Nadal má poraněný kyčelní sval. Léčba má trvat 6 až 8 týdnů

19. 1. 2023, 09:57
Aktuality 56
Rafael Nadal bude kvůli zranění kyčle mimo hru šest až osm týdnů. Šestatřicetiletý rodák z Mallorky o tom informoval na svém twitteru. Zranění si přivodil během středečního utkání s Američanem Mackenziem McDonaldem ve 2. kole Australian Open, kde plnil roli nasazené jedničky. I kvůli zdravotním problémům prohrál 4-6 4-6 5-7 a přišel o šanci obhájit v Melbourne titul.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Po včerejší prohře jsem absolvoval lékařská vyšetření. Magnetická rezonance ukázala poranění druhého stupně v kyčelním svalu levé nohy. Nyní mě čeká odpočinek a protizánětlivá fyzioterapie. Normální doba rekonvalescence je šest až osm týdnů," napsal Nadal.

Vítěz 22 grandslamových turnajů by se měl vrátit na kurty nejdříve v březnu, kdy jsou na programu podniky Masters v Indian Wells a Miami. Čeká ho také pokles v žebříčku ATP, klesne z druhého na minimálně šesté místo.

36letý Španěl se potýká se zdravotními problémy od druhé poloviny loňského roku a prohrál sedm z posledních deseti zápasů. Na Australian Open zaznamenal druhý nejhorší výsledek v kariéře. Hůř skončil jen v roce 2016, kdy vypadl v 1. kole s krajanem Fernandem Verdascem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

56
Přidat komentář
peggy
Snad to nebude pro Rafu konečná tenis je jeho radost.
Reagovat
Krisboy
Safra Sebe, to je škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle vypadá víceméně na konečnou. A ani Novak se nezdá být na tom zdravotně zrovna nejlíp.

Takže i když tam ta výkonnost pořád je, možnosti těla se vyčerpaly.
Reagovat
Tennisfan77
Důležité je aby oba dva skončili takzvaně na Federera. Když to nepůjde, konec a důstojný. Nerad bych sledoval Djokoviče s Nadalem dostávat naloženo v prvních kolech od Kudly a spol.
Reagovat
Ondrej2280
To si myslel vazne?:) Vyhrali v minulej sezone 3 zo 4 GS ,a pises aby skoncili dostojne na Federera:)))
Reagovat
Tennisfan77
A federer neskončil důstojně? Odehrál poslední wimbledon, poslední set nemohl ani chodit, neskrecoval, dal si pauzu, laver cup a cus.
Reagovat
Ondrej2280
Nevidim dovod aby niekto z nich koncil po takej sezone 22.
To ,ze su zraneni je proste smila ale nie dovod na koniec.
A Fedex je moj oblubeny player :)
Reagovat
Tennisfan77
Tam je obrovská otázka ten comeback, to musí stát neskutečné úsilí.
Reagovat
Tennisfan77
James Gray: One of these men will be in the semi-finals.

Popyrin, Shelton, Wolf, Mmoh, Murray, Kokkinakis, Holt, Bautista-Agut, Paul, Brooksby.

Retweet Kyrgiose: Nice little 250 going on.

smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Ale on není úplně v cajku, ten pohyb po stranách je na jeho poměry tragický, některé míče nechává projít, to normálně nedělá. Otázka zda jej to limituje, nebo na to sere protože ví, že stejně vyhraje.
Reagovat
Patik
Určite ho to limituje ale podľa mňa je to nejaká prevencia vyhýbať sa určitým pohybom snaží sa hrať z alternatívnych pozícii..je to naprd lebo tie slajzy hlavne tie backhandove tam chýbajú tým by kopec výmen preklopil na svoju stranu..vela by mu to uľahčilo.
Reagovat
steve79
Finale bude Lehecka - Djokovicsmile
Reagovat
Pe3k
Medvedev/Tsitsipas vs Rublev/Rune.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Rune je ostrej jako laser.... Alcaraz, Sinner a Rune bude příští svatá trojice.
Reagovat
Tennisfan77
Asi tak. Tsitsipas má velkou šancí na GS, možná vyšší než Medveděv. AO mu šlape vždy dobře, nevidím důvod proč by nemohl vyhrát.
Reagovat
Usm
jo já bych to Tsitsipasovi taky přál, aspon ten jeden...ale aby to nebyl nakonec polibek smrti jako u Thiemasmile
Reagovat
Tennisfan77
Tak měl k tomu GS asi blíže, vedl ve finále RG 2:0 na sety. Thiem šanci ve finále GS nikdy neměl a Zverev to USO nepodával. Čili pokud Tsitsipas vyhraje - zaslouženě.
Reagovat
Usm
jasný...i se na jeho tenis dobře kouká
Reagovat
Krisboy
A uhraje Ježíš set?
Reagovat
Tennisfan77
Zítra je asi ke zkoušce Sinner over 3,5, Tiafoe tam bude tak 4-5 setů, čili 39,5 je reál a Korda taky dle mého nedostane naloženo, zkusil jsem over 9.5 první set. smile

Někdo něco jiného? smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak pakliže španělský simulant bude dělat to, co dělal po Wimbledonu 2022, tak o něho nemám strach. Měl zraněný břišní sval, odstoupil z turnaje před brutální porážkou od Kyrgiose. Za dva dny byl už vyfocen fotografy, jak ze své jachty skáče divoce do moře. Jestli se takhle chová zraněný hráč, tak to je k zamyšlení. :)

Neříkám, že není zraněný dnes, podle všeho ano, ale je těžké věřit simulantovi po jeho celé kariéře... Viz Wimbledon 2022. Nadal přichází o jakoukoliv kredibilitu a uvěřitelnost. Sám si kope hrob. Jeho řeči berou možná vážně tak jeho zdejší malí fanatici.
Reagovat
Pe3k
Jeho fanoušci uvažují takhle: Djokovic má problémy se stehnem, ale to jen simuluje Djokovic je stará herečka...Nadal má problémy s kyčlí: Rafa je těžce zraněný, asi půjde na amputaci, nejzraněnější hráč všech dob. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Už jenom fakt, že nikdy nešel na operaci s koleny... je vysloveně k smíchu. Ten člověk je fraud, co se zranění týče. Tohle mu žerou jenom zakomplexovaní a duchem chudí blázniví fanatici. Můžeme je leda tak politovat a zamávat šátečkem.smile
Reagovat
Pe3k
Já teda nedovedu posoudit zdravotní stav jedince a už vůbec ne takhle na dálku, nejsem Džamila, ale fakt, že se jeho "zranění" vždy objeví, když prohrává o něčem svědčí...Během RG nebo během antukové části sezony je vždy ok.
Reagovat
Paixx
Tři věci - první - běžte si spolu brečet někam jinam, je to až k smíchu smile

Druhá - není vždy zdravý během antuky, viz minulý rok, 2016 musel odstoupit z RG

Třetí - když Rafa řekne, že byl zraněný, tak to je na tom zápasu sakra vidět, viz třeba AO14, Včera, W22 s Fritzem a nespočet dalších. Akorát vy furt omíláte tu svoji pohádku o simulantovi jako kolovrátek.
Reagovat
Pe3k
Já nebrečím a taky sem nepsal, že je Rafa simulant. To si napsal ty smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Tak harmstring nemusi byt skutocne zranenie s ktorym sa neda hrat ale vyhrat AO s natrhnutym brusnym svalom a servovat pravidelne 190 km/h..to mu vazne niekto zožral?:)
Reagovat
peRFect
Já ti nevím, nemyslím si, že by byl Rafa pan bolístko, anebo simulant. Jeho způsob hry je pro tělo devastující a je pravdou, že chodit už neměl tak před deseti lety. Jenže vyhýbat se problémům prostě donekonečna nejde. Zřejmě se vyhnul vyloženě vážným zraněním, což je neuvěřitelný dar, ale trable většího/menšího rozsahu se začaly kumulovat s věkem a líp nebude. Vidět ho v obličejové křeči, protože on sám ví která uhodila, není příjemné.
Reagovat
Martan1
Táhněte už někam s takovou logikou. Tak asi po finále Indian Wells např. měl naštíplý žebro. Bylo to vidět i v zápase. Pak nehrál Monte Carlo ani Barcelonu. Ještě jednou! Je to Rafa a nehrál jako schválně Barcelonu a Monte Carlo.Jeho turnaje, kde oba vyhrál desetkrát! Asi pro to že zranění jako simuloval?! Opakuji to tady pořád a dávám schválně příklady na zamyšlení...no a je marný.. je to marný. Jak může být někdo takhle tupej! A pak simuluje zranění břicha ve Wimbledonu znova s Fritzem( v Indian Wells s ním prohrál , ve Wimbledonu vyhrál , oba zápasy měl zdravotní potíže) Jakou to má logiku? Když by nechtěl hrát s Kyrgiosem, proč by neodstoupil hned během zápasu s Fritzem?
.. Dál!..Pak teda vynechal Masters v Montrealu, kde se mu daří a schválně nastoupil až v Cincinnati, kde mu to vůbec nejde(vyhrál to tam jednou). Pořád tady teda mluvíme o tom že simuluje zranění? A ta vyrostlá kost co má v chodidle, to taky asi simuluje. Jo a proč teda nepředstíral zranění ve finále AO proti Medvědovi, když s ním prohrával 0:2 na sety? Právě tam a v tu dobu by to přece mělo největší efekt!..? To je teda logika. Už nevím co dál napsat aby se vám rozsvítilo a přestali jste psát nesmysly.
Reagovat
Amputace
Nadal, když je zraněný, tak tak na rozdíl od Djokovice alespoň působí na kurtu - viz ten Wimbledon a první servis kolem 150 km.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je simulant a zatejpovanú nohu mu može veriť akurát tak prosťáček so svojou bandou submisivnych polointeligentov.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Usm
no to víš, že jo....a Nadal do sebe napíchá na RG takový injekce, který jsou ve většině sportů považovaný za dopingsmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no, tak za doping sa v inych sportoch povazuje aj sprej za astmu, na ktoru ma Kvitova vynimku.

Kazdopadne, Djokovic zatejpovaný, historicky, vyhral vsetky zapasy a servuje 190km/hod.. Takze asi len tejpy pre stastie :)
Reagovat
Usm
zkus být trochu objektivní, opravdu ti Djokovičův pohyb přijde dnes bez limitů? Já narozdíl od tebe třeba Nadalovo zranění zde na AO beru jako zcela legitimní a nezpochybnitelné a raději bych byl, kdyby prohrál sportovní cestou a ne kvůli zranění
Reagovat
Tennisfan77
Za prvé je třeba říct, že Coucaud hrál dneska prostě kurevský nadstandard a trošku mi připomínal takový slabší odvar Bautisty, kterého Djokovič vyloženě nesnáší. Hodně vracel, dobře se hýbal, čopoval, bojoval, všude byl.

Pak mu došly síly a prohrál poslední set 0:6. Djokovič hrál tak na 50%, hodně toho ani nedobíhal, moc dobře věděl, že stejně vyhraje protože se soupeř dojebe fyzicky sám.
Reagovat
Usm
tak asi jo, přece jen si Djokovic byl asi jist, že technikou úderů je o parník nad tímhle challenger hráčem a že on nebude ten, který bude muset běhat celý zápas. Nakonec to tak dopadlo, motorový myši z prvních dvou setů došla šťáva
Reagovat
Tennisfan77
Tak tak, poslední set už frantík nemohl ani chodit, trošku mě překvapilo, že ho Djokovič tak rozsekal, myslel jsem, že mu pustí alespoň game, ale vyhrál nakonec asi 3 míče v setu. smile
Reagovat
turista
Tak nějak. Ale ten Bautista je pro Djokoviče nebezpečný pouze na hardu. Na antuce s ním Novak nikdy neprohrál.
Reagovat
turista
Přes určité potíže v první fázi zápasu Djokovič toho challengeristu ve 3. a ve 4. setu rozsekal tak, že nebylo pochyb o jeho dnešní výhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesledujem zápas, nemožem posúdiť. Skor hodnotím vo všeobecnosti.

V poriadku, veď ty si v pohode, aj s Kozorohom a Marduchom, skôr som narážal na prostoduchý plebs vo vašich radoch.
Reagovat
peRFect
Rituály se nemění a pokud něco Novakovi historicky funguje, zejména pokud 0:1, či 0:2 prohrává, tak jsou teatrálie s masážema, odchodem na wc (ale s kompletní bagáží - lol) a další prvky, který evidentně jeho soupeře rozhodí, už jen třeba tím, že pauzou vypadne z rytmu.
Reagovat
Krisboy
Odstoupil "před brutální porážkou"???? Ty wle, ty máš dost. Jako v SSSR, jak to tam bylo (a stále je) s tím včerejškem co je vlastně zítřkem?
Reagovat
Ondrej2280
Načo zo seba robis vačšieho vola ako si v skutočnosti?
Reagovat
Ondrej2280
Myslim teda Tenisoveho Paka pre upresnenie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani tak nejde o vynechané turnaje (Acapulco, IW), ale skor o celý ten zdĺhavý proces rekonvalescensie, ktorý bude musieť Nadal opat podstupiť. Neskutočné, že ho niečo podobné postretlo už tak 10-krát v kariére.
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně bude problém asi trošku i ranking. Acapulco + finále IW je 1100 bodů. Teďka je šestý, přeskočí ho asi Aliassime, to bude sedmý, pokud Medveděv obhájí finále, bude Nadal osmý a při odečtu bodů z těch dvou turnajů bude mít Rafa 2.715 bodů, což jej odpálí téměř určitě mimo TOP10.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano, po cca 900 tyzdnoch bude niekde okolo 12-15 miesta. Do RG nic neobhajuje, takze na RG ho ocakavam niekde 5-8.
Reagovat
Pe3k
V Austrálii byl nasazená jednička, ale herně nemá na hráče top 50, takže v top 10 stejně nemá co dělat. Má poranění druhého stupně ať to znamená cokoliv, tak za pár dní zase bude hrát golf nebo něco. Důležité bude jeho nasazení na RG.
Reagovat
Ondrej2280
Na RG je to uplne jedno lebo uz teraz aj ty vies kde skonci ten pohar :)..aj ked bude no.31:)
Reagovat
Tennisfan77
No tak úplně jedno to asi nebude. Když půjde na RG z pozice mimo TOP10, což se velmi pravděpodobně stane, tak může vyfasovat poměrně nepříjemné hráče už ve třetím kole. Neříkám že to je pro Nadala problém, ale těch ALE je tam hodně.
Reagovat
Ondrej2280
Aspon bude mat tych lepsich za sebou uz skor:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ak bude hrat antukovu jar, 4 turnaje pred RG, bude max 5-8, ak sa zadari tak 3-4.
Reagovat
Tennisfan77
"Ak bude hrát".

MC začíná 8.4. to máš 12 týdnů, tak uvidíme jak moc to bude vážné. Ten comeback absolvoval podruhé za půl roku nebude jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Comeback zrovna na antukovu jar je úplne ideálny timing. V Acapulcu a IW by sa akurat dokatoval, nepodstatné turnaje v tejto fáze kariery.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist