Nadal nezaváhal, tenisový trůn má opět blíže

1. 8. 2008, 07:57
Aktuality 23
ATP CINCINNATI - Španělský tenista Rafael Nadal udělal na turnaji série Masters v Cincinnati další krok k tomu, aby se stal světovou jedničkou. Po vypadnutí Rogera Federera ve třetím kole nedávný wimbledonský vítěz naopak ve svém duelu nezaváhal. Získá-li Španěl šestý titul v řadě, bude už za tři dny novou světovou jedničkou.
Rafael Nadal

Rafael Nadal ve třetím kole nenarazil na žádného snadného soupeře, ale i s Tommym Haasem si poradil ve dvou setech. Dvaadvacetiletý Španěl získal úvodní sadu poměrem 6-4, když využil jediného brejkbolu. Ve druhém setu si tenisté vzájemně jednou prolomili servisy, a tak o osudu druhého dějství rozhodovala zkrácená hra. V té už rodák z Mallorcy neprohrál jediný fiftýn a postoupil do čtvrtfinále.

Nadal může stanout na nejvyšší pozici žebříčku již v pondělí, pokud celý turnaj vyhraje. Jeho dalším soupeřem bude Ekvádorec Nicolas Lapentti. "Vím, že jsem v dobré pozici, ale po pravdě moc o tom nepřemýšlím," vyjádřil se Nadal k možnému střídání v čele žebříčku. Španělský tenista má nyní skvělou bilanci 31 zápasů bez porážky a pěti turnajových titulů za sebou.

ČTĚTE:
Federer podlehl Karlovičovi

Federer, jenž figuruje na nejvyšší příčce nepřetržitě 235 týdnů, už spíše myslí na další důležité turnaje této sezony. "Nestarám se o to, kdy mě Nadal vystřídá. Tento rok byl těžký hned od začátku," narážel Švýcar na prodělanou mononukleózu z úvodu sezony. "Ale pořád si myslím, že je to dobrá sezona a můžu to ukázat na olympiádě a US Open," dodal.

Nadalův další soupeř, jednatřicetiletý Nicolas Lapentti z Ekvádoru, v Cincinnati výkony překvapuje. Jihoamerický antukář už dokázal vyřadit Čiliče, světovou čtyřku Ferrera a ve 3. kole si poradil i s desátým nasazeným Fernandem Verdascem. Lapentti si tak na rychlém povrchu zahraje poprvé od roku 2002 ve čtvrtfinále.

Překvapivým čtvrtfinalistou se stal i Španěl Calos Moya. Rovněž jednatřicetiletý tenista přijel do Cincinnati se špatnou formu - z posledních osmi turnajů pouze dvakrát přešel přes 1. kolo. V americkém Ohiu se mu však daří: zdolal Tipsareviče, světovou pětku Davyděnka a v dnešním nočním zápase porazil 6-4 7-6 unaveného Igora Andrejeva.

ATP MASTERS SERIES CINCINNATI (USA, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - čtvrtek:

Dvouhra - 2. kolo:
Moya (Šp.) - Davyděnko (5-Rus.) 7-6 4-6 6-2

Dvouhra - osmifinále:
Karlovič (16-Chor.) - Federer (1-Švý.) 7-6(6) 4-6 7-6(5)
Djokovič (3-Srb.) - Seppi (It.) 6-1 6-2
Gulbis (Lot.) - Blake (7-USA) 6-4 1-6 6-3
Murray (8-VB) - Tursunov (Rus.) 6-3 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Söderling (Švé.) 7-6(4) 5-7 7-6(8)
doplněno:
Nadal (2-Šp.) - Haas (Něm.) 6-4 7-6(0)
Lapentti (Ekv.) - Verdasco (10-Šp.) 6-3 7-5
Moya (Šp.) - Andrejev (Rus.) 6-4 7-6(2)

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
zajímalo by mě, nevíte to někdo, když nadal přišel na tiskovku po finále wimbledonu měl na sobě bílé triko s nápisem NWS...co by to mohlo být? tady je odkaz... http://www.youtube.com/watch?v=mcjG_ndp83s&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je nejen nejlepší,ale i nejskromnější tenista současnosti,urážejí ho jen zakomplexovaní jedinci!
Reagovat
smazaný uživatel
no nevim ale když jsme u toho tak to samé déláš ty a nikdo jiný tady jako ty nikoho neuráží .......
Reagovat
smazaný uživatel
Mario se hlásí o slovo.RAFAEL NADAL NEJLEPŠÍ A BEZKONKURENČNÍ TENISTA SOUČASNOSTI!Roger Federer mu v současnosti nesahá kvalitou ani po kotníky!VAMOS RAFA!NUMBER ONE!NUMERA UNO!
Reagovat
smazaný uživatel
numera :-D
Reagovat
smazaný uživatel
aspoň se člověk v té vlně samých urážek i zasměje, viď Mario......
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi lae,že Nadal je tady větším terčem urážek než Federer .Všichni píšou,jak se jim nelíbí jeho hra.Ale tyhle hádky skončí po olypmiádě a Us open,kdy se konečně zjistí,kdo je nejlepší na světě.Fedrerer na to učitě má údery,ale má docela slabou psychiku(viz.včera v tie-breaku 2.setu proti Karlovičovi nedokázal využít jeho druhý podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak nechápu jak všichni Rafika schazujou .. asi je sere jak to všechno kostí.... Letos je bez pochyb nejlepší hráč světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje silovej tenis, jeho kolena tak proto vypadaji, vydrzi tak maximalne jeden rok jeste a konci nikdy nedokaze co dokazal federer nebo napriklad sampras, je to jen takovy maly ulet ktery brzo zkonci :)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak Djokovic c¨moon
Reagovat
smazaný uživatel
pochopte ze nadal navyhraje takze nebude ani svetova jednicka ....
Reagovat
smazaný uživatel
tak se to oddálí o týden, ale dle mě už tam je!
Reagovat
smazaný uživatel
No, včera Nadal nepředvedl buhvíjaký výkon. Překvapilo mě, že v dlouhých výměnách ho Haas dokázal pěkně přitlačit. Hodně vyrovnaný zápas. Kdyby Haas trochu míň chyboval, tak nevím nevím... ale to je kdyby..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je BOREC!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vypadne v semifinale dostane ode me vyprask :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tento turnaj patří mezi letošní nejbláznivější turnaje. Snad Rotterdam byl ještě "lepší"
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně přijde to co jsem si ty čtyři roky tak přál!!!Rafa konečně ukazeuje svoje kvality VAMOS!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nandal je simulan.Feda vyhraje us-open a nadal tam bude zas simulota jako v Rime...debil
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi debil
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu fandy Rogera já myslim,že by to chtělo změnu nejlepšího hráče,protože tak před 3 roky nebo 4 roky tennis neměl cenu pořád vyhrával jeden hráč a když je někdo lepší než on tak byste to mohli přiznat a neurážet Rafu kterej už brzy bude číslo 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim kdo tady uráží Rafu, jen má každá jiný názor a to neni žádná urážka. Jestli chceeš vědět co je to urážka tak si pozorně přečti komentáře k článku " Nadal deklasoval Serru ....." to jsou urážky
Reagovat
smazaný uživatel
Já to beru celkově.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist