Nadal má jednu medaili jistou, s Marcem Lópezem je ve finále čtyřhry

11. 8. 2016, 22:39
Aktuality 12
Rafael Nadal i svou druhou olympiádu promění v zisk minimálně jedné medaile. V Riu de Janeiro je už ve finále čtyřhry poté, co s krajanem Marcem Lópezem zdolali ve dvou tie-brecích kanadské duo Daniel Nestor a Vasek Pospisil. O zlato si Španělé zahrají s Rumuny Tecauem a Mergeou, kteří získají pro svou zemi premiérovou medaili z tenisu.
Marc López a Rafael Nadal

Rafael Nadal před olympiádou více než dva měsíce nehrál kvůli zraněnému zápěstí, z Ria de Janeiro však bez medaile neodletí. A nemusí být jen jedna. 

Třicetiletý rodák z Mallorky má jistotu cenného kovu ve čtyřhře mužů, ve které přitom letos vyhrál pouhé dva zápasy. V Brazílii však startuje poprvé v sezoně se svým velkým kamarádem Marcem Lópezem, s nímž v minulosti získal celkem čtyři deblové tituly včetně dvou z turnaje Masters 1000 v Indian Wells, a Španělé zůstávají po čtyřech kolech neporažení. 

Nadal s Lópezem porazili nizozemský pár Haase/Rojer, argentinský tandem González/Del Potro, rakouskou dvojici Marach/Peya a v semifinále udolali 7-6 7-6 Kanaďany Daniela Nestora a Vaska Pospisila.

O zlatou medaili si Španělé zahrají v pátek proti Rumunům Florinu Mergeovi s Horiou Tecauem. Ti v semifinále porazili 6-3 7-5 Američany Steva Johnsona s Jackem Sockem a mají jistotu, že do Rumunska poprvé v historii přivezou tenisovou medaili.

Nadal má v Riu navíc stále šanci bojovat o medaili i ve dvouhře, ve které na olympiádě ještě nikdy neprohrál. Šampion z Pekingu 2008, jenž před čtyřmi lety v Londýně chyběl kvůli zranění kolena, se v pátek utká s papírově nejslabším čtvrtfinalistou Brazilcem Thomazem Belluccim o postup do bojů o cenný kov.

Španěl měl v plánu představit se v Brazílii ve všech třech disciplínách, dnes se však krátce před vstupem do smíšené čtyřhry, v nímž měl hrát společně s Garbiñe Muguruzaovou, se však z mixu odhlásil a soustředí se na skvěle rozehraný debl a singl.

Poražené semifinálové dvojice Nestor/Pospisil a Johnson/Sock si v pátek zahrají od cca 20:00 o bronzovou medaili. Souboj o zlato začne ihned poté.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
čtvrteční výsledky mužů (11. 08. 2016)
• Čtyřhra - semifinále •
M. López/Nadal (6-Šp.) - Nestor/Pospisil (7-Kan.) 7-6(1) 7-6(4)
Mergea/Tecau (Rum.) - Johnson/Sock (USA) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
peggy
Vamos,Vamos,Vamos,diky Rafo a Marcem za zlato.Dik,dik.Blahopreji.
Reagovat
peggy
Vsemu budu verit az rafa a Lopez budou mit medaile na krku.
Reagovat
Herbert_Hoover
Neskutečná bomba, hoši! :)) Super, super, super a dnes večer pro zlato. :) Pokud by klapla i medaile ze singlu, tak se Rafa se stane olympijsky nesmrtelným. :)

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13912448_10154488830025739_3758274409617761446_n.jpg?oh=9593a21846e5dd8619450d5ead23e961&oe=585B40B4

:)
Reagovat
babolat.cz
tenisový Phelps
Reagovat
makro99
ha ha
Reagovat
turista
Pak by se mu ten hazard se zdravím vyplatil.
Reagovat
babolat.cz
že by ČT2 dala opravdu Rafu s Lopezem?
Reagovat
Davor1
Andy s Heather skvelý výkon v debli. Kľudne majú aj na zlato.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, další kolo Bopanna/Mirza, asi nejsilnější pár, co tam je. Dneska to spíš tahala Heather, Andy moc neměl den.
Reagovat
a.magerova
Koukám, že Andy jde do mixu.
Reagovat
a.magerova
Vinci/Fognini už vyhráli 1. set.. :-))
Reagovat
Hypertac
Gratulace Rafovi a Marcovi k postupu do finále! Jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist