Nadal odstoupil z Wimbledonu. Na cestě za kalendářním Grandslamem ho zastavilo zranění

7. 7. 2022, 20:34
Aktuality 329
Rafael Nadal kvůli trhlině břišního svalu odstoupil z Wimbledonu a navzdory letošní sérii 19 zápasů bez porážky se vzdal šance bojovat o zkompletování kalendářního Grandslamu. Australan Nick Kyrgios tak bez boje postoupil do svého prvního grandslamového finále.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal letos ovládl Australian Open i Roland Garros a na kontě má rekordních 22 grandslamových trofejí. V Paříži přitom hrál kvůli chronickému onemocnění levé nohy - tzv. Müller-Weissův syndrom - pod znecitlivujícími injekcemi.


Nyní ve Wimbledonu sice přidal dalších pět výher a letošní bilanci na grandslamech vylepšil na 19-0, útoku na kalendářní Grandslam se ale vzdal. 

Rafael Nadal (© AFP)36letý Španěl v Londýně odmítl podstoupit podobný risk se zdravím jako před měsícem v Paříži. Na začátku včerejší čtvrtfinálové pětisetové bitvy s Taylorem Fritzem si totiž zhoršil zranění břišního svalu a byť se mu podařilo po více než čtyřech hodinách zvítězit, k dalšímu utkání už nenastoupí.

Rozhodl se tak po dnešním vyšetření a následném tréninku v klubu Aorangi Park. Lékaři mu nejprve oznámili, že má ve svalu sedmimilimetrovou trhlinu. A sám na kurtu zjistil, že není schopen konkurenceschopně servírovat.

Forhendy a bekhendy mohl hrát bez omezení. Ale po úpravě pohybu a nadhozu při podání, kterou chtěl snížit tlak na bolavý břišní sval, mu míčky létaly daleko mimo vyznačené území.

A tak se už dnes rozhodl a na mimořádné tiskové konferenci oznámil, že zítra nenastoupí k semifinálovému zápasu proti Nicku Kyrgiosovi.

"Jak si bohužel dovedete domyslet, jsem tu proto, abych se odhlásil z turnaje. Nedovedu si představit, že bych s těmito bolestmi ještě vyhrál dva zápasy. Důležitější než titul pro mě je, abych byl v pořádku. Každý ví, kolik úsilí jsem do toho vložil, ale nemůžu riskovat, abych byl pak mimo sport další dva nebo tři měsíce. Mrzí mě to," uvedl Nadal.

"Celý den jsem přemýšlel o konečném rozhodnutí. Ač jsem se během kariéry snažil pokračovat i za těžkých podmínek, v téhle situaci je zřejmé, že pokud bych hrál dál, bylo by zranění horší a horší. Nemohu podávat. Nejde jen o to, že nezaservíruju správnou rychlostí, ale ani nedokážu udělat ten správný pohyb," doplnil wimbledonský vítěz z let 2008 a 2011.


Není to poprvé, co Nadala trápí nejen tento rok zdravotní potíže. Čtvrtého hráče světa již během Roland Garros limitovalo stejně jako v minulém roce chronické onemocnění levé nohy, . Toto degenerativní onemocnění způsobující deformaci jedné z kostí ve střední části chodidla mu způsobovalo velké bolesti. Nadal kvůli tomu absolvoval řadu umrtvujících injekcí do nervu a po triumfu na pařížské antuce se nechal slyšet, že už nikdy v budoucnu podobnou cestou jít nehodlá.

Více než padesátileté čekání na prvního vítěze všech čtyř grandslamů během jedné sezony se tedy znovu minimálně o rok prodlužuje. Naposledy vyhrál všechny turnaje velké čtyřky během jedné sezony Rod Laver v roce 1969.

27letý Australan Kyrgios rázem přijde o své premiérové grandslamové semifinále a rovnou se může těšit na finále. V něm se v neděli po třídenním odpočinku, který mu přijde vhod vzhledem k bolestem ramena, střetne s šestinásobným šampionem Novakem Djokovičem, nebo domácím Cameronem Norriem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

329
Přidat komentář
Rafaeoli25
Pokud byste byl opravdu korektní, tak pakliže vylučujete Forehanda za to, jak byl sarkastický a často šel přes čáru, musel byste vyloučit z diskuse stejně tak i Pe3ka, který tu nadalovce uráží v míře ještě větší než Forehand svoje odpůrce. Zvláštní, že na něj se žádná pravidla nevztahují, ten tu může fanoušky nazývat běžně odpadem atd. Co na to říct. A tenhle člověk se tu ještě kasá, jak se na ty, kterým nadává, chystají bany smile
Reagovat
W.G.M.
smile
Reagovat
brixner
To bych fakt neřešil...To já sem jednou ňák přepísk pitnej režim, to víte, při těch mejch jednoručácích jednomu vyschne v hrdle a tak sem do sebe lil proteinový nápoje, vodu, bublinkovou vodu, vodu se šťávou...a najednou Ha-muj močák řek Dost! a já mu musel vyhovět, aby mi náhodou při servisu vzteky neprask. Ale domu daleko, tak du do křoví a těch pět litrů sem tam zlehka pouštěl ke kmínkům ňákýho vřesu nebo co to bylo a ouleva se už dostavovala, když v tom si vedle mě stoup smrad, co nám sbíral míčky, vyndal toho svýho lulíka, kouk na mě a povidá :"Brixi, to je dobře, že je máme stejný, ale počkej, až vyrostu! Ale podáváš dobře, to jó!" No, já to svoje neštěstí voklepal a dodneška přemejšlim, jestli ještě i já drobet vyrostu, hodilo by se to, sousedky sou náročnější den vode dne, už ani Kouros moc nezabírá...Děte se vycpat s malejma písmenama..smilesmilesmile
Reagovat
annah
Rafa má smůlu, škoda toho zápasu s Kyrgiosem. Ale tak trochu je to i spravedlivé, když jeho největší rival nesmí hrát letos na 2 GS, i když je zdravý a připravený. Djokovice nemám ráda, ale letošní titul z Wimblu bych mu přála. Protože ta dvaadvacitka u Rafy mi nepřipadá úplně fér.
Reagovat
turista
Tak jistěže si Novak nezaslouží být tak daleko za Nadalem jako je. Nebýt té nešťastné Austrálie tak by bojoval ve Wimbledonu o 23.GS. Ale holt obětoval své možnosti své umíněnosti.
Reagovat
gigin
Ty si fakt zábavný. Jak můžeš vědět že by AO vyhrál? A jaká umíněnost?
Reagovat
turista
Kdyby Novak mohl hrát tak by AO patrně vyhrál. A RG asi taky. Davis Cup v Madridu v listopadu 2021 odehrál excelentně. Nebyl důvod k poklesu výkonnosti. Ale šikana od australských úředníků, politiků a veřejnosti ho srazila do bahna. To by zničilo každého. Umíněnost je nenechat se očkovat proti koroně za cenu neúčasti na velkých turnajích. Musel vědět, že se tak může dostat do poměrně nevýhodné situace v boji o GS. Ale rozhodl se svobodně sám pro ty oběti.
Reagovat
Ondra979
hele s tim AO si to myslim taky, s FO uz samozrejme ne..takze by nejspis utocil na 22, ale uz je to pryc a nema cenu to resit..tesim se na finale, treba gyros prekvapi
Reagovat
turista
Souhlasím. Je to historie, která se stala a nelze ji změnit ani znásilnit. To pouze Putin si myslí, že lze historii změnit násilím. A k tomu očkování. Připadá mi, že některé západní země tu svobodu berou jako svoboda vocamcaď až pocamcaď aneb "Svoboda je poznání nutnosti." což nás kdysi učili v marxismu-leninismu.
Reagovat
Amputace
Já si tedy zase myslím, že by Medvěděva neporazil. Nic tomu tak očividně, jak se snažíš demonstrovat, nenasvědčuje. V posledním GS zápase s ním dostal výprask 3:0, má s ním celkově velmi špatný match-up, příliš mu to na něj nejde a jeho styl mu moc nesedí. Medvěděv byl navíc na AO ve výborné formě, kterou přímo navázal na skvěle odehrané americké betony i solidní halu z loňského roku.

Beru, že kdyby tam Djokovič byl, Nadal by dost možná titul nepřipsal, současně ale vážně nevidím jako nějakou tutovku, že by titul připsal Djokovič - zvláště v turnaji, kde byl ve skvělé formě hrající Medvěděv.
Reagovat
turista
Budiž. Ale Nadal by nebyl dnes v tak komfortní pozici. To asi ne.
Reagovat
Amputace
To je možné, že ne, rozhodně bych ale nijak automaticky nekalkuloval s tím, že by měl Djokovič titul z AO, kdyby ho tam pustili.
Reagovat
Pe3k
Nadal odstoupil a stréko trollhand neunáší, klasika smile smile
smile
Reagovat
W.G.M.
Kdo co neunáší? Jsou to přesně tyhle neopodstatněné rejpance, které tady dělají zlou krev, pane Jirásku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
místní policistka reaguje na místního provokatérasmile
Reagovat
W.G.M.
Samozrejme :-), nekdo tu na ty nesvary musi upozornovat. Aby se tu potom nekteri jedinci nedivili, kdeze je zarodek vsech tech sporu :-).
Reagovat
RL68
Ma pravdu ta policistkasmile
Reagovat
com
to ze nosi pouta a bicik z ni jeste policistku nedelaji smilesmile
Reagovat
brixner
Jojo, bičíky...je to zábava..smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tohle je myslím (nejen) v místní diskuzi absolutně nevinná záležitost, nejen od Pe3ka, který zrovna patří k těm "na hraně", a který se tu s FH přestřeloval opravdu dost ostře.
To by tu byla za chvíli polovina upozornění na něčí příspěvky a to snad nikdo nechce.
Reagovat
gigin
Do války mezi Bubílkovou a Třeštíkovou se vložila i Dáda Patrasová. A nebrala si servítky..

Ve světě se dějí takové hrůzy a vy tu vedete takové žabomyší války...
Reagovat
W.G.M.
smilesmile
Reagovat
Marduch
Co MOR, už jsi na placu?
Reagovat
gigin
:D včera jsem to byl vočíhnout. Jako víš jak, nedávno jsem byl Rammstein, Metallica v Práglu a z toho sa těžko chodí na Citrony no. Ale cosi mám uhlédnutého, dnes určo Beast in Black a Lacuna Coil, zítra ráno takové fajné brazilky Nervosa a jasně že Gotthard a Judas. Neděle bude večeř řež Exodus, Testament... no a nakonec teda ten Nightwish. Jako dobré, lidí tří zadky, Vizovice žijú po třech letech :)))
Reagovat
vavrinec
Závidím, já to musel letos vzdát. Pravá kyčle bolí jako pes, nejde to. smile
Reagovat
gigin
Chápu. Jako kdybych to neměl u rypáku, tak na to taky kašlu. Ale tož když ti přijede pan Halford skoro až před barák, tak by to byl neodpustitelný hřích nejít.
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Marduch
Je to tak, letnímu monster kinu Ramstein se těžko konkuruje. Měls napsat, potkali bychom se:) Ta jména, cos uvedl, jsou vesměs super, takže za mě taky, být to blíže...já bych musel přes celou republiku. Nejvíc asi Testament protože jim nově tlačí káru PAN Lombardo smilesmile
Reagovat
gigin
Škoda. Příště no. Ale nevím kde a kdy.
Reagovat
brixner
Jojo, Bublíková...tu slyšet, tak radši zdrham..smile
Reagovat
turista
Bubínková?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile to mi teda unikají zásadní zprávy.
Reagovat
George_Renel
by bylo velkým paradoxem a ťafkou pořadatelům, kdyby vyhráli hodně nekonvenční Nick a převlečená Ruska.smile
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Tennisfan77
Ještě čekám, že Djokoviče vyhodí za COVID a finále bude Norrie-Kyrgios.

Sleduji na IG Berrettiniho, toho poslali za COVID domů a druhý den byl s celou rodinou v restauraci, čili princip tohoto vyloučení je nulový.
Reagovat
brixner
No jo, ale šéf tý putyky byl asi rádsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lidé míní, život měnísmile
Reagovat
Ondra979
tak toto me taky mrzi, Rafovi nefandim, ale na zapas s Gyrosem jsem se tesil, byla by to urcite skvela show...dodatecne se omlouvam, ze jsem Rafu podezrival, ze to trochu prehraval, pokud musel odstoupit, tak je jasne, ze to tak nebylo, on se proste dokaze kousnout vic nez ostatni ale tady uz to bylo asi moc..
Reagovat
urbi
https://www.latimes.com/sports/sportsnow/la-sp-tennis-atp-finals-20141116-story.html
Reagovat
Ondřej.Jirásek
V posledných dňoch sa tu skloňovalo moje meno, takže mám potrebu uviesť veci na pravú mieru.

Chcel by som touto cestou informovat, ze sa nepodielam a neplánujem sa podielat na "Jiráskovom cirkuse" svojimi prispevkami vo verejných diskusiach pod iným nickom, než svojim. Ten bol tendenčne zablokovaný za slovo "retard", tým to pre mňa končí. Akekolvek posobenie pod inymi nickmi, tak ako to predvádza Kamil, povazujem za trápne a nedostojné.

Súhlasim s WGM a Amputace, je zrejmé, že Jirásek prekračuje svoj profesionálny rámec a do vecí zasahuje ako fanúšik. Robí si tu z toho vlastný rybník a popiera to pre fakt, že mu bohuzial chýba akakolvek profesíjna sebareflexia.

Kádruje fanusikov Nadala, pritom, On sám posobí ako Petríkov Lokaj. Zamestnanec TP podlahol mocenskému pocitu, že mu portál patrí, može všetko, a na kritiku reaguje mimoriadne ješitným sposobom. Tak ješitným, že prispevky, ktoré ho kritizujú, pripadne ponukaju iný uhol pohladu, radšej zmaže z verejného priestoru, tak ako tomu bolo naposledy. Pre novinára by mala byť sloboda slova a vyváženosť názorov všetkým. Pre novinára.

Pod ťarchou týchto udalostí, opakujem, neplánujem na TP posobit. Mám (budem mať) nick, vyslovene, len na súkromné správy. Fakt, že TP chýbam v takej miere, že samotný Jirásek má potrebu hladat ma v inych uzivateloch je komický.

Kazdopadne, podporne reakcie mnohých z vas mi imponujú, dakujem. Áno, kvalita sucasnych diskusii ide dole, ale bohuzial, je to vysledok nezmyselných čistiek redaktora a následne prirodzeného odporu tradičných diskutérov.

Forehand,
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne, Forehande, ty sis to zavinil sám, že už tu nejsi pod svým nickem. slušně jsem tě žádal, abys přestal lidem nadávat do retardů, tys mi arogantně odpověděl, že s tím nepřestaneš a že děkuješ za pochopení. stěžovalo si tu na tebe několik lidí a já to přehlížet nemůžu. pokud to tvým kolegům z rafafans, nebo jak tomu říkáte, přijde v pořádku a budou si tu ze mě dělat legraci a strefovat se do mě, jak jsem strašně nespravedlivý, tak fajn. za mě to rozhodně v pořádku není a třeba má i někdo z těch, co si na tebe stěžovali, postižení v rodině a dotýká se jich to, ale to tě asi nenapadlo.

že mě ty budeš nazývat arogantním a ješitným, tak tomuhle se upřímně můžu jedině zasmát, protože oběma těmito vlastnostmi si tady byl pověstný vždy ty. já se snažím být spravedlivý a nemůžu za to, jestli dostalo ban pět rafa fans a tři z ostatních táborů, zamyslete se nad tím, proč jste ho dostali, nechápu, jak to může mít něco společného s hráčem, kterému fandíte.
Reagovat
woody
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ještě bych se rád vyjádřil ke svému rybníčku, jak jsi to nazval.

na TP potřebujeme fanoušky všech, bylo by nesmyslné, abychom tu měli jen fanoušky Rogera a Novaka... navíc, pokud sis nevšiml (nebo vy ostatní) nejvíce tu jsou letos vidět fandové Rafy, což je logické, když se mu tak daří, takže jaká čistka, jaký rybníček? kolik z vás dostalo ban? kde vidíte v článcích od nás nějakou zaujatost vůči rafovi nebo větší počet článků k jeho rivalům?

já fakt nechápu, co vám přelítlo přes nos viz minulá diskuse. já jsem pouze napsal, že s většinou, co Tomáš napsal, souhlasím, a proto podle vás nesnáším Rafu, nesnáším jeho fanoušky... ne... já jsem jasně napsal, že jsem myslel všechny, co si stěžují, aby si zametli před svým prahem, všechny, ne fanoušky Rafy, pokud to tak pro některé vypadalo, tak to tak rozhodně myšleno nebylo.

já už k tomu fakt nemám, co říct, vždyť já vás ani neznám, můžu vás hodnotit jako diskutéry a můžu jedině ovlivňovat to, jestli dodržujete pravidla, či nikoli, zbytek je mi jedno, komu fandíte přece. neblbněte.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jen k tomu dodám, co jsem psal v odpovědi jinde. Ondrova reakce na můj příspěvek byla psána komplet malým písmem, z čehož se dalo usoudit, že jde o rychlou reakci buď psanou na mobilu nebo zkrátka zjednodušeně. Na to se ovšem snesla jazykovědná kritika, ke které podle mě nebylo v takovém případě opodstatnění. Ondřej totiž nejspíš nepočítal s tím, jakou odezvu jeho příspěvek vyvolá, a že si někteří najdou takové výklady, jaké si našli. Pokud by to tušil, jistě by si s příspěvkem dal větší práci a napsal by ho češtinsky lépe.
Můj pohled na věc.
Reagovat
Ondrej2280
to ma byt ako obhajoba ?:)male pismena?:) to vazne?:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro tebe ne, ale jiní to snad pochopili.
Reagovat
Ondrej2280
to je tak, ked chces obhajit nieco, co sa obhajit neda..:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ondřej nepotřebuje obhajobu anonymního nicka. Jen jsem podal svoje vysvětlení, protože mi některé výklady přišly zbytečně zaujaté. Jak si to kdo přebral je jeho věc.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
spíš je úplně jedno, jak to bylo napsáno, protože to bylo okamžitě vysvětleno. nejlépe, jak dovedu. ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

asi takto bych to shrnul.
Reagovat
W.G.M.
Bylo to ale vysvětleno až poté, co se snesla oprávněná kritika. To je důležité poznamenat. Pak tam probíhaly debaty ohledně výkladu a jeho zdůvodnění. Jelikož do toho naskočilo více lidí a vícekrát se to opakovalo, dost to vlákno nabobtnalo. Opakovaně se tam do vás nikdo nestrefoval, spíše si diskutéři mezi sebou vyměňovali své úhly pohledu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
samozřejmě, nikdy by mě nenapadlo, že to vezme někdo takhle. tak jsem to pak vysvětlil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná je i kámen úrazu v tom, že tu někdy vystupuješ jako diskutující a někdy jako redaktor. Možná by bylo snazší, pro tebe komplikovanějšísmile, pro redaktora používat tento nick a coby diskutujícího dvojníka O.J.smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
v obou případech jsem stejná osoba, takže je to fuk, já jsem smířený s tím, že se nezavděčím všem, to ani nejde :)
Reagovat
W.G.M.
Podle mě je to jedno, všichni víme, že postoje a názory bude mít pan Jirásek stejné jako redaktor i jako diskutér. Možná že jako anonymní diskutér by třeba používal jadrnější výrazy. Kdybych byla někde redaktorkou a chtěla se zapojovat do diskuze, tak si neumím představit, že bych jako redaktorka psala s odlišnými pointami a postoji. Jak jsem už napsala, forma by možná byla méně expresivní, ale obsah by byl pořád stejný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná až tak nejde o to, jakým způsobem, jako spíš k čemu by se člověk vyjadřoval.
To může být jako pedagog, který chce být kamarádský s nějakou třídou, ale zároveň mít i její respekt. Tzn., mimo školu bude ten kamarád, kdy se mezi ně začlení, ale jakmile překročí práh školy, bude pedagogem se vším všudy. Tady je jen jedno hřiště a proto je ta role Ondry těžší. Nicméně nijak bych to nedramatizoval, protože to ještě donedávna fungovalo v podstatě bezproblematickysmile
Reagovat
George_Renel
Já se klidně přiznám, že jsem byl jeden za stěžujících se a že mi ten člověk, který uráží neznámé lidi tak odporným způsobem na TP nechybí a chybět nebude. Zrovna tak jako třeba Monty 25.
Je mi až stydno, že jsem se párkrát snížil k tomu, že na hrubý pytel hrubá záplata.
Reagovat
Antoninek
???
Reagovat
Amputace
Hehe, už je pryč :) Komedie.
Reagovat
Ondrej2280
to fakt zmazal?:)
Reagovat
W.G.M.
Jo, smazal, i zpoza druhého článku... Přesně, jak FH předpokládal.
Reagovat
Ondrej2280
hm, takze len potvrdil, ze mal ten Joe alias Forehand pravdu...
Reagovat
Amputace
Jj :) Během 10ti minut.
Reagovat
Ondrej2280
mal som to skopčit, sakra.:)
Reagovat
W.G.M.
Snad nedostal znovu i ban...
Reagovat
Ondrej2280
Ejha, vitaj Joe ...tak toto je Forehand:))podla toho co pises , vidim , ze si rozumny typek, takze este by si sa tu vedel uplatnit, a trosku to tu dorovnat :)...kazdopadne Nola, Smid and Mr. Jirasek cakam ospravedlnenia, a pekne postupne:))a nesmiem zabudnut ani na Marducha...aj od toho:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tebe sa ospravedlním až keď sa naučíš čítat a rozmýšlať. Napsal jsem tu, že skoro jistě FH nejsismile

Jinak, já s FH neměl až takový problém, škoda, že některé přestřelky moc hrotil a některé uživatele šikanoval. To prostě není hezké a na TP to nepatří. Jinak mě tu chybí, některé jeho příspěvky byly svěží a vtipné. Rozhodně lepší, než to dusno, co jste tu začali vytvářet a vůči kterému jsem se ohradil. Napadání Rafy je jedna věc, a já nepopírám, že k ní dochází, ale pak je tu ten druhý extrém.

FH na dálku zdravímsmile
Reagovat
Ondrej2280
:) mas svojske sposoby ospravedlnenia, ale beriem teda :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přeloženo: nebylo zač se omlouvatsmile
Reagovat
Nola
jej, to bola ta diskusia ku ktorej ma slovensky ondrik alias Forehand pozyval?

v dnesnej dobe je uplne normalne vyuzit VPN, menit si IP podla potreby a tvarit sa ako niekto iny, ale mne je to sumak ci je to FH, je to jeho alter ego
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
omluva, melo byt nekde jinde:)
Reagovat
Drzymalski
Je mi líto Fritze. Jen se trochu zvetil po deprimující prohře, dostavila se depka č.2 po tiskovce Nadala. Určitě leckoho napadne, proč Rafa Čf nevzdal když tušil, že k Sf asi nebude moct nastoupit. Někteří hráči by to možná udělali (Berdych, Thiem, děl Potro?) ale Rafa zřejmě doufal v zázrak. Je to akademická debata. Nic víc.
Reagovat
Tennisfan77
Tam jde podle mě o to, že na kurtu byl jenom Rafa, sám za sebe a ten se prostě nikdy nevzdá i kdyby měl zlomenou nohu. Po zápase přišla manželka, rodina, lékaři, tým a prostě došli k závěru, že pokračování je moc nebezpečné a Nadal se poté rozhodl odstoupit. Na kurtu možnost debaty s ostatními prostě neměl, tam dělal to co umí, byl v zápase, chtěl vyhrát.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pakliže by tím riskoval šanci bojovat o titul na USO, který je mnohem reálnější, tak by to neúměrné riziko bylo. Asi je to vážné jako v IW. Pak nemohl jinak. Ale když se mu to stalo v zápase, tak jak měl reagovat jinak než to dohrát a vyčkat, jak to bude vypadat druhý den?
Reagovat
turista
Asi ano. Z hlediska statistik to pro něj dopadlo dobře. Nezapisuje do nich porážku. Nemyslím si ale, že by to byl jeho motiv Fritze vyřadit. V Indian Wells a v Římě zápasy dohrál až do hořkého konce. Prostě tady bojoval na krev a Fritz tiebreak zbabral.
Reagovat
Tennisfan77
Otázka, zda vůbec s výhrou počítal, dá se předpokládat, že valná většina hráčů z top20 by jej vyřadila. Bohužel Fritz fatálně selhal mentálně i strategicky, čili Rafu k vítězství vyloženě pustil. Ten však už po zápase musel vědět, že to nepůjde dále.
Reagovat
Tennisfan77
Jinak Nadala je mi samozřejmě líto, jak píšu celý týden, domnívám se, že je tohle jeho poslední sezóna a pokud tomu tak je, samozřejmě každé zranění na XY týdnů prostě bolí.

Na druhou stranu je tenisový vesmír spravedlivý a opravdu by bylo asi nefér, kdyby jeden z BIG3 vyhrál velký slam přes to, že toho druhého nepustí na 2/4 turnajů - byť se sám takto rozhodl, ale i tak. smile
Reagovat
woody
že odstoupením Nadala klesl Novak jako favorit Wimbledonu, pokud se dostane do finále má to s Nickem 0:2, Nick je hráč, který se z toho nepoto, má servis, se kterým Novak měl vždy potíže. a hlavně, jak začne jeden z nich prohrávat výrazněji, oba jsou horké hlavy a začnou se dít věcismile
Reagovat
Ondrej2280
Tak myslim ze djoker si sam oddychol ,ze vo finale neceli rafovi a tohto radoby frajirka sfukne ako sviecku..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile názor odborníka. Můžeš ho prosím nějak rozvést a podložit fakty?
Reagovat
Ondrej2280
Dobre ked chces tak to mozem rozviest:)
Kyrgios a velke zapasy v zaverecnych kolach ,to zial pre nicka nejde ku sebe.Toto neni komedia v druhom kole nejakeho.masters a na kurte to bude aj vidiet..a velke zapasy su hlavne o hlave a odolnosti ..a tu kyrgios nema..staci takto?;)..a to skutocne nemam rad djokovica..
Reagovat
Ondra979
neco na tom je, ale zase nevime, jak k tomu gyros pristoupi..bude to jeho prvni opravu velky zapas takoveho kalibru. favoritem je Djokovic, ale ne zas tak obrovskym, aby nemohl prohrat, pokud bude ale gyros hrat blizko svemu topu a vyborne podavat a nebude moc blbnout, pak to muze byt docela vyrovnane a muze mit sanci..kdyz bude moc klaunit, taksamozrejme tezko ale to by si snad uz mohl uvedomit
Reagovat
Ondrej2280
Ak mu odide v uvode hlava smerom k nejakym uletom,tak je po zapase...musi mu ist prvy servis a nasledne FH...akonahle sa vo vymene dostane nick do defenzivy tak mu djoker pojde po BH a je vymena dohrana..BH po lajne moze byt pre nicka klucovy uder..ale popravde moc ten uder nehra takze nevidim sposob ako moze djokere vo finale porazit..jedine hrat na ultra kratke vymeny lenze to ti nepojde cely zapas..
Reagovat
Ondra979
tak jasne, musi byt hlavou porad v zapase..ale na ty kratsi vymeny by to zkusit mohl, a asmozrejme se musi opirat o servis..na trave ta sance prece jen je..bude to tezke, o tom zadna ale kdo jiny, kdyz ne on, nebo NAdal by ho tady mohl porazit..nikoho jineho ted uz nevidim..proste ma jedinecnou sanci dokazat, co v nem je tak by to nemel zahodit
Reagovat
Ondrej2280
vies ako to byva..len malo hracov vyuzije svoju sancu, hlavne ked je to zivotna sanca a je dost mozne, ze sa uz nebude opakovat..tu ani tak nejde o to proti komu hra ale skor o to, ako sa s tym celym vysporiada sam, lebo ak odides psychicky mozes to finale prejst aj s agutom:))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli si nedovedeš představit, jak by mohl Jokera přehrát, tak si můžeš pustit ty dvě výhry, jakkoli nejsou moc vypovídající. A to, že se nedostal do dalších kol majoru, bylo častěji způsobeno zraněním než hlavou. Že si zranění převážně přivodil díky menší tréninkové zátěži, je věc jiná.
Reagovat
Ondrej2280
to myslis vazne ?:)) na ktorom GS porazil Djokera ? GS zapasy su iny sport, a hlavne proti borcom ako je nadal a djokovic....ak djokovic vyhra prvy set, tak kyrgios si moze rovno zbalit fidlatka a raketu a smer australia:) v zapase s djokerom sa nebude hrat na par nadhernych winnerov, ale bude to o tom , kto viac vydrzi a bude menej kazit..a hrat sa budu minimalne tri sety..vlastne nickova sance je vyhrat 3-0 na sety, a to je nerelane, takze preto si to neviem predstavit.) moze byt?:)
Reagovat
Ondra979
urcite to bude mnohem tezsi ho porazit tady nez na masters, ale pokud bude sousterdeny, tak muze vyhrat 3:1, mozna i 3:2, dva petisetaky uz tady zvladnul, ale samozrejme kdyz bude zapas hodne dlouhy, tak to hraje spis pro DJokera..
Reagovat
Ondrej2280
nehovorim , ze za ziadnych okolnosti nemoze kyrgios vyhrat, ale stretne sa utocny hrac s ultra dobrou obranou, a v tomto propade neverim, ze je kyrgios schopny tuto obranu prestrielat v 3 setoch,a to este vo finale GS, kde je kopa inych faktorov v hre, ktore hovoria v prospech djokera...musel by mat jeden spolahlivy a rozdielovy uder v hre na ktory sa moze spolahnut a ten nema( vid wawrinka BH), takze moj tip je max 3-1 djoker..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak rozdílové údery má Nick dva - serve a FH, Joker má taky excelentní serve, takže možná jeden, ale zbraně má, ne že ne.
A ve finále nebude jen Nick, ale i Joker - těžko říct, pro koho z nich je ta výhra důležitější.
Reagovat
Ondrej2280
oproti djokerovi nema ziadny rozdielovy uder, kde by ho mohol pritlacit a dokoncit vymenu( okrem teda es zo servisu, ale servis ma ucinny aj srb, takze tu rozdiel nevidim) FH- ma nick sice v km/h rychlejsi, ale nie taky spolahlivy, nemoze hrat na 150 km/h winnery, tak isto nevyhra,kedze tam je uspesnot o dost mensia, a co sa tyka BH, tu jasne dominuje djoker...takze by som to zhrnul takto: FH-vyrovnane, BH-Djoker, Servis-vyrovnane, BL- djoker, sito-Kyrgios,Hlava-Djoker,Pohyb-Djoker, Fyzička-Djoker, Pocet ucasti v GS finale -Djoker:)
Reagovat
Ondra979
ten serv ma prece jen Gyros o neco lepsi, na siti je taky lepsi jak pises, ale samozrejme stacit to nemusi ale neodepisuji ho, snad predvede to nejlepsi, co v nem je, pak to bude zajimave
Reagovat
Ondrej2280
ako ja by som mu to aj doprial, kedze srbika veru nemusim, len nevidim cestu ako to kyrgios spravi:)) mozno keby ho djokera nejak vytocil:))) lebo v tomto patri k uplne the best of.))..mozno aj takto...)
Reagovat
Ondra979
tak treba i takto - dat mu obcas necekany serv spodem apod, rad se necham v tomto smeru prekvapit od Gyrose smile
Reagovat
Ondrej2280
kyrgios musi hrat s tym v com je lepsi, a nejaky ten mindgame ku tomu patri, lebo tu si myslim , ze ma djoker a jeho tim znacne rezervy..:)
Reagovat
Marduch
Jeho tým je v přípravách na soupeře spis jalovy, mi přijde. Nole se často nechává unést posledním výsledkem s tím kterým hracem/tedy většinou vyhrou a pak na kurtu zjišťuje, jak se soupeř od posledně zlepšil a učí se set nebo dva na soupeře hrát. Ten Goran, já nejak nevím. Chorvat a Srb, balkanská dvojka.
Reagovat
Ondrej2280
V tomto pripade mu Goran skor skodi svojimi vyhlaseniami...a presne az v zapase djokovic zistuje ,ze sa nieco meni alebo zmenilo..
Reagovat
Ondrej2280
ako ja by som mu to aj doprial, kedze srbika veru nemusim, len nevidim cestu ako to kyrgios spravi:)) mozno keby ho djokera nejak vytocil:))) lebo v tomto patri k uplne the best of.))..mozno aj takto...)
Reagovat
Ondrej2280
A ze sa nedostal do zaverecnych kol GS kvoli zraneniam?))))) isto pises o kyrgiosovi? lebo ak ano, tak vacsiu blbost tykajucu sa tenisu , som tu dlho necital...
Reagovat
Rafaeoli25
Hele tady s tebou nesouhlasím, Kyrgi udělá cokoli, aby vyhrál a tuhle životní šanci využil. Má šanci, navíc na něj umí a Nole to s neoblíbenými soupeři prostě neumí, s ním, s Veselým.
Reagovat
turista
Souhlasím. Pro Novaka je Kyrgios nejnepříjemnější možný soupeř, který má velkou šanci na první Wimbledonský titul. Kdyby to bylo na Roland Garros tak bych neměl o Novaka takové obavy. Na US Open a na AO bych je měl.
Reagovat
steve79
Zajimave je, ze se mu to stalo uz po druhe za velmi kratkou dobu. Snad bude do US open fit. Bude mit velkou sanci na vyhru, kdyz nebude hrat Djokovic.
Reagovat
Ondrej2280
Neni podstatne ci bude na us open djoker alebo nie...tam bude cesta tazka kedze na harde bude konkurencia uz trosku ina..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ano, bude tam hladový Medvědsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Konkurence tam bude jiná, ale Nadal to tam miluje, dávám mu tam velké šance.
Reagovat
turista
Souhlasím. V NY má Nadal šanci na vytoužený GS trhák na Novaka. Není fér, že Nolda nesmí do USA pokud bude zdravý a doložil by to negativním testem.
Reagovat
Ondrej2280
V NY ho cakaju tazke zapasy s mladymi hracmi a tu si.myslim,ze tenisovo to moze dat ale fyzicky zial nie..ide cez zranenia a to prinasa dalsie zranenia..takze neverim ze NY vyhra...
Reagovat
Mayo
Tak hejteri majú Vianoce, konečne sa dočkali. Je to skoda ale aj taký je šport. Tak teda vamos Kyrgios smile
Reagovat
Tennisfan77
Kdo ho tady hejtuje? smile Já tady nevidím ani jednu hrubší narážku, naopak i hejtři píšou celkem se soucitem, případně mírnou ironii, ale nic velkého tady není.

Vy už ty hejty vidíte i tam kde nejsou. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/07/kyrgios-manda-mensaje-nadal-conocer-retirada

Kyrgios preje brzke uzdraveni a doufa, ze se budou brzy moci potkat na kurtu:)
Opet pripomnel vzajemny respekt...mimo tak rozdilnych charakteru.

*By me zajimalo, co s nim ma:) Behem turnaje to opakoval s tim vzajemnym respektem snad "10x" :D
A opakuje to furt pri kazde prilezitosti, kdyz je Nadal na turnaji, kde hraje a "hrozi" jejich duel.
Reagovat
Marduch
Má bobky, když zjistil, že trolit Rafu se do vzájemných zápasů nevyplácísmile Rafa si pamatuje a neodpouští, to už Nick na kurtu zakusil a i další např. Berdych, Soderling by mohli vyprávětsmile Nicméně zajímavé je, jak Nick stále používá Rafu jako argument, když mu rozhodčí dávají penalty za zdržování na příjmu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Sesty GS v 21.stoleti, ve kterem se proti sobe na turnaji nestretli hraci top10.

- 2000 Wimbledon
- 2001 Australian Open
- 2002 Australian Open
- 2003 Australian Open
- 2017 US Open
- 2022 Wimbledon

V te trave se to celkem ztrati:)
Reagovat
brixner
Člověk si na chvíli vodskočí k sousedce na véču a tady se dějou takovýdle věci???

Osobně jsem se na zápas Rafy a Nicka fakt strašně těšil, takže mě to upřímně sere! Ale jestli je to tak, jak se prezentuje, OK, v pořádku! Ale nebojte se, tohle bude mít dohru, minimálně v oblasti fans:

1.Nick vyhraje Wimbledon - titul bude zneuctěn, protože nepřešel přes Rafu!
2.Novak vyhraje Wimbledon - titul bude zneuctěn, protože Nick nepřešel přes Rafu!
3.Novak vyhraje Wimbledon - titul bude zneuctěn, protože Nick měl o den delší volno a o jeden zápas méně!
4.Novak vyhraje Wimbledon - titul bude zneuctěn, protože neporazil Rafu!
5.Pokud Novak zítra prohraje a Nick vyhraje Wimbledon - titul bude zneuctěn, protože neporazil Novaka!
6.Norrie vyhraje Wimbledon - Anglie se posere a vše bude zapomenuto!

A teď mi nikdo netvrďte, že letošní Wimbledon nebyl zábavný a zajímavý!

smile
Reagovat
Amputace
Bojí se Kyrgiose. Tady se podle mě vůbec není o čem bavit.
Reagovat
JohnB
Podle mě měl po zápase jen 2mm natržený sval, ale zvětšil si to, aby se mohl vymluvit a nenastoupit proti němu.
Reagovat
Ondrej2280
tiez som to cital, ze vraj si tu trhlinu zvacsoval celu noc:))
Reagovat
Martan1
Neblbněte, nebo si budou ostatní co jsou tady prvně myslet že všichni hejtujete Rafu s přitom je to obráceně.
Reagovat
Ondrej2280
Tak co mal robit celu noc,ked sa tak bal kyrgiosa?;)jedine zvacsovat trhlinu:))..ale nie ,dost bolo blbosti lebo nakoniec budem vypadat ako tennisfan77 ci nola..:))
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To tady tvrdíš ty, Pe3k a už asi nikdosmile
Zdravý Rafa vs Nick by byl podle mě super zápas. Zraněný Rafa by měl proti Nickovi mizivou šanci, teda pokud Nick není rozhozený posledníma mediálníma okolnostma. Taky je otázka jaké je jeho zranění, ale to se proti Gagarinovi nijak neprojevovalo...
Reagovat
Vlk-v-trave
Rafa Fans asi potrebuji mit ten pocit, ze trpi jak Mistr Jan Hus:)

https://www.youtube.com/watch?v=ui912tqV88M
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile Krásná vzpomínka na Mistra, teda oba mistry. Zvláštní je, že jsem včera měl v hlavě Lišku ryšavou, ale už jsem ztratil souvislost.
Btw, umí Rafa zpívat?smile
Reagovat
Tennisfan77
Je stejně prdel, že v tomhle vlákne Nadala nikdo nehejtuje, ale jenom Rafa fans píšou konspirační teorie a tak trosku zoufale hledají záminku k dalšímu hejtovacimu střetu.

Podle mě jste na reakcích na hejty závislí. smile
Reagovat
W.G.M.
Coze?! Jaka konspiracni teorie, vsak to je sarkasmus. Nebo vy jste to, co Amputace napsal, vzali vazne?
Reagovat
Ondrej2280
Jasne,ze to vzal vazne:)
Reagovat
Tennisfan77
Ani ne, spíše to na mě tak působí. Tady ve vlákně je několik narážek a výzev pro hejtry, ale žádný hejt zde není, což při nejmenším komické. Nemyslím si totiž, že všechny tyto výzvy jsou ironie. smile
Reagovat
W.G.M.
Aha, takže podle tebe s každým článkem má člověk zcela vypustit to, co se tady dlouhodobě píše, a neměl by se k tomu jakkoliv (až už explicitně, nebo v narážkách) vyjadřovat. V tom případě doufám, že se tím sám budeš řídit smile.
Reagovat
Tennisfan77
Ano, tohle si myslím. Každý článek je jiný a určitě se morálně nehodí hejtovat někoho, kdo zrovna skrečoval GS kvůli natrženému svalu a poprvé v open éře se tak neodehraje semifinále.
Reagovat
W.G.M.
Sám víš, že články s obsahem diskuze často moc nesouvisí. Do Nadalova zdravotního stavu se tu strefujete dlouhodobě, tak mi to moralizování, že hejty nejsou na místě, když někdo skrečuje kvůli zdraví, připadá trošku alibistické.

Podobně to dělával Pe3k nebo Armstrong svého času: vždycky někoho v jednom vlákně uráželi, ale na závěr vždy připojili takovou blahosklonnou a zdánlivě smířlivou doušku, jakože oni nic, oni muzikanti.

Tohle nesnáším. Pokud se chci chovat jako hajzl, tak se tak chovám se vším všudy a nestydím se za to. Ne že se budu chovat jako hajzl, ale budu chtít, aby si ostatní mysleli, že jsem dobrák od kosti a slušňák, takže pak budu rozhazovat z rukávu nějaké útlocitné úlitbičky. Říká se tomu pokrytectví a je mi to bytostně protivné.
Reagovat
Tennisfan77
Vím, ale tohle je přece jen specifická situace, tolik bych k tomu asi dodal ze své strany.

Něco jiného je se trefovat do Nadala, který glosuje veřejně, jak je prakticky mrzák (to dělal do Wimbledonu) a poté hraje pětihodinové duely na antuce tak, že doběhne prakticky každý míč bez známky jakéhokoliv fyzického omezení.

Navíc tyhle "trefy" nejsou ani zdaleka dílem jeho hejtrů, či fandů jiného tábora, jsou probírány napříč sportovním spektrem od komentátorů, či profesionálních sportovců.

Pokud vím, nic jiného se tady neřešilo. To, že to někdo přehnal je věc druhá, pokud ví, tito uživatelé dostali ban, případně varování.

Zásadní hejty zde několik dní/týdnů nevidím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ondrej2280
no tak od teba , to je teda vieruhodne vyhlasenie, ze sa to nehodi:)) po tom vsetkom co som tu cital od teba, patika a podobnych...tak jasne, verim ti:))
Reagovat
Tennisfan77
Jestli mé ironické hejty srovnáváš s tím, že Patik přeje hráči zranění, tak se asi nemáme o čem bavit.
Reagovat
Ondrej2280
nie, nezrovnam....len ti neverim tvoju mahlu zmenu postoja k hejtovaniu rafika, tot vse:)
Reagovat
Tennisfan77
Je to for fun, odfrknutí, někdy mě to baví, nicméně nepřeji zranění, smrt a podobné sračky, taškařice k rivalitě patří.smile
Reagovat
Ondrej2280
ved ano, blbiny ala ponižovanie na kurte :)) a podobne bludy, to je uz cez ciaru...inak s tym problem nemam, tiez sa bavim:)ale v istych hraniciach..
Reagovat
Amputace
Zrovna s tebou, ale zdaleka nejen s tebou, jsem vedl desítky úmorných debat na téma, jak se Nadal bojí Djokoviče, proto nejezdí do Dubaje apod. Další měsíc jsem četl v každém druhém příspěvku, jaký je to simulant, že se vždy zraní jen na oko, ale pak stejně běhá jako srnka a vše vyhrává. Nyní, když skutečně odstoupil z GS (jak mnozí už týdny volají), přišlo mi patřičné připomenout původní premisu některých z vás - že je to skvělý matematik a dokáže si spočítat, na kterého soupeře má a na kterého ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, jako FH nemohl být bez Pe3kasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale nebyl by to Rafa, aby mu i takovéto situaci neujela pusasmile
...Udělal jsem tohle rozhodnutí, protože si myslím, že nemůžu za těchto okolností vyhrát dva zápasy za sebou.

No, není to diplomat, není. Samozřejmě, dá se to vyložit tak, že mu šlo jen a pouze o celkové vítězství, ovšem ani tak to není vůči Nickovi úplně taktní.
Reagovat
Blondie
Hele, já mám Rafu ráda, je to takové štěně. A velice uznávám, co dokázal na kurtech i to, co třeba dělá pro společnost.
Ale on nebude zrovna nejostřejší pastelka v penále...
A je to v pořádku, když nebesa někde dala hodně, jinde holt trošku vzala.
Reagovat
JohnB
Ty ho znáš, že si tohle dovolíš napsat? Na základě přeloženýho rozhovoru z angličtiny, kde byl prostě jen upřímný? Je jedno, kdo tam je na tom turnaji, řekl dva zápasy a nikoho tím nemyslel. A pokud si to někdo vztáhne na sebe, je to jen a jen jeho problém.
Reagovat
Blondie
Ano, dovolím.
A rozhodně to nepíšu na základě jednoho rozhovoru ;)
Reagovat
JohnB
A znáš ho osobně, že si to dovolíš napsat? Jako jasně, když někdo napíše o Kyrgiosovi, že je vypatlaný id iot, tak to chápu, ale tady moc ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Obě tvrzení ale budou mít podobnou vypovídající hodnotu. Nepočítám do toho ženskou intuici Blondie, podpořenou jistými zkušenostmi.
Reagovat
JohnB
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chtěl jsem tam dát smajl, ale počítal jsem s tím, že ho tam doplníš. Nic ve zlém ani vůči Blondie ani tobě, prostě jsem to chtěl napsat takhlesmile
Reagovat
dappe
Kyrgios ale paradoxně určitě není vypatlaný, nemá vlastně ani po kom být.
Reagovat
Ondrej2280
to je podobne ako ked ma tennisfan informaciu od kamarata, ze rafa buducu sezonu iste skonci karieru:)))
Reagovat
JohnB
asi tak
Reagovat
Tennisfan77
Pozor, já jsem nikdy neřekl, že Rafa ukončí kariéru po sezóně, vytahuješ z kontextu.

Já jsem napsal, že mi tuto informaci podal jak kamarád, který má v místě bydliště Nadala rodinu -ta asi logicky zná zdejší názory + mi tohle potvrdil člověk, který se pohybuje na okruhu ATP.

Já si to myslím taky, ale můj názor je zde zcela irelevantní, to výše jsou dle mého zajímavé informace a uvidíme, zda se potvrdí.
Reagovat
woody
Bylo by velmi zvláštní, kdyby ukončil kariéru po sezóně, ve které vyhrál min. 2GS, navíc to vypadalo, že ho ve Wimbledonu netrápí noha, což pro něj může být pozitivní.
Reagovat
Tennisfan77
Těžko říct, možná to bere jako labutí píseň, narodí se mu potomek a navíc nikdo neví, co s tou nohou reálně má, jaká jsou doporučení lékařů.

Mě to celé zapadá do kontextu poslední sezóny, chce hrát téměř každý turnaj, i ty, které mnohdy vypouštěl IW třeba. Na FO říkal, že nechce nikdy pod injekce znova a i přesto šel hrát Wimbledon - pod injekcemi.
Reagovat
woody
No info ohledně injekcí do nohy jsem nezaznamenal, před ani v průběhu Wimbledonu.
Reagovat
Tennisfan77
Bylo by divné, kdyby na FO byly třeba a ve Wimbledonu ne což? Chronické onemocnění vyléčit pod měsíc podle mě moc nejde.
Reagovat
turista
Vzhledem k věku 36 let a k tomu, že jeho manželka čeká děťátko by konec kariéry nebyl překvapením. Ani Federer už ve 37 letech žádný GS nevyhrál.
Reagovat
Amputace
Zato ty budeš ostrá až až :D
Reagovat
JohnB
jako britva no
Reagovat
Ondrej2280
ta bude skor naostro:))
Reagovat
Blondie
Jednoznačně jsem ;)
Bez falešné skromnosti smile
Reagovat
Amputace
Věřím :)
Reagovat
Martan1
Jseš jako naostro?smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
samozrejme , ze mu islo len o titul , to je hadam kazdemu jasne....aj nickovi:)
Reagovat
JohnB
Tak o titul tam jde většině hráčů ze špičky a je to tak správně.
Reagovat
Ondrej2280
hromadna vacsina sa ide zucastnit a len par hracov to vyhrat, a nadal je ten , ktory to ide vyhrat.)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S tím souhlasím, pak ale platí to, co píše Blondie - přinejmenším se vyjadřuje nešikovně, ať tady nebo v Austrálii a možná to není tak docela jeho chyba, každý není rozený mluvčí. Na mě jeho vyjádření nepůsobí dobře, v Madridu to byla na tiskovce totální tragédie, ale třeba to navenek vypadá hůř než jak to má uvnitř. To my ale asi nezjistíme.
Reagovat
Amputace
Za mě to tedy naopak řekl úplně perfektně, až mě ta úsečnost od něj překvapila. Nemá nejmenší důvod projevovat Kyrgiosovi nějaký respekt, když on sám respekt nikdy neprojevil jemu. Na otázku, jestli odstupuje proto, že by se cítil nekonkurenceschopný proti Nickovi nebo proto, aby neriskoval, že si zranění ještě zhorší, odpověděl úplně popravdě, jak to je, tedy když by se to řeklo úplně přímo: - Kyrgios je mi lhostejný, chci turnaj vyhrát a to v současném stavu není možné. Paráda. Podobná vyjádření mi od Rafy trochu chybí.
Reagovat
turista
Z toho vyplynulo že Nadal chtěl turnaj vyhrát. Pokud je to Wimbledon a je v pavouku Djokovič tak ta možnost je velmi malá zrovna pro Nadala.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že ho chtěl vyhrát a přesně to i řekl. Co jiného by měl ostatně ve své pozici nejúspěšnějšího tenisty všech dob chtít, než vyhrávat turnaje?
Reagovat
Tennisfan77
Nejúspěšnějšího tenisty v počtu GS (zatím), jenom pro doplnění. smile
Reagovat
Amputace
Nejúspěšnějšího v tom, co se primárně počítá.
Reagovat
Tennisfan77
Tenis není jenom o GS, kdyby byl, další turnaje se nehrají, neexistuje žebříček, turnaj mistrů, year n.1 atd. Je to díl skládačky.
Reagovat
Amputace
Neříkám, že je jen o GS, říkám, že je primárně o nich. Nauč se, prosím, už konečně číst, ušetří to spoustě lidem spoustu času.
Reagovat
turista
To jistě ano. Ale zrovna tady by na titul měl malou šanci i kdyby byl zdravotně OK. Djokovič by se mu pomstil za to vyřazení v Paříži.
Reagovat
Ondrej2280
Pozri,djokovic ma na trave lepdie vysledky..m 6×wimbledonov,je to teda specialista na rychly povrch ale kazdopadne momentalne u rafu vidim o dost vacsi drive nez ma djokovic a vo finale je zapas medzi nimi vzdy otvoreny..teda okrem antuky:)
Reagovat
Usm
jojo, je to mezi nimi tak otevřené, že Nadal Djokovice mimo antuku neporazil skoro 9 letsmile
Reagovat
turista
Ona ale Wimbledonská tráva už dávno není rychlý povrch. Nole na ní vyhrál 6 titulů právě proto, že už je relativně pomalá. Kdyby byla tak rychlá jako v době 1945-2005 tak by možná Novak a Rafa neměli žádný titul z Wimbledonu. Rychlý hard je v Cincinnati, kde Novak odešel asi 10x s prázdnou než se mu tam podařilo vyhrát. Djokovič není specialista na rychlé povrchy. Federer, Connors, McEnroe, Becker, Edberg, Sampras byli na nich daleko lepší.
Reagovat
W.G.M.
A jak by to mel rict? Opravdu by me zajimal Vas navrh na odpoved a zduvodneni.

A take by me zajimalo, co je nediplomatickeho na tom, ze reknu, ze odstupuji, protoze se nechci jen zucastnit, ale vyhrat? Ostatni tam snad take chodi vyhrat, nebo ne? A ti, co tam jdou pro prize money a odflaknou to, ti jsou zase kritizovani, ze do toho nedaji nic navic a nebojuji a ze snad ani vyhrat nechteji.

Je to skutecne trosku schizofrenni postoj, proto me tento Vas prispevek dost zaujal a nefalsovane se zajimam o myslenkovy proces, ktery vedl k tomu konstatovani.
Reagovat
Ondrej2280
Pekne napisane W.G.M....asi ocakavaju vyjadrenie v zmysle,chcel.som hlavne porazit nicka..:))pricom tento typek neni pre nadala a djokera ziadna konkurencia takze ich dvoch vzdy zaujima hlavne ich vzajimny zapas a ten sa hra vacsinou v poslednych kolach a vitaz berie vsetko...a nie nejaky kyrgios ,berettini a podobne..
Reagovat
W.G.M.
Asi, nebo mozna cekali, ze rekne, ze nenastupuje, aby Nickovi nezkazil v pripade skrece pocit z vitezstvi...

Opravdu mi to pripomnelo muj davnejsi prispevek, ze Rafa se proste nezavdeci a ze i kdyby si udelal otevrenou zlomeninu a rovnou na kurtu ohlasil konec kariery, tak by se naslo par hlasu, ktere by tvrdily, ze to mohl udelat dustojneji. A ejhle, odstoupi s vysvetlenim, ze by nebyl schopen vyhrat, a je to proste nediplomaticke, tedy zase spatne.

Coubertinovo heslo uz v profesionalnim sportu, obzvlast na spickove urovni, nemuze platit. Ackoliv jsem si vedoma, ze kontext byl trosku sirsi... Kazdy, kdo se ucastni nejakeho zavodu, chce vyhrat, obzvlaste ti, kteri jsou si vedomi, ze na to kvalitu maji.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemám potřebu někomu sdělovat své myšlenkové procesy, ani jsem to tu myslím po nikom nechtělsmile. Moje odpověď bude nicméně jednoduchá - ta konkrétní věta mi neseděla. Sice je to stereotyp, ovšem logický, když hráči říkají, že půjdou zápas od zápasu (ke svému cíli). Tady ale Rafa mluví rovou o dvou zápasech. Možná jsem někdy taky hnidopich a stačila by mi jen jiná formulace a byl bych s ní v pohoděsmile, např.: "Vítězství, o které usiluji, nemohu díky mému zranění dosáhnout, a proto odstupuji..."
Také to vychází z faktu, že se Rafa nešikovně vyjadřuje opakovaně, ale jak psala Blondie, třeba prostě je to takový slon v porcelánu, co se mluveného slova týká.
Reagovat
paddy
srdíčka nepomáhají smile

Nadal 32 %
Federer 36 %
Djokovic 14 %
Putintseva 17 %

YT: Sabinelisickifansss - 1,7 tis. hlasů
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Putinceva? WTF? To byla anketa v Kazachstánu, ne?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/07/fritz-pronuncia-conocer-retirada-nadal-wimbledon-2022

Fans si hodne prali, aby po odstoupeni byla moznost pro Taylora nastoupit v SF. Taylor ihned zamitl, a prohlasil, ze to je nedustojne, nebot si to nezaslouzi, protoze prohral.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak jedna vostuda snad stačila, ne?smile
Ale na druhou stranu by to myslím většina lidí opravdu přivítala, LL do SF GS, ale pro něj by to nebyla dobrá situace...
Reagovat
Liverpool22
tak to by byl totální úletsmilepokud by Fritz nastoupil místo Nadala jako LL - prostě jak říkal - prohrál, nepostoupil, tak nemá v SF co dělat. Bylo by to nefér vůči Nickovi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a co teprv vůči Cameronovismile
Reagovat
Usm
Fritz vs natržený břišák 0-2
Asi je to fakt labil, protože i na AO (kdy se Djokovic za stavu 2-0) zranil, to stáhnul v pohodě na 2-2 a pak se sesypalsmile
Reagovat
paddy
jelikož se zítra hrát nebude, tak je třeba najít náhradní program

např. se projít do města a symbolicky v mikině s logem se zkříženými raketami, když už je to 100-leté výročí centru smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=guXC8_E5H2c&t=166s
Reagovat
Liverpool22
smile Vrať se do hrobu to je super filmsmileJinak musím ocenit Tvojí pohotovost s jakou rychlostí sem dáváš videa k tématusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tam hrál se Steindlerem můj spolužák z gymplu, často mi z toho vyprávěl historky. Fajn záležitost osmdesáteksmile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Fandina
Naopak, zítra bude zajímavý program na centru. Dvě SF čtyřhry holek a jedno SF singl kluků.smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Nemůžu do města, celou dobu odvolaného zápasu budu plakát!
Reagovat
Vlk-v-trave
se nebude hrat SF. To pri prilezitosti 100 vyroci centr kurtu je opravdu smula a trochu smutny zaver GS. Prisli jsme o zapas, ktery mel byt peckou turnaje. A myslim, ze by byl... Historie Wimbledonu zna 2 jejich vzajemne souboje...a tenhle 3 mel byt asi tim nejlepsim, nebot v prvnim souboji Nadal nebyl optimalni, ve druhem Kyrgios dost mimo, tam trenoval s Karlickou a byl dost psychicky dole...

jinak pro doplneni:
Obecne historie zna pouze jeden pripad v Open Ere na GS, ze se SF nehralo: 1992 AO Courier vs. Krajicek

U holek je znam pouze jeden pripad:
1988 USO Graff vs, Evert

Takze tohle je celkove treti SF w.o. v historii vsech GS v Open Ere.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile hodně smutné a tenis pravděpodobně přišel o velký zápas.smile
Reagovat
paddy
já klidně do SF nastoupím, to by se děly věci smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Serviroval bys zasadne spodem, a brblal bys po kazem fiftynu:)
Reagovat
paddy
nikoli
jednak mám připravený reverse serve smile
https://www.youtube.com/watch?v=N9nkDYr9iZw

a hlavně i pár nechytatelných es, abych se neunavil mezihrou smile
https://www.youtube.com/shorts/cls6vXV30Gs
Reagovat
paddy
zjistit, jak v tom byl angažovaný Federer? smile smile
Reagovat
Nola
tak tomu si prave nasadil korunu smile, ale ktovie, mozno Rafovi pred zapasom vlastnorucne natrhol brusny sval, ved nakoniec bol pritomny na ceremonii smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, řekl mu, že ho Gyros porazí v SF a Rafa se smíchy potrhal.
Reagovat
paddy
a v kapse měl voodoo panenku v růžovém dresu smile
Reagovat
smazaný uživatel
a v kapse měl voodoo panenku v růžovém dresu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
max. Rafovi poradil, ať odsoupí. Tady stejně jako strýko a Xisca.
Reagovat
Ondrej2280
Takze nadalej ostava Djokovic jediny hrac ktory vyhral GS turnaj s natrhnutym brusnym svalom:)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a je tohle hejt nebo není?smile
Já to beru jako joke, ale věřím, že být to obráceně, sesypete se tady na autora a nenecháte na něm nit suchou.smile
Reagovat
Ondrej2280
Aky hejt?..vyhral s natrhnutym brusnym svalom AO,ci nie?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jo sedí, jen ten smajl na konci mi tam nějak nesedělsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to velka ztrata pro turnaj. Na souboj Kyrgios vs. Nadal jsem se opravdu tesil... tohle me tedy vubec netesi...:(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile naprosty souhlas vklu
i ja se tesil
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
turista
Tohle zranění chce 6 týdnů relativního klidu. Zápas by stejně nevyhrál. Pokoušel se o vabank s jediným cílem udělat trhák v GS na Novaka Djokoviče. To by se mu povedlo, kdyby tady vyhrál Kyrgios a v USA Nadal. Ale tady uspět proti Nolemu stejně nemohl. Pokud to zahojí do US Open tak může ještě běsnit tam a pokusit se o 23.GS. Novak tam nesmí a ještě se mu tam vůbec nedaří.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
JohnB
Za me snad predcasny final (kvalitou hry a vsim) Tsitsi-Kyrgios... Stefa kdyby ho dal, mohl tu mit super run
Reagovat
Vlk-v-trave
Zacinam se bat sam sebe. jen co jsem pogratuloval Nadalovi a Djokovicovi k peknemu finale ve Wimbledonu, tak Nadal odstoupil... zarizl jsem Simonu, ted Rafu, takze zitra je na rade Nole...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to by ti s Cameronem nevadilo, ne?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste, ale hlavne aby ho porazil na kurtu:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nestraš už, teď aby Gyros chodil všude pěškysmile
Reagovat
smazaný uživatel
toto všetko dokazuje aki ste obyčajni klauni a trosky ktore su nespokojne s vlastnym životom
ja som nadalov fanušik už 10 rokov, ale vždy doprajem aj federerovi djokovicovi atd, mna by tiez mrzelo keby takto skoncili na toma tom turnaji sme radi ze si uzivame snad najlepsiu dobu tenisu v historii vdaka tymto hračom, ale tito ztroskotanci z tp akurat potvrdzuju ze cely zivot budu svoje osobne neuspechy zvalovat na niekoho ineho smile
Reagovat
JohnB
vyborne napsano, naprosto souhlasim...
Reagovat
gigin
Je to tak. Včera mi nevyšel kšeft a proklínal jsem Nadala těžkým způsobem. Pro jistotu aj Djokoviča a Federera. A aj Můru. Ale stejně za to může asi nejvíc El Matador.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem zvedavy, jestli tenhle vpis pochopi turista:)))
Reagovat
gigin
Idemo Novak, nech se naočkovat, dohnat a předehnat všechny v GS, atd atd...
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tak ted uz to nepobere vubec :D
Reagovat
Nola
tak nie kazdy ma zmysel pre humor a nadsazku, ale nie je tu sam....
Reagovat
gigin
Tak jako jde o pitomý tenis. Měla by to být zábava a ne tady vole po sobě házet špínu. Odlehčení, prcka... Jako samozřejmě, pokud někdo někomu přeje zranění, nebo se dokonce z toho raduje, tak jo. Vypičovat, nahlásit a banán. Jinak je to fuk. Stejně nikdo z nás tady neví spoustu věcí, detailů, jak se věci mají reálně a doopravdy. Ani ty tenisty neznáme osobně, nevíme, jaké mají trable, problémy atd atd... Vše jen z médií a sociálních sítí...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nejak, hlavne abychom se usmali, a naucime to i toho turistu :D
Reagovat
gigin
On pracuje v tej márnici nebo kde, víš jak... Jako ano, je to práce s lidma, ale asi taky nic moc no...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty tez vis vsechno:) Mel jsem znameho... ma to uz za sebou...valasska rally. A ten mel kamose, ktery pracoval take v marnici. Toz pry mel skvely smysl pro humor...coz ho dost udivovalo, ale take v praci po ruce rum, takze mozna proto:)
Reagovat
gigin
:))) však on to tu psal, co dělá. A rum asi ale neslope :D
Reagovat
Marduch
práce s lidma:)) tos vystihl smile
Reagovat
Fandina
Tím, že někdo píše o tenise, rozhodně není ztroskotanec. Nějak to máš popletené.
Reagovat
JohnB
Ty mas nejaky problem pochopit psane slovo? To tam nikde nenapsal to, co tady zminujes?
Reagovat
Fandina
Já ne, ale ty asi ano.
Reagovat
smazaný uživatel
ked som si precital diskusiu k tomu članku tak vyslovene niektori sa z tohto neštastia druheho tešili
môj komentar v skratke - vždy budete trosky pokial sa budete tešiť a zakladať svoju reputaciu na neuspechu niekoho ineho a je jedno či to je nejaky sused z vedlajšej bytovky alebo športovec ktory ani nevie že existujete
Reagovat
Fandina
Zbytečná diskuse s tebou. Tím, že někdo nefandí druhému neznamená, že je troska.
Reagovat
JohnB
Kde lovci kurz psal, ze ti co tady komentuji tenis jsou trosky? Stale na to nemam odpoved, bude nekdy?
Reagovat
Fandina
Nebude. Kdo chce pochopí.
Reagovat
smazaný uživatel
nikde som nepisal ze si troska ked nefandis druhemu(Nadalovi)
ja tu s tebou urcite nezabijem tolko časue ako iny pani Fandina
ty ocividne proste nechapes vela veci a preorientujes si to vzdy na svoju pravdu
Reagovat
Fandina
Psal si, že jsou lidi trosky a to mi stačí.
Reagovat
JohnB
když už, tak napsal ztroskotanci, asi bych se vrátil do školy, patrně první stupeň a naučil se číst psaný text, evidentně v tom máš velký mezery...
Reagovat
Fandina
Mezery máš hlavně ty, který nechápeš smysl věty. A v první větě píše o troskách. Nauč se číst.
Reagovat
JohnB
Beru zpět, ale upřímně, ty jsi nepochopila absolutně, co tím řekl
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sorry, ale tvůj koment k zakládání si reputace na hanění druhého by tak možná platil v reálu, ale budovat si takhle reputaci coby nick? To je trochu ujeté a nereálné, ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můžeš upřesnit, ke komu mluvíš? Je tu jeden jediný hejt, ještě hodně hloupý, od nejprofláknutějšího hejtra, který sem už skoro nechodí...
Naopak je tu hodně komentářů od těch, co Rafovo nefandí, jak jsou zklamaní z toho, že SF neproběhne.
Já nevím, ale přidal ses k několika Nadalovým fanouškům, o kterých jsem dneska psal. Máte v sobě nějaké podráždění a startujete na první dobrou, aniž si možná cokoli pořádně přečtetesmile
Reagovat
JohnB
jeden hate? Nadal se tu hejtuje ve velkym od ty doby, co mel se Shapem problem s nohou prosim te, tak jakypak jeden hate
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je možné, ale tady se píše k tomu konkrétnímu článku. Jestli ne, tak už to trochu zavání schizofrenií. Každý nemůže vědět, co se píše ve všech článcích...smile
Přišel a ne sám tady lidem spílá, že hejtí Rafu, když se tohle stalo. Logicky jsem tedy odepsal, že TADY Rafu nikdo nehejtí.
Reagovat
Tennisfan77
Bavíme se o tomto vlákně, ne o Australian Open, tady nehejtuje nikdo. Jste už tím posedlí a teď to přesně ukazujete.
Reagovat
Tennisfan77
A to vše napíše paranoidní sociopat, který si na TP v sekc diskuze píše sám se sebou. Vamos smile
Reagovat
Krisboy
Škoda. S takovým pěkným zraněním měl titul v kapse. smile
Reagovat
kolapse
jakožeby nick utáhl v hlavě finále W smilesmilesmile proti nolemu
Reagovat
Nola
za prve Nole tam este nie je, nikdy nevies, co sa moze stat a za druhe - spomen si, ako zlyhal vlani proti Medvedovi na USO, tak sklidni aj ty hormon
Reagovat
kolapse
smile řeč je o tom druhým smile
Reagovat
RFanousek
je to škoda hlavně pro turnaj a diváky. SF grandslamu když se neodehraje, tak to prostě hrozně poznamená ten turnaj, který už je v tomto případě dost poznamenaný i tak.
Měl poslechnout tatíka a zabalit to.
Reagovat
Pe3k
Nadal má bobky z Gyrose a tak vzdal. Zranění ho určitě nezastavilo, neboť on je zraněný pořád. Obvykle mi ta jeho stupidita nevadí, ale tentokrát k vůli tomu nebude semifinále Wimbledonu. Fakt díky Rafo smile smile smile Nemohl to pustit Fritzovi a pak brečet na tiskovce, že má 32 zranění jako obvykle? No nic, nezbývá než si "vychutnat" Norrieho...

Zajímavé na tom je, že je Nick velkej dick ve finále Wimbledonu WoW. Obecně bych mu to přál, ale dostat se tam přes Garina a walkover je absurdní. Ve finále má slušnou šanci. Bude odpočatý namotivovaný a 3 haluzové tiebreaky může uhrát. Kyrgios jako Wimbledonský šampion. Co by to udělalo s tenisem? S Gyrosem?
Reagovat
Nola
posledne dve vety - no ukoncil by triumfalne karieru so vsetkym co k tomu patri - divoky vecierok plny krasnych zien a praveho sampanskeho kdesi v Nevadskej pusti smile
Reagovat
Tennisfan77
Jakoze Brazzers party? To pak Jo, tam bych přišel možná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslíš, že pozve celý TP?smilesmile
Reagovat
Nola
gigin by sa iste zucastnil, o tom vobec nepochybujem :D
Reagovat
gigin
Vůbec.
Reagovat
Nola
rozvi to, nepochopila som, ci by si sa zucastnil, alebo nie
Reagovat
gigin
Já už na to nejsem. Spíš už tak hezkou knihu a procházka lesem.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
gigin
:))) škoda toho semíčka. Jak je mi Býčkúv tenis odporný, má můj obdiv, jakou jízdu letos zatím předvádí. Titul získá Nolda, přeju mu to. Pokud se mýlím, s Nickem už se pak v živote nikdo nedomluví. Ale má jedinečnou šanci, která už se nikdy nebude opakovat. Uvidíme...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale Nolda jeste v tom finale neni, musi se promeditovat jeste prez Camerona.:)
Reagovat
gigin
Jako ano, respekt, úcta ke všem, ale sám tomu nevěříš.
Reagovat
Vlk-v-trave
No jde o Camerona, nemuzu ho jen tak odstrelit z gangu :D
Mne to nejde, ikyz tady se me vari vsechny tlapy i s usima jak... by to mohl dokazat...
Furt plati, jak pred kazdym zapasem...ruce se zvedaji az po promenenym MB... uvidime...:)
Reagovat
gigin
Že by tomu tak nebylo.
Reagovat
turista
Ano. Souhlasím. Je v Anglii doma. A porazit Novaka může. Domácí prostředí pomáhá.
Reagovat
Ondrej2280
Keby to bol futbalovy match tak ano..ma norrie sancu inak je to komparz ako vysity a vies to aj ty tak si usetri alibizmus...:)
Reagovat
Tennisfan77
Cely snad ne, Rafaloli by místo swingers s MILFkama projížděl highlighty z French Open smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hahaha, myslíš jak jsi na koni. Nejsi, trapný smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Hned prvni veta a chyta te fantas :DDD

proc by se mel bat Kyrgiose? Krom toho mezi sebou maji dobry vztah, respekt... posledni zapas, kdyz Kyrgios byl dost mimo ve Wimblu, a jeste tam vyvadel 100x vic esk*pad nez letos, tak se Rafa jen usmival, a bral to.
Jedno se urcite Nadalovi musi nechat...Kyrgios ho nedokaze rozhodit, a muze mu davat i serv spodarem... coz hracum top10 dela dost casto... hracum mimo top10 o mnoho mene...nebo vubec...

Je to priserny, ze si to zraneni privodil...a dost smula pro turnaj...pro vsechno, a ze nevzdal vcerejsi zapas, to spis hovori o nem dobre a ne zle...
Reagovat
JohnB
souhlasim Vlcku, citim to stejne
Reagovat
paddy
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
dappe
Pokud zítra Djokovič potvrdí roli favorita, tak jsem dlouho nebyl na žádné finále takto zvědavý. Kyrgios má velkou šanci definitivně všem ukázat, že není jen atrakcí pro lidi, ale skutečně výborný hráč. Má dost času se na zápas připravit a ta motivace bude obrovská. Variant průběhu finále bude opravdu dost. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak snad jsou jeho hejtři konečně spokojeni, na tohle se těšili, jedno jak, hlavně že končí, snad už bouchají šampíčka na velkou oslavu smile
Reagovat
Tennisfan77
Nikdo nechce odstoupeni kvůli zranění, měl to skrecovat už včera, alespoň bychom viděli semifinále. Už musel vědět, že to nedá další zapas.
Reagovat
turista
Dopadlo to jako v IVV 2018. Tam Nadal vydřel 2 tiebreaky proti Chacanovovi a odstoupil. Tady to udělal stejně. Konec ale bez porážky.
Reagovat
GaelM
Nezbývá mi, než se Nadalovi na dálku omluvit, že jsem ho nařkl z komedie. Říkal jsem, že jeho zranění uznám až toho buď nechá nebo skrečuje, což se nakonec stalo. Škoda zápasu Nadal-Kyrgios, bylo by to určitě spektakulární vystoupení od obou. Nicméně i finále bude určitě zajímavé...
Reagovat
Liverpool22
Je to škoda na zápas Nadala s Nickem jsem se hodně těšilsmile
Reagovat
Paixx
Zase ten Nadal, který má jenom štěstí a zranění žádné nemá a pouze ho hraje smile

Další smolný moment Rafovy kariéry, každopádně rozhodnutí rozumné.
Reagovat
Tennisfan77
Na ten Wimbledon neměl hlavně vůbec jezdit, jeho houževnatost a touha po velkém slamu byla vetsi, než zdravý rozum a reálné schopnosti jej získat, tady mas výsledek.
Reagovat
Rafaeoli25
Mícháš jablka s hruškami, řešil problém nohy, tohle se stalo nově během zápasu a může se to stát každému, Nolemu jako jemu.
Reagovat
Nola
ty si sem zase zamontoval nohu, ja sa uz fakt stracam v tvojich prispevkoch..... nohu mal asi v poriadku, ak sa rozhodol startovat na W, si myslis, ze je nejaky amater?
Reagovat
Tennisfan77
Nadal je fyzicky zlikvidovány hráč, tohle je na 90% jeho poslední sezóna a Wimbledon je jeho nejhorší GS, na French Open měl už zdravotní problémy čili byla podle mě hloupost sem vůbec jezdit. V semifinále byl hlavně díky okolnostem, vypadnuti soupeřů, jejich neschopnosti, ale fyzicky se zničil a nemá z toho nic, možná konec sezóny
Reagovat
Nola
stavme sa, ze bude hrat aj tu buducu sezonu, o co?
Reagovat
paddy
o gumový bazének a šnorchl k tomu smile
Reagovat
Tennisfan77
Pojďme. Ja říkám, že letos ukončí kariéru.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty tu někde od někoho nějaký hejt vidíš?smile Seš fakt mimoň... I Nola si všimla tvé narážky na nohu, o které se Tennisfan77 vůbec nezmiňuje. Vidím tu akorát pár hysterických komentů tvých brothers in arms volajících co kdyby (hejtři Nadala určitě napsali, řekli, udělali) - teda přesně to, co tady často kritizujete. Zajímavé.
Reagovat
W.G.M.
Jake haty? O hatech Rafaeoli nemluvi... Ale ani jinak Vas prispevek moc nechapu, zda se mi, ze proste plyne z toho, ze Rafaeoliho a asi i dalsi Nadalovy fanousky nemate rad.

Noha sem byla zanesena proto, a je to zcela logicke, protoze Tennisfan psal, ze na Wimbledon nemel vubec jezdit. Proc si to Tennisfan mysli? No kvuli zraneni nohy a naslednemu zakroku. Je snad pricinou soucasnych problemu noha? Neni, jsou to brisni svaly. Ergo proc by nemohl na Wimbledon, kdyz noha, zda se, funguje? Na to Rafaeoli narazel.

Ze jste to Vy a Nola nepochopili, me opravdu zarazi. Vsak je to uplne jasne...

Zkusim analogii (mozna ne uplne dobrou, ale pisu v rychlosti) . Budete mit alergii na kocici srst. Pujdete s kamaradem na prochazku do rozkvetleho parku a vyvrknete si kotnik. A kamarad (Tennisfan) by vam rekl, ze jste tam nemel chodit, kdyz mate tu alergii.

Logicky se nabizi reakce (Rafaeoli): ja mam alergii na kocici srst, proc bych nemohl do parku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
o hejtech psal tady: Tak snad jsou jeho hejtři konečně spokojeni, na tohle se těšili, jedno jak, hlavně že končí, snad už bouchají šampíčka na velkou oslavu...

A Tennisfan77 psal, že Rafa neměl jezdit na W, ale žádný důvod k tomu neuváděl - nohu tam dal Rafaeoli a ty. Mimochodem, problém s nohou má chronický, dlouhodobý, takže se netýkal jen období před W.

Jinak, nebylo by lepší napsat také něco k tenisu jako takovémusmile
Reagovat
W.G.M.
Ráda bych něco psala k tenisu, ale nemohu, neboť jsem už pár let neviděla ani jeden zápas. Nemám kdy na to koukat. Neznám už pomalu ani nové hráče, byla jsem ráda, když jsem si stihla v novinách všimnnout nějakého titulku, eventuálně jsem příležitostně otevřela TP.

Tak píšu k tomu, k čemu mám co říct. A nedorozumění mezi lidmi a podivné reakce tam patří. Jak jsem vám psala, já miluji rozbory textů, takže logicky mě přivábí, když vidím nějaký nesoulad, a mám potřebu ho vysvětlit (z nepochopení vždy plyne nejvíc problémů).

Dlouho se tu ale zase neukážu, teď využívám toho, že mám více klidu, protože mám děti z domu a v práci je prázdninové nasazení. Příští týden to ale skončí, takže zase se na pár měsíců, či spíše let vytratím.
Reagovat
Tennisfan77
Noha je věc chronická a vycházel jsem z Rafova vyjádření, že pod injekcemi hrát už nechce. Netuším tedy, pod čím hrál, pochybuji, že bez injekcí. Nevěřím totiž tomu, že se za pár dní dal dohromady z French Open.

Proto jsem také říkal, že by bylo rozumnější turnaj vynechat.

Druhá věc je břišní sval, pravda, ten přišel v turnaji, ale přišel stejně jako IW po vyčerpávajícím programu, na který Rafa prostě dojel stejně, jako na začátku roku.
Reagovat
turista
No Nadal nemůže už hrát 80 zápasů za sezónu jako zamlada. Už teď jich má letos 38 a je to evidentně moc na jeho tělesnou schránku.
Reagovat
com
tak uz vcera ke konci musel sam vedet jak na tom je.. Tak mohl vzdat uz vcera a nebo nechat vyhrat Fritzka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dneska to vypadá jako lepší řešení, ale na druhou stranu Rafu chápu, že když viděl na druhé straně to jelito, tak si prostě řekl, že si SF nezaslouží.
Reagovat
GaelM
S čímž se dá souhlasit, kdyby Fritz předvedl i jen svůj obvyklý standard, tak Nadala porazil. Jenže se sesypal, za takový výkon si semifinále GS nijak zvlášť nezasloužil a sám to moc dobře ví...
Reagovat
paddy
já jsem upozorňoval, že na GS se rozdíl mezi oběma zvětšuje, takže se nenechte zmást vzájemným zápasem v IW smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nikoli tak ve hře jako v psychice.
Reagovat
Ondrej2280
Nemel hovadiny...Fritz kvalitne rafu potrapil a potrapil by isto aj kyrgiosa...takze jelito si mozno ty..ty by si si to fakt nezasluzil:)
Reagovat
miledus
přesně, komediant je tosmile
Reagovat
bIbec
Popravdě tenis už nesleduju, ale pokud bude finále Djok vs Gyros, tak si snad aj čas udělám. To by mohl být pěkný zápas.
Reagovat
Mony
Snad pak pořadí Musce nějaké dobré doktory.. Nebo Muška jemu?
Reagovat
mahycek
Budu zítra moc a moc fandit Norriemusmilesmile
Aby bylo finále britsko-australské.
Reagovat
Martan1
Norrie je bez šance, to je místo tréninku.
Reagovat
Mony
Škoda Fritze a myho suprovyho kombi tiketu(640kc za 13kc), který mi Nadal zkazil. Když ale není schopen dorazit mrzaka, tak je to takhle OK. Snad tam na Centr místo nichpošlou nějake šašky, kteří publikum zabaví ještě lépe, než Gyros
Reagovat
JohnB
To se nedivím, že urážíš Nadala do mrzáků, když ti prohrál 13 Kč, takovou závratnou sumu, vůbec po letošní inflaci...
Reagovat
paddy
snad tomu uvěří i ti, co včera říkali, že to hraje smile

druhá parta zas říkala, že Fritz zahrál neskutečně, když Nadala dostal do pěti setů smile
Reagovat
JohnB
Neuvěří prosím tě, neblázní... smile
Reagovat
Martan1
Patik by sem mohl napsat že odstoupil protože si uvědomuje že by Novaka stejně neporazil a nebude proto unavovat Kyrgiose který ho porazit může a tak ho zdržet v závodě o nejvíc vyhraných grandslamů. A že určitě to zranění není tak vážné, pokud vůbec nějaké je. A aby tomu ostatní věřili tak to zranění začal hrát už včera.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmm, taks to sem napsal tysmile
Reagovat
Martan1
Jen ukazuju (ne) logiku některých příspěvků na příkladu.
Reagovat
Patik
Nie to nenapíšem... Ospravedlňujem sa mu zato ze som mu včera krivdil.
Reagovat
Marduch
V jeho situaci asi možná i strategie. Kdyby Kyrgiose nějak zdolal, nejspis v delším zápase, stejně by v ještě méně optimálním stavu šel spíš na Djokera než na Norrieho a to by Djokera mohlo být snadnější finále než proti nazhavenemu, odpocatemu Nickovi.
Reagovat
Nola
jj, ak by mali prehodenych superov v semi, mozno by to nezabalil tak rychlo, ale je to smutne pre divakov aj organizatorov, ak sa neodohra semicko na GS, vlastne ja si nepamatam, kedy sa to naposledy stalo, snad pamatnici napisu....

cely W je poznaceny skandalmi, cez zakaz Rusov , covidove odstupenia, nepridelovanie bodov.....
Reagovat
GaelM
To se nedivím, že si to nepamatuješ. Na Wimbledonu se to v závěrečných třech kolech ještě v Open éře nestalo. Naposledy byl čistý walkover v r. 1931 (a to dokonce ve finále).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle bude jistě hodně diskutovaný moment a nejeden faktor nevyjde nejevo, nicméně pokud nemá Gyros větší problémy s rukou a Rafa by hrál podobně jako včera, pak by to myslím byla jen otázka skóre.
Reagovat
Marduch
Nikdy nevíš, s čím soupeř přijde v SF tak velkého turnaje, kor když má(měl?) na Rafu pifku. Sám Rafa vždycky říká:
"i když hrajete s omezením, hrajete do posledního míčků, protože nikdy nevíte, co se může stát."
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měla v tom prsty žena či ne, to se nedozvíme, nicméně rozumné rozhodnutí.
Co s tím teď udělá Gyros?
Reagovat
Tennisfan77
Díky bohu že dal na první místo zdraví, letos si nemá co dokazovat, má dost casu k přípravě na US Open, kde má šanci na titul velmi vysokou.
Reagovat
ipko
ak by dal na prvé miesto zdravie, tak by včera na kurte nestrávil 260 minútsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já se té lípy nevzdám, hmhmhmhmhm...
Reagovat
turista
Souhlasím. Tam vyhrát může.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist