Nadal neztratil set ani s Mayerem. Dimitrov a Tsonga měli namále

17. 1. 2018, 09:42
Aktuality 80
AUSTRALIAN OPEN - Rafael Nadal na Australian Open porazil Argentince Leonarda Mayera, s nímž vyhrál i pátý vzájemný zápas, a bez ztráty setu postoupil do 3. kola. V něm je také Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který měl v pětisetovém duelu s kanadským mladíkem Denisem Shapovalovem namále.
Rafael Nadal

Rafael Nadal na Australian Open po letech oprášil outfit z úvodu kariéry, když nastupuje ve světle šedém tričku bez rukávů, růžových kraťasech a čelence. A zatím se mu na první akci od loňského Turnaje mistrů, ze kterého odstoupil kvůli zranění kolena a nestihl pak ani začátek nové sezony, daří. 

Po jednoznačné výhře nad Dominikáncem Estrellou vyhrál 3-0 na sety i nad Leonardem Mayerem. Argentinský tenista však favorizovaného Španěla podle očekávání prověřil o poznání více a na kurtu ho zdržel přes dvě a půl hodiny. 

Nadal v zápase využil jen každý čtvrtý brejkbol (3 z 12), sám byl na servisu dlouho nezlomný. O podání přišel až ve chvíli, kdy za stavu 5-4 ve třetím setu podával na vítězství. Vinou ztraceného podání na kurtu musel strávit o 20 minut více, ale vážnější komplikace nepřipustil, zvítězil 6-3 6-4 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5-0.

"Je to pro mě pozitivní výsledek proti soupeři, který umí zahrát velmi dobrý tenis. Mě dnes trochu potrápilo horko, ale s výkonem jsem spokojený a těším se na další zápas," komentoval Nadal.




Ve třetím kole se šampion z roku 2009 a finalista ze sezon 2012, 2014 a 2017 Nadal střetne s Damirem Džumhurem. S o šest let mladším bosenským tenistou se utkal zatím jen jednou a loni v Miami mu za stavu 6-2 4-6 a 0-3 vzdal kvůli závratím z horka.

Dvaatřicetiletý Jo-Wilfried Tsonga dnes vrátil Denisi Shapovalovovi porážku ze druhého kola US Open. Znovu měl ale namále, osmnáctiletého Kanaďana porazil až po boji 3-6 6-3 1-6 7-6(4) 7-5. Shapovalovovi nakonec nestačilo ani 60 vítězných úderů.

V pátém setu kanadský mladík vedl 5-2 a v osmém gamu podával na postup, ale o šanci na vítězství se sám připravil dvěma pokaženými bekhendy a dvojchybou. Tsonga vyhrál pět her za sebou a postoupil do třetího kola.

"Jsem unavený, ale opravdu šťastný. Byl to velký boj. Není snadné hrát proti mladým puškám, hrají skvěle a jdou do všeho, takže je těžké se bránit. Fyzicky jsem trpěl, ale bojoval jsem dál," uvedl Tsonga po zápase.

Pochvaloval si herní zlepšení v koncovce. "Returnoval jsem, což jsem většinu zápasu nedělal. Na konci jsem returnoval dobře. V tom to bylo," dodal.

Ve třetím kole se Tsonga utká s domácím Nickem Kyrgiosem (h2h 1-0). Dvaadvacetiletý Australan si dnes poradil 7-5 6-4 7-6 se Srbem Viktorem Troickým a vyhrál tak i šestý letošní zápas. Na začátku roku triumfoval v Brisbane.

Až v pěti setech vybojoval postup mezi 32 nejlepších také loňský semifinalista Grigor Dimitrov, kterého nečekaně potrápil americký kvalifikant Mackanzie McDonald.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
středeční výsledky (17. 01. 2018)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-3 6-4 7-6(4)
Dimitrov (3-Bulh.) - McDonald (USA) 4-6 6-2 6-4 0-6 8-6
Čilič (6-Chorv.) - Sousa (Portug.) 6-1 7-5 6-2
Carreňo (10-Šp.) - Simon (Fr.) 6-2 3-0 skreč S.
Tsonga (15-Fr.) - Shapovalov (Kan.) 3-6 6-3 1-6 7-6(4) 7-5
Kyrgios (17-Austr.) - Troicki (Srb.) 7-5 6-4 7-6(2)
Müller (23-Luc.) - Džazírí (Tun.) 7-5 6-4 6-7(5) 3-6 6-2
Schwartzman (24-Arg.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-2 6-3
Džumhur (28-Bosna) - Millman (Austr.) 7-5 3-6 6-4 6-1
Rubljov (30-Rus.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 6-7(7) 6-4 6-2
Harrison (USA) - Cuevas (31-Urug.) 6-4 7-6(5) 6-4
Karlovič (Chorv.) - Sugita (Jap.) 7-6(3) 6-7(3) 7-5 4-6 12-10
Seppi (It.) - Nišioka (Jap.) 6-1 6-3 6-4
Edmund (Brit.) - Istomin (Uzb.) 6-2 6-2 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Bemelmans (Belg.) 7-5 6-1 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Ebden (Austr.) 7-6(0) 6-3 6-4

• Čtyřhra mužů - 1. kolo •
Lindstedt/Skugor (Švéd./Chorv.) - Jebavý/Veselý 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
Roger_Federer
Vypada dobre a pripravene, po pohadce nemocnych kolen, cernych prognoz, neucasti..drti jednoho soupere po druhem..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovoril oficiálne len o preferencii dlhsieho odpocinku po dlhej sezóne 2017 a problémami s kolenami, ktoré ho trápili na jesen?..

Co je na tom rozprávka?
Reagovat
Marduch
Rafael Nadal se odhlásil z 10. ročníku prestižní exhibice v Abú Dhabí, kterou v minulosti čtyřikrát ovládl. První hráč světa se omluvil kvůli zhoršeným bolestem kolena a je nejisté, zda stihne první turnaj sezony 2018 v Brisbane. V Abú Dhabí ho nahradí jeho krajan Roberto Bautista Agut.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, cesky preklad..Skor mi postni ofic. vyhlasenie v ang..
Reagovat
smazaný uživatel
I am sorry to announce I won?t be coming to Brisbane this year. My intention was to play but I am still not ready after last year?s long season and the late start of my preparation.
I had a great time there and it was a great start to the month I spent in Australia. I will be seeing my Aussie fans when I land on the 4th in Melbourne and start there my preparation for the Australian Open.
Reagovat
Marduch
Ted motáš Abú Dhabí s Brisbane. Pricemz tato tvoje zprava v češtine o Brisbane zde taky byla uverejnena, presne takto, proto jsem ji nepoužil.
Reagovat
smazaný uživatel
O Abu Dhabi som originál nenasiel, skus najst...

Ale toto je správa z Nového roku, predpokladam, ze tá s Abu Dhabi, co vysla mozno o par dni skor nebola dramaticky odlišná.
Reagovat
Marduch
The right knee injury is still an issue for Rafael Nadal. The World No. 1, who underwent tests in Barcelona on Monday, withdrew from the Abu Dhabi exhibition that takes place from 28 to 30 December, according to the Spanish website Marca.
This week Nadal was supposed to train with the Portoguese Joao Sousa from 18 to 22 December, but he cancelled the training sessions due to his injury that already forced him to withdraw from Basel, then retire in Paris and ATP Finals.

http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Rafael_Nadal/50056/rafael-nadal-reportedly-withdrew-from-abu-dhabi-exhibition-due-to-injury/
Reagovat
Marduch
Ted motáš Abú Dhabí s Brisbane. Pricemz tato tvoje zprava v češtine o Brisbane zde taky byla uverejnena, presne takto, proto jsem ji nepoužil.
Reagovat
Marduch
Ted motáš Abú Dhabí s Brisbane. Pricemz tato tvoje zprava v češtine o Brisbane zde taky byla uverejnena, presne takto, proto jsem ji nepoužil.
Reagovat
Marduch
Ted motáš Abú Dhabí s Brisbane. Pricemz tato tvoje zprava v češtine o Brisbane zde taky byla uverejnena, presne takto, proto jsem ji nepoužil.
Reagovat
Roger_Federer
Vychazel jsem ze zacatku sezony, kdy odstoupil z turnaje a psalo se, ze je to kvůli bolestem kolen.
Reagovat
Mayo
Pozrel som hajlajt Rafu a bolo tam zopár výborných FH najmä ten za stavu 5-4 v treťom ihneď po odskoku, intergalaktický fh
Reagovat
Fandina
mi dal, ale je to tam a teď se bojím dalších. Blbější los snad Grigor mít nemohl. Takže teď se bojím Rubleva a spoléhám na větší Grigorovu zkušenost, i když dneska, co jsem viděla ty dva sety s McDonaldem, tak tedy, nic moc. Ale výhra to byla, takže gratulka!
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov Rublev a Kyrgios Tsonga. Dva super slagre. Predpokladam, ze prvy v noci a druhy ráno prelinajúc zápas Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sa tesim jak Rublev Dimiho znici. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to obecně bude zajímavé kolo.

Zítra vidím zajímavý zápas v duelu Nole - Monfils, tam si vsadím, že Gael minimálně set urve. Bude to pro Noleho opravdová prověrka.

Grigora bych neřešil. Viděl jsem X zápasů, kdy i Federer ve druhém/třetím kole na GS hrál pět setů s nějakým outsiderem. Ono McDonald neměl nikdy extra navrch. Sice uhrál pět setů, ale že by měl šance zápas nějak ukončit se říct nedá. To Shapovalov udělal kiks a nezvládl koncovku vyhraného zápasu.

Berďa to dá zítra uplně na pohodu ve třech setech. Zajímavý zápas bude určitě Wawrinky, první kolo moc fyzicky nezvládal, byl vyšťavený, otázka jak moc cítí bolesti a určitě minimálně set ztratí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mal navrch v tretom sete, kedy viedol, potom sa nechal brejknut zo 40:0, potom hned nebrejkol zo 40:0, Dimitrov nehra vobec dobre od zaciatku roku, hra hrozne defenzivne a neviem preco, ale 70 perc bh slajzuje. Rublev bude uplne nieco ine, bude donho busit hlava, nehlava jak na UsO, kde neuhral Dima ani set. :). Ale tak to je klasika, Dima zahra dobre tak 3 turnaje za rok :D
Reagovat
smazaný uživatel
Má nějaký komplex. Šampion, nebo N.1 z něj určitě nebude. Je to slušný hráč, do TOP 10 určitě patří, ale je moc labilní. Nevím, kdo bude N.1,ale zatím na to z těch mladých nemá nikdo. Mají nevyrovnané výsledky a člověk neví, zda vyhrají 3:0, nebo to skončí 0:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor sa bude musiet dobre vyspat a na celu tuto epizodku zabudnut. Lebo po dnesku to vyzerá tak, ze vypadol Mcdonald a teda hrac, ktory predstavoval pre Nadala asi aj vacsie nebezpecenstvo, nez dnesny Dimitrov..

Ale kazdy zápas je iny, s Rublovom to bude iny zapas..
Reagovat
Fandina
Gríšánek se bojí druhého podání, úspěšnost je malá, tak doufám, že se moc bát nebude a něco také riskne. Go Gríšo go!!
Reagovat
Fandina
Takže nakonec to bylo na returnu.
Jupíííííííííííííííí je to táááááááááám.
Reagovat
smazaný uživatel
To sú BH do stredu sieti, tie liftované...A nie jeden Grigor...Hrá to na pozitivneho, ale ked sa mu pozriete do očí, tak vidite len nefalsovaný strach a stres...Napriek tym milionom, toto su situácie, kedy tym favoritom naozaj nezavidim..
Reagovat
Fandina
Bojí se, kdo by se nebál, že prohraje. Nic není zadarmo.
Reagovat
Fandina
Bojím bojím, khaide Gríšánku!!!
Reagovat
Mayo
Dimitrov je slabý.
Reagovat
Fandina
Koukám na dva poslední sety a je to děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo pre štatistikov.

Vzdy ked sa Rafa Nadal stretol na GS s Leonardom Mayerom, tak daný GS nakoniec vyhral. RG14, USO17...Cez to nejde vlak vážení...
Reagovat
ttopi
Vždy ... 2 případy ... to je vzorek panečku.
Reagovat
Mayo
Áno, vždy.
Reagovat
ttopi
Už dvakrát sem to málem nestihl na WC. A vždy jsem byl předchozí večer déle vzhůru. Pokud budu tedy ještě někdy déle vzhůru, dá se předpokládat, že to opět skoro nestihnu na WC. Vždyť již 2x se mi to potvrdilo (vždy).
Reagovat
smazaný uživatel
Cely ten priklad s Leonardom bol pisany ako nadsazka...Pochopil si to po svojom...

Ale ked je tych prikladov milion a nie je to unikatne, tak mi teda skus povedat hraca, ktory ked sa stretol s favoritom na GS 2 a viackrat, tak dotyčný vždy uspel..:)...
Reagovat
Fandina
:-))
Zatím je to jen 66 procent, proti 33 procentům. Zatím s ním hrál na GS třikrát a dvakrát ho vyhrál, takže se uvidí, jestli po skončení AO bude platit 100 procent nebo jen 66 procent. Teď je to tak 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Zatial je to 100%...

Co nevies ratat Fandina?..:)

Ak Nadal vypadne, bude to 66%.
Reagovat
Fandina
Zatím s ním hrál třikrát a z toho dvakrát GS vyhrál. Nauč se počítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Z dvoch dohraných GS vyhral oba. 100%

Ale tu uz prichádzaš do kontaktu s logikou, takze korculujes na tenkom lade babka.
Reagovat
Fandina
Předtím s ním hrál dvakrát ale teď už třikrát. To jsi tak hloupý?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale predmetom diskusie nie je, kolkokrat s nim hral..Zajdi k očnému babka..

Ale kolko GS uz vyhral, ked s nim hral.
Reagovat
Fandina
Nečil se tak, naběhl sis.
Reagovat
turista
Ale jede. Na AO zatím Nadal vyhrál titul 1x. Hraje tady jeden chlápek, který to dokázal 6x tady vyhrát titul a který má doma všechny velké tituly z antuky včetně FO.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, história. Zlaté časy čo?

Kazdopadne, vzdy ked sa na GS stretol Djokovic s Monfilsom, nikdy daný GS Djokovic nevyhral.
Reagovat
Nola
si povercivy? vlani na to dojel Kozoroh, nikdy v novodobej historii si dvaja hraci nepodelili GS, vlani sa to stalo.....
Reagovat
mayday
Dimitrov?
Reagovat
Fandina
Gríšánku, doufám, že v pátém setu se zvedneš, za 4 máš za 5, to byl děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom blamáž pre Grigors, nech to uz dopadne akokolvek...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by ste mali chut na McDonald, tak Eurosport 1.

Grigorovi moc mekáčik nechutí...Skoda, ze teraz nepotvrdil break.
Reagovat
letityfanousek
balkánský nacionalismus v plné parádě, doufám, že Rublev to udrží
Reagovat
historik
na takovýho mladíka to zvládá perfektně...některé zkušené hvězdy jsou na tom v tomhle tedy o dost hůř. A to teda musím říct, že Baghdatis nehrál vůbec zle, ten konec druhého a začátek třetího setu, tam bylo hodně těsných míčů a gemů, které Rubleva v hlavě mohly dostat dost dolů, ale zvládl to teda výborně. Fakt se mi líbí čím dál tím víc. A konečně taky někdo mladý s ryze útočným pojetím hry. Jo a taky musím ocenit některé výměny, ve kterých ukázal, že se umí i ubránit a přejít z těžké defenzivy až k vítěznému míči.
Reagovat
Lunej..
Tak Rublev to nakonec zvládnul, pěkně.
Reagovat
tito
mne dříve iritoval, ale jak se začal více ovládat, tak mu přicházím na chuť.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj tito, pozdravujem ta...

Rublev sa hlavne o dost zlepsil. Pred vyse rokom hral v Bratislave na challengri a nemal som pocit, ze bude hrat na tejto úrovni. Dnes má 20r, rovnako ako Zverev, Shapovalov 18, nakoniec to s tými mladými nebude také zlé...To sú traja hotoví hráči, uvidíme co de Minaur, a ci sa prípadne zobudí Borna..
Reagovat
smazaný uživatel
a Felixa nepoznas?
Reagovat
smazaný uživatel
Poznám, nevidel som ho vsak hrat...Samozrejme, velky talent udajne..
Reagovat
smazaný uživatel
Bol v Ba na challengeri, prehral s Lackom, ale hral moc pekne.
Reagovat
tito
Taky tě zdravím. Souhlas, je tam vidět o hodně cílevědomější přístup všech tří než u některých "nadějí" dříve. Jen s tím Bornou nevím. A Minaur je taky velká neznámá.
Reagovat
smazaný uživatel
Zahrál skvělý zápas. Nemá se vůbec za co stydět. Rafu tlačil, ke konci mu to hodně znepříjemnil a ukázal dalším soupeřům Rafy co mají hrát. Rychlé balóny po odskoku a Rafa má problémy.

Osobně jsem zvědavý kam to dotáhne Rublev. Ten kluk kvete každý zápas a na jeho věk mi připadá strašně psychicky odolný. Čeká na svou příležitost, dobře volí údery. Fandím mu.
Reagovat
historik
Taky se mi líbí. Navíc ti Kypřani (Řekové), co tam fandí jsou hrozně nepříjemní, někdy až nesportovní. To už i Katka Siniaková s tím měla dost problémy v 1. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fanoušci...Samozřejmě to pískání a vyřvávání po chybě z prvního servisu je hodně na facku. To není fandění, ale totální žumpa, kterou neuznávám a nesnáším ať hraje proti mému favoritovi kdokoliv. To se prostě nedělá.
Reagovat
letityfanousek
Cilic na něho nemá, to už spíš Rublev, ten se mi taky líbí. Ale největší naděje a přání na zisk titulu dávám Kyrgiosovi
Reagovat
ttopi
Kyrgios nebude ani v SF. Je u něj bohužel velká pravděpodobnost, že se na zápas špatně vyspí.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí, aby kámošky napsaly Kyrgiosovi, že jej čekají večer na jachtě polonahé a zda dorazí.

V ten moment to Nick za hodinku vypustí a půjde chlastat :)
Reagovat
brixner
Udělal bych to samý, kua :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ne :D
Reagovat
turista
To ano. Ale vypadá to, že Rafa Nadal se z té přepálené loňské sezóny už zotavil.
Reagovat
safi1313
V semifinále bude Kyrgios hodně těžký oříšek pro Rafu...
Reagovat
Marduch
Jestli se tam dostane, tak už bude nejspíš stejně motat nohama. Nebo zádama. Reálnější šanci by měl v dřívějších kolech.
Reagovat
Ma3ek
Dnešný zápas som nevidel ale teí ma že píšeš že musel hrat dobre aby vyhral a super že ostal zdravý a ide to.
Všetci vieme že ak sa dostane do štvrtfinále v tej fáze su na svete dvaja hráči na svete ktorí sú ho schopný ho porazit ak bude hrat dobre a bude zdravý a to Roger a Novak ja by som chcel tento rok Rafa vs Nole finale snad..
Ak prežije ešte 2 kola je tam kde už ho nikto neporazí tak že by sme na ten zápas roky nespominali Rafa , Nole , Roger podme do semifinále všetci chceme si užit tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Džumhur aj Dolgopolov ho na harde uz zdolali, nebude to úplna prechádzka ruzovou zahradou...

Na Cilica mu nejakým sposobom verim, no v SF sa Kyrgios alebo Dimitrov mozu zblaznit a postupit. To je úplne otvorené...Bolo by fajn ak by sa tam nejakym zazrakom dostal na ich ukor Tsonga, Rublov alebo Edmund, ale necakam to.

Dolezité je, ze Nadal je zatial sám kvalitný a hrá dobre.
Reagovat
Denis92
Dimitrov dnes konci a Kyrgiosovi do tak dalekej fazy turnaja vobec neverim. Vyzera to tak, ze ten lahky Nadalov zreb bude este lahsi. Kludne si moze odskocit na tyzden na Malorku a vratit sa az buducu nedelu na finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je mi známe, ze by Dimitrov dnes koncil. Trosku sa trápi, ale pojde dalej..

Kyrgiosovi preco neveris, vyhral Brisbane a ide ako noz maslom zatial..
Reagovat
Denis92
Dimitrov to asi predsalen zvladne. Ale nema az taku formu ako pred rokom podla mna. V pripadnom semi by ho Nadal uplne v pohode dal.

Nickovi neverim z toho dovodu, ze na GS este nikdy tak daleko nebol a minuly rok nepresiel ani raz cez 2.kolo. Samozrejme, vsetko je raz po prvykrat, ale skor mu verim na vacsi vysledok na trave ako na harde a este k tomu doma, kde nanho je vyvijany vacsi tlak. Podla mna sa tak daleko nedostane, resp. ak sa nahodou dostane, tak od Nadala by v tom semi dostal tazko nalozene.

Neocakavam ziadne prekvapenie, co sa tyka finaloveho zlozenia. Nadal - Federer/Djokovic. Cokolvek ine by bola haluz.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je najvacsi favorit, za nim Nadal a potom tam vidim práve Kyrgiosa. Dimitrov je naozaj dost nepresvedcivý, aspon dnes. Delpo ma super tazky zreb a Nole?..no bola by to rozprávka ak by to dal az na titul..
Reagovat
Denis92
Asi taka ako pred rokom od Federera. Realne to urcite je. Je to GS, ktory vyhral najviac krat. Je trochu v uzadi, moze hrat bez tlaku, lebo nikto od neho vela necaka po dlhej pauze. Ak bude 100% v poriadku, tak to tam kludne moze vyhrat cele.

Ale velke problemy moze mat uz zajtra. Viem, ze s Monfilsom nikdy neprehral, ale v Melbourne bude cez den 37stupnov, co Novakovi moze prekazat a ak by sa Gael hecol k poriadnemu vykonu, tak mozne je vsetko..
Reagovat
Ma3ek
Dzumhur ho neporazil to skrečoval v Miami to nebolo porazenie.. a Dolgopolov a podobný ho možu porazit tak do pondelka potom už je v inom leveli jeho hra aj ked som rad že hra dobre ako hovoriš
Reagovat
smazaný uživatel
Fuu, vdaka bohu. Máme to za sebou. V tretom sete som si tým zápasom a výsledkom teda rozhodne nebol istý. Kto videl, pochopí..Leonardo naozaj skvelý tenis, útočný, z BH hral rýchlo po odskoku, az mi to pripomínalo tie nové Federerove kombinácie. Rafa to nemá rád. Naozaj nepríjemný súper vo velkom horku. Rafa, , nastastie a to treba zdoraznit naozaj velmi kvalitne, pretoze ak by bol dnes iba priemerný, tak to kludne mohol prehrat,a to s úplnou vaznostou..
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa!
Reagovat
turista
Idemo, Novak!
Reagovat
blixa
Swiss hopp ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lets go Nick! :)
Reagovat
Fandina
Berďulko pojĎ!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist