Nadal má další 'desítku'. Už 10. trofej získal také v Barceloně

30. 4. 2017, 19:05
Aktuality 206
ATP BARCELONA - Rafael Nadal týden po desátém triumfu v Monte Carlu získal 10. titul také na domácí antuce v Barceloně. Ve finále třicetiletý Španěl přehrál Rakušana Dominica Thiema a připsal si celkově svou 71. trofej, z toho 51. z antuky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal letos může hned tři turnaje vyhrát již podesáté. Na dvou akcích se mu už získat 10. titul podařilo, když týden po Monte Carlu uspěl i na domácí antuce v Barceloně.

Třicetiletého Španěla nezastavil v dnešním finále ani Rakušan Dominic Thiem, kterého přehrál 6-4 6-1. Thiem v sobotu vyřadil světovou jedničku Andyho Murrayho, ale Nadalovi 90 minut vzdoroval marně.

Nadal dnes na kurtu, který od minulého týdne nese jeho jméno, získal svůj celkově 71. titul, z toho 51. z antuky.

"Vyhrát tady trofej už podesáté, to pro mě moc znamená. No a dohromady s Monte Carlem to je start do antukové sezony jako ve snu," pochvaloval si Nadal.

Rodák z Mallorky je jediným tenistou, který stejný turnaj v takzvané Open éře dokázal opanovat desetkrát. Po Monte Carlu se mu to povedlo i dnes v katalánské metropoli. Z žen má podobně úžasnou bilanci jen Martina Navrátilová - dvanáctinásobná královna Chicaga a jedenáctinásobná z Eastbourne.

Bez ztráty setu navíc Nadal zvládl už devět zápasů v řadě. Finálovou bilanci v Barceloně má 10-0 a před Roland Garros, které může vyhrát rovněž podesáté, se ještě představí na Masters v Madridu a Římě.

"Jsou horší věci než prohrát s nejlepším antukářem všech dob. Moc jsem si to užil a je neuvěřitelné, že už potolikáté Rafa tady i v Monte Carlu dominoval," ocenil soupeře Thiem.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2.373.330 dolarů
sobotní výsledky (29. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Nadal (3-Šp.) - Thiem (4-Rak.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Mergea/Kúreší (Rum./Pák.) - Petzschner/Peya (Něm./Rak.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

206
Přidat komentář
turista
Myslím si, že Djoker antukového krále v dohledné době zastaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde ho zastaví?...

Zastaví ho na ulici a bude s ním chcieť selfíčko, či podpis kartu?..
Reagovat
Krisboy
A pak, že desítku nepije.
Reagovat
spaniel
Po 8 letech tady musim napsat jedno zjisteni. Pokud pise zena a je fanda Nadala, je skoro 100% sance, ze je tupa jak poleno.
Reagovat
a.magerova
S takovou se do Itálie nepodíváš... :-P
Reagovat
Pe3k
Ani to nemusí být žena :D
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
dappe
Zůstal bych trochu při zemi. Nadal určitě hraje letos dobře, ale je potřeba trochu vnímat realitu, a ne psát o světové jedničce, protože k tomu má opravdu hodně daleko. Na jednu stranu uhrál už skoro 4000 bodů, a ještě před RG se stihne dostat na první místo v race, ale jde taky o způsob (soupeře), jak se k tomu dostal...momentálně je ATP úplně mimo, a to nebude trvat celou sezonu, a jestli ano, tak stejně bude první Federer, ten to má rozehrané suverénně nejlépe.
Reagovat
Frantz
Aha, takže z toho, že je ATP podle tebe mimo, těží jen Nadal a elegoun nikoliv?
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednej strane tvrdíš, že treba byt vo vyhlaseniach opatrný a na druhej to zaklincuješ jasný tvrdením, že pri tomto stave bude urcite prvý Federer :)

Ja si myslim, ze to je úplne otvorené. Ak si uletím v pozitivizme a Rafa vyhrá Madrid, Rim aj RG tak bude mat taký naskok, ze v podstate moze do konca sezony odohrat uz len W, USO a TM a uháji si to..

Uplne otvorené su aj vysledky Federera po navrate, ak ND a AM nevyhraju RG, tak si dajú na W velmi záležať...
Reagovat
dappe
Ano, tvrdím, že při tomto stavu bude první Federer. Ale zároveň tvrdím, že tento stav nebude celou sezonu. Federer je letos jasně nejlepším hráčem, Nadal potom vyhraje dva tituly, kde nikoho skoro neporazil, a ty je dáváš pomalu na stejnou úroveň. O jakém náskoku prosímtě mluvíš? :D Trochu počítej...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vyhrat tri turnaje v zime a cakat, ze bude hrat dominivat aj po dalsej prestavke na leto a jesen je velmi klamlivé, ale ved uvidíš sám...

Rafa by mal cca 8000 bodov, Federer 4000, tebe to nepripadá ako pohodlný náskok?
Reagovat
Kozoroh
I o pohodlný náskok se dá přijít.
Reagovat
dappe
Moc ne, musí vyhrát tři turnaje na antuce ještě, a bude mít necelých 8 tisíc, plus ještě počítáš s tím, že Federer nebude hrát RG. Ale i kdyby se to stalo, tak to není nic pohodlného, spíš naopak. Jen na trávě může ztratit skoro 3 tisíce.
Reagovat
Pe3k
Federer bude hrat RG, to uz je tuty. Ted jen jestli tam zaradi i 1 masters, vypadato, ze ne. Skoda, ze Rogerovi nejde o post 1, kdyby ano jel by celou antuku a vzhledem k zalostne konkurenci na cihle by tam byl za Nadalem nejlepsi...
Reagovat
Tornes
No ono už samotný předpoklad, že Rafa vyhraje všech 3 antukové Masters, RG a Barcelonu není ani zdaleka jistý. Tohle nedokázal pokud vím v historii nikdo a to ani Rafa v dobách své největší slávy. Nevěřím tomu, že to teď na jednou dokáže, a rozhodně bych to nedával jako automatický předpoklad.
Dvojici Monte Carlo-Barcelona v jedné sezoně Rafa ve své kariéře vyhrál 9x. Všechny 3 Masters pouze jednou. Z vítězství na těhdle dvou turnajů rozhodně nelze usuzovat, že vyhraje na antuce všechno, čeho se zúčastní.

A i kdyby to všechno vyhrál, bylo by to spíše vyrovnané. Roger má mnohem lepší druhou půlku sezony než Rafa. Wimbledon, Cinci, celá hala. Všude by na tom měl být o kus líp.
Reagovat
D@nny
Všechny 3 antukové Masters, RG a Barcelonu Nadal vyhrál a to v době kdy mu bylo jen 19 let. Vyhrát všechny 3 antukové Masters se mu nepovedlo jednou, ale dvakrát v letech 2005 a 2010.
Reagovat
Kozoroh
Madrid 2005 sice Nadal vyhrál, ale tehdy se tento podnik konal na betonu v hale, na antuku přešel rokem 2009. Antukovým Masters turnajem byl Hamburk, který v sezóně 05 vyhrál Federer. Tornes má pravdu, Rafanovi se vše jmenované v jednom roce vyhrát nepovedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ja si myslim, ze to je úplne otvorené. Ak si uletím v pozitivizme a Rafa vyhrá Madrid, Rim aj RG tak bude mat taký naskok"

Uletiet v pozitivizme a ty to vidis ako automatický predpoklad?...Ako inak uz mam naznacit hypotezu...

Inak, viackrat vyhral tri masters a RG tusim, ale v Barcelone nestartoval..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 2005 vyhral tri antukové masters a RG, ale Madrid sa hral az na jesen, podla mna to nie je relevantné. 2006 isiel na RG s 0 prehrami na antuke, to skor to má vacsiu vypovednu hodnotu. To iste aj 2010...Proste v Barcelone nestartoval. Takze tých sezón bolo nakoniec viac. Taktiez sa viackrat stalo, ze vyhral vsetko a pripisal si jednu finálovu prehru, takze maximálny pocet bodov, mínus 400b...Uvidime ako sa mu zadari na zvysnych turnajoch.

Kazdopádne, uz ked riesime, aký je predpoklad, ci Nadal vyhra Madrid, Rim a RG. Tak aký je predpoklad, ze Federer vyhra W, USO, TM?...Kedy vyhral aspon jedno z toho?...
Reagovat
smazaný uživatel
No a aby som si tento monológ aj sám dokončil.

Naposledy sa stalo v roku 2012, ze Roger vyhral aspon jednu z tychto troch akcií. V rokoch 08-12 vyhrával spravidla len jednu..

Len to potvrdzuje, ze druhá polovica sezóny sa predvída omnoho omnoho horšie, ako zvysok antukovej sezóny..A na zaklade vyssie spomenutých faktov si myslim, ze Rafa ma vacsiu sancu vyhrat vsetky tri zvysne antukove udalosti, nez Roger dve z nastolených...Mozno bude rad aj za jednu, kto vie.
Reagovat
Stan_Borowitz
V tomto s tebou souhlasím. Roger byl sice v úvodu sezóny fenomenální, ale pokaždé při něm stálo trochu štěstí, přesněji řečeno vyhýbala se mu smůla. Několik zápasů bylo těsných, odvracel mečboly a tak. Štěstí samozřejmě v tak vyrovnané konkurenci k šampionovi patří, bez něj by to nešlo, ale bývá vrtkavé. Rafa je zatím na antuce dominantnější, ale zase neměl tak silné soupeře, takže toho štěstí zatím tolik nepotřeboval.

Každopádně je to opravdu zajímavá sezóna a těším se na další vývoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím. Je to tenis a velakrát rozhodujú detaily, loptičky. Klasika..

Ja som si dnes pozrel 25min HL zo zápasu Nadal-Djokovic z Ríma 2016, nech si viem porovnat tie výkonnosti..Rafa tam mal 4:2, 30:0 a mm out na tri BB v rade, set tesne prehral po dlhom geme za stavu 5:6. V dalsom sete ma 4 setbally pri svojom servise a hrala tam proti nemu dvakrát páska..To sú proste veci, kde stastie hrá svoju rolu..Nolemu bolo v rokoch 15-16 vsetko naklonené, aj USO15 napriklad. A teraz ma zrazu smolu..Na zreb, na nevyuzité BB, na vsetko..Tie pomyselné vahy sa časom vyrovnávajú..

A zvysok sezóny bude zaujímavý, ako aj každé dalsie nasledujúce dufam, obohatené zas o rok starsieho a lepsieho Kyrgiosa so Zverevom napr...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nepřestávám doufat, že i o J1rku Veselého...
Reagovat
Frantz
Federer je letos jasně nejlepším hráčem, který na antuku nemá koule :-D
Ale chápu jeho rozhodnutí - raději vynechat celou antukovou část sezóny, aby v očích RF fanatiků tím nej hráčem i dál zůstal.... :-D
Reagovat
gigin
Dvaja RG nevyhraju. Lebo debla si myslel?
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by sa Andy vykaslal na Jamieho?...
Reagovat
a.magerova
RG daj konečně tu remízu a bude to... takže Rafa desítku a Roger 2x kariérní... :-)))
Reagovat
a.magerova
Ale v tandemu nám TO jde... :-)))

http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat
smazaný uživatel
Ziadnd tandem. Rafa bude líder a Roger jeho domestik. Ten, ktorý ho na vrchol potiahne :)
Reagovat
a.magerova
Njn... a já myslela, že už si dokážete vodu nosit sami.... :-P
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rafa se muze od Rogera furt ucit,;preba jak se delaji pekne deti..
Protoze Rafa to asi jako jediny neni..;)
Reagovat
Frantz
Anebo jak ulovit hnusnou, panovačnou megeru do chalupy :-D
Reagovat
Pe3k
No hlavně spolu hráli letos 3x a Nadal dostal 3x naprdel. Teď si zvyšuje sebevědomí na hráčích typu Ramos, Zebablos atd., takže je jasné kdo je lídr a kdo se jen veze a vyhrává žalostně obsazené turnaje.
Reagovat
Frantz
A kolikrát dostal maestro od Nadala naprdel předtím tady asi, z důvodu známého, rozebírat raději nebudeš, ty joudíku, viď? ;-)
Reagovat
Pe3k
Bavíme se o aktuální sezóně, ne?
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to je škoda, že je Rafa jediným, kdo si zvýšil na Ramosovi sebevědomí.. :)
Reagovat
Kozoroh
Na letošním AO dostal Rafa na prdel?!? Byl to vyrovnaný zápas, v němž byl Rafan blízko výhry. Ale chtít po tobě fakta by bylo nad tvé síly, jak dobře víme.
Reagovat
Pe3k
Naopak, ja sem zde jeden z mala co fakta cti.
Vyrovnane to bylo, Roger vyhral a v tech dalsich dvou uz dostal Rafa na zadinku.
Reagovat
atptour
Takze prohrat v peti setech znamena dostat na prdel?Jak se rika-odbornik zasne,laik se divi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne deti. Myslis tie zo skumavky?...:)

Snad si ozaj nemyslis, ze to bola nahoda..
Reagovat
a.magerova
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zajimavosti/neuveritelne-tenhle-muz-ma-v-rodine-troje-dvojcata.html
Reagovat
Roger_Federer
le je divne ze Rafa jako jediny z big4 neni ani zenatej.
Reagovat
Kozoroh
To je práce Toniho. Nechce, aby se Rafa rozptyloval děckem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ženatá nie je polovica chlapov v jeho veku:.Aka nahodička :)

Mat dva páry dvojiciek je velmi velmi nepravdepodobné..Sanca sa udajne zvysuje skoro 100-300-nasobne pri umelom oplodnení. Ja som v tomto pragmatik.

Je mi to ale ukradnute, nech ma Roger aj 10 detí týmto sposobom. Nevidim na tom nič zlé..Len uvadzat tieto deti ako príklad mi prislo vtipné.
Reagovat
a.magerova
A že se v TOM tak pěkně vyznáš... žeby vlastní zkušenost?!!!

Život je zrcadlení čili co prožívám já z toho podezírám i druhé... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
My sme chceli dieta v pondelok a utorok sme ho mali, obrazne povedané...Prvy test a bum dva pasiky...

Suhlasim s tym zrkadlením v princípe, ale v tejto debate som len sucho pragmatický..Proste zena po 30ke, s jemnou nadvahou, problemy otehotniet su celkom bežné
Reagovat
Roger_Federer
Prosimte...ocem tocis?
Treba spolu vubec nesoulozi a decka maji ze skumavky..;), me je to u prdele.
Maji krasnou a velkou rodinu..
Rafa jeste nebyl schopny ani si vzit svoji partnerku (10 let trvajici vztah), za zenu..Neco spatne.
Reagovat
Pe3k
Tak minule tu psal fanda Rafy, ze je gej. Jiny fanda Rafy zas, ze se na tu ostudu co dela trolhand Rafa fans uz nemuze dal divat...
Objektivne je fuk jesi je gej nebo ne, to je jeho osobni vec, na kurtu se jako homoklada nechova, mimo nej uz bych tam naznaky videl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to odraz doby, kto je dnes uz len fanusikom kusu manzelského papiera a Federera?...Trend je dnes iný :)
Reagovat
a.magerova
A proč myslíš, že je ten trend správný?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze niekedy nebolo myslitelné, aby dvaja milujúci ludia zili spolu v láske bez papiera do konca zivota...

Dnes mozno ide o tú lásku..A mozno nie :)

Je to individuálne, pokial pár cíti, ze manzelstvo ich vztah pozdvihne na inú, vyssiu úroveň, nech sa zoberú, trebars aj v kostole pred pánom Bohom..

Ale vela ludí tú nutnosť necíti..
Reagovat
a.magerova
Beru to jako podvědomý strach ze závazků.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo len chce usetrit na pravnikovi a hadke o predmanzelskú zmluvu..:)

A mozno mu drahá povedala, ze nikoho kto nevyhral 10RG si za manzela predsa nevezme.
Reagovat
a.magerova
Osobně nechápu, proč se lidé hádaj ohledně předmanželské smlouvy... bych věděla co si do ní nadiktovat: Pokud mě vyměníš za mladší model, tak chci auto, dům a rentu, která by se odvíjela od roků strávených spolu, totéž pokud mě vyměníš za starší model, ale tu bych ještě měla finanční požadavek za psychickou újmu.... jéééžiš, tak jednoduché... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
s tebou je radost smlouvat:),ked vsak teba nachyta partner inflagranti?,tam je aky trest
Reagovat
a.magerova
Jsou prostě body, které se do smlouvy nevlezou... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
ale aspon som si na wiki konecne vyhladal co znamena :-P,doteraz som bol lenivy si to najst alebo sa to niekoho spytat,teraz som musel:-D
Reagovat
a.magerova
Jj diskuze se mnou není nikdy zbytečná.... :-P
Reagovat
a.magerova
Jak mírná nadváha souvisí se schopností otěhotnět?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)...Neviem..

Ale tak može to byť odrazom metabolizmu, zdravia, atd a to už spolu može súvisieť, či?...Tu naozaj len hádam a nechám si poradit...Ako sa máš magerka, ty máš deti?..
Reagovat
a.magerova
Tak si ty své dohady nech od cesty, zvláště, když Rafa je taky v jakémsi podezření... :-P

Děti nemám... mám syna... a mám se dobře... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Roger_Federer
Ale prosimte...nedelej ze nevis naco narazim..;).
Ale koukam, ze je s tebe najednou odbirnik i na umele oplodbeni a poceti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně aby nenásledoval ještě tandemový seskok dolů z pozic :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale inak musim suhlasit. Zaciatkom roka som pisal, ze 2017 je jednotkovým astrologickým rokom. A ten je definovaný ako rok nových velkých zaciatkov..Este im tam vypadlo slovo "tenisových" a mali úplnu pravdu.
Reagovat
Nola
Rafa vyhra dva tituly v rade, ma viacnasobnu finalovu ucast, je prvy v race, skvela bilancia, niektori fananatici namiesto oslav, dehonestuju uspechy ineho tenistu, a o hre samotnej samozrejme ani ciarka....
Reagovat
Herbert_Hoover
Však to my jsme rádi, i když se to čekalo :) Skutečné prověrky teprve přijdou (možná, snad, asi) :)
Já s tím původním příspěvkem safiho taky nesouhlasím. Novak nastavil laťku, která se dala těžko zdolat. Upřímně si myslím, že jestli někdo využil díry na okruhu co do konkurence, tak to byl Můra..byť nemohu popřít, že i on hrál na slušném levelu.
Reagovat
Fandina
V Expres zprávách se píše, že Noleho synkovi přibude sestřička a že jsou mu čtyři roky, ale jemu jsou dva a půl roku, narodil se v říjnu 2014.
Reagovat
Frantz
Aby ses neposrala
Reagovat
Roger_Federer
Zalez zase do kanalu.;)
Reagovat
gigin
http://thesportsrush.com/roger-federer-gives-update-french-open-status/
Reagovat
fialka
uf, uf, nič proti Rogerovi, ale je postrachom Rafu a pravdepodobnosť získania titulu sa znižuje.
Reagovat
Labi
Famózní, ovšem když se člověk podívá na kalendář tak za týden startuje Madrid, okamžitě navazuje Řím a po krátké pauze RG. Rafa už kolena neomladí, těžko mu něco vyčítat, právě na antuce může toho nejvíc uhrát ale ten program je takový, že od začátku roku jezdí od turnaje k turnaji a mám obavu aby po RG, nebyl zase obdobný scénař, kdy rupne kolena a po wimbledonu zabalí sezónu.
Reagovat
insanezy_
Doufam, ze pokud uhraje nejaky solidni vysledek v Madridu, tedy min. semi, tak doufam ze Rim vynecha.
Reagovat
Labi
to si nemyslím, pokud by chtěl odpočívat tak by spíše vynechal jeden z masters v americe nebo barcelonu, ale další dva masters po sobě na antuce, to ho asi zláká. Když vypadne brzy bude chtít následující týden vše napravit a naopak, kdyby třeba madrid vyhrál, tak by byl namlsaný a asi by chtěl formu zúročit i v Římě. Sám ví že od Wimbledonu resp. travnaté části sezóny se vše obrátí a nebude mít nad soupeři takovou převahu
Reagovat
fialka
Tiež mám obavy, aby v tomto tempe vydržal. Na druhej strane, po antukových turnajoch nie je šanca na získanie nejakých lepších výsledkov. Azda si to uvedomí a zvoľní.
Reagovat
gocii
tak já si myslím že zvolní po antuce, pochybuju že při uspechu na rg bude hrát nějakou připravu na wimbledon, tam dost možná přijede opět bez příprav a možná to dopadne opět zle a potom bude hrát jen dva masters a US open takže ten program přes leto se hodně zvolní
Reagovat
Roger_Federer
Stranu je fakt potreba se podivat jake soupere Rafa za ty dva turnaje porazil..
Zatim pokazde kdyz potkal v sezone top soupere z top10 prohral, ale nebylo to samozdrejme na antuce.
Reagovat
Frantz
To jo, treba takovej Raonic si ho dvakrat namazal na chleba...
Reagovat
Herbert_Hoover
tak z top 10 potkal top jen Fedexe..jinak k žádnému legitimnímu měření sil nedošlo..otázka je, kdo je v současnosti tím top z top vlastně? Novak? Andy? to asi ne no..v podstatě Thiem je čistě herně aktuálně nebezpečnějším hráčem..na AO měl Dimitrov parametry top 10 hráče..
Ale i já bych rád se dozvěděl, jak by se promítla do případného souboje Novak x Rafa minulost a zdali by náhle Novak nepovstal z popela nebo by se do něj neponořil naopak Rafa (psychika)..pro Novaka by to mohl být ten pravý impuls, na který čeká.
Reagovat
Roger_Federer
Moc pekne Rafa a uctihodne k veku.
Jsi na antuce nejlepsi hrac vsech dob.
Reagovat
steve79
Rafa hraje fakt vyborne. Drive jsem mu vubec nefandil, protoze to byl nejvetsi rival Fedyho, ale cim dal vice si ziskava moje srdce.
Reagovat
Stan_Borowitz
vejde do historie tenisu jako rok návratu králů...

Rafa letos jede jako v nejlepších letech, a to nejen na antuce. Nebýt Rogera, tak je letos bezpochyby králem i na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný desiaty barcelonský titul pre Rafu. Na antuke sú vzdy vysoké očakávania, ale s pribúdajúcim vekom sa vynárajú nové, dosial nepoznané otazniky. Obhajoby teda neboli samozrejmosťou, realita je však taká, že Rafa vyhral vsetkých 10 zápasov, z toho 9 posledných 2:0...

Dom sa dnes držal statočne, prvý set mohol dopadnút akokolvek, Nadal ho vyhral za 5 min 12...Vážna skúška pre oboch dopadla výrazne v prospech Nadala. Tenis je však vrtkavý, ani sa veriť nechce, že minulú sezónu Nadal začínal rovnako a Barcelona bola jeho posledným triumfom na dlhé obdobie. Snáď teda zdravíčko vydrží, forma je solídna, Rafa bude pred RG prvým v Race.
Reagovat
a.magerova
http://www.mirror.co.uk/sport/tennis/rafael-nadal-wins-barcelona-open-10331265
Reagovat
ipko
škoda že Bernardes nešupol Rafovi znova nejaký warning :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pred takym kralom ma respekt aj Bernardes
Reagovat
ipko
Reagovat
tito
Jsem rád za tituly, Dom není žádný antukový nazdárek, možný nástupce, ale ta hlavní zkouška je teprve před námi. Nicméně nutno podotknout, že Rafovo know how je neskutečné. Opravdový král cihly. Syn antuky. Vaamoos!!!!
Reagovat
Matti
Jj. Je jen jedina hlavni zkouska na antuce. Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
12,13,14 vzdy tu skusku na RG zvládol, verím mu. RG15 bol ozaj výstrel do tmy...
Reagovat
Kozoroh
V 12 roce bylo finále přerušeno, když byl Djoker na koni, v roce 13 rozhodlo zaváhání Novaka na síti a v 14 měl Novak virózu.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..

Predpokladam, ze aj tych dalsich 5 prehier si dokazes nejako obhajit. To je vzdy dolezite skrz nejaký duševný pokoj..

Ja len dodám, ze Djokovic vyhral RG jedine vtedy, ked Nadal nemal ani udajnu finalovu virozu, ani dotyku siete, ale ked sa sam Nadal z turnaja odhlasil :)
Reagovat
Pe3k
Nejvíc výmluv měl vždy Nadal a jeho fans.
Reagovat
Pe3k
Buď rád, kdyby vyhrál RG už před 5 lety, třeba by ztratil motivaci, tak jak se mu to stalo loni, a žádné rekordy by neměl, takže bys mu ani nefandil...
Reagovat
Kozoroh
Buď rád, že Roger vyhrál rekordní počet grandslamů, jinak bys mu nefandil.
Reagovat
Pe3k
No já mám rád jeho styl, ty rekordy to je jen taky bonus. Nejsem Glory Hunter jak ty...
Reagovat
smazaný uživatel
Made my day :D
Reagovat
Pe3k
Tobě stačí hodně málo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty po obsahovej stranke vela neposkytujes. Z howna bič neupletieš, sme zvyknutí..
Reagovat
Pe3k
V hownach se dobře vyznas, zasiras tenhle web už roky :D
Reagovat
Kozoroh
Já mám taky rád herní styl svého favorita. Dosažené rekordy jsou prostředkem, jak všem ukázat a připomenout No1eho významnou pozici v historii tenisu, kterou psal a snad bude ještě psát. Jestli máš s tím problém mě netrápí.
Reagovat
Pe3k
S tím problém nemám, jen jestli je to? pravda...
Reagovat
Mayo
Heh boh vie kedy by Noje získal RG nebyť tragického polovičného Býka v 2015 (:
Reagovat
Kozoroh
Bůh ví, jestli by Rafan vyhrál FO 2011, kdyby mu Fedex neodklidil Djokera.
Reagovat
Pe3k
Dostal by od Djokovice naprdel tak jako všude.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jestli to byla ironie, aby se zvýraznila určitá nesmyslnost celé této debaty, tak gut, ale spíše bych zisk RG vztahoval na události související s rokem 2016 :D
Reagovat
Amputace
:DDDDD

A ty níže píšeš, že Nadalovci si pořád hledají nějaké výmluvy. Jsi neskutečný komediant. Prý virózu :D Omg.

Prostě to napiš rovnou - Nadal Djokoviče nikdy normálně neporazil. V MC 2012 mu umřel dědeček, v Montrealu 2013 ho Nadal trefil u sítě, čímž ho rozhodil, u každého jejich zápasu by se něco našlo.
Reagovat
turista
Máš pravdu. V letech 2012-2014 Rafa Novaka vyloženě uhaluzil.
Reagovat
turista
Novak vyšťaveného Rafu na antuce zastaví a nebude to trvat dlouho.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, to už jsme četli..ale neměl Novak už začít "válcovat" v Monte Carlu? Já si myslím, že nadcházející Madrid je poměrně otevřený i pro hráče druhého sledu..Berdych, Kyrgios aj..jeden velký soupeř pravděpodobně prozatím odpadl - Nishikori..ale nechal bych čagan zavěšený ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nick hraje v Madridu? Tak to bude zajímavé, on je ten "typický trepač kobecov a hráč jedného úderu", který umí i na antuce.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, měl by být :) Madrid by mu měl sedět nejvíce z antuk. Pokud by ho opět nalosovali k Djokerovi, to by byla jízda :))
Reagovat
Stan_Borowitz
To by možná pak mohl Djok ušetřit na letenkách a začít rovnou trénovat v Římě...
Reagovat
Herbert_Hoover
V Římě by jeho akcie stoupaly..i když zrovna ne v konfrontaci s Rafou, ale s "těmi dalšími" ano. V Madridu by měl proti Rafovi větší šance, ale zase ho může ohrozit více jiných hráčů..ale tak jak se Novak nemusí dostat k Rafovi, tak se Rafa nemusí dostat k Novakovi. Bude to zajímavé, snad konečně zajímavější než MC a Barca. :)
Reagovat
smazaný uživatel
MC a Barcelona boli pre mňa zaujímavé presne tak akurát. V podobnom duchu može prebehnut aj celý máj a začiatok júna a zvyšok sezóny nech je potom kludne zaujímavý...:)
Reagovat
turista
Přesně tak. Jsem si jistý, že pokud se Rafa a Novak na antuce setkají tak Novak vyhraje navzdory dlouhodobým potížím. Novak má o hodně lepší bekhend. Pokud se Djoker dostatečně namotivuje tak ho Rafa nemá čím přehrát.
Reagovat
turista
Souhlas, Novak je jediný kdo umí stabilně porážet antukového krále i na antuce.
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/djokovic-se-docka-dcerky-17461cz/
Reagovat
Nola
koho zaujima srbskej namachrovanej divadelnik....
Reagovat
gigin
V klidu :)
Reagovat
tito
Mě. Vrátí se úplně stejně, jako Roger. Jen si vybírá slabší chvilku.
Reagovat
Nola
zapas som nevidela, ale podla reakcii a vysledku Dom asi nedostal sancu, vsetkym normalnym Rafafans gratulka
Reagovat
Mayo
Aj mne?
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič jen 655 bodů v řebříčku Race to London..., osmý Jack Sock má 1220 :-) No to bude mít Novak honičku dostat se aspoň do Londýna...
Nadal se už v Římě může dostat před Federera na 1.místo v žebříčku Race to London. Zajímavá sezóna. Vracíme se do let 2005 a 2006 kdy Federer a Nadal měli mega náskok před zbytkem světa.
Reagovat
facom
Bezkonkurenční král antuky!!! Navždy!!!
Reagovat
Kozoroh
Bezkonkurenční nikoliv, když je pořád porovnáván s Borgem.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je kral tenisu,ale Rafa je pre mna car tenisu! Navzdy,aj keby uz v zivote nic nevyhral. Este vyhrat 10 titul na RG a moze to zabalit. Tesim sa,ze toho roku to s Rogerom rozbalili ako za starych cias.
Reagovat
janek_da
zajímavé. Fanoušek Rafu a posílá ho do dochodku
Reagovat
smazaný uživatel
Nie,urcite do dochodku neposielam,ale predsa len po narocnej sezone sa zacne aj telo ozyvat,hlavne u Rafu,takze s pribudajucim vekom bude velmi narocne zopakovat vybornu sezonu. Rafova hra je fyzicky velmi narocna,preto sa telo skor znici. Myslim si,ze preto Rafa zrejme nevydrzi hrat tak dlho ako Roger,ale mozno sa mylim,teda bodaj by som sa mylila.
Reagovat
safi1313
Není umění fandit někomu, kdo hraje v top formě, je na vrcholu a každý rok si tak měnit svého oblíbence. Fandit tak chvíli Agassimu, Rogerovi, Djokovičovi atd. a hejtovat ty ostatní ať už skončej, že na to nemají atd. Nám všem, kteří jsme dlouhý roky věřili, že ještě nenadešel Rafův čas, se trpělivost vyplatila a tento rok doufejme skutečně uvidíme Rafu opět ve staré dobré formě - nejlépe i ve finálových zápasech s Rogerem. Srbskej namachrovanej divadelník s nudným Murraym letos budou od nich dostávat težkou sodu! (pokud se teda alespoň občas do nějakých závěrečných kol dostanou :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos!!! +1
Reagovat
gigin
Však už tu byla letos možnost vidět Rafu s Rogerem. 3x. Z toho 2x ve finále.
Reagovat
Matti
Proc hanis Djoka s Andym? Je to zapotrebi?
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos!
Reagovat
Jabadu
Oceňuji efektní projev, zapálenost ... a v neposlední řadě také češtinu. Z čehož vyplývá, že nejste zase tak mlád.
Když pominu použití "obecné češtiny", tipnu si, že jste nejen četl, ale že máte rád Čapka.
(Ale je to jen odhad)
:-)
Reagovat
safi1313
:-)) zajímavý, díky ( pokud je to teda myšlené jako chvála)... Ale já jsem už z té generace která nečte téměř vůbec...z čehož vyplývá, že zas tak starý taky nejsem ;-)
Reagovat
Jabadu
Ale Čapka si přečtěte. Je to génius.
Reagovat
Amputace
!!! Stoprocentní souhlas.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Skvělý výsledek. Jinak zápas žádná velká hitparáda. Tak teď ješté Madrid a Řím a pak hurá na další desítku do Parku princů.
Reagovat
fialka
Rafa, výborne!! Treba využiť slabšiu formu rivalov a brať tituly, kde sa dá. Tak ako to využil istý tenista, ktorý bral tituly ako na páse v čase, keď Federer a Rafa boli mimo formy a Andy ešte na to nemal. Hlavne zúročiť antukovú sezónu. Potom to už bude horšie.
Mám velikánsku radosť.
Reagovat
gigin
Djokovič bral tituly, když ti dva byli mimo formy?
Reagovat
fialka
tak
Reagovat
gigin
Aha. Takže on hraje furt stejně, akorát Rafa s Rogerem se zase vrátili do top formy. Bože to jsou zase kecy. Djokovič měl fazónu a neměl konkurenci. Měl herně i psychicky navrch před oběma. Přede všema. Až to byla nuda. Až teda s J1rkou to nedával.
Reagovat
safi1313
Za mě je to taky pravda. Djokovic bral tituly, když byli Fedal z formy... Teď se Rafa s Rogerem vracejí zpět a ostatní včetně Djokoviče s Murraym si neškrtnou...!!!
Reagovat
gigin
Jo jasně. Já zapomněl.
Reagovat
safi1313
Djokovič byl několikaletý "výstřel do tmy", jenž letos doznívá...na comeback v budoucnu na rozdíl od Rafy + Rogera nemá, navíc nikdo o to nestojí. Djokoviče s Murraym chtějí lidé vidět jen proto, aby viděli jak s nimi Rafa nebo Roger pozametají kurt ;-)
Reagovat
gigin
Několikaletý výstřel do tmy :DDD
Reagovat
janek_da
nějak rychle jim otrnulo
Reagovat
Matti
Uklidni se. Nole nam nicil Rafu, ikdyz byl Rafa ve forme.
Reagovat
Nola
nechaj ich v tom, maju kratku pamat, zistujem, ze kazdy fanklub ma svojich klaunov, samozrejme aj ten nas :D
Reagovat
Matti
Mas pravdu, ale obcas by clovek tem klaunum, jeste vice zmaloval, uz tak ten jejich cerveny nos.
Reagovat
Amputace
Souhlasím s tím, že Djokovič vytěžil z brutální neformy Rafy, který zažíval nejhorší roky kariéry, vypadával s kdekým a celkově hrál dosti špatně (nechápu, kdo by tohle chtěl popřít). Roger mu byl jediným pořádným konkurentem - a Wawrinka, když měl den. Přesto si ale myslím, že kdyby na sebe Rafa a Djoko v dnešních dnech narazili, Novak vyhraje.
Reagovat
gigin
Já to popírám.
Reagovat
gigin
"Djokovič vytěžil z brutální neformy Rafy, který zažíval nejhorší roky kariéry, vypadával s kdekým a celkově hrál dosti špatně.."

Od roku 2011, kdy Novak začal pořádně sbírat tituly se utkali s Rafou 26x. 19x ve finále, 5x v semifinále a 2x ve čtvrtfinále. H2H z těch let 19-7 pro Djokoviče. Ty brutální neformo.
Reagovat
Kozoroh
Nadalovci se obávají, že Djoker by mohl předčit Rafana a být vnímán jako lepší tenista. Žere je, že se Rafanovi nepovedlo dohnat Rogera a nyní
by ho dokonce mohl dostihnout Novak. Je to komické.
Reagovat
Nola
nehadz vsetkych do jedneho vreca, je tu par velmi prijemnych Rafafans, s ktorymi by som kludne zasla na kavu
Reagovat
Roger_Federer
A tak nejvetsi somar je vime kdo..
Reagovat
smazaný uživatel
Jedina zmienka o Djokovicovi, ktoru som za posledny rok zaregistroval bola, ze bude mat dcérku :)

Ale my sa obávame, s titulmi v rukách :)

Ste akýsi hašteriví v poslednych mesiacoch..Hlavne Kozoroh
Reagovat
Kozoroh
Forehande, ty sám často opakuješ Laverův výrok, že turnaje se dělí na GS a ostatní. Kdy naposledy vyhrál Rafan GS turnaj? V červnu 2014. Tehdy to Rafa a Djoker na GS měli 14-6, dnes je to 14-12. Trend je jasně patrný. A Novak na GS neřekl své poslední slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak uz kazdy dalsi GS bude zacinat ako 30-ročný..

Rafa vyhral RG14, odvtedy tri GS vynechal, 3-4 uplne pokaslal, naposledy hral finále. Djokovic uz stihol dva pokaslat, z toho jeden práve na svojom naj GS. Teraz, ci je trend rok 2016 alebo skor 2017...

Tiez si myslim, ze Nole dokaze vstat z popola rovnako ako dvojica pred ním, len by som bol prekbapený, ak by to bolo na antuke alebo tráve..
Reagovat
gigin
Já si nemyslím, že by nějak počítali statistiky. Jen mne prostě dovede vytočit, když dehonestují Novakovy výkony a úspěchy, nesmyslnými kecy. Já chápu, že mají radost z comebacku Rafy, ale toto už je moc.
Reagovat
Kozoroh
Právě że Rafovci sledují statistiky, zvlášť GS. Pokud by se Djokovi podařilo vyhrát 14. GS a Rafan by byl stále na 14, byla by to pro ně hořká pilulka, když ještě pár let zpátky si dělali zálusk na Fedexův rekord.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne sa skor pozerám dopredu na 18, kto by sa dnes pozeral za chrbát?..:)
Reagovat
Kozoroh
Keď mu niekto iný na chrbát dýcha :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nasleduju dva GS, kde ma Nole nejmenšie šance..Uvidime..
Reagovat
Amputace
Omg, já se vůbec ničeho neobávám, je mi to úplně jedno. Navíc vzhledem k tomu, v jaké krizi se Djokovič nachází, se už vůbec neobávám toho, že by mohl Rafu předběhnout a být historií vnímám jako lepší tenista... Ale jestli jako nevidíte, že rok 2015 a 2016 měl Nadal brutálně slabý a Djokovičovi kromě Rogera (hodně podobná situace, jakou mmá teď Nadal) nebyl nikdo pořádně konkurencí, tak vám naprosto chybí soudnost, zvláště od tebe, gigine, jsem to vážně nečekal. A ještě, dával jsi příklad H2H statistiky - zjevně sis nepřečetl druhou část mého příspěvku, ve které píši, že kdyby se ti dva znovu utkali, i přes Djokovičovu neformu si myslím, že by Nadala porazil...
Reagovat
gigin
Nikde o 2015-16 nebyla řeč.
Reagovat
Kozoroh
Možná pro tebe ne, ale pro mnoho tvých spolufandů by to byla realita, s kterou by se obtížně srovnávali. Mnozí z Vás si kdysi dělali ambice na GS rekord. Vyhlídka až 3. místa není něco, co by je mělo uspokojovat.
Že Novak prochází krizí je nemilé, ale neměli bychom ho odepisovat, je to šampion. Šance, že Rafu dožene, stále žije.
Slova fialky/senpolie zněla, že Djoker vítězil v době, kdy Rafan i Fedex byli mimo formu, což je v případě Fedexe hloupost, s Rogerem se Novak v roce 2015 pravidelně střetával ve finále. I Andy No1emu zatápěl. Novak nedosahoval lehkých výher, což mimo jiné dokazuje statistika 31 vyhraných zápasů nad hráči TOP 10 v roce 2015. V roce 2016 sice Roger vlivem zranění odpadl, byl tu ale Andy, kterého Djoker 2x zdolal ve finále GS.
Reagovat
Amputace
Nebudu se o tomto už znovu dohadovat. Sám si srovnej konkurenci např. z let 2006-2008 a 2011-2014 s konkurencí z let 2015-2016. Srovnej si formu a věk jednotlivých hráčů a já věřím, že si odpovíš sám...
Reagovat
turista
Novak Rafu určitě předběhne. V GS možná ne, ale celkově v počtu titulů ano. Od US Open 2013 navzdory současnému Rafovu šturmu Novak vyhrál 30 titulů a Rafa 11 titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Z tej bilancie ma 7:0 z rokov 15,16...Takze zrejme to predsa len zohralo svoju rolu.
Reagovat
gigin
Novak byl v roce 2015 a začátek 2016 mašina, která by rozbila i mutaci Fedala.
Reagovat
smazaný uživatel
Na harde áno, hlavne 15....

Na antuke a tráve, odpovedz si sám...
Reagovat
smazaný uživatel
A len dodám, ze z tych 7 Rafovych vyhier boli 4 Grandslamové...Ak by si pridal aj rok 2010, tak hned 5.
Reagovat
Roger_Federer
Nesouhlasim, pokud by si Djokovic a jeho mental guru podrzely formu z let 13-16 mohly by podle me Nadal a Federer mit tezko po 2titulech z masters a Federer z granslemu AO.
Reagovat
Herbert_Hoover
No každopádně by bylo příjemné sledovat letošního Fedexe proti tehdejšímu Novakovi.. :)
Reagovat
turista
S Djokovičem od roku 2011 ani Roger ani Rafa kurty nezametají. Je zajímavé, že Djokovič ten tzv.výstřel do tmy má o třídu lepší bekhend než Rafa a 2 roky byl prakticky neporazitelný pro kohokoliv a na čemkoliv. O jeho bojovnost ho připravil bohužel ten podivný mentální kouč.
Reagovat
Kozoroh
Závist je nejupřímnější formou uznání.
Reagovat
fialka
Prosím ťa, o akej závisti hovoríš? Si veľmi precitlivený.
Ja som len vyjadrila názor, že by mal Rafa využiť súčasnú slabšiu, opakujem slabšiu formu rivalov a zúročiť ju na získanie titulov. Nehovorím, že forma je slabá.

A nebral tvoj tituly, keď Rafa i Roger niekoľko mesiacov nehrali? Vtedy nemal žiadnu konkurenciu nehovoriac o šťastí na žreb. Občas sa zablysol Wawrinka (US Open 2015) a Andy (Wimbl). Objektívne uznávam, že hral výborne a psychicky mal tiež navrch.
V poslednom čase sa už k Srbovi nevyjadrujem, ale teraz mi to nedalo. Jadrom môjho príspevku bol však Rafa. amen
Reagovat
fialka
Písala som niečo k prehrám, ktoré v poslednej dobe utŕžil ? NIE! A to tu bolo rečí habadeej.
Reagovat
Kozoroh
Kdy No1e vyhrával turnaje, když Roger ani Rafa nehráli? V roce 2015? Fedex i Býk se účastnili všech čtyř grandslamů, přičemž Djoker Býka porazil na RG a Fedexe ve WCh a USO. Oba porazil i na TM a několika Masters. O rok později? V druhé půlce sezóny Novak nekraloval, tehdy se dařilo Andymu, proto se nabízí otázka, proč se neotíráš o Andyho, když na podzim těžil z Djokerova poklesu a absence Fedexe a Rafana? Asi proto, že z historického hlediska Andy Rafu neohrožuje, zatímco No1e ano.
Holt Rafův fanklub se obává, že Djoker by mohl Rafu předstihnout v počtu GS titulů, v dalších důležitých statistikách už je před ním. Byl by pak široce uznáván jako lepší tenista. Proto ta závist a kecy o slabé konkurenci. Že No1e na všech 12 vítězných grandslamech musel porazit alespoň jednoho z trojice Fedex/Rafan/Můra, na to už vy ohled neberete.
Reagovat
smazaný uživatel
Fialka zrejme naráža na fakt, ze sezóna 2015 bola Rafova najhoršia za posledných 12 rokov a Nole to umne vyuzil a rovnako by to mal vyuzit Nadal. To je celé...

Nole bol hrozbou takto pred rokom...Ubehlo 10 mesiacov a Nole sa vobec neposunul..Jedine tak v rebricku. Nadol.
Reagovat
Nola
fialka zabudla na rok 2011, kde boli obaja vo vrcholnej forme, jediny, kto dokazal Novaka na GS zastavit bol Fedex....
Reagovat
Pe3k
Přesně, Nadal nikdy neporazil Djokovicem ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol v roku 2011 vo vrcholnej forme?..Na RG skoro vypadol s Isnerom, trapil sa s Federerom::Vo vrcholnej forme bol Nadal v roku 2008, kde bral RG,W,OH, tri tituly z troch povrchov...Poťažmo 2010, hlavne USO...Uz ani US2013 sa nechytalo na 2010...V 2011 sa do finále dostával aj preto, lebo mu na to výkonnost stacila, ale vrholná forma?..Neblázni
Reagovat
Kozoroh
Klasika, jelikož Rafan nevyhrával tolik turnajů, jak by si přál a schytával jednu finálovou prohru od Djokera za druhou, nebyl ve vrcholné formě :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Isto. Takze RG08, ktory vyhral bez straty setu a vo finále skoro bez straty gemu sa da prakticky porovnat s RG11, kde skoro vypadol v prvom kole..

Prianie otcom myslienky, fakty druhorade.
Reagovat
Amputace
A ty snad klasik nejsi? Vždyť si zvracíš přímo do huby. Kdybys uznal, že v roce 2015 byl Nadal totálně z formy, byl to jeho nejhorší rok v kariéře a pro Djoko byl prd konkurencí, tak neřeknu ani popel. Asi žiješ v iluzi, že Djokovič porážel pouze Nadala, který byl v top formě nebo co - a naopak. Já Nadala sleduju od roku 2007, viděl jsem desítky a desítky jeho zápasů (stejně jako ty Djokoviče) a říkám ti, že v roce 2011 v úplné top formě prostě nebyl, neřku-li aby byl ve vůbec největší formě své kariéry. Myslíš si to pouze proto, že byl jediný, kdo vzdoroval nezastavitelnému Djokovičovi a utkával se s ním pravidelně ve finále. Na první pohled to tak vypadá, protože nebýt Novaka, měl by Nadal zřejmě 3GS a jednalo by se o jednu z jeho nejlepších sezón, ale herně to jeho úplný top samozřejmě nebyl.
Reagovat
Kozoroh
Nikde nepíšu, že Rafan byl v roce 2015 Djokovi TOP oponentem. Fialka napsala, že Djoker vyhrával, když Rafa a Roger nebyli ve formě a Andy "na to neměl". Proti tomu jsem vystoupil s tím, že s Fedexem se No1e v sezóně 2015 pravidelně střetával ve finále. I s Andym bojoval na velkých turnajích, v roce 2016 se střetli ve dvou GS finálových duelech. Tím jsem vyvrátil zdejší mýtus, że No1e v sezónach 2015-16 měl slabou konkurenci. Býka zastoupili Fedex, Můra i Stan.
Reagovat
Nola
kolko rokov je potom mimo formu? pisal si iba roky 15-16... ja tu koncim, mna tieto nezmyselne debaty nenaplnaju
Rafovi budem priat do Novakovi nadalej,tebe prajem pekny den a dobru chut k obedu
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze si musime zopakovat nejake zakladne terminy.

1. Vrcholna forma
2. Mimo formy

Definuj a zamysli sa o čom je reč.
Reagovat
gigin
Byl v brutální neformě, kuwa. Djokovič je několikaletý výstřel do tmy, už to pochopte.
Reagovat
Mayo
Býk na RG 2011 nebol vo vrcholnej forme sní náhodou. Horšie na RG hral uz iba v roku 2015 (2014 uz tiež to nebolo úplne super). Vtedy bol najlepsi hráč turnaja Roger Federer.
Reagovat
Kozoroh
Na rok 2015 narážela špatně, neboť o Djokovi psala, že "bral tituly ako na páse v čase, keď Federer a Rafa boli mimo formy". Byl tehdy Fedex mimo formu? Hrál ve dvou GS finále a TM, vyhrál jedno Masters a na dalších dvou byl ve finále, kde podlehl No1emu. Djoka porazil 3x, ale proč by ověřovala fakta, když si může kopnout do rivala svého favorita, že?!
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa byl mimo formu dva roky..Fedex tak dlouho ne a rok 2015 byl v tom smyslu jejich soupeření významným.
Reagovat
Kozoroh
Rafu dokázal porážet i předtím. V roce 2011 a počátku 2012 měl dokonce šňůru sedmi výher nad Rafanem, z toho tří ve finále GS.
Reagovat
Herbert_Hoover
To ano, ale i tak nabídly ty roky spoustu vyrovnaných zápasů..až v tom roce 2015 a i v roce 2016 byl ten rozdíl do očí bijící..no protože Rafa šel rapidně dolů a Novak možná v některých částech sezony o trošku nahoru.
Reagovat
fialka
Nemyslela som, že vôbec nehrali, ale nehrali svoj tenis, ktorý sa očakával.
apropo, vôbec do neho nekopem. Menšia zmienka o ňom a oheň je na streche.
Reagovat
turista
Momentálně si Rafa během 7 dnů polepšil o 2 kousky, což je jeho klasika. Má splněno. Z jeho jména a z jeho forhendu holt soupeři mají v kalhotech už před zápasem. Nejvíc na Rafově aktuálním zářezu prodělal Novak Djokovič, jehož celoživotní sen dohnat a předehnat Rafu v počtu titulů se o ty 2 kousky opět vzdálil takže ztrácí 4 kousky. V Madridu, v Římě a na RG snad Djoker konečně zabere a unaveného antukového krále zastaví. Promluvit do toho může i Andy,pokud zabere a v Paříži Roger. Vynecháním antuky však Roger docela devalvuje své letošní úspěchy. Dává tak najevo, že na antuku nemá koule což by šampióni jeho kalibru neměli dělat.
Reagovat
peggy
Rafa,se stane v historii kralem antuky.Vratil se ve vrchlove forme.Vamos Rafa!!!Je to proste antukovy Buh!
Reagovat
Jabadu
Králem antuky už přece dávno je, ne? (sorryjako)
:-)
Reagovat
kada.tom
Vamos! Paráda, další decima :-)
Třetí může přidat za pár týdnů v Paříži :-)

Pro Doma finále fajn úspěch.
Reagovat
Mayo
Vamoooooos El Matador!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist