Nadal nevyužil mečbol proti Thiemovi a titul v Buenos Aires neobhájí

13. 2. 2016, 21:39
Aktuality 146
ATP BUENOS AIRES - Rafael Nadal titul na antuce v Buenos Aires neobhájí. Nejvýše nasazený Španěl končí v semifinále poté, co neproměnil mečbol proti Rakušanu Dominiku Thiemovi.
Rafael Nadal a Dominic Thiem

Rafael Nadal loni v Buenos Aires bez ztráty setu triumfoval, letos se ale od prvního zápasu trápil. Nepředváděl ideální výkony, bojoval s horkým a dusným počasím a na výhry se nadřel. Třicátníky Argentince Mónaka a Itala Lorenziho ještě porazil, ale na dravého mladíka Dominika Thiema v dnešním semifinále již nestačil.

Nadal se v úvodu zápasu dostal do vedení 2-0, první set však prohrál 4-6. V druhé sadě pak zvládl koncovku, když za stavu 4-4 po boji udržel servis a vynutil si rozhodující dějství. V něm dohnal manko 0-2 a za stavu 5-4 se dostal k mečbolu, ale soupeř ho odvrátil vítězným forhendem na lajnu.

Rafael NadalŠpanělský tenista pak sice dál bojoval o Thiemův servis, ale k dalšímu mečbolu se už nedostal a vítěze nakonec musel určit tie-break. Ten Nadal na antuce v rozhodujícím setu s žádným z aktivních tenistů neprohrál, dnes ale podal až odevzdaný výkon, rychle prohrával 1-6 a to mu zlomilo vaz. Ze třech mečbolů ještě utekl, ale zápas už nezachránil.

"Měl jsem šanci vyhrát, ale Thiem zahrál proti mečbolu skvělý vítězný úder," řekl devětadvacetiletý Nadal, jenž přišel o šanci postoupit jako šestý hráč v open éře do svého celkově 100. finále a v něm usilovat o 48. titul z antuky, kterým by se na jedinou trofej přiblížil rekordu Guillerma Villase.

Dvaadvacetiletý Thiem zvítězil za 2 hodiny a 50 minut 6-4 4-6 7-6. Světové pětce oplatil hladkou porážku z předloňského Roland Garros a stal se třetím nejmladším hráčem, který Nadala na antuce porazil. Svou bilanci s hráči Top 10 vylepšil na 2-10, předchozí skalp tenisty z elitní desítky si připsal předloni na antuce v Madridu proti Stanu Wawrinkovi.

Dominic Thiem

"Porazit nejlepšího antukáře, to je něco jako splnění snu. On je tenisovou legendou, jedním z nejlepších tenistů všech dob. Je to opravdu něco speciálního hrát proti těmto velikánům. A porazit ho? To je prostě sen," radoval se Thiem. "Proti Nadalovi musíte hrát agresivně, protože jakmile uděláte chyby, šance vyhrát je nulová."

Thiem prý nemá žádného konkrétního idola. "Nikoho na Tour jsem speciálně nesledoval. Když jsem byl malý, tak jsem analyzoval všechny dobré hráče a snažil jsem si vzít z každého to nejlepší," uvedl rakouský talent.

Devatenáctý hráč světa Thiem, který utekl z mečbolu také ve druhém kole Portugalci Eliasovi, postoupil do svého pátého finále a znovu na antuce. Ve sbírce má dosud tři tituly, všechny získal v loňské sezony: ve francouzském Nice, v chorvatském Umagu a ve švýcarském Gstaadu.
O čtvrtou trofej se Thiem utká s Nicolasem Almagrem, kterého smetl na letošním Australian Open. Španělský tenista v druhém semifinále vyřadil druhého nasazeného krajana Davida Ferrera.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 598.865 dolarů
sobotní výsledky (13. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ferrer (2-Šp.) - Cuevas (8-Urug.) 6-4 1-6 6-3
• Dvouhra - semifinále •
Thiem (5-Rak.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 4-6 7-6(3)
Almagro (Šp.) - Ferrer (2-Šp.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

146
Přidat komentář
Nola
kto je zodpovedny za tvorbu programu na NovaSport, mate niekto kontakt na nich? v minulosti presunuli finale TM na FANDU, teraz presuvaju zapasy na NOVAsport2...
Reagovat
Mayo
NS je hnoj
Reagovat
gigin
Co to meleš? Tak on rozšíří nabídku o jeden sportovní kanál NS2, taky HD a ty přijdeš s hnojem. Si nalaď tvl Arenasport Slovakia a mudruj.
Reagovat
Nola
co ti dnes uleteli vcely?
Reagovat
SwissMaestro
Musím se přidat ke kritice NS. Máme Skylink takže NS 2 nechytáme. Nepřijde mi to jako dobré chování k zákazníkovi. Ještě bych celkem překousl, že turnaj nižší kategorie odvysílají celý na NS2. Co je však naprosto nepřijatelné je dát většinu turnaje na NS1 a velké finále poté přesunout na NS2. Toto se mi nelíbí a mail mám již rozepsán.
Reagovat
Nola
vcerajsie semi som nemohla sledovat, dnes som sa dozvedela, ze zapasy boli odvysielane na NOVAsport2, na jednotke pritom siel zaznam z predchadajuceho dna... su to klauni, divaci nie su zodpovedeni za ich neschopnost dohody s providermi... mam este moznost zaplatit si VOYO, ale to dnesne finale mi za to nestoji... dvoch klaunov na kurte mi postaci sledovat cez stream, naviac, ked tu citam, co Klizan vcera vystrajal...
Reagovat
gigin
Všetko je na houno. Akurát včely sú na med.
Reagovat
gigin
NS 2 na Skylinku je. Nedávno ho tam šupli.
Reagovat
smazaný uživatel
neviem a neviem co tym sleduje,asi nejaky prespekulovany takticko-strategicky zamer,ktory nie je na prvy ci druhy pohlad jasny:)
Reagovat
EllNino
Skvěle, jsi borec, nejlepší :))
Reagovat
smazaný uživatel
Venus > Misaki (tak uz se hraje, tak snad to Vee dorazi:)
Belinda > Bobina
Gael > Padlista
Dom >= Nico (spis prani)
Taylor >= Kei (spis prani:)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych nezpomel...pokud Kei dnes ve finale v Memphis vyhraje, srovna nejuspesnejsiho hrace turnaje v poctu vitezstvi Jimmiho:) Taky ma 4 kytary;)
Ovsem pokud vyhraje Taylor...sice jsem se nedival, ale asi to bude prvni hrac v historii, ktery by vyhral na divosku, WC...ale musel by to nekdo proverit;)
Reagovat
kada.tom
Venus > Misaki (ano, už vím výsledek a jsem z něho velmi rád, ale upřímně, nikdo nemohl čekat nic moc jinýho jak poměrně jasnou výhru Venus) :-)

Bencic = Vinci (tohle může být zajímavý bitva, vůbec nevim, která by mohla nebo měla vyhrát)

Monfils >= Kližan (doufám a věřím, že Monfils má kvality na to, aby toho odpornýho Kližana dokázal porazit, to by byla urážka turnaje, kdyby ho Slovák vyhrál)

Theim >= Almagro (včera oba vyřadili favority, no, já to vidím spíš na Doma a taky mu to víc přeju, ale budou to 3 sety)

Nishikori > Fritz (Taylorovi finále moc přeju, už jsem to tu psal, že se mi jeho hra líbí, navíc vypadá, že má nervy ze železa, i když tomu taky nebude, jak mu odejde servis, je zranitelný - každopádně Nishi je obrovský favorit a čekám, že Taylora smázne)
Reagovat
ArcusII
Co to je za de-bilní Highlight video? matchball tam vůbec vidět není... o vítězným tiebreaku taky ani stopy a video končí za stavu 5:5? WTF? + blicí smilík!!!
Reagovat
PH94
Ty kráso..ten Fritz jede, to snad není ani možný :D Konečně to vypadá na pořádný zástup nových supertalentů
Reagovat
gigin
Tak tady to máš O:-)
6/4 4/6 7/6 against Rafael Nadal. Bamos defeated Vamos! I can not believe it! It were intense 3 hours on the court today, I fought off a match-point and managed to gain a win over one of the best clay courters. To beat such a player is insane, I will never forget that moment in my life. There won?t be much time for me to celebrate, because tomorrow at 2 o?clock I will start into the grande final here in Buenos Aires, fully motivated! Greetings from a very happy Dominic!
Reagovat
George_Renel
:-)
Reagovat
Davor1
Čakal som, že Thiem môže Nadalovi poriadne podkúriť, ale že ho z turnaja vyradí, to prekvapilo aj mňa, obzvlášť ako zvládol tú koncovku tretieho setu po strate brejku a veľkom tlaku na jeho servis za stavu 5-4 pre Nadala v treťom.

Rafa je presne tam, kde bol pred rokom v tomto období, žiadny posun, nič. Myslím, že je definitívne jasné, že už herne nemá na prvé 2-3 miesta v rebríčku a aj pri náznaku formy (ako na jeseň minulého roku) to na Djoka a mimo antuky aj ďalších x hráčov stačiť nebude, v desiatke sa síce bude držať ešte dlho, ale myslím, že psychicky to pre neho bude dosť náročné, pohybovať sa medzi Berdychom, Raoničom, Ferrerom či Nishim namiesto medzi Djokom, Fedexom a Andym. Zmena trénera by mu mohla krátkodobo pomôcť, ale z dlhodobého hľadiska si myslím, že už proste po tridsiatke mu nepomôže nič.

Thiem- paráda, ten chlapec je budúca antuková superhviezda, som presvedčený, že sa môže priblížiť a aj prekonať Musterove antukové úspechy z minulosti, jeho prístup je skvelý, hru na antuku má naozaj ideálnu, ešte zlepšiť BH, pohyb a voleje a bude to fakt hlavný kandidát na RG o pár rokov. Dúfam, že zajtra Mugra vo finále dá, je to rozhodne hrateľný súper a šance bude mať značné. Bamos Dom !
Reagovat
kada.tom
Tomu se říká divoká karta :-)
Finále :-)
Reagovat
kada.tom
Hraje se první SF, které je asi soubojem o tom, kdo ve finále rupne, nicméně Berankis a Taylor Fritz za 58 minut stihli dva sety - první vyhrál Litevec 6-2, ve druhém se o hodně zlepšil Taylor a vyhrál ho 6-3. Jinak teda Taylora vidím teprve po několikáté a musím uznat, že jeho hra není nezajímavá, asi se na něj více zaměřím. Kéž by Berankise porazil, finále by pro něj bylo super a taky se mu nabízí možnost zahrát si s Keiem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
z mladych americanov sa mi najviac pacil Sock,ale tento tyzden som sledoval Fritza a ten je o level a pol vyssie
Reagovat
kada.tom
tak Jack hraje dobře, jen nemá moc štěstí na zdraví, bývá dost často nemocný nebo zraněný ... a přesně - tento týden vidím Taylora už ve třetím zápase a pozdává se mi jeho hra :-)
Reagovat
PH94
On má takový zajímavý styl hry. Taková jednoduchá technika, vypadá to, že se u toho vůbec nenadře, ale letí mu to jako z praku :D
Reagovat
kada.tom
přesně, vypadá to asbolutně banálně a přitom je to tak účinný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pri turnaji v Argentine ma napadla myslienka,ci by nebolo potreba zvazit mozno aj ukoncenie kariery,podobne bol na tom pred casom aj Roger,tomu navrat do pozicii vysiel,u Rafy to bude tazsie,velmi velmi rad by som sa mylil
Reagovat
smazaný uživatel
jedine co ma napad-kriza po slubnej jeseni alebo pretrenovanost
Reagovat
smazaný uživatel
Prehral TB s Nandom aj Thiemom, dokonca z MB..Ak by vyhral tú jednu lopticku, ktorú v danom momente prehral, oba zapasy by vyhral a nad koncom kariéry by nikto ani len nerozmyslal..
Reagovat
smazaný uživatel
videl som zapasy s Lorenzim a Monacom,myslis ze sa mi to pise lahko?,ked porazi Almagra,tak to berem spat
Reagovat
Cico93
Fakt si myslíš, že by mal skončiť hráč, ktorý pred 2 mesiacmi na TM vo svojom najslabšom prostredí vyhral všetky 3 zápasy v skupine?

Po hernej stránke to neni ani zďaleka dobre, ale tie posledné prehry(s Djokym nepočítam ten ma vlastnú ligu) boli o nevyužitých sb, mb a totálne pos*atých tb.
V min. mal x y zápasov aj s veľkými outsidermi keď mu už horelo pod zadkom, ale pri tých big pointov to dokázal nakloniť na svoju stranu, teraz to nedokáže a to ho zráža.
Mne príde, že si už ani neverí a po tých tesných prehrách stráca vieru v sebe sama.

Každopádne ja mu ešte verím, možno naivne.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, stráca vieru a to už dosť dlho. Myslím, že má ako malé decko hrôzu zo strýka, ktorý na neho tlačí. Ak sa Rafovi nedarí a hodia záber na neho, tak mám pocit, akoby hovoril: Ja ťa pretrhnem, sopliak. Rafa nemá strach iba z prehry, ale práve z neho. Oslobodiť sa od strýka by bola azda cesta. Je to však dvojsečná zbraň. Ak by sa mu aj potom nedarilo, bolo by to medzi nimi ešte horšie. Prišli by výčitky, že nie Toni, ale Rafa je ten, ktorý za neúspech môže.
Reagovat
smazaný uživatel
Jún roku 2015 a článok o nevyhnutnej potrebe zmenit trénera. Okamzite...

http://afanobsessed.sportsblog.com/posts/2642072/5-men-who-should-coach-rafael-nadal.html

Dnes je február 2016 a predpovede sa napĺňajú a čas plynie..
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že Gilbert vyzerá na papieri naozaj dobre a presvedčivo..Cahill a Anacone sa mi nepozdávajú, Moya neaktuálny..
Reagovat
janek_da
Lendla na něj a bude zase chlapík.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominic mě potěšil, ale Rafa na tom nevypadá zrovna nejlíp :/
Reagovat
panzer.dragon
That was Nadal's first defeat in a deciding tiebreak on clay since Bastad 2003 - lost to Lapentti. Went 4-0 since.
Reagovat
smazaný uživatel
To bola Otazka času..Rafu začali rezať TB s Kyrgiosom na W v roku 2014.. a odvtedy ich prehral xy rozhodujúcich alebo kľúčových...Len tak spamati, dva s Lopezom, 2 s Verdascom, 3 s Wawrinkom, s Berdychom, s Raonicom, v podstate si ani nepamatám, kedy vyhral nejaký naozaj TB s brutalnou dolezitostou..
Reagovat
panzer.dragon
nevim jestli ste to už někde řešili, ale los ria je už venku

http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/rio-de-janeiro/6932/draws

rafa celkem naložíno
Reagovat
Pe3k
1R - Carreno Busta
2R - Almagro
QF - Bellucci
SF - Tsonga/Cuevas
F - Ferrer/Thiem/Fognini
Reagovat
Roger_Federer
Hm...uz Busta bude tezky v tomto stavu.
Reagovat
Pe3k
A Almagro bude konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
tiez ma to napadlo,aj ked nerad musim s tebou suhlasit,to co Rafa predvadza uz nie je ani na plac
Reagovat
panzer.dragon
asi jo no, mi nějak uteklo že je almagro teď ve finále
Reagovat
vrabejka
Už jsem myslel že je to los na OH :D
Reagovat
panzer.dragon
pokud si to otevřel a viděl rafu nasazenýho jako jedničku doufam, že se to hned vysvětlilo :-)
Reagovat
kada.tom
no, jestli bude hrát jako dneska, tak to vidím na výprask od Almagra ..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/atp-varovala-hrace-pozor-na-komary--11072cz/

No, nezávidím klukům.
Reagovat
panzer.dragon
tohle je ultra shit, o strach tam brát sebou přítelkyni nebo někoho z rodiny
Reagovat
smazaný uživatel
dočerta aj s Novou, zajtra finále v Rotterdame na dvojke. A budúci týždeň o5 na dvojke. kre.téni, už ma štvú. Aspoň si oddýchnem od tenisu. Rafa sklamal a som bez nálady. kurnik, čo to v tíme nevidia? Skôr nechcú vidieť.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka debaty, kto zastaví Djokoviča len toľko, že by si mal dávať pozor na Zvereva. Rátam, že to už s Borisom analyzujú.
Reagovat
smazaný uživatel
Analyzujú len bliziace sa zápasy s Rafom, Andym a Rogerom ako sám Nole priznal...Inokedy má Boris volno a má rozchod :)
Reagovat
panzer.dragon
gratulace Dominikovi, odvracet matchball proti rafovi na antuce asi pořád platí za dost nepříjemnou pozici :-), zvládnul to parádně a nakonec vyhrál
Reagovat
mahycek
Gábina, neuvěřitelně, ať to Verča nezkazí. Jinak, mám dnes narozeniny, pak Lendl, a 15.2. Jágr.!!!!!
Reagovat
ta-dah
...vsechno nejlepsi, zdravi hlavne:-))), jsi casove v dobre spolecnosti a holky biathlonistky ti taky daly pekny darek...:-)
Reagovat
VlS
Připojil bych se ke štafetě a happy birthday
Reagovat
bIbec
Pěkně Dome! Jaktože sem to neviděl? Co sem dělal? Každopádně pěkný result.
Reagovat
Mayo
Rafa, Rafa očakával som titulčok z tohto podniku. Tie tajbrejky ako voľakedy vedel hrávať, tak poslednú dobu ich len prehráva ale aj taký je šport. Vamos Býk!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten výsledok je paradoxne druhoradý, no najviac ma zaskočil Nadal samotný..Celkovo ako vypadal, aký mal postoj k zápasu..Vyzeral mimoriadne strhane, na tom človek vidí jeho momentálne psychické rozpoloženie..Viaceré gemy akoby bol duchom neprítomný, plus TB...Ja neviem, ale mne toto príde ako totálne zosobnenie absolútnej letargie a kŕča..Áno, Thiem hral dobre a na antuke má obrovský potenciál, ale mám pocit, že aj vo vnútri Nadalovho tímu sa niečo, pretože dnes mal hlavu aj inde/.
Reagovat
Kozoroh
Chceš naznačit, že má se strýcem Tonim neshody? Anebo někdo jiný s Tonim?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či sa dnes na seba vlastne pozreli...

Ale to je iba moja konšpiračná teória, ale úplna..
Reagovat
tito
Toni je šéftrenér tenisové akademie. Pokud ale bude sedět jak žába na prameni Rafovo "úspěchů", tak o ten brand přijde. Měl by se sakra rychle rozhodnout, která košile je bližší a změnit tým. Nikdo mu jeho úspěchy upírat nebude. Naopak. Ale času už moc nezbývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se ptám naprosto bez ironie. Myslíš, že Rafu je schopen trénovat někdo jiný než Toni? Určitě si obeznámen se specifiky Rafovy povahy, myslím, že na okruhu není hráč, který je víc vázán na svou rodinu a své zvyky. Podle mě připadá v úvahu pouze varianta, že Španěl rozšíří svůj tým pouze o někoho blízkého, rozhodně nebude jako Djokovič sahat po trenérovi, s kterým se skoro osobně nezná. Moc bych se nedivil, kdyby angažoval třeba nějakého Španěla, kterému důvěřuje, s kterým má blízký vztah a třeba byl úspěšný. Ale kdo takový je, to netuším.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa si najme Fedexe, konečně oslaví Fedex titul na RG za přítomnosti Rafy po celý turnaj ;)
Reagovat
Pe3k
Největší otázka je: pomůže mu to vůbec? Já myslím, že ne. On není schopen hrát nic jiného než hraje teď. Může trochu zlepšit pohyb, forehand nebo servis, ale to je tak vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, tohle ukáže až čas. Já nevěřím, že Rafa řekl svoje poslední slovo a upřímně se mi to ani nechce věřit. Bez opozice je nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by to úplne v pohode..Je profesionál, tie jeho zvyky a povaha sa trosku dogmatizujú..Aj pred USO10 mal v tíme odborníka na servis a výsledok sa dostavil...

Zmena nie je nevyhnutná len z taktického, ale aj psychického hladiska..Rafa potrebuje dostat impulz, pod kazdým novým clovekom v time, akoby sa zacal pisat novy pribeh, Rafa sa bude chciet ukazat, s Tonim stagnuje..
Reagovat
tito
Celou dobu právě z tohoto důvodu jsem myslel na Moyu. Ale nedá se nic dělat, trénuje už Raonice, je však jasné, že takto to dále nepůjde. A jestli to bude Španěl už asi není podstatné. Domnívám se, že Toni by přes veškeré vazby neměl Rafu dále trénovat. Tým v momentálním složení je psychicky vyhořelý a není schopný dát pozitivní impuls. Určitě se snaží (koneckonců začali trénovat např. přesun k BL, o čemž psal právě Carlos), ale Rafa už tomu nevěří, což je evidentní. Navíc dnes na mne dělal dojem, jako by byl v opozici, což je právě dopad těch rodinných vazeb. Měl by tam přijít někdo, kdo bude schopný změnit náladu v týmu. O taktice a servisu ani nemluvě. Ale to je podle mne aktuálně druhotné.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že nespanikária a nezoberú trebars Corretju :)....

Myslim, ze ak sa rodina Nadalova rozhodne pre zmenu, vsetkým nám bude jasné, že majú iba jeden pokus..Ak to nevýjde, tak Toni víťazoslávne preberie štafetu so slovami "ja som ti to hovoril!!.:)"..

Keď ja si viem v Rafovej lóži tak predstaviť Agassiho..Ja viem, že reálnejší je naozaj Klizan v TOP 10, ale tá jeho charizma by dala Rafu do pozoru, o tom som presvedčený...A na returne by mu tiež mohol poradit..Koniec koncov aj na servise..
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, ze tento "obrazek" mu vytvorila castecne media, ty jeho rytualy a fixace na rodinu je jasna, mozna az divna u dospeleho muze.
Ale clovek, kteremu nemam duvod neverit(dlouholety kamarad) Nadala neda dopustit.
Je osobne pry velmi pratelsky, bez problemu vyjde vstric a manyry hvezdy jsou udajne v poslednich letech minimalni.
Setkaly se vice krat na turnajich v drivejsich letech(hodne zpet), kdyz tento "kluk" drive jezdil jako sparink, potom na turnaje jako poradce nekterych hracek nebo divak, z pristupem do "zazemi"..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Rafa je určitě fajn kluk. Upřímně řečeno, kdybych se měl hypoteticky setkat s hráči BIG 4, tak bych se nejmíň ostýchal před Rafou. Výborně to šlo vidět na IPTL, Býk působil dost sympaticky, samý úsměv, byl to celkem kontrast - a teď budu pálit do vlastních řad - s Rogerem, který působil bez zájmu, jak by tam nechtěl být.

Ale to, že je fajn, nic nemění na tom, že má ty svoje neurózy, ne? Šak jsme asi každý četli jeho knihu. A takový člověk obecně bude přijímat změny daleko hůře, než člověk, který je nemá. Ostatně vzpomeňme, jak s ním zametl v roce 2009 ten rozvod rodičů. Myslím, že není moc jiných hráčů, které by to tak zasáhlo.
Reagovat
Roger_Federer
Jasne souhlas, Roger se na okruhu pry nejvice bavi z Cechy a Slovaky (nemyslim primo jen hrace), lidmi v tom kolotoci.
Prej se udajne dokaze i "domluvit".
Reagovat
Denis92
Tak urcite vie nejake slovicka slovensky cize aj cesky, kedze ma manzelku Slovenku, svagrovcov a jeho dcery hovoria po slovensky. Nedavno som cital rozhovor s Vajdom, kde vravel ze ked ked ich stretne tak sa normalne rozprava s babami po slovensky. Ved neraz sme mohli vidiet aj fotky dievcat so slovenskymi knizkami, takisto maju operku zo Slovenska.
Myslim, ze som cital aj rozhovor s Radkom Stepankom, ktory sa vyjadroval o Rogerovi nieco v tom zmysle ze par slov resp. fraz naozaj vie po slovensky resp. cesky.
Reagovat
rod_laver
Na mě Raafa působí z B4 lidsky nejvíc v pohodě. Na fotce z minulého týdne, kdy se setkal s argentinským prezidentem, z něj vyzařovala pokora. Proto je mi líto, jak to s ním teď je.
Reagovat
a.magerova
Je mladý, zdravý, bohatý.... prostě sen pro většinu.

A že se mu teď nedaří ?!
Jak by řekl Tomáš Dvořák (desetibojař): "Né že by se nedařilo, ale dařilo se míň."
Reagovat
Roger_Federer
Ani me se to nelibi, clovek k nemu ma za ty roky respekt, (svary tady nehraji roly), takhle by velci hraci nemeli odchazet.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jde o to, že to přišlo tak brzy. Málokdo asi skončí kariéru v top 3, ale Rafa de facto odpadl v 28 letech. A na žádný restart to pořád nevypadá a bez změn v týmu k němu asi ani nedojde. Takže co zbývá? Buď skončí ve 30, nebo bude takhle "živořit" (na 5. - 8. místě) několik let. Anebo za rok vypadne z top 10. Ale snad se ještě zmátoří. Pořád si s Rogerem navzájem dluží ten velký zápas na USO :)
Reagovat
George_Renel
Nejvýstižnější je, že vypadal, jak zmoklá slepice.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa si už na startu turnaje povzdechl nad náročnými podmínkami a že musí zapracovat na fyzické kondici :)
Reagovat
Pe3k
Tak kolik těch proher na antuce bude letos Rafa mít?
Hodně to záleží na tom, kolik bude hrát turnajů...Pokud 7, tak tipuji 6 proher.
Reagovat
Herbert_Hoover
podstatné je, že od Fedexe ani jednu ;)
Reagovat
Pe3k
Roger by tohohle Rafu rozbil i na RG :)
Reagovat
Herbert_Hoover
podstatné je, že od Fedexe ani jednu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že výsledek je taky dost podstatný. Rafa vypadl v semifinále 250 na antuce! To zní celkem otřesně. Říct to ještě v roce 2014, tak člověka posílají do Kromeříže a na takové zápasy snad ani nevypisují kurzy. Španěl je teď na dně a je jen na něm, kam se odrazí. Opravdu hazarduje se svým jménem. Jeho krize trvá od podzimu 2014, to už je rok a půl, Fedex měl nejhlubší krizi od Wimbledonu (červenec) do Šhanghaje 2013 (říjen), takže v podstatě pouze tři měsíce. Rafa je v kytkách už fakt dlouho a pokud se nic nezmění, je dost reálné, že příští rok ukončí kariéru. Dost odvážné tvrzení, ale přesto jej vyslovím. Rafa zrovna není typ hráče jako Hewitt, který by se plácal kolem čtyřicátého místa na žebříčku s tím, že se mu snad podaří jeden turnaj ročně na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex mal celý rok 2013 na prd, nemozeme tu teraz vyratavat presne mesiace, lebo to potom mozeme napisat, ze Rafa na jesen 2015 nebol v kríze...Nehovoriac o tom, ze Fedex bárs kedy prehral na svojom v tom čase top povrchu s Caňasom, Hrbatým, kýmkolvek..A taktiez nevyhrával 250ky vsetky..Len u neho to až tak nekričí, nikdy to nebolo úplne ojedinelé, kdežto Rafa si na seba tou historicko neprekonateľnou výkonnosťou na antuke uplietol akurat tak bič a každá jeho prehra je teda alarmujúca..

Ale inak súhlasím, zmena je nutná, Nadal prakticky nastupuje do zápasu bez servisu a bez returnu, s týmto hcp je to vzdy velmi tazké, k tomu sa logicky nabaluje aj neistota od BL, kedze na kazdy bod sa musi nadriet ako taký kon...Ja som zvedavý čo bude..Myslim si, ze ak by Nadal zopakoval sezónu 2015 aj v roku 2016, som presvedčený ze karieru neskonci a pojde do sezoný 2017..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Federer si ten bič upletl rovněž a proto se ti jeví 2013 jako katastrofální. Ok, když vezmem v potaz, že RF měl tehdy prakticky totožný podzim jako loni Rafa, tak prodlužuji to období od července do listopadu. Pořád je to mnohem menší období, než jakým prochází Rafa.

První polovinu roku 2013 neměl RF výsledkově špatné. Roger tehdy postoupil na Australian Open do semifinále, což je jeho maximum v posledních pěti letech (plus prohrál až v pěti setech s Murrayem), podruhé v kariéře byl ve finále v Římě, čtvrtfinále French Open (takže taky žádná ostuda) a vyhrál v Halle. Pravda je taková, že posledním turnajem starého Rafy bylo French open 2014 a to už je neúměrně dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvá polovica roku 2015 Nadala sa dá s tou Rogerovou celkom porovnat...QF Austrália, QF RG, hral finále v Madride...Vyhral celkovo myslim 3-4 turnaje..Prakticky katastrofálne to bolo len na W, USO, AO.,.Ale úplne..Roger prepadol na dvoch GS...Ale toto je statistika prast jak uhod Venca, je to v podstate jedno..
Reagovat
lars
Rafan mel 3 vyhry loni na TM
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Gratulace Thiemovi. Jeho forehand je na antuce mocná zbraň, dokonce ani Nadal si s tím spinem nevěděl rady. Je to pro něj cenný skalp, i když před 2 lety by to mělo větší cenu než skalp Nadala z roku 2016...Každopádně bych byl rád, kdyby ten turnaj vyhrál a kdyby v budoucnu kraloval antuce, vůbec by mi to nevadilo.

Forehand: "Rafa vyhrá turnaj bez ztráty setu"
Toni: "Rafa can still win Wimbledon." (LMAO)
Rafa zahájil sezonu s bilancí 6:3. Neporazil nikoho z top 50. Dnes v prvním setu udělal 22 nevynucených chyb. Měl mečbol který Nedal a pak se totálně položil v závěrečném tiebreaku. Nevím, asi se šetří na Rio. Vamos la decima!
Reagovat
Herbert_Hoover
no Thiem má štěstí, že neporáží Fedexe, to by pak na té antuce byla nulová konkurence, i kdyby jí kraloval ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prekrúcaš, jak by si bol na kolotoči..Celkovo s tebou zivot celkom točí podla mna...Ale nie o tom :)

Nehovoril som, ze Nadal turnaj vyhrá bez straty setu, len som to od neho chcel, lebo nič iné by nenaznačovalo nárast formy..To ty si naopak uz Thiema odpísal, zápas si uzavrel a opat bola realita od tvojich riadkov na míle vzdialená, ako obvykle..
Reagovat
Pe3k
Už ses vybrečel? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No popravde, pri pohlade na teba a tvoj strpčený osud mi je stále do plaču...
Reagovat
Pe3k
Smál ses tady Federerovi když mu bylo 32 a víc, že už vyhrává jenom ty 250 a 500. Nejen, že tě Federer vyvedl z omylu, ale Nadal není schopen ve 29 vyhrát ani 250 na antuce :D Sice se směju, ale je mi tebe i Nadala upřímně líto.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v klídku, smejem sa mu stále :)..
Reagovat
janek_da
koukám, rozdáváš gratulace na všechny strany.
Reagovat
Pe3k
Tak přeju jim to...
Reagovat
Kozoroh
Necelé čtyři měsíce schází do RG a Rafa tře bídu s nouzí. Už předchozí dva zápasy napověděly, že Nadalův tenis není na dobré úrovni, s hráčem, který se vracel po zranění a s veteránem se moc trápil. Přišla první těžší překážka v podobě 19. muže ATP žebříčku Thiema a Nadal na ní dnes ztroskotal.
Nadal občas zahraje dobře (narážím především na loňský TM, kde deklasoval Wawrinku a Murrayho), jindy však zahraje otřesně, čeho jsme dnes byli svědky. Krátkodobé herní vzestupy dávají jeho fanouškům naději, že už bude hrát líp a schopen pravidelně čelit hráčům TOP 4, jenže pak přijde facka v podobě Thiema nebo Verdaska. Je to vlastně začarovaný kruh, z kterého se Nadal nemusí vymotat.
Reagovat
janek_da
ten začarovaný kruh jsem nepochopil, ale jinak souhlasím
Reagovat
24tomas
Podle mě se časem hodně projevilo jak Thiema sužovaly puchýře na ruce. Upouštěl od své klasické hry a snažil se to neprotahovat, což v součtu s výkonem Nadala přineslo, co přineslo... Bohužel, přál jsem to Dominikovi, ale představoval jsem si plnohodnotnou bitvu, ne tenhle souboj, v němž jednooký stal se králem.
Reagovat
PH94
Tak to brr...Thiem odehrál výborný zápas. Ty podmínky byly dost náročné
Reagovat
24tomas
výborný zápas odehrál, když předloni porazil Wawrinku, dnes - vzhledem k jeho momentálním schopnostem - to bylo dle mě sotva 60 %. samozřejmě podmínky taky sehrály svou roli
Reagovat
PH94
Nezdálo se vám, že Rafa odpadl po fyzické stránce?
Reagovat
Ma3ek
Pane bože chcem ist tento rok na french open ale ked rafa bude takto hrat tak rušim učasť 10 titul by bol uz asi zazrak ach jaj nech uz povie uprimne co sa deje
Reagovat
Herbert_Hoover
Můžeš jít se spanielem na Djokera. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ako si si vsimol,vacsinou ziaden hrac neprizna,co je za neuspechmi,oni maju take frazy,ktore stale opakuju. Zrejme kvoli sponzorom. Davaju im nadej,aj fanusikom. Tazko cakat zeby Rafa vystupil na tlacovke a povedal,ze je to trvaly upadok a ze to uz lepsie nebude, ze uz bude po turnajoch len tak dohravat ...
Reagovat
mahycek
Samozřejmě se omlouvám, jak jsem psal, ve čttvrtek, že T songa bude pro Nadala konečná. To jsem si neuvědomil při pavouku turnaje, že je tam David, který by stejně Tsongu, na antuce v Již. Americe porazil. Ale o to už nejde, chtěl jsem říct, že Rafík to tam nevyhraje. Takže Davore, byl to Thiem, kdo ho pokořil. Měl si pravdu. Já jenom jsem chtěl říct, že při této formě, by asi Nadal Ferrera stejně neporazil. I když, nevím , jakou má Rafa formu, po AO, ale na Davida asi ne.
Reagovat
Lunej..
kdyztak Kotyza je volny. Jeho mentalni odolnost na nezdary je k nezaplaceni :)
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
Mayo
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :)
Reagovat
panzer.dragon
rafa je slabej, ani antuka nepomáhá
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa po kurte jenom tak loudal, bohuzial ked nedokaze vyhravat 250tky,tak to uz nie je kriza,ale definitivny zostup zo spicky. Hrozne mi unho chyba bojovnost,ktora ho stale zdobila. Ved to bol taky gladiator a teraz... zrejme uz vsetko vycerpal,aj ked ma este len 29 r., u kazdeho je to ine,unho tak skoro, no co nie je Jagr. Mam pocit,ze Rafa by uz celu karieru najradsej zabalil a venoval sa niecomu inemu. Som jeho velka fanynka,ale mam pocit,ze toto uz bude stale, neverim,ze vobec este nejaku tisicku da.
Reagovat
peggy
Rafo,nevim zda jsi neposlal na kurt nekoho z pribuznych.Byla to tragedie,nevyhravat ani na Tve antuce to je konec,prosim,zacni hrat je Ti 30 a hrajes jak kdyz spis,zadny pohyb ani elan.Chudak strycek Toni ten musi prozivat infaktove situace.Zaber!!!
Reagovat
steve79
Kdyz vypadne na 250 na antuce, tak to je konec ery.
Reagovat
Pe3k
To už je 2 roky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to zase ne. Před dvěma roky touhle dobou měl za sebou finále GS, vyhrál v Dauhá a to ho ještě čekal triumf na další 250tce, finále hardového Masters a vyučení RG ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo sa cakat,ze bude mat problemy s Thiemom,ked uz s Monacom a Lorenzim hral o nicom.
Reagovat
sprchon
Se poroučí. :(

Co na to El Fumador? Zvládne dneska svůj druhej zápas? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jo. Fyzičku má dobrou, bilanci s Nicem ještě lepší, BA mu sedí. Pro Doma by byl ve finále určitě těžší soupeř.
Reagovat
svetova.dvojka
Tohle už je na ukončení kariéry pro Rafu, Nadal navíc lže sám sobě, po prohře v 1.kole Australian Open řekl , že je na dobré cestě..., Není ani omylem. Neměl by takhle hanobit své jméno a se ctí ukončit kariéru např. teď v květnu na French Open, věřím ,že by to sledoval celý svět.
Reagovat
steve79
Ja bych zkusil jeste zmenit trenera. Na jednu stranu je to porad paty hrac sveta!
Reagovat
steve79
Tak to sok!
Reagovat
sprchon
Dominik super, gratulace! Zaslouženej postup. :)

Ale kdo zastaví toho Djoka na FO? Rafa bohužel ne. Tak snad Stan nebo někdo jinej? No, spíš nikdo...
Reagovat
gigin
Můra.
Reagovat
sprchon
Ok, beru každýho. :D Nouzová situace.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne. Doufám, že letos už to RG udělá. A nebude pak tolik nadržený na Wimbledon :D
Reagovat
janek_da
vidím jedině toho tenistu na dvojité Gé
Reagovat
gigin
GéGénius
Reagovat
Kozoroh
Nikdo!! Snad letos dobyde RG!!!
Reagovat
D@nny
Nadal vypadl v semifinále turnaje 250 a to ještě na antuce. Toníku není na co čekat šupky dupky udělat dětem pápá a běžet do sedinky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím, že Toni půjde od válu. On i tohle okecá - Rafa hrál dobře, Thiem je budoucí antukový fenomén, všechno je na dobré cestě. Ale minimálně doplnit by tým měl - jenže to musí rozhodnout Toni, přestože šéf by měl být Rafa.
Reagovat
spaniel
Nevyhraje uz ani 250ku na svem povrchu.
Vamo!....a la casa
Reagovat
Cico93
aha tu si:-))
Reagovat
Herbert_Hoover
No vida, trollové nakrmeni, ale počkali jste si elegoši ;)
Reagovat
spaniel
No lloras cabron.
Reagovat
Herbert_Hoover
Máš tam chybu, ty Ajnštajne. :)) Radši to napiš v italštině, němčině nebo francouzštině, třeba ti to půjde líp. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sepište dejiny, nová doba..:)

Rád by som to napísal aj po Brisbane, ale to nebolo prekvapením..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhrál v Abu Zabí. Na tento rok má vystaráno. ;)
Reagovat
George_Renel
má určitě super záznam do deníčku, vyhrál naprosto zaslouženě.
Ovšem tenis jako takový to byl hrozný.
Reagovat
gigin
Jak jsem psal vedle, viděl jsem jen ten TB a to ani ne celý, ale hrůza noc. Jak tam kdosi trefně napsal, Dom se chtěl vyházet, ale ani toto mu Rafa neumožnil :)
Reagovat
gigin
* hrůza děs

* vedle naspal
Reagovat
George_Renel
Jj, to byl koment včera. :-)
Reagovat
George_Renel
...večera...
Reagovat
gigin
:DDD Já jsem právě přemýšlel, kde jsem udělal chybu, lebka mi to nebrala :DD jj, tak to jo, večera jas :DD
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace Domovi, přeju mu to. Na antuce se mu prostě daří a když si dokáže vyšlápnout i na Rafu, určitě ho to posílí. Doufám :-)

Co se týče Rafy, tak je to jedno velký zklamání. Vůbec se nelepší, spíše naopak. Šílenost. Dneska absolutně bez zájmu :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist