....
Reagovat
Pe3k
Já se směju jeho fanouškům...Tzv odborníkům :D Hlavně, že zdravý Nadal je neporazitelný :D Bude rád jak někdy v budoucnu uhraje s Djokerem 1 set.
Reagovat
Karolko2
tak nevím,jak se bude dařit Nadalovi honit ty rekordy Federera.Není tak jednoduché stát se legendou.Moc pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Rafa urve 2. set tak bych řek že v tom třetim Novaka Rafa utaha.Podle me by bylo znat že ma za sebou 3 hodinové semifinale.Ale ten deět dneska v Římě mu určitě pomohl nabrat naké síly.
Reagovat
smazaný uživatel
No to si dělá ten Djokovič ze mě prdel to sebevědomí dělá věci ......
Reagovat
Ananas
Já to vidim na další vítězství Noleho asi ve 2 setech ale rád bych se mýlil. :)
Reagovat
Ananas
No tak to zatim vypadá že nakonci uslyšíme hajde místo vamos. :)
Reagovat
Matti
použil jsi přesné slovo - zatím.....
Reagovat
Matti
ale z Rfy mám zatím dobrý pocit, srší z něj sebedůvěra. Snad to otočí.
Reagovat
Matti
z Rafy samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
V posledních zápasech s Novakem se mu v pozdějších fázích zápasu zhoršovala úspěšnost prvního podání. Začíla někde na 82% a už to padá .... Servis a fyzička rozhodnou...
Reagovat
tito
Je to tak, je úplně jinak laděn než v předchozích třech zápasech. A to je dobře do budoucna, ať už to dnes dopadne jakkoliv. :)
Reagovat
smazaný uživatel
... a to je ten servis. Break na první set pro Novaka ...
Reagovat
Matti
jj, Novak teď krásně proměnil setbol, nicméně Rafa už začíná šlapat a to je moc dobré zjištění před Paříži. Konečně. (snad) :-)
Reagovat
tito
A nesnaží se tolik obíhat bekhend jako předtím, což mě taky štvalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel mi přijde že Rafa zatim neví co má hrát, Djokovič je všude ......
Reagovat
Matti
myslím, že to Nole nevydrží, snad ho Rafa ubije.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se musí snažit ho nějakým způsobem uběhat nebo fakt nevim.... přece nemůže vydržet všechno ....
Reagovat
tito
Bohužel to sebevědomí je teď na bodu mrazu...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Nadal neumí zkracovat moc dobře hru, protože to by se hodilo! to protihráče může dost unavit
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud neodpadne fyzicky, tak Nadala zase zničí.
Reagovat
smazaný uživatel
staniš se
Reagovat
VlS
Tak tímto příspěvkem jste si posunul desetinnou čárku z 99.9 tak zhruba na 0.999, to snad nemůže reálně uvažující člověk napsat.

O lidech, kteří si do nicku dávají akademický titul si taky cosi myslím a jen čekám, kdy napíší, že je máme oslovovat Vaše blahorodí :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
S nadhledem. Je to zavistiva nula, nic jineho.
Reagovat
smazaný uživatel
....:). A co jako, to odkud pochazi neni žadna urazka, říkaval sem si, ze ta jeho houževnatost je Africkou matkou, ( Me konkretne mistni extremisti nazivají častokrat do Cikanů a Emigrantu.....Zejmena pan Brož a Inžen_Í_ R Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
..nazyvaji
Reagovat
Ananas
O jakém Rogerovi Federerovi mluvíte. Světová trojka a vítěz 16 GS to asi nepude. A jestli ano tak nazývat RF upadlou hvězdou to si může s prominutím dovolit říct jen úplný deb.il. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak pod tohle se podepíšu
Reagovat
smazaný uživatel
taky se ptám-kdo je Rožžer Federer ? To byl nakej Šampion, ? On byl první ? Od kud je ? z Afriky ? nebo bude z Evropy ? JÓ nakej sportovec uspěšnej to asi bejvaval...Aha
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně tak se dá napsat - Nadal kdo? Ten co nebyl ani nejlepším hráčem své doby?

Demagogie nadruhou. Proč s tím ztrácíš čas?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jde o finálový zápas tohoto turnaje, chceme-li být konkrétní, tak řekne utkání jednoznačně nejlepších tenistů této sezony, může se jednat o celkem zajímavou podívanou. Španělský bijec Nadal zdolal Richarda Gasqueta, jenž nejprve zesměšnil upadlou hvězdu Federera, a pak si zahráli dva tenisté, kteří mají něco společného- mládí a talent. Ano, oběma hráčům předvídám velmi dobrou budoucnost. Nejenže si myslím, že mohou vyhrát minimálně jeden grandslam, ale i mohou porazit švýcarského ''génia'' v počtu GS, což nebude snášet zrovna nejlépe, poněvadž jak všichni víme, Federer, chováním připomínající někdejší arogantnější legendy jako McEnroe, nemá rád lepší hráče než je on sám.

Rožér je tedy něco jako u nás hráči fotbalového klubu Sparta.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak....zas trochu reality
Reagovat
Pe3k
Nejenže si myslím, že mohou vyhrát minimálně jeden grandslam :D - tomu říkám dobrá budoucnost :D A jinak tak celkově to bylo zábavné. Snad to nemyslí pak kolega vážně...
Reagovat
smazaný uživatel
Přirovnávat Federera k hráčům Sparty? Co všechno se člověk na těhlech diskuzích nedozví :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že se Řepkou by kamaradil...ta cholerie je tak u obou podobna
Reagovat
smazaný uživatel
Schizofrenie je hrozná nemoc
Reagovat
Teo
"Inteligentní fanda očekává?" Inteligentní fanda očekává, že vyhraje ten lepší, a to je Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslel, že "odbornici bukmejkři očekavají ... 1.42 - 2.69 ( zvlaštní nesrovnmalosti, ŽE ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme Rafael 1.42 , a čím to je ????? !!! Hmmm, to je mi divny !!!!
Reagovat
Teo
V Madridu bylo na Novaka něco přes 5, a nakonec Nadal neuhrál ani set. A fakticky neposuzuju kvality hráčů podle kurzu bookmakerů, ale podle toho, co vidím, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, jasne ze nejlepe se mi čte- Novak Djokovič je nejlepším hračem světa
Reagovat
Teo
Momentálně ano, když vyhrál všechno, co mohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jseš neskutečně trapnej, fakt hodně.
Reagovat
Pe3k
To je mi novinka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Novak vyhraje-bude to tak trochu "vysměch a doslova tenisové ponížení...
Reagovat
Teo
To jsi vymyslel kolenem? Nebo se ti v hlavě opravdu rodí takový blbosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Intaligentni fanada očekava, ze vysokou pravdepodobnosti musi vyjimečny Srb Lehnout. Rafael ho musí porazit-je to jeho období, on je první, on ma sve prostredí...ani nezminuju soupeřovo možna utahaní jak fyzicke, tak uz i psychicke. Samozrejme ze daleko hodnotnejsi jsou nasledujicí Grandslamy !!! I tak, je Novakova Smršť turnaju doslova kouzelna.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel, tohle se tomu blbeckovi rodi v hlave.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
tobe ty zkrachovalče radím jedno-najdi si dalšího noveho sveho oblíbence-vytvoř nedotknutelny/fanaticky club třeba toho trapnyho imitatora té Švycarske Trosky Dimitrova ( Myslim, co se týče jeho podobnosti, tak to dotahl k dokonalosti. máte docela štěstí... ! Videl si Černáho Tulipána s Delonem ...!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty trotliku, ja Rogerovi fandim jiz spoustu let a neprestanu mu fandit az do konce jeho kariery. Samozrejme mam vice oblibencu, treba Del Potra nebo Roddicka, avsak mym nejvetsim oblibencem zustava porad Roger.

Jinak si myslim, ze zrovna takovy nactilety dementni pablb jako ty nema pravo urazet zadneho hrace na okruhu, byt horsiho. Nepredpokladam, ze nekdy v budoucnu vezmes do ruky raketu a pujdes si zkusit, jaka je to drina hrat tenis, takze se uklidni a zalez zpatky do kouta.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle samotného Andyho ho to nepoloží. I když to říkal i po finále AO, že to snáší lépe než loni.

"I?m one of the best closers in tennis and I very rarely, especially against the best players, lose matches when serving," lamented Murray. "But I played a bad game and I made two double faults. It was good match and I had chances to win. He played very well in the first set and I did not really get into it. I think after that, especially towards the end of the second and third sets, there was some very good tennis.

"I can compete with those guys and I am going to need to play like that and even better if I want to win the French Open," added the Scot. "So I am going to work hard over the next 4-5 days to build up to it. This has given me confidence going in now. What happened tonight in terms of finishing the match off, it will not let me down. It is the first time it has happened to me and I?ll make sure it is the last."
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říká: "actions speak louder than words". Nicméně já spíš očekávám, že bude pokračovat v dobrých výkonech na antuce, tedy pokud opět nedostane např. Bellucciho nebo Berdycha v životní formě. :-)

Nicméně i tak nechápu, jak mohl prohrát s Bogomolovem, zvláště poté, co jsem jeho servis a údery viděl teď na vlastní oči na Prague Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nechápe snad asi nikdo, s odstupem času bych záznam chtěl vidět. Já viděl z té mizérie jen 1. set s Youngem.
Reagovat
smazaný uživatel
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13403645.stm

Tady kdyžtak obsáhlejší názory Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
je blbé že pokud by rafa třeba porazil Novaka ve finále tak se bude říkat a psát porazil ho jen kvuli tomu že byl Novak unavený ze zápasu s Andym coš je blbé je blbé že to začíná už v 16 15 ikdyž jsem fanda Nadala tak musím uznat že Novak ted hraje neskutečně dnes hrál taky skvěle hlavně na konci zápasu hrál neskutečně těším se na finále bude to super tenis
Reagovat
smazaný uživatel
No fakt je, že jestli ho Nadal neporazí ani zítra, tak to s jeho šancemi na obhajoba RG vypadá dost bledě. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
pokud vyhraje Djokovič, budou zase Nadalovi fans tvrdit, že "kdyby byl Rafa 100% zdravý, neměl by Djokovič šanci". A tak pořád dokola...
Reagovat
Matti
nevybavuji si, že by někdo z Rafa fans, když minulý týden v Madridu prohrál Rafa, něco podobného tvrdil. Novak vyhrál, protože byl lepší. Dnes pokud zase vyhraje, tak zase proto, že bude lepší. A opačně totéž.
Reagovat
Stan_Borowitz
Povíme si to po zápase, pokud skončí vítězstvím Djokoviče, ano?
Reagovat
tito
Nějak se s tím srovnáme a fandit mu nepřestanem :).
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt dobrej zápas, neuvěřitelně vyrovnanej. Novak byl ale lepší psychicky a proto vyhrál. Naprosto eliminoval veškerý emoce, hlavně ty negativní a díky tomu je tak silnej.
Zejtra bych spíš věřil Rafovi ale bude to těsný
Reagovat
smazaný uživatel
Stále převažuju mírné zklamání, ale po dlouhé době mě zápas takhle zase vtáhl. Dlouho byl lepší Novak, zdálo se, že Andy proti němu na antuce žádnou zbraň mít nebude, byl pasivní, nakonec ale uhrál set i zásluhou Djokových chyb. Třetí set bylo jedno velké drama, po brejku na 3:1 jsem si říkal, že je hotovo.

Pak při obratu Andyho byl Novak absolutně na ručník, to samé pak, když ho brejknul Murrray na 5:4. Jenže Andy mu nabídl záchranný kruh v podobě špatného podání(jak již psal Matej) a přílišné pasivity. Stačilo servírovat tak, jak za stavu 5:6.

Tie-break již jasně v režii Djokoviče, tam ukázal, proč je letos zatím neporažen. Murray byl letos asi nejblíž, ale buď pasivitou, nebo zas chybami si to prohrál. Přesto to byl dobrý zápas, pěkné drama, Andy na tom může stavět do Roland Garros, kde snad uhraje přijatelný výsledek, tedy aspoň čtvrtfinále.

A k zítřejšku, pro mě je teď velkým favoritem Nadal, ten nepředváděl zatím své maximum, ale je to přeci jen antuka, kde ho porazil Nole jen jednou v Madridu na té nejrychlejší antuce. Navíc o dost hodin více na odpočinek, mnohonásobně méně náročný zápas v nohách, tipoval bych, ež zítra Djokerova série skončí. Možná by to pro něj bylo i dobře před RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče RG, ukazuje se, že velmi důležitý bude los. Jestli Murray po této prohře opětovně neupadne do deprese a dostane se do semifinále, tak bych jej rozhodně raději viděl jako soupeře Nadala než Djokoviče.

A jinak co se týče zítřka, i kdyby Novak prohrál, což je asi přece jen ta pravděpodobnější varianta, myslím si, že na případný výsledek zápasu Nadal vs. Djokovič na RG to bude mít samo o sobě minimální vliv, lledaže by Djokovič podal podobný výkon jako v Madridu a Nadal jej přesto přehrál.

Ostatně, vezměte si rivalitu Sampras vs. Agassi: tak např. v roce 1995 Agassi Samprase porazil na AO, v Miami a tuším v Montrealu a prohrál s ním jen v Indian Wells, ale finále US Open vyhrál přesvědčivě Sampras, ačkoliv Agassi měl v létě před UO formu jako hrom a vyhrál vše, co se dalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak porovnání s dobou Andreho a Ptea nemám, to jsem bohužel nezažil. Tak já myslím, že by mohlo mít zítřejší výsledek vliv. Buď Nadalova konečná výhra, která mu uleví, nebo Djokovičova výhra, po které Rafa zabere ještě víc. RG je ale jiná kapitola a tam budu věřit Nadalovi na 3 sety i kdyby zítra dostal dva kanáry.

Los bude zajímavý, Murray ukázal, že porti velkým hráčům mu to jde, jenže se trápil s hráči nižší kategorie na antuce, takže těžko odhadovat, jak dopadne. Los napoví, přijde mi letos aktivnější než loni, útočnější na antuce, což by mu mělo pomoct i na RG. Z této prohry se podle mě nesesype, s RAfou v Monte Carlu hrál možná ještě lépe, i když teď byl blíž. Nenmůže ho přece porazit zase každá těsná prohra, to by ten sport nemohl ani dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Monte Carla, tam podle mě hůř podával než dnes a ve třetím zcela odpadl. První dva sety byly ale naprosto vyrovnané. Plus tam možná ve třetím setu hrálo roli i to jeho zranění lokte nebo čeho to bylo. Plus bych teda řekl, že Djokovič hrál v prvním setu a na začátku druhého setu podstatně líp, než Nadal tehdy v Mont Carlu kdykoliv během zápasu (včetně třetího setu).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to každopádně hrál Novak lépe. I když 3. set v MC zvládl už Rafa výborně, nejenže Andy dopadl, ale Nadal se zvedl o level a jasně ho přehrál.
Reagovat
Matti
ja bych zase samozřejmě pro RG, raději viděl Murayho v pavouku u Djoka. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný souboj!
Novak si dnešním vítězstvím oficiálně zajistil místo na Turnaji mistrů! Na to, že je půlka května, je to hodně solidní výkon... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je muj kluk ! a opovažte se k nemu hlasit - zajmena pak pan schizofrení Armstrong ( vím, budes psat-jsi stejne Nadalovec.... .Musiš mi neskutečně zavidet, ŽE ?
Reagovat
smazaný uživatel
...zejmena...Armstrong
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nikdo ti nebude závidět, není co. Že fandíš Djokerovi, který teď hraje parádně, tak si to teda užij. Přeju ti to. Já fandím Federerovi už dobrých osm let a nemíním na tom nic měnit jenom proto, že už není nejlepší. O to víc mu teď přeju.

Každopádně zítra uvidíme parádní zápas, na který se nezaujatě podívám jako fanoušek tenisu, ne žádného z hráčů. Alespoň to bude bez nervů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radšej fandi Djokovičovi a užívaj si ako hrá, ako by si mal špiniť iných hráčov, tiež fandím Federerovi už dosť rokov, ide o to aby ti to vydržalo vieš :) Napríklad fandím aj Verdascovi, Lackovi a Kližanovi a to teda fakt dá zabrať, ako fanúšikovi, už mám príhod a historiek na "nezaplatenie" :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
J8 bych řekl, že zítra už to žádná paráda nebude, nechtěl bych ale předbíhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je nejlepší. Po takovémto zápasu by byl kdokoli jiný ve finále bez šance, ale Novak ne. To je takový neskutečný bojovník co se nikdy nezdává. Bude to ďábelskej match a věřím, že po neskutečným boji vyhraje Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole to neuvěřitelně vybojoval, všechna čest. A ten tiebreak!!

Murray hrál výtečně, akorát holt selhal, když se opravdu lámal chleba (např. když podával na vítězství v zápase, tak skoro vůbec nebyl schopen trefit první podání a dal jednu, ne-li dvě dvojchyby -- ta druhá z nich mu prohrála podání). V podstatě bych řekl, že když hraje tak, jako dnes, tak je pro Djokoviče těžší soupeř než Nadal, protože na Nadala je jasně daná strategie, co hrát (díky tomu, že má poměrně slabý / neškodný bekhend a navíc se sutavičně vše snaží hrát forhend, čímž otevírá prostor ve svém forhendovém rohu). Murray naproti tomu je nebezpečný z obou stran.

Co se týče zítřejšího finále, tak vzhledem k délce a náročnosti tohoto zápasu je favoritem Nadal, ale uvidíme, třeba tohle vítězství Djokoviče pořádně nakopne. Každopádně příští týden by si měl pořádně odpočinout.
Reagovat
smazaný uživatel
trochu mi připadalo, že Nole hází první podní stále do stejnýho místa a to zhruba 10 cm před lajnu, ve 2/3 blíže ke kříži. On ty míče sice vyhrával, ale trochu zbytečně se možná nadřel. Murray měl 1. podání lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Murray měl vždy první podání lepší (s tím ovšem, že mívá taky podstatně horší % prvních podání do dvorce). Ale je pravda, že Novak nepodával zrovna nejlépe, jak umí.

Na druhou stranu je třeba říct, že Murray returnuje mnohem lépe než Nadal, přinejmenším tedy Djokovičův servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, přesně jak říkáš s tím servisem, lepší, ale menší procentuální úspěšnost. Navíc Murray má daleko horší druhý servis. Na returnu je lepší než Nadal nejen proti Djokovičovi, dle mého jsou to možná dva nejlépe returnující hráči ze špičky, Djokovič ten vůbec nejlepší na returnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska na podání oba kolem 65%. Jen jsem chtěl vyjádřit, že podle mě ten return Nole Andymu dost usnadnil. Jinak při kvalitě Andyho servisu klobou dolů před těma brejkama.
Taky myslim, že zápas proti Nandalovi bude snazší. Dneska většinou rozhodoval backhand po lajně a ten má Murray lepší. Viděl bych spíš pro Noleho nicméně s tím, že bude určitě unavený, ale Nadal taky zrovna nezáří svěžestí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten DJOKOVIČ hrá ako diabol !!! Superkoncovka !

Každopádne, zajtra vyhrá Nadal, keďže finále sa hrá o 16.00.
Reagovat
tito
Jsem rád, že zítřejší finále vyhraje RN. Kdyby dnes vyhrál AM, tak bych se bál o RG.Je to jediné vítězství, které letos RN potřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Být tebou, nebyl bych si tak jistý. :-)
Reagovat
tito
Asi netřeba rozebírat psychiku každého z nich. Víš sám, že jsem byl skeptik jak v IW, tak v Miami- a předpokládal jsem, že jejich první setkání na antuce bude pro Rafu vzhledem k předchozím hrám možnou katastrofou. Nyní si již vybral asi to, co bylo nezbytné a vyhraje.Novak se momentálně prezentuje silným sebevědomím ale jsem přesvědčen o tom, že Rafa je v tomto stabilnější. A propos - přál bych si, aby někdy utkání zahrál trochu rychleji :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, zatím si slušně nandávají hoši. I když je to většinou takové backhendové pinkání, některý rally se krásně rozjedou. Fandím Djokymu, aby stáhnul co nejvíc bodů na Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď si Djoker dobře zaplaval na antuce.
Reagovat
ReadyTeddy
Co to ten Rafa tlachá za nesmysly? Navíc komentátor při přenosu Djokera s Murrayem tvrdil naprostý opak - že Rafa chce hrát ve finále proti Djokerovi, protože se chce utkávat vždy s tím nejsilnějším a oplatit mu prohru z Madridu. Tak co je pravda? Že by to byla jen slova komentátora?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo se prostě jen bojí.. a já to chápu, není stroj. Fedex má nahnáno z nich obou :D
Reagovat
smazaný uživatel
...už nebudu pod takovým tlakem, protože už nejsem favoritem," myslí si Nadal...
Na antuce že nebude favoritem? Kvůli jedné prohře? Pokud Rafa bude 100% zdravý, tak favoritem utkání proti Djokovi zatím pořád je.
Reagovat
Stan_Borowitz
kouzelné zaklínadlo "pokud bude Rafa 100% zdravý"...
Reagovat
Pe3k
"Nechci být hloupý"...Příjemná změna. Snad si z něj jeho fanoušci vezmou příklad :D
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda len že ty sa tým riadiť nemôžeš keďže si od prírody hlúpy...aspoň súdiac podľa toho ako sa prezentuješ na tomto fóre...:-DDD
Reagovat
Matti
uhodil jsi hřebíček na hlavičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel pro vas ma Pe3k pravdu. Rozhlednete se okolo sebe. Co nadalovec, to neprejicny notoricky blbecek.
Reagovat
Matti
ty se držíš pořekadla - podle sebe soudím tebe. A ještě k tomu neustále nadáváš. Nějak to nezvládáš, zkus se dát dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys ty mel taky v hlave neco jineho, nez Nadalovy spodary, to by bylo prima. :-)

Ja pisu, jak to je. Rozhledni se kolem sebe. Temer kazdy nadalovec vynasi Nadala do nebes a ma obrovskou radost z neuspechu ostatnich hracu, zejmena z Rogerovych proher.
Reagovat
Matti
Ty, že píšeš, jak to je? No teď jsi mě opravdu rozesmál.
Reagovat
Ananas
Výborně tentokrát snad Noleho ve finále porazí. :)(přepokládám že to dnes Murray nezvládne)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Djokoviče porazí, protože od něj nikdo nic nečeká a v takových chvílích hraje dobře.

Ne to je samozřejmě jen zbožné přání, ale už by ho měl někdo porazit, a kdyby se to povedlo věčně odepisovanému Andymu byla by to fantazie, ale Andymu dávám tak 15% šanci na úspěch.
Reagovat
tito
No ve druhém setu to vypadá zajímavě. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
hrál v prvním setu skvěle, ani se nedivím, že s takovou hrou vyřadil Federera. Mít trochu víc štěstí, mohl být ten set jeho. Ten backhand je extratřída. Škoda, že víc netrénuje, mohl by být klidně v první pětce. Na druhou stranu Nadal zase ukázal, v čem je jeho síla tím, jak zvládl všechny ty breakbally.
Reagovat
smazaný uživatel
I když teda jednou měl Nadal při breakbolu dost štěstí, když se jeho druhý servis od té antuky blbě a překvapivě odrazil.

Gasquet by mohl být vůči Nadalovi ještě více konkurenceschopný, kdyby měl lepší servis a forhend. Ale jednoručný bekhend má bezkonkurenčně nejlepší ze všech současných hráčů.
Reagovat
ReadyTeddy
tak to si rozhodně nemyslím, Fedexův bekhend je lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud mluvíme o topsinovém bekhendu, tak Federerův bekhend rozhodně není lepší než Gasquetův. Gasquet jej má razantnější, s padá hlouběji do pole a kromě výtečného křížného bekhendu má výborný i bekhend po lajně, který Federer hraje celkem jen zřídka a většinou jen z kratších míčů. Důkazem budiž i to, že zatímco Federer má dost velké potíže s Nadalovými topspinovými balony směřujícími do jeho bekhendového rohu, Gasquet s nimi dnes v podstatě problémy neměl skoro žádné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehledě tedy na to, že Gasquetův bekhendový return (míněn opět topspinový / tlučený / s horní rotací) je beze sporu lepší než Federerův.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, mě se nejvíc líbí Wawrinkům jednoruký backhand. Má největší razanci i přesnost.
Reagovat
smazaný uživatel
No ked sa Wawrinka "rozjede" tak ani Gasquetov nemá šancu. Ale Gasquet je zase lepší z bekhendu ako Federer, povedzme si úprimne. Každopádne jeden úder hráča nerobí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možný, já zas tak moc Wawrinkovy zápasy nesleduju, resp. kdykoliv nějaký jeho zápas vidím, tak mě spíše zklame. Ani s Berdychem v IW se mi úplně nezdálo, že by z bekhendové strany nějak výrazně kraloval, ale je možné, že si to už nepamatuju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist